Tanulmányozásra (nem a nyílvánosságnak) szánt Őrtorony, 2017 áprilisi (tréfa?) kiadás
2017. január 02. írta: a századik juh

Tanulmányozásra (nem a nyílvánosságnak) szánt Őrtorony, 2017 áprilisi (tréfa?) kiadás

https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/ortorony-tanulmanyozas-2017-aprilis/mi-lesz-a-multe-amikor-eljon-isten-kiralysaga/

 

wwc.jpg

2017-től a közkedvelt folyóirat tekercs formában, egyszerűsített mondanivalóval, és gazdaságosabb     formában, újrahasznosíthatóan juttatja el a legfőbb üzenetét az emberekhez!

 

 

 

 

Sokan nem is tudnak ennek a típusú, csak a tanúk körében kiosztott Őrtorony-típusról, pedig hát...

Ez a fajta Őrtorony nyíltabban leír olyan dolgokat, amivel a Jw.org csak finomkodik.

Például mindannyian tudjuk, hogy a Jw.org szerint nem csak Jehova tanúi menekülhetnek meg... hogy ebből hogyan lehet levezetni, hogy csak Jehova tanúi menekülnek meg, nos, többek között ilyen kérdésekre kaphatunk választ a tanulmányozásra szánt Őrtornyokból.

Igen, nem tévedés, már hozzáférhető a 2017 áprilisi cikk is, ezt fogják majd kérdés feleletes formában megbeszélni a tanúk világszerte.

Úgy gondolom, érdemes beletekinteni mindazoknak, akik bele akarnak pillantani egy önmagával meghasonlott ház utolsó vergődéseibe... és ezt nem én mondom!!!

 

watch_tower.jpg

                                          A Watchtower síremléke már áll...

 

 

 

 

„A világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké” (1JÁN 2:17)

                              ego_fold.jpg

                                                             tuz.gif

                                                                   ÉNEKEK: 139., 144.

 

1–2. a) Milyen értelemben hasonlít ez a gonosz világ egy elítélt bűnözőhöz? (Lásd a képet a cikk elején.) b) Milyen érzéseket fog kiváltani az értelmes teremtményekből, hogy végrehajtják az ítéletet ezen a világon?

„KÉT LÁBON JÁRÓ HALOTT!” – hallani a kiáltozást a börtönfolyosón, amint a veszélyes bűnözőt elvezetik a cellájából, és a háta mögött becsapódnak a vasajtók. A férfi viszonylag egészségesnek tűnik; semmi jele, hogy valamilyen betegség miatt a halálához közeledne. Akkor miért mondják halottnak az őrök? Azért, mert a kivégzésére viszik. Ez a fegyenc olyan, mintha már meg is halt volna. *

2 Tulajdonképpen a mai világunk is olyan, mint egy rab a halálsoron. Ez a gonosz rendszer már régen el lett ítélve, és küszöbön áll a kivégzése.

evszamok.jpg

"küszöbön áll a kivégzése"  A világ kivégzésére eddig megjelölt időpontok a Watchtower részéről... amit Isten nem engedett beteljesedni, mint ahogy a Watchtower elmagyarázza:

"Hogyan fogja Jehova megmutatni, hogy az ilyen papi próféták csalók? Úgy, hogy nem engedi beteljesedni azt, amit Istentől jövő "kijelentés"-ként, Istentől jövő ígéretként hirdetnek, vagy amit az Ő nevében állítanak" (Az Őrtorony 1980-1981 [reprint kiadás, 1997] 1980. 03. 01 17.o 29. bek) 

 

 

 

