"Jah bátor népe nem nézi kényelmét"
2016. október 22. írta: a századik juh

"Jah bátor népe nem nézi kényelmét"

p1090191.JPG

 

Jehova tanúi énekei szorosan hozzájárulnak a kiválasztottságérzés erősítéséhez, és tekintve hogy egy összejövetelen 3 ének is elhangzik, nem szabad figyelmen kívül hagyni az énekeket, mint aminek semmi köze ahhoz, hogy miért is ilyenek a tanúk.

Jó példa erre az indulószerűen énekelhető  17-es ének.

Nézzük először az ének alatti írásszöveget:

"A Törvény és a Próféták Jánosig voltak.+ Attól kezdve az Isten királysága hirdettetik mint jó hír, és mindenfajta ember előretör feléje."

Lukács 16:16

Az úvf-ből idéztem... de így is érthetetlen számomra, hogy a lukács 16:16 hogyan passzol ehhez az ének szövegéhez, de hagyjuk is ezt.

 

Az énekek többnyire köntörfalazás nélkül elmondják, mit gondolnak a tanúk az emberekről.

enekeskonyv.jpg

                                                   ("Ne ölj meg Jah a vérszopókkal majd")

A jw.org-on olvasható élettapasztalatoknak szinte kivétel nélkül részét képzik a "bátorító énekek", és a párválasztásban is tanácsba kapják a házastársat kereső tanúk, hogy többek közt olyan személyt keressenek házastársul, aki nagy átéléssel, hangosan énekli az énekeket.

Bizony az, aki nem énekel, vagy halkan énekel, nem igazán szellemi ember a Watchtower szerint !

Mint láthattuk, a Vezető Testület is komolyan énekel, és a kongresszusokon nem ritka, hogy énekeltetik a tanúkat, példaként a 2015-ös kongresszust hoznám fel, ahol konkrétan zeneiskolai képzést tartottak az egyik programban!

 

Nézzük az ominózus 17-es éneket egy kicsit a biblia szemszögéből, tekintve hogy alapos vizsgálatra vagyunk felszólítva, még az ihletett dolgok esetében is, pláne a nem ihletett dolgok esetében, mint például az énekek.

"Isten népeként eltökéltük azt, hogy védjük a jó hírt a vég napjaiban."

 

Isten népe???

"18 Ha szeretnénk, hogy Jehova minket is megvédjen a nagy nyomorúság alatt, el kell ismernünk, hogy van egy gyülekezetekbe szervezett népe a földön. Továbbra is ragaszkodjunk ehhez a néphez, és maradjunk szoros kapcsolatban a gyülekezetünkkel. Teljes szívünkből hirdessük mi is, amit a zsoltáríró: „Jehováé a megmentés! Áldásod van népeden” (Zsolt 3:8)." 

Szóval rögtön megtudhatjuk a versből, hogy egyedül Jehova Tanúi Isten választott népe napjainkban, amit az idézett Őrtorony cikk egyértelműen alátámaszt.

Azt is megtudhatjuk, hogy ez a nép védi a jó hírt, és hogy mindez "a vég napjaiban" történik.

A vég napjai (nem teljesült próféciák) Jehova Tanúi szerint:

evszamok.jpg

 

Az itt olvasható 23 évszám MINDEGYIKE be nem teljesült prófécia, kivéve az új világosság legutolsó időpontját, 2034-et, ami a nemzedékek legújabb új világosság magyarázatában szerepel.

Szóval hamis prófétáink védik a jó hírt... de vajon szüksége van-e a jó hírnek a Watchtower védelmére?

Jehova tanúi szerint igen, és ezt így támasztják alá:

 

 

"A jó hír védelmezése magas rangú tisztviselők előtt

„VÁLASZTOTT edényem ő, hogy elvigye a nevemet a nemzeteknek és királyoknak” (Csel 9:15). Az Úr Jézus egy olyan zsidó férfiról mondta ezt, aki nemrég tért át a keresztény hitre, és Pál apostolként vált ismertté.

Az egyik „király”, akinek Pál tanúskodott, Néró volt, a római császár. Biztosan félelmetes lenne, ha egy ilyen uralkodó előtt kellene megvédened a hitedet. Pál mégis arra ösztönözte a keresztényeket, hogy kövessék a példáját (1Kor 11:1)."

