BRÉKING: A mikulást tegnap 19:14-kor elütötte a Brooklyn - Fiastyúk menetrend szerinti új-világosság járat!
2016. november 30. írta: a századik juh

BRÉKING: A mikulást tegnap 19:14-kor elütötte a Brooklyn - Fiastyúk menetrend szerinti új-világosság járat!

                                                                Kedves gyerekek

 

Ilyenidőtájt Jehova Tanúi erkölcsi kötelességüknek érzik megvédeni a világot a gonosz mikulástól, aki mit sem sejtő, ártatlan gyermekek otthonába lopakodik be, amíg ők alszanak. Ezért a hithű tanú szülők minden december 5.-én este besározzák gyermekeik cipőjét, és az ajtóba teszik egy aktuális Őrtoronnyal a belsejében! 

 

Cikkemmel egy kis segítséget szeretnék adni azoknak, akik a sablonos érvek helyett picit gondolkodásra szeretnék ösztönözni ezen jószándékú, ámde watchtower-postássá avanzsált személyeket.

 

 

Előtte azonban nézzük, mi történt tavaly óta a mikulással:

 

Sajnos rossz hírt kell közölnünk, a mikulást tegnap elütötte a Brooklyn-Fiastyúk menetrend szerinti új-világosság járat!

elutott_mikulas.jpg

Képünk a sajnálatos esemény után történt, a képen fényvisszaverő mellényben az egyik Vezető látható, aki így is utazott.

 

 

Ezek után a mikulást és szarvasát a földről kaparták össze:

 

 

 

mikulasbaleset.jpg

 

 

 

Igen, sajnos a mikulás egy kicsit ittas volt, de erre van mentsége!

Hozzátartozik a hagyományokhoz, hogy a mikulás piros. Kevesen tudják azt a tényt, hogy a mikulás alapból átlátszó, hogy ne vegyék észre a gyerekek lopakodás közben.

Valahogy meg kellett oldania, hogy átlátszósága ellenére piros legyen, mint Szent Miklós püspök, és itt jött képbe a misebor!

 

 

 

 

 

 

 

piros_mikulas.jpg

 

A mikulásnál 12.06 ezreléknyi alkoholt mutattak ki, de mint kiderült, a Vezető Testület minden tagja gyomorfájdalom miatt szintén az ilyen esetben alkalmazandó bibliai tanácsot megfogadva, ugyanakkor a " kevés" kifejezés új világosság szerinti aktuális értelmezésének fényében járt el, miszerint a "kevés" az új világosság fényében azt jelenti, hogy sok. Így érthető az egész magas, 19.75 ezrelékes véralkoholszint, de  csak  hosszas vita után voltak hajlandóak vért adni a vizsgálathoz, mert nem volt egyetértés köztük, hogy a vizsgálatokra is vonatkozik-e, hogy nem adhatnak vért. Végül nem jutottak konszenzusra, ellenben elájultak, így tudtak tőllük vért venni.

 

 

Apropó, ha már a színnél tartunk, a mikulás szeretne egy sűrűn felmerülő  félreértést tisztázni:

 

 

 

mikulaspiroska.jpg

 

 

Így van, a mikulás nem Piroska!

 

Habár a félreértés érthető, hiszen a mikulás Piroska bátyja, miként erre proto-paleo-héber pontozott-írásos bizonyítékok is vannak Kr.e. 8600-ból:

 

 

 

mikulaskabat.jpg

 

 

Na szóval a kis kitérő után vissza a balesethez. Sokakban felmerül a kérdés, mi lesz most a mikulással, megtartják-e egyáltalán az ajándékosztást, hogy most ez történt? Az előzetes hírek arról szóltak, hogy elmarad, de ne aggódjatok, amíg a mikulást mosolyogni látjátok!

 

 

mikulasmosoly.jpg

 

 

 

Bizony, a mikulás megoldotta! Érdemes lehet fent maradni kételkedőknek is:

 

 

 

mikulashelyettes.jpg

 

 

Köszönjük a bevállalást, sok sikert!

Így az idei mikulás is meg lesz tartva, a baleset ellenére, amelyben 7 másik személy is súlyosan megsérült, valószínűleg agyrázkódást is szenvedtek, súlyosan hallucinálnak, például azt válaszolták arra a kérdésre, hogy ki vezette a gépet, hogy:

-Mind a heten! Ja nem, Jehova volt!

