A meszelt sír esete, avagy nyakkendő nélkül nem képviselheted Jehova előtt a gyülekezetet!
2016. november 06. írta: a századik juh

A meszelt sír esete, avagy nyakkendő nélkül nem képviselheted Jehova előtt a gyülekezetet!

http://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/2016684?q=%C3%B6lt%C3%B6zk%C3%B6d%C3%A9s&p=par

oltozkodestanulmanyozas.jpg

       No lássuk...A (vén)testvér azt mondta dolgoznom kéne a megjelenésemen és az ápoltságomon

Ha van kedvetek tanulmányozzátok velem át az alábbi cikket:

Jó fényt vet Istenre a megjelenésed?

„Mindent Isten dicsőségére tegyetek” (1KOR 10:31)

ÉNEKEK: 34., 61.

1–2. Miért igényesek Jehova Tanúi az öltözködés kérdésében? (Lásd a képet a cikk elején.)

riporterno.jpg

„SOKAN voltak hétköznapi viseletben, főleg amikor melegebbre fordult az idő.” Így számolt be egy holland újság egy találkozóról, melyen egyházi vezetők vettek részt. Hozzátette: „Jehova Tanúi kongresszusán más a helyzet. . . A fiúk és a férfiak zakót és nyakkendőt viselnek, a lányok és a nők szoknyája pedig. . . ízléses, mégis modern.” ( Vajon mi lehet a kipontozott részeken?) Jehova Tanúi gyakran kapnak dicséretet, mivel „jól rendezett ruhában, szerénységgel és józan gondolkodással [ékesítik] magukat. . . úgy, ahogy a magukat istentisztelőnek valló [emberekhez] illik” (1Tim 2:9, 10).   (Igen, gyakran kapnak dícséretet, főleg saját maguktól! Megfigyeltük, hogy eme idézetben 2 azaz két szó szögletes zárójelben van, ami a szervezet betoldását jelenti?:) 

Az említett bibliavers:

Az asszonyoktól hasonlóképpen azt kívánom, hogy jól rendezett ruhában, szerénységgel+ és józan gondolkodással ékesítsék magukat, nem különféle hajfonatokkal, meg arannyal vagy gyöngyökkel vagy nagyon drága ruhaneművel,+ 10 hanem úgy, ahogy a magukat istentisztelőnek valló asszonyokhoz illik,+ nevezetesen jó cselekedetekkel.+)

(Aki ezek után azt hiszi, hogy egy Jehova Tanúi 3 napos kongresszuson nincs semelyik lánynak vagy nőnek csilicsáré hajfonata, az téved. A tanúk között szép számmal lévő fodrászok és műkörmösök ilyenkor csúcson pörögnek, bodorítják, festik a hajakat, fonják is, igen!

jwkorom.jpg

A műkörmök közt sem divat a kék-fehér jw.org stílus. inkább a szajha módi dívik, miként az öltözködés terén is, miként a smink terén is. Tisztelet a kivételnek!) 

oltozkodes_4.jpg

 Pál apostol a nőkről beszélt, de ugyanezek az alapvető elvárások vonatkoznak a keresztény férfiakra is.

2 Jehova népeként fontosnak tartjuk, hogy odafigyeljünk az öltözködésünkre, és ez az Istenünknek is fontos (1Móz 3:21).

(Most figyeljünk nagyon:)

 (Új világ fordítás1Mózes 3:21

21 Jehova Isten pedig hosszú bőrruhát készített Ádámnak és a feleségének, és felöltöztette őket.+)

(Megfigyeltük, mennyit részletezi Isten a ruhák között lévő különbséget? Valójában itt ugyanolyan stílusú, nyílván más szabású ruhákra lehet csak asszociálni.)

 

 

 

 

 

 

adameva.jpg

3. Mit tanulhatunk az öltözködésről a mózesi törvényből?

3 Például a mózesi törvényben voltak olyan rendelkezések, melyek megvédték az izraelitákat a körülöttük élő nemzetek züllött életvitelétől. A törvény rámutatott, hogy Jehova elítéli az olyan ruházatot, amely alapján nem lehet világosan megkülönböztetni egymástól a férfiakat és a nőket. Az ilyen öltözködési stílus a mai divatirányzatokban is megjelenik. (Olvassátok fel: 5Mózes 22:5.) Isten határozott útmutatásából világosan láthatjuk, hogy neki nem tetszenek az olyan ruhák, amelyekben egy férfi nőnek néz ki, egy nő pedig férfinak, vagy amelyek elmossák a különbséget a két nem között.