15 Az Úr azonban ezt mondta neki: „Menj, mert választott edényem ő,+ hogy elvigye a nevemet a nemzeteknek+ és királyoknak+, és Izrael fiainak is.

11 Legyetek az utánzóimmá, mint ahogy én is utánzója vagyok Krisztusnak.+

Jehova tanúi ezen biblia verssel meghazudtolják magukat, hisz szerintük minden helyen, ahol az "Úr" szó található, ott Jehováról van szó, ennek ellenére itt egyértelműen Krisztusról beszélnek elismerten ők is!

De vajon van-e szó itt védelmezésről?

Szerintem nincs!

Szóval a 17-es vers első mondata ("Isten népeként eltökéltük azt, hogy védjük a jó hírt a vég napjaiban.") semmilyen bibliai elemet nem tartalmaz, ilyen következtetéseket, miszerint Jehova tanúi Isten népe, védeni kéne a jó hírt, vagy hogy a vég idején vagyunk, a biblia nem tartalmaz.

neonkek_oroszlan.jpg

 

Nézzük a második sort:

"Bár Sátán kigúnyol, és támad, Jehovával előremegyünk bátran!"

Nos, itt egy fontos problémával szembesülünk, jelesül azzal, hogy a keresztény szó Krisztus lábnyomkövetőjét jelenti, Jehova tanúi pedig Jehovát követik!

Vajon akkor keresztény vallás-e egyáltalán ez az amerikai ingatlanmogul, rabszolgatartó szervezet?

Logikusnak tűnhet a magyarázatuk, hogy aki Jehovát követi, Krisztust követi, aki ugye szerintük Jehova akaratát cselekszi.

Gondoljunk az alábbi szituációra:

A főnökünk, Józsi,utasít minket, hogy kövessük autóval az egyik munkatársunkat, Bélát Londonba, és segítsük mindenben az út során, például "végezzük a munkáját", váltva vezessünk, mondja Józsi, a főnök. Ő is menni fog oda, de van még egy kis dolga Tokyoba. A magángépével megy, mire ti Londonba értek kocsival, én is ott leszek az "égi szekeremmel"! mondja.

Vajon gondolkodhatunk-e úgy, hogy inkább mégiscsak a főnököt, Józsit követjük, hiszen végül is Londonba megy ő is előbb utóbb? Igaz, Tokyo érintésével.

Meggyőződésem, hogy Józsi utasításával szöges ellentétben cselekedne az, aki Béla helyett mégiscsak Józsit követné.

Ti mit gondoltok erről?

 

Jöjjön a refrén:

"Hát bátran és kitartón előre tanúk! Hisz Jehova munkája örömet ad úgy. Csak mondjátok el: Örök paradicsom vár. Sok-sok áldása lám, közel van már!"

Megtudhatjuk, hogy a tanúk, ergo a Watchtower is Jehova munkáját végzi!

Tényleg? 

Nézzük, Pál hogyan gondolkodott erről:

„Sem az ültető nem valami, sem az öntöző, hanem a növekedést adó Isten” (1KOR 3:7)

De Salamon is másként vélekedett erről:

Ahogyan nem tudod, milyen a szellem útja a csontokban a terhes nő méhén belül,+ ugyanúgy nem ismered az igaz Isten munkáját, aki véghezvisz mindent.+

 

Nos, ezek alapján döntse el mindenki, hogy Jehova tanúi vajon a Legfelségesebb munkáját végzi-e. Azt, hogy Jah mivel bízta meg őket, nem tudom, de tekintve hogy Jah a hold istene, pontosabban istennője, konkrétan azonos Artemisszel, most hagyjuk is.

Viszont ne menjünk el amellett, hogy a vers szerint (is) a tanúknak ezzel kellene megkeresni az embereket, hogy: "Örök paradicsom vár. Sok-sok áldása lám, közel van már!"

Tiszteletem azon kevés tanúnak, aki valóban a jó hírt viszi az embereknek, és nem fenyegetni vagy manipulálni megy az embereket.

armageddon.jpg

 

Szerintem nem árulok el újdonságot senkinek, ha leszögezem, hogy Jehova Tanúi az Út követőivel ellentétben nem Jézus Krisztus jó hírét viszik az emberekhez, hanem Abaddon ítéletüzenetét a Watchtower tálalásában, 22-szer átcimkézett kiadásban!