A beszámolójuk szerint a mikulás szándékosan szembement a Watchtower irányelveivel, mielőtt a baleset történt, a mikulás viszont azzal védekezik, hogy a prófécia szerint csak meg akarta ragadni ezen 7 herceg ruháját, mert látta, hogy velük van Jehova.

De sajnos a villódzó fények miatt elvétette az irányt.

-Egyértelműen piros voltam már, amikor belémhajtottak! Vak Vezetők! Hol szereztétek a jogosítványt, a Watchtower bibliaiskolájában? Ezért nem szabad a kereszteződést egyirányú utcának tekinteni, és ezt tanítani! dühöngött a sokkos állapotban lévő mikulás.

-Nem mi vezettünk, Jehova irányítja az Égi Szekeret! állították a Vezetők ügyvédeik tanácsára. Ráadásul a mikulás szarvasán nem téli pata volt! Már tavaly megbüntették napi 4000 dollárra addig, amíg be nem mutatja, hogy lecserélte Rudolf nyári, kopottas, 3 milliméter profilmélységű patáját új hópatákra. Azóta sem cserélte le, pedig már 600 000 dollárt költött büntetésre a manók zsebpénzéből!

-Azt leshetitek, mikor cserélem le, pancserok! Majd kifizetik a kis rabszolgáim! mondta a mikulás. Méghogy kötelező téli pata! Ha így haladunk, oda jutunk, hogy nyelvismeretet várnak el a bibliafordítóktól! Hova jut így a világ!

 

 

Na mindegy, jobbulást kívánunk a mikulásnak, és ha már otthon van, megkértük, osszon meg pár érdekességet magáról a blog olvasóinak. Némi sütemény és tej hatására végül is vállalta.

 

Mire tippeltek, hogy hány ismerőse van a mikulásnak a facebookon?

 

 

 

mikulasismerose.jpg

 

 

A mikulás nagy internetfüggő, de sajnos a mikulás napjait is megkeseríti a sok kéretlen levélszemét:

mikulasspam.jpg

 

 

Viszont így, hogy otthon lábadozik, több ideje lesz megfigyelnie az embereket, hogy személyre szabottabb ajándékot tudjon küldeni nekik:

 

 

 

 

mikulasbukocso.jpg

 

 

 

Megkérdeztük még a mikulást a blogot olvasó személyeket, különösen Marcit leginkább foglalkoztató kérdésről is, hogy mit jelent a "hohohó" kiáltás, ami oly jellemző rá.

 

 

Az alábbi magyarázatot kaptuk a télapótól, illusztrációval,hogy azok is megérthessék, akiknek a generációelmélet új világossága magas (például Marci):

 

 

 

 

 

 

mikulashoho.jpg

 

 

Megmondom őszintén, tekintve hogy a Watchtower minden "ja" végződésű szóba belelátja Jehova nevét, én valami bonyolultabb magyarázatra gondoltam, de végül is ez islogikus!

 

Megérdeklődtük, neheztel-e a Watchtowerre a baleset miatt, és a sok fikázásuk miatt, de megnyugtatott minket, hogy a sorozatos támadásuk ellenére nem haragszik rájuk, bár állítása szerint soha nem fogja kiheverni azt a látványt, ahogyan isten szócsöve egyre közelebb repül felé cikázva, folyamatosan váltogatva az irányát, miközben stroboszkópként villog. 

 

-Arra gondoltam, vajon miből és mennyit ivott az, aki vezeti, vallotta be a mikulás.

 

-Amiért neheztelek, az az, hogy a Jw.org-on nem lehet kommentelni! mondta a mikulás,  aki szerint a kritikát mindíg el kell fogadni, ő maga kritikákat is olvas, hogy fejlődhessen!

 

 

mikulasreklamacio.jpg

 

 

 

Egy azon levelek közül, ami egy "nagy problémára", az elkényelmesedésre hívta fel a figyelmemet! mesélte a mikulás, ami később be is igazolódott.

Talán sokan emlékeznek 1975-re Jehova Tanúi közül is, amikor  december 6.-ára sem érkezett meg a sokak által kért armageddon... 

 

 

 

 

 

 

houstonmagyar.jpg

                     Ezért nem érkezett meg armageddon 1975-ben! (se) állítja a Watchtower

 

                                                              Mikulás, ez tényleg igaz???

 

 

"Igen, testvérek, nem a szervezet hibázott 1975-ben, hanem én! ismerte be zokogva a mikulás.

Lehet, ez az 1975-ös fiaskó áll a mostani gázolásos ügy mögött is, pislog  sejtelmesen. Jézust is kirakták a János evangéliumából, a mikulást sem jelenthet nekik gondot!"

