Napi abszurd
2017. március 17. írta: a századik juh

Napi abszurd

taps.jpg

"Milyen értelemben „vitetett át” Énók, hogy „ne lásson halált”?

 

Jehova kedvesen, megkímélve Énókot a halál kínjaitól, valószínűleg átvitte őt az életből a halálba."

 

http://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/2017010#h=14:336-25:0

 

"Úgy tűnik, Jehova kedvesen átvitte Énókot az életből a halálba, anélkül hogy Énók tudatában lett volna, hogy véget ér az élete. (wp17.1 12–13. o.)"

torpoktancolnak.gif

Jehova Tanúi: Villódzó új világosságok,  egyenuniformis, halványlila gőz, sok bolondgomba...

.

.

.

 

Ugyanennyi erővel lehetne:

" Meddig kiáltok még segítségért, ó, Jehova, és nem hallgatsz meg?+ Meddig kiáltok hozzád segítségért az erőszak miatt, és nem mentesz meg?+ Miért láttatsz velem olyat, ami ártalmas, és miért nézed a bajt? Miért van fosztogatás és erőszak szemem előtt, és miért van perlekedés és viszálykodás?+" Habakuk 1:2-3

"Úgy tűnik, Jehova kedvesen" megvakította Habakukot, hogy ne lásson több erőszakot, fosztogatást, perlekedést és viszálykodást, probléma megoldva, ha már Énokot "kedvesen" megölte azért, hogy ne lásson halált...

 Itt kérdezném meg, hogy amikor Csepelen azt mondják az egyik királyságteremben az egyik rossz helyre érkező körzetfelvigyázóra utalva a testvérnek, hogy:

"Vidd már át a testvért a kongresszusiba",

 

azt akkor hogyan is kell érteni "kedvesen"???

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4312344065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keresemazutam 2017.03.17. 12:56:51

Ez az Énók történet magyarázat mindig is sántított! Tipikus példája annak, hogy van egy elméletünk, és mindegy mit ír az írás megmagyarázzuk mért nem az van irva, ami írva van!

Ilyen az is ,hogy a "minden szem meglátja"azt jelenti ,hogy láthatatlan!

leslie07 2017.03.18. 09:04:21

Az Ortorony bálványszervezet ordogpapjai tehát azt állítják, hogy a bibliafordítók , amikor úgy fordítják,
hogy Énókot felvitetett az Istenhez, hogy ne lásson halált azért tévednek, mert az lehetetlen, hisz
a Biblia azt tanítja, hogy Jézus Krisztus volt az elso aki égi életre támadt fel.

No de hol állítja a Biblia, hogy Énók meghalt volna és fel kelett volna támasztani?
Az Ortorony bálványszervezezet ordogpapjai ellenkeznek az Isten Szavával. Hisz nem azt állítja, hogy
Énók meghalt és feltámadott, hanem épp az ellenkezojét. Azt állítja, hogy nem halt meg.
Ezért nem is kellett, hogy feltámadjon. Azaz az Ortorony bálványszervezet ordogpapjai olyan dologra hivatkozva állítják, hogy Énók nem vitethetett fel Istenhez, ahogyan azt a Szentírás állítja, mert meghalt.
Feltámadnia pedig nem volt lehetséges, mert Jézus Krisztus volt az elso, aki feltámadt a halottak kozul.

ˇAmde ez az állítása is hamis az ordogpajainak, hisz a Szentírás beszámol feltámadásokról már a Jézus
emberi testben való megjelenésének ideje elotti idokbol.

Vajon miért szánják az Ortorony bálványszervezet ordogpajia Énókot a halál angalainak még azon az áron is,hogy meghamisították a Szentírást, és a felvitetés helyett átvittet fordítanak, ráadásul még nem is titkolják,hogy ezt azért teszik, mert szerintuk Mózes az igaz próféta hazudott. Énók nem felvitetett Istenhez az Égbe, hanem csak eltunttettt azaz átvitetett egy lakatlan helyre, hogy úgy haljon meg, hogy senki se lássa, temetetlenul, hogy a ragadozók és a férgek rágják szét a holttestét.