A Biblia ezt írja: „a világ elmúlóban van” (1Ján 2:17). Igen, semmi kétség afelől, hogy a mai világ véget fog érni. Ám van egy fontos különbség a példában szereplő bűnözőhöz képest. Amikor valakit halálra ítélnek, néhányan talán tiltakoznak, mert kétségbe vonják az ítélet jogosságát, vagy esetleg abban bíznak, hogy az utolsó  pillanatban felfüggesztik az ítélet végrehajtását. Azonban e felett a gonosz világ felett a világegyetem tökéletesen igazságos ura mondta ki az ítéletet (5Móz 32:4). Szó sem lehet arról, hogy felfüggesszék az ítélet végrehajtását, (kivéve azon 22 esetben, amikor a Watchtower tévedettés senki sem fog kételkedni a jogosságában. A jelképes kivégzés után minden értelmes teremtmény fellélegezhet. Szívből egyetértenek majd abban, hogy valódi igazságszolgáltatás történt.

3. Mi minden lesz a múlté, amikor eljön Isten királysága?

3 Mit foglal magában „a világ”, amely „elmúlóban van”? Sok mindent, ami mára teljesen megszokottá vált az emberek életében. Vajon szomorú hír, hogy ezek meg fognak szűnni? Épp ellenkezőleg, ez kulcsfontosságú része a királyság jó hírének (Máté 24:14). Vizsgáljuk hát meg, mi minden lesz a múlté, amikor eljön Isten királysága. Négy nagy témakörről lesz szó: a gonosz emberekről, a becstelen szervezetekről, a züllöttségről és a lesújtó állapotokról. Mindegyik esetben megbeszéljük, hogy 1. ezek hogyan hatnak ránk, 2. mit fog Jehova tenni velük, és 3. milyen jó dolgokkal fogja őket felváltani.

 

GONOSZ EMBEREK

4. Milyen hatással vannak ránk a gonosz emberek?

(Ne menjünk el a mellett a tény mellett, hogy ez, így, azt jelenti, hogy Jehova tanúi nem gonoszak... aha!

"11Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni" mondta Jézus a hegyi beszédben ... igen, azért mondhatta ezt, hisz egy Jehova tanúja sem volt ott, így valóban mindenki gonosznak számítottaz ott lévő közül, biza!)

4 Milyen hatással vannak ránk a gonosz emberek? Pál apostol arról jövendölt, hogy napjainkban „nehezen elviselhető, válságos idők lesznek”, majd hozzátette: „A gonosz emberek és a szélhámosok pedig egyre messzebbre mennek majd a rosszaságban” (2Tim 3:1–5, 13). Szerinted is teljesednek ezek a prófétai szavak? Sokan a saját bőrünkön tapasztaljuk az erőszakos emberek, gyűlölködő fanatikusok vagy elvetemült bűnözők gonoszságát. Vannak, akik nyíltan kimutatják, mennyire rosszindulatúak, míg mások szélhámosak, vagyis az igazságosságra hivatkoznak, miközben aljas dolgokat követnek el. Még ha közvetlenül nem is szenvedünk az ilyen emberek miatt, a tetteik hatással vannak ránk. Összeborzadunk, amikor értesülünk róla, milyen szörnyűségeket követnek el: gyermekekkel, idősekkel és más kiszolgáltatott emberekkel kegyetlenkednek. Olyasmiket művelnek, amik már egyenesen állatias vagy inkább démoni gondolkodásról árulkodnak (Jak 3:15).

(Mint például az Ausztrál kormány által feltárt, az Ausztrál fiókhivatal területén történt 1006 szexuális erőszak elhallgatását vizsgáló jelentése Jehova tanúi helyi szervezetében? Tényleg összeborzadtam, amikor meghallottam, hogy több, mint ezer esetet próbáltak jó Watchtower módi szerint a szőnyeg alá söpörni)

szonyeg_ala_sopres.jpg

                                                1914 szőnyeg alá söprése is folyamatban van

 

 

 

 

 

Azonban Isten Szava szerint a rémtetteikről szóló híreket nemsokára csupa jó hír váltja fel.

(Ámen)

5. a) Mire van most még lehetőségük a gonoszoknak? b) Mi lesz a sorsuk azoknak, akik nem hajlandók megváltozni?

