A lényeg a lényeg: Nyakkendő nélkül tilos imát mondani a gyülekezetben!
2017. február 01. írta: a századik juh

A lényeg a lényeg: Nyakkendő nélkül tilos imát mondani a gyülekezetben!

 

 jw_org_nyakkendo.jpg

 

Aki személyesen ismer, az tudja, hogy milyen nagy volt a vonzódásom a nyakkendőkhöz. Jehova miatt kezdtem el hordani, és hamar rájöttem, hogy milyen fontos is a nyakkendő. 

Egy notórius gyalogló (értsd: mélyszegénységben élő) testvér 10+ kilométerekről szokott begyalogolni MINDEN összejövetelre és szolgálatba. Aznap este szakadt az eső, nem kicsit,testvérünk alaposan elázott, de megjött, de már a bejáratnál szentségelt, mert otthon hagyta a nyakkendőjét.

Általában elismeréssel adózom az emberi erőfeszítésekért, és ezekre fel is hívom olyan személyek figyelmét, akik még tanulhatnak belőle, akárcsak én.

A vége az lett, hogy a nagy áldozatkészséget látva Elázott testvért megkérte program vége előtt az aznap esti fővén, hogy akkor mondana-e egy imát elázott testvérünk?

Mondana, de nem hozott nyakkendőt! leplezte le a szomorú valóságot szégyenkezve az összetört testvér.

Az baj, az baj!, csóválta a fejét a vén, és továbblépett... volna, ha valaki nem állítja meg, nem veszi le a saját nyakkendőjét, és nem teszi azt a csupasznyakú, imamondásra (egyáltalán:figyelemre!) vágyakozó testvérünk nyakába.

Azt az örömöt látni kellett volna!

Habár volt egy bizonytalan pillanat, mert a nyakkendő "eléggé színes"-nek bizonyult, de a zakó alatt úgysem látszott belőle sok, így nem lett gond.

Ez a valós történet jól mutatja, milyen sorsdöntő is lehet a nyakkendő, habár a mostani Őrtornyok elején egyre másra jelennek meg nyakkendő nélküli testvérek.

szoknyas_tanu.jpg

Ez annyi kérdést szült nálunk, hogy a vének a fiókhivatalhoz fordultak, akik szintén rákérdeztek, és végül megszületett a válasz:

 

"A képeken látható nyakkendő nélküli testvérek mindegyike külterületen tanúskodik."

 

Ja, bocs!

Kéne bibliavers, hogy belterületen  kötelező a nyakkendő viselete a szolgálatban, vagy kérdés nélkül engedelmeskedsz a Vezető Testületnek?

 

kerdesnelkul.jpg

 

 

 

Már-már sportot űztem a nyakkendővel való határfeszegetéssel, mert rájöttem, hogy  a nem teokratikus nyakkendőkre harapnak leginkább a vének...a kongresszusi tábla hiányán kívül!

nyakkendo-ny013-paraszt-trefas-ajandek-dekorkucko.jpg

 

 

 

Az élet úgy hozta, hogy épp egy hosszú rasztahajú, kék-fehér nagykockás, be nem tűrt ingben lévő srác állt mellettem, akinek a hátizsákjának a vállpántjára volt tűzve a kongresszusi névtáblája, és egy amerikai nyakkendője volt, én pedig ültem, nyakkendőben, zakóban, ahogy kell program előtt 5 perccel, amikor odalépett hozzám az egyik rendező, aki elkezdett érdeklődni afelől, hogy én mit keresek ott, és kivel jöttem. Mondom neki, ki vagyok és honnan, erre azt mondja, hogy: Dehát nincs névtáblád! Pár arra járó testvér igazolt, akik ismertek, komolyan mondom, már vártam, hogy még hátrébb visznek, esetleg a pincébe... De a derékig érő rasztahajú srác nem zavarta, mert neki volt  névtáblája!

jwnyakfo.jpg

 

 

 

 

Egyik merész köf "tapsihapsi répával" stílusú nyakkendőben érkezett a szántóföldi csoporthoz, hogy miről beszélt, nem tudom, engem annyira lekötött a lehetőség, hogy ilyet szabad???