Nézzük inkább tovább az éneket:

"Jah harcos népe nem nézi kényelmét, nem próbálja elnyerni e világ kegyét."

Hirtelen beugrott egy érdeklődő, aki tiszta szívvel kereste az igazságot, és mióta buzgó, jóakaratú testvérek elvitték a béthelbe, azóta nem jár gyülekezetbe.

Találkoztunk a városba, kérdeztem, mi van vele, hisz kevés buzgóbb érdeklődőt ismertem nála.

Azt mondta, teljesen felháborította az a luxus, amit a béthelben tapasztalt, és nem érti, hogyan lehetnek ilyen képmutatók a tanúk, akik szerint nekik nincs fizetett papságuk.

Teljes mértékben megértem!

Azt a pazarlást látva, amit a gyülekezetekben folyik az adományokkal, elképzelem, mi folyhat a legfelsőbb szinteken!

Ebben nagy segítségünkre lehet a JW.tv is. Külön kiemelném, amikor egy Afrikai fiókhivatalt mutattak be közvetlen egy település és egy királyságterem után:

A tanúk sárviskói, és a vályogból épült, villany és nyílászárók nélküli királyságterem után érdekes látvány volt a több száz négyzetméteres méregzöld, álandóan locsolt gyep, közepén egy 20 méteres pálmafával, és a luxus fiókhivatallal.

watchtower_segitseg.jpg

Az arany rolexet és a többi aranyórát, Beth Sarimot, a Gabi blogján látható Watchtower-épületek belsejéről most ne is beszéljünk, se a Watchtower épületek tetején található teniszpályákról... mert mindez rendben lenne, ha nem anyagi problémákkal küzdő emberek pénzéből tennék ezt, könyörögve tv-műsorokon át, hogy adjatok méééég!

2 dolog lehet:

1: Ez szintén ordas csúsztatás, vagy szalonképesebben: nem bontották ki az igazság minden részletét!

2: Jah bátor népéhez csak a hirnökök tartoznak, akik valóban nem nézik a kényelmüket... csak azt a kényelmet nézik, ami őket nem illeti meg,csak a prominens, kissebb, szolgálatra kijelölt tanukat illeti meg.

Nézzük az utolsó versszakot:

"Bár ezt a hírt sokan semmibe veszik, és Jah dicső, nagy nevét befeketítik,mi szenteljük meg az életünkkel! Ismerjék meg a nemzetek és a népek!"

Itt egy kicsit maguknak lejtetik a pályát, kicsit álmodoznak a sokkal.

Tízből nyolc az "sok", de ezerből 999 az rengeteg!

Valójában az emberiség egy ezrelékét érdekli a Watchtower tanítása, pontosabban ezt az 1 ezreléket sikerült úgy manipulálniuk és félelemben tartaniuk, hogy minden ellenére maradnak a szervezetben.

Természetesen ismét Artemisz másik nevét, a Jah-ot fényezik, amit, érdekes, "befeketít"enek mások.

artemisz_kicsiben_1.jpg

Tudjuk, hogy az ezüst feketedik, miként az ezüst Artemisz-szobrok is, amit Jézus tanítványainak ellenségei gyártottak,haszonszerzési céllal.

Az ezüstöt mindíg fényezni kell, hogy ne feketedjen be... 

A művészetekben a napnak aranyló sugara, míg a holdnak ezüstös fénye van. 

Artemisz, azaz Jah, a holdistennő ezüst, ezért ezüst az Artemisz-szobor is, nem azért, mert nem volt arany!

"Bár ezt a hírt sokan semmibe veszik, és Jah dicső, nagy nevét befeketítik,mi szenteljük meg az életünkkel! Ismerjék meg a nemzetek és a népek!"

 

Szerintük a Watchtower feladata, hogy megismertessék mindenkivel ezt a nevet, ha már Jézus ezt nem tette meg, tekintve hogy zéró, azaz nulla alkalommal említette életében a Jehova nevet, és feltámadása után sem beszélt róla!

A Watchtowernek be is kellett tennie ezt a nevet az ÚVF-be, felülírva a Legfelségesebb tanácsát a bibliahamisítás bármilyen formájára.

 

 

 

Szóval ilyen, és ehhez hasonló énekeket énekelnek a tanúk, egymást túllicitáló hangerővel és lelkesedéssel.

Meggyőződésem, hogy ezen énekek is szerves részét képezik a manipulációnak, és nem lehet megérteni a tanúk mentalitását ezen énekek szövegének ismerete nélkül.