5 Mit fog tenni Jehova? Jelenleg a gonosz embereknek még van lehetőségük megváltozni (Ézs 55:7). Jehova ezt a gonosz rendszert ítélte el véglegesen, nem pedig az egyéneket. (!!!2017 áprilisi tanítás a jövőből! Tessék hirdetni) Mi fog történni azokkal, akik mégsem hajlandók változni, és még a nagy nyomorúság kitörésekor is ennek a romlott világnak a támogatói közt lesznek? Jehova megígérte, hogy örökre megtisztítja a földet a gonoszoktól. (Olvassátok fel: Zsoltárok 37:10.) Talán azt képzelik, hogy nem fogja őket utolérni az ítélet-végrehajtás, hiszen sokuk megtanulta eltitkolni az aljas tetteit, és ezért gyakran büntetlenül maradnak (Jób 21:7, 9). Ám a Biblia erre emlékeztet minket: „[Isten] szemmel tartja az ember útjait, és látja minden lépését. Nincs olyan sötétség, sem sűrű árnyék, ahol az álnokság cselekvői elrejtőzhetnének” (Jób 34:21, 22). Senki sem bújhat el Jehova Isten elől.  Egyetlen szélhámos sem csaphatja be őt, és nincs olyan sűrű árnyék, amelyen a Mindenható ne látna keresztül. Armageddon után hiába is keresnénk a gonoszokat, sehol sem találjuk majd őket. Örökre eltűnnek! (Zsolt 37:12–15).

(Ezek szerint Isten majd az ezer év utáncsupa jó embert fog elpusztítani, akik nem gonoszok... nocsak, nocsak! Azaz, wachtowerül: nem kell ahhoz gonosznak lenned, hogy elpusztítson Jehova!)

6. Kik maradnak meg, amikor a gonoszok eltűnnek, és ez miért örömteli hír?

6 Kik maradnak meg, amikor a gonoszok eltűnnek? Jehova ezt a szívderítő ígéretet tette: „A szelídek pedig öröklik a földet, és gyönyörködnek majd a béke bőségében.” Majd pár verssel később ezt olvashatjuk ugyanebben a zsoltárban: „Az igazságosak öröklik a földet, és örökké rajta lakoznak” (Zsolt 37:11, 29). Kik a „szelídek” és az „igazságosak”? (Mármint akik "öröklik a földet" azaz nem halnak meg armageddonkor)

images10.jpg

 

És akkor itt mutatnék rá a tanulmányozási Őrtorony küldetésére: Vessük össze a fentebbi Jw.org kijelentést: " Nem." a lentebbi eszmefuttatással:

 

 

 

                         „Az igazságosak öröklik a földet, és örökké rajta lakoznak” (Zsolt 37:11, 29).

Kik a „szelídek” és az „igazságosak”?

Egy szelíd ember alázatosan elfogadja Jehova tanítását és vezetését; aki pedig igazságos, az készségesen azt teszi, ami helyes Jehova Isten előtt."

(Nos, ki az, aki "elfogadja Jehova  tanítását és vezetését" nyilvánvalóan Brooklynból, a Vezető Testületen keresztül Jehova tanúin kívül???

Vagyis a Jw.org hazudik! elnézést, félrevezet elnézést, az új világosság szerinti értelemben "csupáncsak teokratikus hadviselést alkalmaz, és nem bontja ki az igazság minden részletét", amely szerint a "Nem." valójában: Igen!!!)

 

hazudtunk.png

                                         Az 1975 december 32.-én megjelent Őrtorony címlapja.