 

Mondanom sem kell, én is szereztem hasonló mintával, igaz, más színben, és lehet, ez volt a baj, mert rajtam egyből kiszúrták, és megjegyzéseket is tettek a vének!

Egyáltalán nem értették meg, miért is nem jó nekem a fekete és a barna közti színválaszték, amelyek teokratikusak, majd megjelölték a hiba okának a színes ingeket, a teokratikus fehér, és a még elfogadható "fehéres"  helyett.

 

 

Nem hiszitek?

 

"Napjainkban a nyakkendőt sokan a jó megjelenés fontos részének tekintik. Még olyanok is vannak, akik az alapján alkotnak véleményt egy idegenről, hogy milyen nyakkendőt visel. Ezért bölcsen tesszük, ha olyan nyakkendőt viselünk, amely tiszta, és mintázata, valamint színe összhangban van az ingünkkel, a nadrágunkkal és a zakónkkal."

 

jwnyak2.jpg

 

Aki nem tud jehovatanuiul, annak mondom, hogy ez valójában ezt jelenti:

"Napjainkban a nyakkendőt Jehova Tanúi a jó megjelenés fontos részének tekintik. Még olyanok is vannak, többségükben Jehova Tanúi, akik az alapján alkotnak véleményt egy idegenről, hogy milyen nyakkendőt visel. Ezért bölcsen tesszük, ha olyan nyakkendőt viselünk, amely tiszta, és mintázata, valamint színe összhangban van az ingünkkel, a nadrágunkkal és a zakónkkal. Értetted-e, képezhetetlen testvérem? Nem? Akkor figyeljé jól: Majd ha piros zakót, piros nadrágotveszel fel, akkor hordhatsz piros nyakkendőt, értve vagyok? mindaddig, amíg fekete a gatyád, ahhoz csak fekete (max barna) nyakkendőt lehet viselni, és erre, öcsém, teokratikus szabály van, figyeld csak:

"Napjainkban a nyakkendőt sokan a jó megjelenés fontos részének tekintik. Még olyanok is vannak, akik az alapján alkotnak véleményt egy idegenről, hogy milyen nyakkendőt visel. Ezért bölcsen tesszük, ha olyan nyakkendőt viselünk, amely tiszta, és mintázata, valamint színe összhangban van az ingünkkel, a nadrágunkkal és a zakónkkal."

 

jwnyak1.jpg

 

Ennyi, egy jól képzett, a szervezet kiadványait alaposan ismerő vén bármikor össze tud hozni egy bírói bizottságot a nyakkendő és a zakó színe miatti különbség miatt, ami burkoltan 1:egyértelműen a szervezet szabályai elleni lázadásnak számít, ami meg valójában a 2:Jehovával szembeni engedetlenségnek felel meg, hiszen a szervezetünk olyan hűdebölcs, hogy

 

amikor a nyakkendőről ír, tud bibliaverset is idézni hozzá!

 

Ezt sem hiszed?

Helyes!:

 

 

"Nyakkendők régen és ma

A FÉRFIAKAT már évezredek óta érdekli, hogyan öltöztessék díszbe a nyakukat. Például i. e. 1737 körül az egyiptomi fáraó egy arany nyakláncot adott Józsefnek (1Mózes 41:42)."