Kérdezném, hogy bárki olvasott-e bármit az énekben, ami a bibliával alátámasztható, vagy abból levezethető, és cselekszik is a tanúk, nem csak mondják?

Bizony, a biblia és a watchtower tanítása között énekkísérettel zongorázni lehet a különbséget, ...

zongorázni lehetne, de a tanúk, mint azt a 2016-os kongresszuson megtanulhattuk, nem járhatnak zeneiskolába,annak mérgező versenyszelleme miatt!

Így a tanúk nem tudják zongorázni a különbséget a watchtower és a biblia tanítása között, ezért tudja elhúzni a nótájukat a Vezető Testület.

Igaz, sokaknál kihúzták már a violinkulcsot, de ha tovább feszítik a húrt, kinéz nekik egy szinkópa-DÁ-DÁ!

Csak valakinek meg kéne adni a kezdőhangot!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr1511777175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiss Viola 2016.10.22. 14:29:28

Már 2o34 be jőn el Armageddon én még eről nem is tudtam hogy megint új világoságot kaptak azt hitem már hogy aba hagyták a jővendőléseket hát egy sem teljesedet .Hogy enyire hűjére tudnak veni ijen sok embereket ez borzaszto ,de ha lehetne az az uj világoságot ahol magyaráza a 2o34 et lenél szives a ciket el kűldeni mert volna kinek meg mutasam ,mivel ara ősztőnzik a tanukat hogy nagyon kőzel a vég és a szegény idős testvérnők ara várnak hogy élve jusanak át az uj világba , de a 2o34 az bizony az már bizonytalan nekik hogy élve átalmenjenek ,

leslie07 2016.10.22. 18:23:27

Kérdezném, hogy bárki olvasott-e bármit az énekben, ami a bibliával alátámasztható, vagy abból levezethető, és cselekszik is a tanúk, nem csak mondják?

Nos volt olyan ének, ami osszhagban volt véletlenul Krisztus kijelentésével,
amit a Máté 10: 28-ban kijelentett.

Máté 10:28
És ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, aki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában.

Ezzel a kijelentéssel osszhagban volt az egyik énekben egy ilyen rész.

" Ne félj, ha tested megolik, leked sértetlen marad."

Azért írom, hogy csak volt, mert a hudeéertelme Vezeto Osztály két évtizeddel az ének éneklése után rádobben, hogy az ének nem jó, mert
osszhagban van az Úr Jézusnak a lélek haljatatlanságára utaló kijelentésével.

Ezért a hu.....de értelmesek megváltoztatták ily módozatra:

" Ne félj ha tested megolik, ém felelek lekedért."

a századik juh 2016.10.28. 09:01:28

@Kiss Viola: Elnézést a késői válaszért, figyelmetlen voltam.

1914 + 120 év a 2034, a napjai ezért 120 évet tegyenek ki bibliai részből levezetve.

A mostani új világosság szerinti generációértelmezés egyértelműen kintebb tolja ezt az időpontot is.

Konkrét időpontot nem jelöl jelenleg meg a szervezet, nem akartam ilyenre célozni, mert nincs ilyen jelenleg... de 22 szer már volt!

Sajnos én is azt tapasztalom, hogy sokan a saját idejükre várják ezt a napot.

Valljuk be, idáig minden keresztény így tett... és mind meghaltak.

Ezért kell reálisan, emberi tanításoktól mentesen gondolkodni erről a kérdésről.

Igazság Kereső 2018.06.28. 01:56:45

@a századik juh: "Mindenbizonnyal, még a mi életidőnkben el jön Jehova napja!"-mondták nem régen egyik helyi nyilvanoson. A hallgatósagban szószerint van 1 évestől közel 90 éves korig! Nos? Akkor melyik az a "mi" életidőnk, az 1 évesé,ami lehet még plusz 90 év is, vagy a 90 évesé,ami pár hónaptól 1-2 év? Meg ,mi ez a "közel van már" sulykolás??? Seninek nem tűnik fel a Lukács 21:7-8.? "Ne menjetek azol után(ne legyetek olyanok, vagy ne legyetek egy hitben) akik azt mondják.......elközeledett a meghatározott idő (forditástól függően " vég")" Azt mondják : "Ah....az nem azt jelenti!"
süti beállítások módosítása