Az 1975-ös kudarc utáni a lemondott vezetéstől szívből jövő, őszinte bocsánatkérés tartalmazó és a szervezet vagyonának a becsapott tagság közti önkéntes kárpótlásként történő szétosztásának  hírét tartalmazó rendkívüli kiadás mind a 82 000 000 példányát ellopta a húsvéti szerencsemalac, sátán egyik szolgája, hogy így rossz színben tüntesse fel Jehova HAMIS prófétáit

 

 

 

 

A gonoszok ma jóval többen vannak, mint az igazságosak. De az előttünk álló új világban a szelíd és igazságos emberek nem egyszerűen többségben lesznek. Egyedül ők léteznek majd! Belőlük fog állni az a társadalom, amely paradicsommá alakítja a földünket.

(Kikből is: Hát akik elfogadják Jehova Isten vezetését, azaz fajtiszta Jehova Tanúiból!!! Hogy a Szíriában, Irakban, bárhol Jézus nevéért meghaltak hol lesznek, azt,okosan, nem bontják ki)

BECSTELEN SZERVEZETEK

7. Milyen hatással vannak ránk a becstelen szervezetek?

(Wawww! És akkor itt jön az áprilisi tréfa, azaz őszinte sorok a Watchtower tollából a Wachtower rabszolgáinak a Műsorvezetőtestület jóváhagyásával:)

7 Milyen hatással vannak ránk a becstelen szervezetek? A mai világban tapasztalható gonoszság jelentős részéért nem egyének, hanem szervezetek felelősek. Gondolj csak a vallásokra, amelyek millióknak hazudnak például arról, hogy ki Isten, aláássák a Biblia hitelességét, és hamis tanításokat terjesztenek a föld és az emberiség jövőjéről.

elpusztultunk_1975-ben.jpg

           Meg 1914-ben is, meg 2000 előtt is, meg vajon lehet, hogy ez lesz az utolsó emlékünnepünk? 

 

 

 

 

De megemlíthetjük azokat a kormányokat is, amelyek háborúkat és faji gyűlöletet szítanak, elnyomják a szegényeket és a védteleneket, illetve abból gazdagodnak meg, hogy korruptak és kivételeznek egyesekkel. Vagy ott vannak a kapzsi nagyvállalatok, amelyek szennyezik a környezetet, kiszipolyozzák a természeti erőforrásokat, és hatalmas vagyont halmoznak fel a vásárlók hiszékenységét kihasználva, miközben milliók sínylődnek szegénységben. Semmi kétség, hogy az ilyen becstelen szervezetek rengeteg szenvedésért okolhatók.

watchtowerszukkapu.png

Watchtower Inc.: "Semmi kétség, hogy az ilyen becstelen szervezetek rengeteg szenvedésért okolhatók."

 

 

 

8. Mi fog történni a Biblia szerint a megingathatatlannak tűnő szervezetekkel?

8 Mit fog tenni Jehova? A nagy nyomorúság azzal veszi kezdetét, hogy a politikai szervezetek a hamis vallások ellen fordulnak, amelyeket a Nagy Babilon nevű prostituált jelképez (Jel 17:1, 2, 16; 18:1–4). Ezek a vallások teljesen el lesznek pusztítva. És vajon mi történik majd a többi becstelen szervezettel? A Biblia hegyekkel és szigetekkel szemlélteti ezeket, mert ma még megingathatatlannak tűnnek. (Olvassátok fel: Jelenések 6:14.) Isten Szava azt ígéri, hogy a kormányok és a tőlük függő egyéb szervezetek is alapjaikban rendülnek majd meg. A nagy nyomorúság csúcspontjaként e világ kormányzatai el lesznek távolítva mindazokkal együtt, akik az ő oldalukon foglalnak állást Isten királyságával szemben (Jer 25:31–33). Végül egyetlen becstelen szervezet sem marad! (De olyan igen, amelyik nem becstelen?)