"És a fáraó levette pecsétgyűrűjét+ a kezéről, és József kezére tette, majd finom lenvászonba öltöztette, s aranyláncot tett a nyakába.+"

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr3512173274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keresemazutam 2017.02.01. 10:08:25

Köszönjük! A gyökerek messzebb visznek mint az ember gondolná...
Mondhatni túl azon ami írva van!

a századik juh 2017.02.01. 11:39:38

@keresemazutam:
"Gyökér vagyok magam is most,
férgek között élek én,
ott készül e költemény."

cusnes · http://cusnes.blog.hu/ 2017.02.05. 08:45:56

Kedves Szerkesztő ! ez a cikked nálam a favorit ... 30 éves fiatal srác vagyok és nem tudom másképp kifejezni mint hogy " nagyon király " lett " igazi remekmű rendesen odapiritottál így kell ezt !Szép volt !

a századik juh 2017.02.05. 12:01:47

@cusnes: Köszönöm az elismerést, jól esik! :)
Örülök, hogy "átjött". és hogy írásban is fontosnak tartottad kifejezni a véleményed.
A nyakkendő, mint cikkötlet keresemazutam kérése volt, "rendelésre" készült.
Neked is felajánlom a lehetőséget, hogy rábökj egy témára, amiről szeretnéd, hogy írjak Jehova Tanúival kapcsolatban.

a századik juh 2017.02.05. 12:03:09

@cusnes: Vagy ha van egy két ide illő történeted a tanúkról, akár pozitív, akár negatív, akár meg is oszthatod velünk, mindenből lehet tanulni, csak akarni kell.

cusnes · http://cusnes.blog.hu/ 2017.02.05. 12:11:06

@a századik juh: Tudod úgy van ez hogy a bibliatanulmànyozàsos sàrga könyv felénél ràjöttem itt valami ugymond sàntit és kértem egy kis szusszanyàsnyi időt mert a születésnap meg a karàcsony kiverte nàlam a biztosítékot ! Pàr napja lett egy tàblagépem letöltöttem rà az alkalmazàst és ott olvasom az Őrtornyot és stb kiadvànyt de gyülibe nem jàrok màr ! Kedves érdeklődő maradok

a századik juh 2017.02.05. 12:37:55

@cusnes: Az remek!
Ha mindenki kedves érdeklődő, az igazság barátja maradna, azzal hozzájutnának mindahhoz a pozitívumhoz, amit ehhez a szervezethez az Istent kereső emberek egyéni szeretete ad, viszont nem érintené mindaz a rengeteg negatívum, amit a szervezet felépítése és tanítása, illetve elvárásai miatt egy megkeresztelt tanút érint.

Legutóbb egy vén mondta nekem, bele a szemembe, hogy szerinte jobb azoknak, akik nem ismerik meg az "igazságot". Pedig ő a több évtizednyi úttörőszolgálatával tudja, és látja is, kire miként hat az "igazság".

Véleményem szerint a bibliát pont megfelelőnek ítélte Urunk arra, hogy ezáltal az "élő és ható" könyvből ismeretet szerezhessünk Róla.

Minden más csak emberi magyarázat.

Jézus egyébként sem beszélt "igaz vallás"ról, vagy "hamis vallás"ról, helyette egy "Útról" beszélt, amin bármilyen ember járhat, vallási hovatartozástól függetlenül, hisz a Legfelségesebb tisztán látja a szív gondolatait és szándékait is, sőt, keresi a jót a sok rossz között bennünk.

Attól függetlenül, hogy a tanúk hogyan forgatják ki a bibliát, a bibliatanulmányozás önmagában nagyon értékes is lehet, kedves érdeklődő, folytasd a tanúk nélkül is a bibliaolvasást! :)

a századik juh 2017.02.05. 12:42:11

@cusnes: Ha esetleg tudnád ajánlani a blogom a veled tanulmányozó tanúknak, azt megköszönném.

cusnes · http://cusnes.blog.hu/ 2017.02.05. 12:58:58

@a századik juh: meglesz nanà ez nem is kérdés! Tanulmànyozom tovàbb érdekel nézem a tv adàsokat is a sajàt ütemembe haladok! Keresem kutatom és keresek és jó olvasni téged mert nem köntörfalazol te vagy a kiegészítés a tanulmànyozàs mellé!

a századik juh 2017.02.05. 13:10:26

@cusnes: " te vagy a kiegészítés a tanulmànyozàs mellé!"