Amint azt tudjuk az Ortorony bálványszervezet ordogpajai,amint tudjuk csakis jehova szellemében nyilatkoznak. Azt állítják, amit a jehova nevu démonisten sugall nekik. Ezért arra kellene megtalálnunk a választ, hogy miért tiltakozik a jehova nevu az ellen, hogy Énók az Égbe vitetett az Istenhez, és miért
kívánja inkább ot a halálba taszítani.

No ennek meg van a maygarázata. Ha valaki olvasta az Énók konyvét, abból megtudhatja, hogy Énok volt az,aki kimondta az ítéletet a lázadó démonok felett. Ezek a démonok konyorogtek Énóknak, hogy járjon el az érdekukbe Istennél, hogy megkegyelmezzen nekik siketrtelenul. A jehova nevu démionisten ezért
tagadtatja az Ortorony kiadványokon keresztul , hogy Énok az Istennél van az Égbe. Ezzel a tévérzéssell
próbálja magát nyugtatgatni az egyre kozeledo ítélet nap elott.

a századik juh 2017.03.18. 11:07:09

@leslie07: Köszönöm a hasznos kiegészítést, illetve a levezetést, rendkívűl érdekes, azon kollégáim közül ketten , akik az eladott Watcsstower-ingatlanok alapjait vizsgálják a bebetonozott emberáldozatok után kutatva, átcsoportosítás alá kerültek az Énok könyvének megvizsgálására. :)

Ha jól tudom, Énok könyve nem apokrif, hiszen tartalmazza a Septuaginta.

Igazság Kereső 2018.06.21. 23:23:29

De ha ezt szószerint vesszük,és szószerint igaz(nem vagyok benne biztos) akkor ez nyilvánvalóan azt bizinyítsa/taná/ hogy tényleg van tudatos élet a halál után, és valóban a mennybe mennek a "jók"! Miért csak ő ment volna oda fel, s mások nem? Ha ő,akkor mások is! A "ne lásson halált" úgy is lehetne értelmezni,hogy ne lásson ERŐSZAKOS halált,ezért Isten szimplán "elaltatta". Tanúsan hangzik. :D. De... lehet benne logika. :) Mi oka lenne Istennek csak Énokot mennybe vinni, gyakorlatilag szellemi tesbe átalakítani? Vagy mindenkinek van tudatos lelke-kételkedem-ami tovább él és a mennybe kerül,nem csak Énok! Mindebből ezeket a következtetéseket lehet levonni,ha szószerint értelmezük. Persze, ez csak az én értelmezésem. :)

a századik juh 2018.06.22. 17:54:35

@Igazság Kereső: Tesókáink kicsit nagyon túlmennek az írásokon, szinte mindenhol, ez itt a baj.

Igazság Kereső 2018.06.22. 22:57:53

@a századik juh: Mégpedíg? Mert ennél a példánál maradva se pro se kontra nem tiszta,hogy hová került Énok. Egyértelműen túl mennek,egyetértek. Viszont van,amiben igazuk lehet, minden vallásban vannak "puzle" darabkák,ami a nagy Igazság egy-egy darabkái lehetnek. Énok valóban a mennybe ment? Valóban ott van? Csak ő került olyan kiváltságos helyzetbe,vagy mindenki oda kerül? Szellemi testbe lett feltámasztva, vagy amblok mindekinek van közismerten nevezett halhatatlan lelke? Mindegy is,ezek hitkérdések. Ebben is ahány "szájíz" annyi magyarázat. Talán a mennybe ment,talan nem. Ha igen,akkor mindenki szerintem.... Majd megtudjuk,ha meghaltunk. :D

a századik juh 2018.06.23. 03:52:56

@Igazság Kereső: Azért mennek "túl" az írásokon, mert Énok könyve része a Septuagintának, de egy csomó fordítás apokrifként kezeli, például az NVF is.