9. Miért lehetünk biztosak abban, hogy az új föld jól szervezett lesz?

9 Mi váltja majd fel a becstelen szervezeteket? Marad egyáltalán bármilyen szervezet Armageddont követően? A Biblia ezt mondja: „új egeket és új földet várunk az ő ígérete szerint, és ezekben igazságosság fog lakni” (2Pét 3:13). A korábbi egek és föld, azaz a tisztességtelen  kormányok és az általuk irányított társadalmak eltűnnek. Mi lesz helyettük? Az „új egek” és az „új föld” kifejezések arra utalnak, hogy egy új kormányzatot várunk, amely egy újjászervezett társadalmat fog irányítani. A Jézus Krisztus által vezetett királyság tökéletesen visszatükrözi majd Jehova egyéniségét. Ő a rend Istene, és ebből következik, hogy az „új föld” jól szervezett lesz (1Kor 14:33). A földi ügyek igazgatására tisztességes emberek lesznek kijelölve (Zsolt 45:16). Őket pedig Krisztus és a 144 000 társuralkodója fogja irányítani. Képzeld csak el, milyen lesz, amikor minden becstelen szervezetet egyetlen szervezet vált majd fel, amely teljesen egységes, és soha nem válik tisztességtelenné!

(Azaz Russell testvér születésnapjára kapott cége mindörökké fennmarad!!!    Watchtower forever! Még az is lehet, hogy Jehova nem az embereknek ígérte meg, hogy mindörökké élhetnek, hanem a Watchtower céghálózatnak.)

ZÜLLÖTTSÉG

10. A környéketeken hogyan figyelhető meg a züllöttség, és ez hogyan érint téged és a családodat?

10 Milyen hatással van ránk a züllöttség? Egy olyan világban élünk, amelyre az erkölcstelenség, a becstelenség és a brutális erőszak jellemző. Különösen a szülők tapasztalják, hogy mennyire nehéz megvédeni a gyermekeiket ezektől a romboló hatásoktól. Úgy tűnik, a szórakoztatóipar egyre ügyesebben népszerűsíti a helytelen dolgokat, és valósággal gúnyt űz Jehova magasztos erkölcsi mércéjéből (Ézs 5:20).

 

rolexes_ortorony_1.jpg

                                             V.S.

rolex.jpg

                                         A Jw.tv "gúnyt űz Jehova" Tanúi "erkölcsi mércéjéből"

 

 

 

 

 

 

Az igaz keresztények azonban eltökéltek, hogy megőrzik a feddhetetlenségüket. Ez kemény harcot jelent, hiszen a világban egyre inkább aláássák a Jehova alapelvei iránti tiszteletet."

 

Nos, elérkeztünk a tanulmányozás feléhez, mivel pedig körzetfelvigyázós hét van, és a körzetfelvigyázó a szervezet parancsára mindíg azt kéri, hogy aki nem általános úttörő, az hagyja el a termet a program felénél, azaz aki nem általános úttörő, most keljen fel a gép elől, és menjen szolgálatba, aki viszont általános úttörő, a gyülekezete véneitől kapott kódot beütve tovább olvashatja a cikket, mert:
Jehova ésszerű, nem részrehajló, és igazságos!!!
Nem tesz különbséget ember és ember, úttörő és nem úttörő között, hogy nehogy azt az érzést keltse, mintha egyik ember értékesebb lenne a másiknál, vagy, urambocsá, nehogy azt gondolják,hogy a cselekedetek által lesz a megmentés, esetleg az óraszám alapján.
 
                                                 tokmindegy.jpg
                                  70 órával garantált a belépőd a...körzetfelvigyázó programjára!
Amennyiben Ön általános úttörő, adja meg nevét, bankkártyája adatait, köztük a PIN kódot is*, és máris tovább olvashatja a cikket.
*Esetleg véletlenül nem feltételezhetően valószínűtlenül lehetséges, hogy eltűnik minden pénze a számlájáról.
Ez esetben kérjük, várjon Jehovára!

                                     _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

       
                                      Sajnos Ön nem általános úttörő!
                              Nem jogosult a cikk további részének olvasására!

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4512085259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása