Duplagondol Jehova Tanúiról, azaz Oroszország kontra Németország
2017. március 31. írta: a századik juh

Duplagondol Jehova Tanúiról, azaz Oroszország kontra Németország

kongi.jpg

                    A szellem gyömölcse pedig: ÖRÖM

Miközben hamarosan betiltják Oroszországban a felfüggesztett tanúkat, Németországban olyan bírósági döntés született, amitől leesett az állam.

Ki emlékszik még a könyvcsoportokra?

Ki emlékszik a piros, A jelenések nagyszerű csúcspontja közel! kiadványra?

Ki emlékszik még arra, hogy a bibliakutatók kongresszusait nevezi meg a könyv az első és második trombitaszóként?

"18. Hogyan hirdették ki Jehova ítéletüzenetét az 1922-es Cedar Point-i kongresszuson?

18 Hogyan hirdetik ki ezt az ítéletüzenetet? Általában nem az emberiség hírközlő eszközei révén, amelyek a világ részét alkotják, és gyakran gyalázkodóan szólnak Isten ’rabszolgájáról’ (Máté 24:45). Figyelemre méltó módon ennek az ítéletüzenetnek a bejelentésére Isten népe második történelmi jelentőségű összejövetelén került sor az Ohio állambeli Cedar Pointban 1922. szeptember 10-én. A résztvevők egyhangúlag és lelkesen elfogadták a Kihívás a világ vezetőihez (A Challenge to World Leaders) címet viselő határozatot, mely nyíltan így figyelmeztette a modern kori jelképes földet: „Ezért felhívjuk a föld összes nemzeteit, uralkodóikat, vezetőiket, és a földön levő összes felekezetek egyházainak a papjait, követőiket és szövetségeseiket, a nagy üzletembereket és nagy politikusokat, hogy adják elő bizonyítékaikat, amelyekkel igazolhatják ezen álláspontjukat, hogy békét és jólétet teremthetnek a földön, és hogy boldogságot hozhatnak az embereknek: és amennyiben ez nekik nem sikerül, felhívjuk őket, hogy hallgassák meg bizonyítékainkat, amelyeket mi mint az Úr tanúi felajánlunk, azután pedig mondják meg, hogy a mi bizonyítékaink igazak-e vagy sem.”

http://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/1101988021?q=cedar+point&p=par

Azóta kiderült, hogy kínos gondossággal olyan helyeken tartották a tanúk azokat a kongresszusokat, ahol nem volt alkoholtilalom.

Kb.hasonló döntés született most:

"2017. MÁRCIUS 3.
NÉMETORSZÁG

Németországi bíróságok vallási ünnepnek ismerik el Jehova Tanúi kongresszusait"

 

https://www.jw.org/hu/hirek/jogi/regiok-szerint/nemetorszag/birosagok-elismerik-kongresszusok-vallasi-unnepnek/

 

Megvan? Jehova Tanúi kongresszusai vallási ünnepek lettek!!!

kongresszus.jpg

           Az izgalom a tetőfokára hág: Idősebb Futó Feri bá előadása 

Akinek volt szerencséje a 2016-os kongresszussorozathoz, joggal teszi fel a kérdést, hogy mi is az ünnep egy szélsőséges, gyűlöletkeltő előadássorozatban, amely a családok szétszakítására buzdít, amely szerint Hosszú Katinka olimpikon egy bálvány, és aki neki szurkolt, az bálványimádó, stb, stb...

Ha Jehova Tanúi kongresszusai itt Magyarországon is ünnepnek számítanak, az azt jelentené, hogy Csepelen nyáron minden második nap ünnepnap, ha nem minden nap, hisz a másfélmillás napi bérleti díj miatt szinte naponta lesznek kongresszusok.

Ha jól értem a bírósági döntést

"2015. július 27-én a hesseni másodfokú közigazgatási bíróság helybenhagyta az elsőfokú bírósági döntést. A másodfokú bíróság kijelentette, hogy kizárólag attól függ, mi vallási ünnep, hogy az adott vallási szervezet mit tekint annak. A bíróság tisztán látta, hogy az államnak egyértelműen el kell határolódnia a vallási kérdésektől. Kijelentette: „Máskülönben az állam sértené azt az alaptörvényben [vagyis Németország alkotmányában] biztosított jogot, hogy az egyházaknak, illetve a vallási vagy valamilyen ideológiát támogató szervezeteknek autonómiájuk van, és azt, hogy önálló hatáskörrel rendelkeznek.” Az államnak „semlegesnek kell lennie ideológiai és vallási kérdésekben”."

ez azt mondja ki, hogyha valamelyik gyerek lógni akar, egyszerűen elmegy MINDEN kongresszusra az országban, jogosan, szankció nélkül hiányozhat!