Igazság Kereső 2018.06.23. 22:59:15

@a századik juh: Nem lehet hogy okkal? Állítólag tele van sok "zöldséggel". Egy "normál" Biblia fordítás a kanonizált 66 elfogadott könyvekből álló kész írásokat fogadja el szokványos Biblia néven. Persze.... A kanonizálás folyamata, mikéntje stb stb.... Sok összetevője van, és bizony sok dolog roppant bizonytalan a Bibliával kapcsolatban is!

a századik juh 2018.06.24. 05:07:56

@Igazság Kereső: Nem lehet, hogy "okkal" nem tiszta a kép a "csak" 66 könyvön keresztül?

Ne felejtsük, kik "kanonizálták" az Írásokat.

A bibliában említett 70 vén a Septuagintát adta ki a kezei közül, amely Septuaginta továbbra is a legrégebbi fennmaradt ószövetségi lelet.

Igazság Kereső 2018.06.24. 23:50:24

@a századik juh: Isten miért 66 könyvet engedett, vagy tán vezetett(?) a megjelenéséig? Vagy ha a többi is ihletett,miért nem került bele,miért nem gondoskodott róla Isten,hogy minden a helyére kerüljön? Ez furcsa nem?! Egy Istentől ihletett könyvtől elvárható,hogy pontos, és hiánytalan legyen, ehelyett nem az! Kihagyott könyvek, sok belehamisítás? Márpedig így áll a helyzet! Kérdés, miért? Sok apokrifnek ítélt mű vagy bele illik vagy nem. Vannak olyan apokrifek,amelyekben hemzsegnek a spiritiszta varázslások,mendemondák! Ugyanakkor volt idő,amikor a Példabeszédek, és/vagy a Jelenések könyve sem volt odaillőnek tekintve, azt később mégis! Ki s hogyan hatarozta ezt meg? Érdekek és világlátás, ennyi volt a mögöttes ok. Ha Isten több könyvet akart volna,akkor úgy hiszem,képes lett volna bele helyeztetni. De komolyan, miért hiányoznak? Istent nem érdekelte az emberiségnek szánt levele,hogy hogyan kapja a címzett kézhez? Nem vilagos sok részlet! Máig nem találni kielégítő magyarázatot ezekre a jelenségekre!

a századik juh 2018.06.25. 05:27:10

@Igazság Kereső: Jehova Tanúi azt tanítják, hogy Isten NEM AVATKOZHAT BELE Sátán világrendszerébe direkt módon, így van? Milyen furcsa is lenne, ha belecsapna a villám a Watchtower nyomdájába, és ezáltal Isten nem engedné, hogy folyamatosan újraírják a Szentírást, vagy csoda útján átállítaná a gépeket, hogy az eredeti szöveg legyen az Újvilág-fordításban, és ne a hamis. A Szentírásban nem a betű a lényeg, hisz akkor nem kellene "élnie és hatnia" Isten szavának, elég lenne azt CSAK olvasni. "Szükséges, hogy szektásodjatok" olvasható a Biblia 66 könyvében. Nade mi bajunk lesz, ha elolvassuk a 66-on kívűl eső, de a Septuagintában megtalálható könyveket? Talán még azt is el tudjuk majd dönteni, hogy azokat vajon miért nem sorolta a katolikus kar Isteni ihletettségűnek.

leslie07 2020.11.06. 11:27:35

Jehova kedvesen, megkímélve Énókot a halál kínjaitól, valószínűleg átvitte őt az életből a halálba."

nem meglepő,amikor jehova papjai ilyeneket állítanak, hisz tagadják, hogy lenne lélek,amely tovább és a testen és a sírgödrön kívül egy másik helyen.

Felmerül azonban a kérdés:

MIÉRT NEM LEHET ÉP ÉSSZEL A HÁDESZT SÍRGÖDÖRNEK FORDÍTANI?

Nos elsősorban azért, mert a sírgödör kifejezésnek megvan a Szentírásban a görög megfelelője,

ez pedig a μνήμασιν, "mné ma" -sírbolt

Ez a szó jelenti azt a helyet, ahová a holttesteket belehelyezik.