(Hatalmas csúsztatás!!! Ennyi erővel azt is irhatták volna, hogy Istennek nem tetszik, ha a ruháink 4 sarkán nincs bojt... Hiszen pár verssel arrébb ezt olvassuk: 

"12A te felsõruhádnak négy szegletére, a melyet felülre öltesz, bojtokat csinálj magadnak.":

Jehova tanúi nem viselnek 4 bojtot az összes ruhájukon, ennélfogva Jehova tanúi állítása szerint Jehova gyűlöli is őket mind a mai napig ezért!

Szóval a Törvény átok volt, a törvényben leírt dolgokat nem lehet automatikusan alkalmazni ma, mert például mit szólnának a tanúk, ha megköveznék őket, mert állításuk szerint kimondják Isten nevét?)

 

4. Mi segíthet a keresztényeknek jó döntéseket hozni az öltözködéssel kapcsolatban?

kerdesnelkul.jpg

4 Isten Szavában olyan alapelvek találhatók, amelyek segítenek nekünk, keresztényeknek jó döntéseket hozni az öltözködéssel kapcsolatban, bárhol, bármilyen kultúrában és éghajlaton éljünk is. Nincs szükségünk részletes listára az elfogadható és a kifogásolható öltözködési stílusokról.

oltozkodes1.jpg        "Nincs szükségünk részletes listára az elfogadható és a kifogásolható öltözködési stílusokról."

(Akkor ez mi? Minden királyyságteremminden hirdetőtábláján kint van, hogy mibe lehet menni Béthellátogatásra, és miben nem... )

Ehelyett a bibliai alapelvekre támaszkodhatunk, amelyek teret engednek a személyes ízlésnek. Vizsgáljunk meg néhány ilyet, hogy könnyebb legyen érzékelnünk, hogy mi „Isten jó, elfogadható és tökéletes akarata” a ruházatot illetően (Róma 12:1, 2).

(Látjátok? Ilyen lazán kell alkalmazni a bibliaverseket, simán átvihetjük az értelmet!

"mi „Isten jó, elfogadható és tökéletes akarata” a ruházatot illetően (Róma 12:1, 2)."

Például ez a bibliavers ugyanezen kamustílusban mit is jelent?:

"14Ezt mondtam neki: Uram, te tudod. Ő így válaszolt: Ezek azok, akik a nagy nyomorúságból jöttek, és megmosták ruhájukat, és megfehérítették a Bárány vérében."

Ez a bibliavers elmondja számunkra, hogy Jézust követő keresztény nem vesz fel színes inget, csakis a fehér számtalan árnyalatából választ magának!)

„ISTEN SZOLGÁIKÉNT AJÁNLJUK MAGUNKAT”

5–6. Milyen hatással lehet a megjelenésünk másokra?

5 Pál apostol ihletést kapott arra, hogy megfogalmazza a 2Korintusz 6:4-ben található fontos alapelvet. (Olvassátok fel!) A megjelenésünk sok mindent elárul rólunk. Sok ember az alapján formál véleményt rólunk, „amit a szeme lát” (1Sám 16:7). Isten szolgáiként ezért tisztában vagyunk vele, hogy nem csupán az a kérdés, hogy nekünk mi tetszik, vagy mi kényelmes. Az Isten Szavából megismert alapelvek miatt nem hordunk testhez simuló, túl sokat láttató vagy kihívó ruhákat.

 

 

 

 

 

 

serenaatanu.jpg

                    Ütőglória + nemzeti zászlós ruhaviselet (ágyékig takaró)...  ELFOGADHATÓ öltözék                                                testvérnőknek... szigorúan csak évi 1 millió dolláros adomány felett 5 ász felett!

 

 

Semmiképpen sem veszünk fel olyan ruhadarabokat, amelyek nem takarják megfelelően, vagy kiemelik az intim testrészeinket.

meztelen_igazsag.jpg

 Kivéve ha évente minimum 1 millió dollár adományt 3 teniszlabdát adsz személyesen a Vezető Testületnek, mert úgy akár címlapon is megjelenhet egy Istenfélő Jehova Tanúja, akit gyermekkorától tanúnak neveltek!

 

 

Nem lenne jó, ha bárki zavarba jönne, amikor ránk néz, vagy ha el kellene fordítania a tekintetét.

6 Ha tiszta, rendezett és szerény az öltözetünk, (mint a képen)

rolex.jpg

Példa a "tiszta, rendezett és szerény" öltözködésre a Vezető Testület egy tagján, egy tv-evangelizációs műsorban, amit milliónyian látnak.( "30 éve szegénységi fogadalmat tett testvérek maximum 30 000 dolláros órát hordhatnak." Brooklyniaknak írt levél 6:66)

 

 

tiszta és ápoltak vagyunk, nagyobb a valószínűsége annak, hogy az emberek tisztelnek majd minket mint a legfőbb Úr, Jehova szolgáit. Így talán kíváncsiak lesznek arra, hogy milyen Istent imádunk. Ezenkívül jó fényt vethetünk az általunk képviselt szervezetre. (EZ A LÉNYEG!)

 

Mindez pedig azt eredményezheti, hogy mások szívesebben meghallgatják az életmentő üzenetünket.

7–8. Mikor kell különösen ügyelnünk a megjelenésünkre?

7 Tartozunk a szent Istenünknek, a testvéreinknek és a területünkön élő embereknek azzal, hogy olyan ruházatban jelenünk meg, amely méltóságot kölcsönöz az üzenetünknek, és dicsőséget szerez Jehovának (Róma 13:8–10). Ez különösen fontos, amikor keresztényi tevékenységekben veszünk részt, például összejövetelre megyünk vagy prédikálunk. Úgy öltözködjünk, „ahogy a magukat istentisztelőnek valló [emberekhez] illik” (1Tim 2:10). Természetesen az a ruházat, amely az egyik helyen megfelelő, máshol talán nem az. Jehova Tanúi ezért az egész világon figyelembe veszik a helyi szokásokat, hogy ne botránkoztassanak meg másokat.

troli.jpg

Az öltözködési stílusod tiszteletet ébreszt másokban Isten iránt, akit képviselsz? (Lásd a 7. és 8. bekezdést.) 

(Vesd össze: "Nincs szükségünk részletes listára az elfogadható és a kifogásolható öltözködési stílusokról.")

8 (Olvassátok fel: 1Korintusz 10:31.) Amikor részt veszünk egy kongresszuson, ne kövessük a világban megszokott szélsőséges stílusokat, hanem öltözzünk illendően és szerényen. Még akkor sem szeretnénk túl lezseren vagy ápolatlanul kinézni, amikor bejelentkezünk a szállásunkon, vagy a szabadidőnket töltjük a kongresszusi programok előtt és után. Így mindig bátran vállalhatjuk, hogy Jehova Tanúi vagyunk, és ha alkalmunk adódik rá, szívesen fogunk tanúskodni is.

bethel_oltozek.jpg

    "Nincs szükségünk részletes listára az elfogadható és a kifogásolható öltözködési stílusokról."

 

9–10. Miért kell befolyásolnia a megjelenésünket a Filippi 2:4-ben található alapelvnek?

9 (Olvassátok fel: Filippi 2:4.) Miért vegyék figyelembe a keresztények, hogy milyen hatással van az öltözékük a hívőtársaikra? Egyebek közt azért, mert Isten népe keményen küzd, hogy megfogadja a következő bibliai tanácsot: „Öljétek meg azért földi testtagjaitokat a paráznaság, a tisztátalanság, a nemi vágyakozás. . . dolgában” (Kol 3:2, 5). Nem szeretnénk megnehezíteni a hittársaink helyzetét.

segitsegkeres.jpg

Némelyikük korábban szabados nemi életet élt, és talán még mindig küzd a bűnös hajlamaival (1Kor 6:9, 10). Ugye nem akarjuk még nehezebbé tenni számukra a harcot?

10 Amikor a testvéreink társaságában vagyunk – akár az összejöveteleken, akár a szabadidőnkben –, öltözködjünk úgy, hogy a gyülekezet továbbra is biztos menedék lehessen ebben a romlott világban.

jw_org_polo.jpg

Jogunkban áll eldönteni, hogy mit veszünk fel, de kötelesek vagyunk a megjelenésünkkel megkönnyíteni másoknak, hogy Isten előtt tisztákmaradjanak a gondolataik, a szavaik és a viselkedésük (1Pét 1:15, 16). Az őszinte szeretet „nem viselkedik illetlenül, nem keresi a maga érdekeit” (1Kor 13:4, 5).

ALKALOMHOZ ILLŐ RUHÁZAT

11–12. Mit diktál az észszerűség az öltözködés terén?

jw_org_nyakkendo.jpg

11 Az öltözködéssel kapcsolatban Isten szolgáinak figyelembe kell venniük, hogy „ideje van. . . minden dolognak és minden cselekedetnek” (Préd 3:1, 17). Az éghajlat, az évszakok és az életkörülményeink érthető módon befolyásolják, hogy mit veszünk fel. Jehova mércéje azonban nem változik, mint az időjárás (Mal 3:6).

12 Melegebb éghajlaton különösen nehéz lehet úgy megválogatni a ruháinkat, hogy a megjelenésünk méltóságteljes legyen, és jó ítélőképességet tükrözzön. Ezért a testvéreink és a testvérnőink értékelik, ha nem veszünk fel olyan, testhez simuló vagy bő ruhákat, amelyek túl sokat mutatnak (Jób 31:1).

venfeleseg.jpg

                                     A 2017-es fürdőruhadivat, ha vének is jelen vannak a strandon.

Amikor strandra megyünk, viseljünk szerény fürdőruhát (Péld 11:2, 20). A világban sokan hordanak merész fürdőruhát, de mi, akik Jehovát szolgáljuk, mindenképpen jó fényt akarunk vetni szeretett Istenünkre.

jw_org_bugyi.jpg

                                            Fürdőruhadivat, ha nincsenek vének a strandon

13. Miért vegyük figyelembe az 1Korintusz 10:32, 33-ban lévő tanácsot az öltözködésnél?

13 Van egy másik lényeges alapelv is, amely segít, hogy jól válasszuk meg, mit veszünk fel. Tekintettel kell lennünk mások lelkiismeretére, legyen szó a testvéreinkről vagy kívülállókról. (Olvassátok fel: 1Korintusz 10:32, 33.) Gondosan ügyelnünk kell rá, hogy ne botránkoztassunk meg másokat a megjelenésünkkel.

serena2.jpg

                                               Íme, egy alternatív példa egy testvérnőtől

„Mindegyikünk a felebarátjának tegyen kedvére abban, ami jó annak épülésére” – írta Pál. Aztán meg is indokolta: „Mert a Krisztus sem a maga kedvében járt” (Róma 15:2, 3). Igen, Jézusnak a saját kényelménél fontosabb volt, hogy segítsen másoknak, hiszen ez meghatározó része volt annak, hogy Isten akaratát tegye. Ugyanígy, hiába tetszik egy-egy ruhadarab vagy stílus, lemondunk róla, ha az embereket visszatartaná attól, hogy meghallgassák az üzenetünket.

14. Hogyan taníthatják meg a szülők a gyermekeiknek, hogy Istenhez méltón öltözködjenek?

jw_orgbaba.jpg

                                             ifj Oszlopos Marci Timóteusz Russell* (*A neveket megváltoztattuk!)

14 A keresztény szülőknek felelősségük megtanítani a gyermekeiknek, hogy miként alkalmazhatják a bibliai alapelveket. Ehhez hozzátartozik, hogy ők maguk és a gyermekeik is igyekeznek örömet szerezni Istennek a szerény megjelenésükkel (Péld 22:6; 27:11).

 

 

jw_orgkoteny.jpg

                                                      "meneküljetek a bálványimádástól" 

A szülők elültethetik a gyermekeikben a szent Istenünk iránti tiszteletet, ha jó példát mutatnak, és gyakorlatias útmutatást adnak nekik. Például nagyon hasznos, ha megtanítják, hogy hol szerezhetnek be megfelelő ruhákat.

 

 

jw_org_ing.jpg

Egyes hírek szerint 2017-től a kisegítőszolgai kinevezéshez a hirnök minimum öt ruhájának vagy kiegészítőjének tartalmaznia kell a jw.org feliratot.

Ne csupán az alapján válasszanak, hogy mi tetszik nekik, hanem azt is vegyék figyelembe, hogy méltó módon kell képviselniük Jehova Istent. 

jw_orgzokni.jpg

                Az "Éghi Szhekeret szhorosan khövető kheresztény" méltó viselete hétfőtől vasárnapig.

ÉLJ BÖLCSEN A SZABAD AKARATODDAL!

15. Milyen szempontokat vegyünk figyelembe az öltözködésnél?

jw_orgortorony.jpg

15 A Biblia gyakorlatias tanácsokkal lát el minket, hogy bölcs döntéseket tudjunk hozni, melyek dicsőséget szereznek Istennek. Azonban az öltözködésben a személyes ízlés is szerepet kap. Mindnyájunknak más és más tetszik, és az anyagi lehetőségeink sem egyformák. Ami fontos, hogy a megjelenésünk mindig legyen rendezett, tiszta, szerény, alkalomhoz illő, és ne botránkoztasson meg másokat.

oltozkodes_3.jpg

                             Ahol a szükség, ott a segítség! Szellemi eledel felszolgálása illő öltözetben

watchtower_segitseg.jpg

16. Miért éri meg erőfeszítést tenni azért, hogy megfelelő ruhákat találjunk?

16 El kell ismerni, hogy nem mindig könnyű olyan döntést hozni, amely józan ítélőképességre vall, és minden szempontnak megfelel.  

jw_orgdress.jpg                                                H.&É.V.T. Háziszolga és a józan ítélőképesség

Számos üzlet kínálata az aktuális divatot tükrözi, ezért több időbe és erőfeszítésbe kerülhet, hogy találjunk egy szerény szoknyát, ruhát vagy blúzt, illetve olyan zakót vagy nadrágot, amely nem túl szűk. De a hittársaink biztosan észreveszik és értékelik majd az őszinte törekvésünket, hogy tetszetős és megfelelő ruhákat viseljünk. És még ha ez kényelmetlenséggel jár is, bőven kárpótol minket az abból fakadó megelégedettség, hogy dicsőséget szerzünk szerető égi Atyánknak.

                     Gyorsan, JW.ORGMAN! Valakinek sürgős bibliatanulmányozásra van szüksége!

batman.jpg

 

                                                          Elő az alkalomhoz illő ruházatot!

jw_orgman.jpg

                 

 

17. Mi alapján döntheti el egy testvér, hogy helyénvaló-e szakállt viselnie?

(Csak így, minden átmenet nélkül, váratlanul... abból, amit mondanak neki a helyi vének?)

17 Mit mondhatunk a szakállviselésről? A mózesi törvény megkövetelte a férfiaktól, hogy növesszenek szakállt. Ám a keresztények nincsenek a mózesi törvény hatálya alatt, és nem is kötelesek azt megtartani (3Móz 19:27; 21:5; Gal 3:24, 25).

(Milyen érdekes, hogy ez az egész öltözködési tanácsadás így kezdődött:

"A törvény rámutatott, hogy Jehova elítéli az olyan ruházatot, amely alapján nem lehet világosan megkülönböztetni egymástól a férfiakat és a nőket."

Persze ha szakállról van szó, nem kell figyelembevenni a Mózesi Törvényeket, hisz azt szakállas férfiak írták szakállas férfiaknak:

"a keresztények nincsenek a mózesi törvény hatálya alatt, és nem is kötelesek azt megtartani"

Aki nem érti a logikát: Mindíg a szervezet érdekeinek megfelelően kell értelmezni a bibliát!)

Vannak kultúrák, amelyekben elfogadott, ha valaki ápolt szakállt visel, és ez egyáltalán nem vonja el a figyelmet a jó hírről. Sőt, némelyik kinevezett testvérnek is van szakálla. Néhányan mégis úgy döntenek, hogy inkább nem növesztenek szakállt (1Kor 8:9, 13; 10:32).

jezus_szakall_nelkul_2.jpg

Például Jézus, és a jobbján lévő lator is így döntött a Watchtower eme sok kérdést felvető rajzán, míg a velejéig romlott, Jézus bal oldalán megfeszített hippi nem borotválkozott meg kivégzés előtt... nem is lesz ott a paradicsomban!

Más kultúrákban vagy vidékeken nem szokás szakállt viselni, ezért nem elfogadható, hogy egy keresztény szakállas legyen. Ami azt illeti, ha egy testvér szakállt visel, az meggátolhatja abban, hogy a megjelenésével dicsőítse Istent, és elmondható legyen róla, hogy „feddhetetlen”, azaz kifogástalan (Róma 15:1–3; 1Tim 3:2, 7).

wachtowerrossz_ora.jpg

 

(Az idézetek:

 

Előzékeny szeretet.

151Nekünk, erőseknek az a kötelességünk, hogy elviseljük a gyengék gyarlóságát, és ne a magunk javát keressük. 2Törekedjék mindegyikünk embertársa javára és épülésére. 3Hiszen Krisztus sem a maga javát kereste, hanem ahogy írva van róla: „Gyalázóid szidalmai rám hullottak.”

 

Az egyházi elöljárók.

31Igaz beszéd ez: Aki püspökségre törekszik, jó dolgot kíván. 2A püspöknek azonban feddhetetlennek, egyszer nősültnek, józannak, megfontoltnak, mértéktartónak, vendégszeretőnek és a tanításra rátermettnek kell lennie. 3Ne legyen iszákos vagy erőszakoskodó, hanem megértő, békeszerető s nem kapzsi. 4Saját családjának legyen jó gondviselője, aki gyermekeit fegyelemre és teljes tisztességre neveli.
                                              Az idézett bibliaversekben szó van a szakállról?

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

befogja_a_szemet.png

 

 

 

Istenüccse, szerintem az orrszőrötökről beszélt inkább az Úr,  amit már-már varkocsba lehet fonni,de ti papoltok az arcszőrzet ápoltságáról?)

 

 

 

 

 

orrszor.jpg

                                Jw.org módi: Borotvált arc, ápolt orrszőrzet. Véneknek kötelező!

18–19. Hogyan segít nekünk a Mikeás 6:8, hogy Istennek tetszően tudjunk öltözködni?

18 Igazán hálásak vagyunk Jehovának, hogy nem korlátoz minket egy részletes szabálygyűjteménnyel abban, hogy milyen legyen a megjelenésünk.

 bethel_latogatok.jpg

                                                                 Ja... igazán hálásak...

jwdress.jpg

                                                  ...hogy nem korlátoz szabálygyűjtemény...

 

Ehelyett lehetőséget ad rá, hogy éljünk a szabad akaratunkkal, és józan döntéseket hozzunk a Szentírásban található bölcs alapelveket figyelembe véve. Így a ruházatunkkal és az egész külsőnkkel ki tudjuk mutatni, hogy szerényen akarunk járni Istenünkkel (Mik 6:8).

samuel-herd.jpg

("Tíz éve szegénységi fogadalmat tett testvér maximum 10 000 dolláros, húsz éve szegénységi fogadalmat tett testvér maximum 20 000 dolláros, 30 éve szegénységi fogadalmat tett testvér maximum 30 000 dolláros ...stb... órát viselhet." Brooklyniaknak írt levél 6:66 Testvérünk 36 éve szegénységi fogadalmat tett, minden rendben!)

19 A szerénység magában foglalja, hogy alázatosan elismerjük, mennyire távol állunk Jehova szentségétől, és ezért óriási szükségünk van a vezetésére. A szerénység abban is segít, hogy tiszteletben tartsuk mások érzéseit és véleményét. Tehát úgy járhatunk szerényen Istenünkkel, hogy igazodunk a magas mércéjéhez, és figyelembe vesszük mások lelkiismeretét.

20. Milyen hatással kell lennie a megjelenésünknek másokra?

20 Az öltözékünkből egyértelműen látszódnia kell, hogy Jehova imádói vagyunk.

jw_org-bibliakutato.jpg

   Rutherford testvér kitűzője, amit akkor viselt, amikor A. H. német kancellárnál járt hogy kimentse a testvéreket a Watchtower vagyonát Németországból. A.H. úrra jó benyomást tett Rutherford testvér megjelenése, át is írta a német bibliában a Küriosz szót Führerre.

A testvéreinknek és a kívülállóknak egyaránt látniuk kell, hogy méltón képviseljük igazságos Istenünket. Ő magas elvárásokat támaszt a szolgáival szemben,

jw_orgtaska.jpg

és mi örömmel igyekszünk megfelelni ezeknek. Dicséretet érdemel az a sok-sok testvér és testvérnő, akiknek a megjelenése és viselkedése vonzóvá teszi a Biblia életmentő üzenetét a tiszta szívű emberek számára, valamint dicsőséget és örömet szerez Jehovának. Ha bölcs döntéseket hozunk az öltözködéssel kapcsolatban, jó fényt vethetünk arra, aki „méltóságba és pompába” van öltözve (Zsolt 104:1, 2).

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4211913111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2016.11.07. 07:32:54

A "testvérnők a bemutatóállványnál" írt résznél nincs kép. Vagy csak nálam?

a századik juh 2016.11.07. 08:13:08

Nállam mutatta, de ettől még lehet itt a hiba, cseréltem. Köszönöm az észrevételt. A szervezet képe fontos, hisz kávézás közben valóban engedélyezi a nadrág viselését testvérnőknek is.

Azonban, ha már így szóba kerültek, én aggódom a szellemiségükért!

Mindhárom nagyon takarja a nyakát!

Azok is, akik közterületen tanúskodnak, és az is, aki a kávézóban ücsörög!

Jónás_ 2016.11.11. 12:24:47

Eredetileg a 17. bekezdés szúrt szemet, de úgy látom óriási "potenciál" van a többiben is. Nem beszélve a bloggerről. Delegálunk a művészeti osztály, osztályfelvigyázói posztjára.

A 17-re visszatérve:

A cikk így kezdődik!!!
HOGYAN VÁLASZOLNÁL?
Hogyan segíthet nekünk a mózesi törvény jó döntéseket hozni a megjelenésünkkel kapcsolatban?

Ehhez jön a 17.bek. 2. mondat:
A mózesi törvény megkövetelte a férfiaktól, hogy növesszenek szakállt

Majd a logikusan kapcsolódó 17/utolsó mondat:
ha egy testvér szakállt visel, az meggátolhatja abban, hogy a megjelenésével dicsőítse Istent, és elmondható legyen róla, hogy „feddhetetlen”, azaz kifogástalan.

a századik juh 2016.11.12. 05:23:35

@Jónás_: " Delegálunk a művészeti osztály, osztályfelvigyázói posztjára."

Kikérem magamnak, hogy csak MŰ VÉSZT jelentenék a szervezetre! :-)

Ismertetek egy jó módszert a szakállra vágyó tanúknak:

Fel kell keresni a bőrgyógyászt, aki tud igazolást kiállítani a bőr túlzott érzékenységéről, irritáltságáról, sőt, az esetlegesen az arcon található anyajegyek, elváltozások, sérülések meglétéről, amit pont hogy esztétikai céllal takarnak szakállal, vagy éppen ezen dolgok naponta pengével történő vagdosásától óvnak.

Az a kérdésem, hogy diszkrimináció miatt vajon az egyenlő bánásmód hatósághoz fordulhat-e az a testvér, aki bizonyítani tudja, hogy a szakálla miatt diszkriminálják?

Jónás_ 2016.11.12. 21:25:59

Kár, hogy a címlapfotót nem dolgoztad bele. Szerintem lenne ötleted róla, talán elkerülte a figyelmedet, de ehhez a cikkedhez ordítóan kívánkozik.

a századik juh 2016.11.13. 03:08:54

@Jónás_: Majd egy másik, a szoknya hosszával foglalkozó témához jó lesz az a kép! A nyakkendője csak azért nem látszik, mert szegény országban tanúskodnak, és olyan vékony anyagból van, hogy oldalról nem is látni.

Érdekes, hogy miközben az Őrtornyok java olyan címlapfotóval jelenik meg, hogy a testvérek nyakkendő nélkül vannak (de szoknyában!) addig a gyülekezetekben ez továbbra is kényszer.

Ugyanakkor munkavédelmi szempontból nem biztos, hogy jó bokáig vízben állva elektronikus eszközöket birizgálni, pláne, hogy mások is vannak ott, hacsak nem gumicsizmában állnak a vízben.

Igazság Kereső 2018.06.28. 00:27:15

A kardiológus is a szívek vizsgálója! Van néhány kardiológus Tesó! XD

Igazság Kereső 2018.06.28. 01:07:16

@a századik juh: Serena Williams Testvérnő? Jelenleg is? Hallottam pletyka szinten, de konkrét, elfogadható bizonyítékot nem láttam ( legalább olyan hiteleset mint Prince esetében)! Egyszer azt hallottam ,hogy kereszteletlen hírnök.... Szóval nem tudom. Nem vagyok hiszékeny típus,nekem kellenek a bizonyítékok! :D Egy reklamban volt azt hiszem ez a szlogen: "Bizonyíték,kell nem ígéret!" :D

a századik juh 2018.06.28. 04:42:20

@Igazság Kereső: A cikk megjelenése óta született egy házasságon kívüli gyermeke, úgyhogy most nem tudom, mi van, de testvérnő volt. Egyébként a Wezetők nagy teniszfanok, nem egy teniszpályájuk volt Brooklynban is, és persze Warwickba is építettek párat.
süti beállítások módosítása