 

Ennyit arról, milyen izgalmas események történtek idén a mikulással, most nézzük, miként is futottak össze a Wachtowerrel a történelem folyamán a mostani ütközésük előtt.

 

                                               Mit tud Abaddon Mihály átlagtanú a mikulásról?

 

Nézzétek csak az alábbi tanú-érvelést:

 

"A hagyomány: Egyes helyeken a Jézuska, máshol a Télapó, vagy Mikulás visz ajándékot a gyerekeknek. Sok gyerek levelet küld a Télapónak, melyben leírják, milyen ajándékot szeretnének kapni. Egyes hagyományok szerint a Télapónak manók segítenek elkészíteni az ajándékokat az északi-sarki lakóhelyén.
A hagyomány gyökerei: Általában úgy tartják, hogy a Mikulás mítoszát Szent Miklós élete ihlette, aki a Kis-Ázsiában (ma Törökország) található Müra püspöke volt. „Tulajdonképpen minden, amit Szent Miklósról tudunk, csak legenda” – mondja a The Christmas Encyclopedia. A történelem és a Biblia szerint a Mikulásnak semmi köze sincs Jézus Krisztushoz.
A Biblia: „Most, hogy levetettétek a hazugságot, igazat mondjon mindegyikőtök a felebarátjának”. A hozzánk legközelebb álló ’felebarátaink’ a családtagjaink (Efézus 4:25). A Biblia azt is mondja, hogy ’szeressük az igazságot’, és hogy ’az igazságot szóljuk a szívünkben’ (Zakariás 8:19; Zsoltárok 15:2). Lehet, hogy ártalmatlan dolognak tűnik azt mondani a gyerekeknek, hogy a Jézuska vagy a Télapó hozza karácsonykor az ajándékokat, de helyes vagy bölcs dolog becsapni egy gyereket, még ha jó szándékból teszik is? Nem visszás, hogy egy olyan alkalommal, amikor az emberek állítólag Jézusnak akarnak tisztelettel adózni, becsapják a gyerekeket?"

 

 Ismerős?

Ugye-ugye!

az_idealis_tanu.jpg

Lehengerlő érvelés, már már elhiszem, hogy gonosz, pogány, bálványimádó az az ember, aki pici gyermekeknek nem létező dolgokról beszél, amikor beugrik, hogy:

De hát pont ugyanezt teszi  a jw.org is!:

 

"12. rész: Marci és Zsófi elmegy a Bételbe

Milyen izgalmas élményei voltak Marcinak és Zsófinak a Bételben?"

https://www.jw.org/hu/bibliai-tanitasok/csalad/gyerekek/legyel-jehova-baratja/filmek/marci-es-zsofi-betel/

 marci_es_zsofi.jpg

 

Marci és Zsófi nem létező személyek, kitalált rajzfilmfigurák, hogyan mehetnének el a Béthelbe? 

Innentől kezdve csupán be kell helyettesíteni a vitapartner mondandójába azt, amit a legkevésbé sem szeretne látni:

Most, hogy levetettétek a hazugságot, igazat mondjon mindegyikőtök a felebarátjának”. A hozzánk legközelebb álló ’felebarátaink’ a családtagjaink (Efézus 4:25). A Biblia azt is mondja, hogy ’szeressük az igazságot’, és hogy ’az igazságot szóljuk a szívünkben’ (Zakariás 8:19; Zsoltárok 15:2). Lehet, hogy ártalmatlan dolognak tűnik azt mondani a gyerekeknek, hogy  "Marci és Zsófi elmegy a Béthelbe", és a nagy Vezető térdére ültek, de helyes vagy bölcs dolog becsapni egy gyereket, még ha jó szándékból teszik is? Nem visszás, hogy egy olyan alkalommal, amikor az emberek állítólag Jézusnak akarnak tisztelettel adózni, becsapják a gyerekeket?

wachtowerrossz_ora.jpg

 

 

Vagy idézzük az Érveljünk! könyvből Marcira és Zsófira alkalmazva a kérdést:

"Természetesen e történetek egyike sem igaz. Vajon ilyen történetek mesélése tiszteletet fog ébreszteni a gyermekekben az igazság iránt, és tiszteletet szerez egy ilyen szokás Jézus Krisztusnak, aki azt tanította, hogy Istent igazsággal kell imádni?"

 

 Gondoljunk arra is, hogy mi lesz, ha nem egy átlagtanút, hanem egy írástudót sodor felénk a szél, jelesül egy

-vént,

-vagy egy kongresszusi előadót,

-netán egy Béthelszolgát,

-esetleg 3in1 egyben mindet.

 

       Általában ezek az emberek híresek a logikus érveikről és következtetéseikről, és előszeretettel lesznek kéményseprők!

korom.jpg

 

 

Nézzük, vajon tényleg annyira ellenséges-e a Watchtower a mikulással szemben, hogy még egy feltételezett szándékos gázolást is bevállalnának, csakhogy megszabaduljanak a karácsony szellemétől?

 

 

 

"THE WATCHTOWER DECEMBER 2015

 OLVASÓINK KÉRDEZIK

Mi rossz van a karácsonyi szokásokban?

A karácsonyt, melyen Jézus születésére emlékeznek, régóta keresztény ünnepként tartják számon. Az ünnephez kötődő legtöbb szokást viszont elég nehéz kapcsolatba hozni Jézus születésével.

Vegyük például a Mikulást. Az egyik észak-amerikai üdítőitalgyár 1931-es karácsonyi reklámkampánya tette népszerűvé a vidám, fehér szakállú, pirospozsgás és piros ruhás Télapó képet. Brazíliában az 1950-es években megpróbálták egy helyi mitikus alakkal, Indián apóval helyettesíteni. De a Mikulás nemcsak Indián apó felett aratott győzelmet, hanem „a gyermek Jézus felett is, és a december 25-ei ünnep hivatalos jelképévé vált” – mondja Carlos E. Fantinati professzor. De vajon csak a Mikulás és más hasonló történetek miatt ítélhető el a karácsony?"

  • w15 12/1 15. o. - Őrtorony – 2015

 

Úgy tűnik, hogy minden rendben, mindannyiunknak beugrik " Az egyik észak-amerikai üdítőitalgyár" és a mikulás kapcsolata, hiszen a nav tavaly önellenőrzésre kérte fel a mikulást egy névtelen bejelentés alapján, amely azt állította, hogy:

"Valószínűlegelképzelhetőenfeltételezhető, hogy a mikulás nem fizet adót, pedig nem is olyan nonprofit, mint mi!"

mikulas.jpg

 

colamikulas.jpg

                    A mikulásnak nincs arany rolexe, legalábbis nem viseli munka közben.

 

 

 

Igen, a mikulásnak valóban szoros a kapcsolata velük, de nem csak a mikulásnak volt/van ám kapcsolata a Coca colával!

 

William Pratt Heath  

A Coca Cola  volt elnöke. Nagyon jó személyes barátságban állt Rutherforddal.

 

 

jw_orgcola.jpg

 

 

1990-ben a Főhivatalban levetítettek egy filmet, amelyben Rutherford és az idősebb William édesapja sétálgatnak és megnézik a Beth San (Beth Sarimhoz hasonló épület) építkezését. A Beth San a Coca Cola elnökének személyes ajándéka volt Rutherford részére! A filmet megtekintő személyzet meg volt lepve, mert nem tudtak a Beth San létezéséről. Állítólag Rutherford luxusautói is ugyanilyen ajándékot képeztek. Sőt, a Beth Sarim építéséhez is hatalmas összeget adott át az idősebb William Rutherfordnak. 

 

 

jwcoke.jpg

Felesége Jehova tanúja, bibliakutató, 1915-ben keresztelkedett, miként fia,William P. Heath, Jr. is az lesz, aki megörökli a Coca-cola elnöki székét is, és a The Evangelical Beacon, August 21, 1973, page 2 idézve azt állította, hogy 28 éves korában, 1931-ben, Jehova Tanúi 5 napos kongresszusán jött rá, hogy ő felkent.

Ő volt az, aki 1938-ban elvált a feleségétől, és Rutherford egyik titkárnőjét,  Bonnie Boyd-ot vette el a válás után 1, azaz egy héttel.

http://watchtowerdocuments.org/heir-to-coca-cola-fortune-was-a-jehovahs-witness/

 Bonnie 1938-ban házasodik meg, apósa Rutherford nagyon gazdag barátja, aki „véletlenül” a Coca Cola egyik vezetője. A férj Rutherford személyi sofőrje és az állandó kíséret tagja lesz az 1938-as esküvőtől kezdve.

 

rutherford_rabositva_1.jpg

Érdekes, hogy az egyik legfőbb támogató hogyan válik a karácsony bálványának, a mikulásnak életre keltőjévé!

Hol volt ekkor Jehova?