Ez a szó ezeken a helyeken fordul elő a Szentírásban:

Márk 5: 3 ὃς τὴν κατοίκησιν εἶχεν ἐν τοῖς μνήμασιν, καὶ οὐδὲ ἁλύσει οὐκέτι οὐδεὶς ἐδύνατο αὐτὸν δῆσαι 5 καὶ διὰπαντὸς¹ νυκτὸς καὶ ἡμέρας ἐν τοῖς μνήμασιν καὶ ἐν τοῖς ὄρεσιν ἦν κράζων καὶ κατακόπτων ἑαυτὸν λίθοις.

Márk 5:3Akinek lakása a sírboltokban vala; és már láncokkal sem bírta őt senki sem lekötni.

A μνήμασιν - mné ma- sírbolt az a hely,ahová az Úr Jézus megölt testét is elhelyezték.

A szentírás szerint azonban a leke a hádeszben volt ugyanez alatt az idő alatt.

Innen a hádeszből kellett, hogy visszakerüljön a holttesbe,amelyet a Szentszellem újraélesztett,

még mielőtt a hústest rodhadást látott volna- történetesen a harmadik napon a test halálának

a beálta után.

Mivel Jézus teste a sírboltba került, a lelke azonban a Hádeszbe, ebből egyenesen következik, hogy

a Hádesz és a "mné ma" két különböző hely.

Ezt hangsúlyozta a tanítványoknak a Jézus teséből beszéló Atya a Khrisztosz Isten,amikor kihagsúlyozta a gazdag ember aggodalmát, hogy esetleg a rokonai is arra a helyre kerüljenek,ahová

ő került. A beszámolóból azt is megtudjuk, hogy miután a gazdag ember holtestét eltemették, azután

szólalt meg a Hádeszben. és nem a mné ma -ban azaz a sírboltban.

Ha a Hédesz azonos lenne a sírbolttal ,sírgödörrel, hogyan kerülhettek volna rokonai ugyanazon helyre,ahol ő is volt miután a holttestét sírba helyezték?

A Hádesz szó csak TÍZ esetben fordul elő a Keresztény Görög Írásokban.

Máté 11:23Te is Kapernaum, aki az égig felmagasztaltattál, a pokolig fogsz megaláztatni; mert ha Sodomában történnek vala azok a csodák, amelyek te benned lőnek, mind e mai napig megmaradt volna.

Máté 16:18De én is mondom néked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat.

LK. 10:15És te Kapernaum, mely mind az égig felmagasztaltattál, a pokolig fogsz lealáztatni.

Lk. 16:23És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében.

Csel. 2:27 hogy nem fogod lelkemet a láthatatlan országban hagyni, sem nem adod oda Jámborodat, hogy rothadást lásson.31 előre látva beszélt a Krisztus feltámadásáról, hogy sem a láthatatlan országban nem marad vissza, sem rothadást nem lát a húsa./Csia/

Jel. 1:18És az Élő; pedig halott valék, és ímé élek örökkön örökké Ámen, és nálam vannak a pokolnak és a halálnak kulcsai.

Jel. 6:8És látám, és ímé egy sárgaszínű ló; és aki rajta üle, annak a neve halál, és a pokol követi vala azt; és adaték azoknak hatalom a földnek negyedrészén, hogy öljenek fegyverrel és éhséggel és halállal és a földnek fenevadai által.

Jelenések 20:13És a tenger kiadá a halottakat, akik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, akik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.

Jelenések 20:14A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.

Egyetlen Íráshely,ahol a hádesz szó van a szövegben nincs kapcsolatba hozva az ember holttestével,

a lelkével azonban igen.

A holtesteket a Szentírás szerint nem a mélységes Hádeszbe szokták temetni, hanem a föld felszínéhez közeli sírgödrökbe ill. sírboltokba. görögül μνήμασιν mné ma.
süti beállítások módosítása