:-D

Kezdeményezem, hogy nyomtatásba kerüljön egy "Századik Juh összes", és azt a szervezet tanulmányozási segédeszközként használja.

Ha viszont ügyes "tanulmányozó" leszel, akkor remekül tesztelheted a testvéreket! Mivel sablonok alapján "gondolkoztatják" a tanúkat, a reakcióik általában borítékolhatóak, ergo simán terelgethetőek a sajátmaguk által ásott csapdák felé, és bele.

cusnes · http://cusnes.blog.hu/ 2017.02.05. 13:24:33

@a századik juh: teljesen jól làtod és képben vagy ezért is van ez a blog ! Pesti lévén sokat jàrok a vàrosban és majd szerezni szeretnék egy UVF bibliàt magamnak ! Köszi hogy vagy!

leslie07 2017.02.06. 08:52:37

A férfiak álmában a nyakkendő gyakran szerepel a pénisz szimbólumaként.. (Sigmund Freud: Álomfejtés)

Beteges ragaszkodás egy fallosz szimbólumhoz egy olyan vallásszervezetben, ahol a termékenység istennojének Artemisznek a tornyát bálványszimbólumként tisztelték és ahol a bikaisten YHWH nevét
betegesen ajnározni kell nem meglepo, hogy jelen kell, hogy legyen
az imát mondó egyén nyakában egy fallosz szimbólum is.

Enélkul nem lehet imádkozni az égi bikához jehovához.

Ezért írják elo betegesen a nyakkendot azok számára, akik imát mondanak.

Az elso század keresztényei mikozben imát mondottak az Igaz istenhez
nem viseltek fallosz szimbólumot. Ennek ellenére meghallgatást nyertek
Az Ortorony bálványszervezet istenéhez való imánál azonban nélkulozhetetlen kellék a fallosz szimbólum viselete.

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2017.02.07. 09:57:19

@leslie07: Hát, nem tudom, Freudon kívül állítja még valaki, hogy a nyakkendő fallosz jelkép lenne? Mert én sehol nem találtam. Ilyet állítani, szerintem elég durva.

a századik juh 2017.02.07. 10:48:56

@nicku: Hát, nem tudom, Jehova Tanúin kívül állítja még valaki, hogy nyakkendő nélkül nem lehet képviselni Isten előtt a gyülekezetet?
Mert én sehol nem találtam. Ilyet állítani, szerintem elég durva.

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2017.02.07. 12:43:08

@a századik juh: Vicces vagy, mint mindig. Én nem azt állítottam, amit kérdeztél, hanem hogy ki állítja még, hogy fallosz jelkép lenne.

leslie07 2017.02.09. 05:57:52

@nicku: A nyakkendo egy lefelé mutató obeliszk.

Abaddon lakhelyére mutat a mélységbe. Oda ahová a napisten szelleme is be van szárva és a tobbi engedetlen szellemek bilincsben vannak.

Ha egy vallásszervezet ima alatt gorcsosen ragaszkodik egy tárgyhoz, annak spirituális oka is kell, hogy legyen.

Amikor Istvánt megkovezték és az Úrhoz imádkozott folfelé emelte
a szemeit az égre. Arra ahelyre ,ahol az ÚR lakhelye van.

Ezzel szemben jehova tanúinak azt tanították az ordogpapjaik, hogy ima alatt lefelé nézzenek, oda szegezzék a tekintetuket, ahová a nyakkendo háromszog alakú csúcsa mutat. Nem véletlenul választották a mélység anygalát Abaddont krisztusukká és királyukká az Ortorony bálványszervezet ordogpapjai, és a napisten jehovát istenukké.

Mesterzar · www.mesterzar.hu 2019.05.23. 12:08:38

SZerintem érdekes történet. Wikipedia is sokat írt róla, fontos a nyakkend viselése és az,hogy honnan erednek a dolgok.
oltonyhaz.net/termekkategoria/nyakkendo/
süti beállítások módosítása