Érdekes, hogy amely évben Rutherford felvetette a szervezettel a Jehova Tanúi nevet, abban az évben a már régóta szoros támogató és barát elkezdte terjeszteni az üdítőitalai reklámjában a mikuláskultuszt!

" Az egyik észak-amerikai üdítőitalgyár 1931-es karácsonyi reklámkampánya tette népszerűvé a vidám, fehér szakállú, pirospozsgás és piros ruhás Télapó képet."

Jehova pénzéhségének bizonyítéka lenne a mikulás?

Miközben a Watchtower a jw.org-on is, és a kiadványaiban is ekézi a mikulást, mélyen hallgat arról, hogy pont 1931-ben, amikor Jehova Tanui néven egy új vallás alapult, az egyik legjelentősebb támogatójuk, akinek felesége Jehova tanúja, és akinek a fia pont 1931-ben jött rá egy tanú-kongresszuson, hogy ő felkent, pont ez a közeli barát kezdte el a mikulással reklámozni az üdítőjét, ergo ezen mikulásreklám sikerességéből befolyó profit ömlött a Watchtowerhez, hogy végezni tudják Jehova munkáját.

 

Úgyhogy ha nekem valaki a tanúfanok közül a mikulással vagy a karácsonnyal jön, megkérdem, tudja-e, hogy ki és mikor kezdte el a világon reklámozni a mikulással a karácsonyt, és miért hagyta ezt Rutherford?

 

 

 

wt-coke-300x300.jpg

 

 

Rutherford csírájában elfojthatta volna a mikulás-jelenséget, de ehelyett a "Milliók élnek most, akik sohasem fognak meghalni!" könyvének 10 éves évfordulóját ünnepelte, (amelyet a mostani generációmagyarázó újvilágosság meghazudtol)

 

 

milliokakikelnek.jpg

 

 

miközben 6. éve próbálta elfelejteni az 1925-ös betlit Beth Sharimmal, és a szentek feltámadásával kapcsolatban!

 

 

 

beth_sarim.jpg

 

Ha Rutherford kisujját sem mozdította akkor a mikulás ellen Jehova tanújaként, hanem hagyta, hogy a mikulás győzelmet arasson a gyermek Jézus felett, akkor te, testvér, miért is háborogsz most?

Mi változott, mesélj! A kongresszusi felvétel alapján nem sok! 

jwkola.png

 

 

                                          Itt a vége, fuss el véle, lépj a Jw.org-ról a Jw.tv-re!

 

 

Ennyit gondoltam mára, a pártatlanság miatt kisbetűvel írtam a mikulás nevét, mert sokak szerint ez nem név, hanem cím, ugyanakkor tiszteletben tartom azon írástudó és írástudatlan személyek nézetét is, akik nagybetűvel tekintenek a Mikulásra.

 

A Houston-os képpel nem szeretném azt sugallni, hogy bárki is részt vett volna Houstonból a Watchtower  mikulás elleni feltételezett akciójában, vagy bármilyen más akcióban, amit a Watchtower népszerű emberek ellen indított vagy indítani fog! A felirat pusztán a véletlen műve!

PS: Ugyanakkor egy típusspecifikus polir bukócső már régen kijár, küld fény post yours cipellő!

 

                                                                    Legyetek jók.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr411969263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szinuhe1 2016.11.30. 15:11:19

egy újabb 5* írás a "gonosz farkas" tollából... :) mint mindig most is nagyon jót derültem, köszönjük az idöt s energiát amit írásaidba fektetsz !

Jónás_ 2016.11.30. 22:03:05

Nem könnyű olvasmány, de tanulságos, szemléletes cikk, mint a többi is. Ma már használtam is belőle 1-2 szemléltetést.

a századik juh 2016.12.01. 04:40:57

@szinuhe1: Köszönöm a dícséretet, jól esett!

Igyekszem mindíg mosolyogni, és mosolyogva érvelni. Úgy gondolom, inkább derülök ezeken a dolgokon, mintsem gyűlölködjek. Örülök, hogy más is így van ezzel.

Csak nem tanár a foglalkozása, hogy egyből osztályozott is?

a századik juh 2016.12.01. 04:45:09

@Jónás_: "Ma már használtam is belőle 1-2 szemléltetést."

És milyen sikerrel?

"Nem könnyű olvasmány"

Nehezen olvasható, vagy sok, esetleg mindkettő, netán nehezen követhető vagy másra gondolsz? Miként a mikulás, én is szeretnék fejlődni. :)
süti beállítások módosítása