Természetesen így a jelnyelves kongresszusok is ünnepnek számítanak, a Watchtowernek anyagi szempontból ez mindenképp ünnep.

Így jogi alapja lett a Watchtowernek, hogy azt állítsa, hogy miként a zsidóknak kötelező volt évente 3szor megjelenniük az ünnepeken (legalábbis a férfiaknak) ugyanúgy kiközösíthető legyen az, aki nem jelenik meg az "ünnepeken", és nem fizeti be a minimum 1700 forintos belépődíjat az ünnepre, ahol ugye nincs pénzgyűjtés. Az a 28 db pénzgyűjtő kartondoboz, és a 2db adománygyűjtő bankkártyaleolvasó ezek szerint nem pénzgyűjtési célból van, hanem nyílváncsak ünnepi kellék, abból lehet zsákbamacskát húzni, vagy lehet, én láttam rosszul idáig, és valójában nem pénzt gyűjtenek, hanem éppenhogy pénzt osztanak!

kongilada.jpg

Pénzgyűjtés nincs! Ingyen húszezres minden hirnöknek, a világméretű munkájuk támogatásaként!

A Watchtower mind a 28 db kartondobozt, amelyek 40*40*120 cm-es méretűek, telepakolta friss, ropogós húszezresekkel, és mindenki kaphat egyet, aki arra jár? Merthogy pénzgyűjtés az nincs, pláne ünnepnapon!

.

.

.

 

Bár ugye a zsidóknak kötelező volt menniük, és kötelező volt ajándékot is vinniük, habár a Törvény átka ránk már nem vonatkozik,a Watchtower bármikor bemagyarázza a tanúknak, hogy mitől is függ az örök életük...

Egyik tanulmányozó az eladott vidéki házának árát dobta az adományládába, holott 6 havonta 6 oldalon részletezik az adományozható dolgokat, és lehetőségeket, de a véneket kiképezték, hogy meggyőzzék a nagy összeget adókat arról, hogy nyom nélkül adjanak, "ne tudja a jobb kéz, mit csinál a bal", azaz ne egyedi, lepapírozott, ezáltal visszakövetelhető adományt adjon, ne is utaljon, hanem dobja az adományládába, és ahogy dobja darabonként, a vének sorfalat állnak, hogy más ne lássa, és mivel nem fér csak úgy bedobálva, egy vén rendezgeti is egyből sorba a bankjegyeket, és így tényleg nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal, csak az egész gyülekezet...

 

Szóval Németországban vallási ünnepnek nyilvánították Jehova Tanúi kongresszusait, miközben Oroszországban a szélsőséges, uszító, gyűlöletkeltő irodalmuk miatt betiltásra kerülnek hamarosan.

csendet_kerek.jpg

Azok, akik háborognak a betiltáson, biztos örömmel üdvözlik ezt a Német döntést, pedig ugyanúgy gyűlöletkeltés lesz ebből is, hiszen azok a családok, ahol nem mindkét szülő tanú, ez baj lesz, hisz immár a tanú szülő törvényesen rángathatja a gyereket/gyerekeit a "vallási ünnepekre" a másik fél akarata ellen pedig bedobja a "vallási ünnep" és "szülő" fegyvert.

Még egy-két dolog jutott eszembe, tudva, hogy mik folynak a kongresszusokon, miért mennek a testvérek, és mi motiválja a Watchtowert:

"6 Malakiás idejében, az i. e. ötödik században ugyanez volt a helyzet a papokkal. Elmulasztották tanítani Isten Törvényét a népnek, ezért megérdemelték, hogy felelősségre vonják őket. Figyeljük meg, milyen kemény szavakat intéz hozzájuk Jehova. A Malakiás 2:3 (NW) kijelenti: „Ganéjt szórok arcotokba, ünnepeitek ganéját.” Micsoda dorgálás! Az áldozati állatok ganéját ki kellett vinni a táboron kívülre, és el kellett égetni (3Mózes 16:27). De amikor Jehova azt mondja nekik, hogy a ganéjt inkább az arcukba szórja, világosan kifejezi, hogy megveti és elutasítja áldozataikat, és őket magukat is, akik bemutatják az áldozatokat."

http://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/2002324?q=%C3%BCnnepeitek+gan%C3%A9j%C3%A1t&p=par

"18 »Jaj azoknak, akik sóvárognak Jehova napja után!+ Mit jelent majd nektek Jehova napja?+ Sötétség lesz, és nem világosság;+ 19 mint amikor az ember oroszlán elől menekül, és medvével találja szembe magát; és amikor bemegy a házba, és a falnak támasztja kezét, kígyó marja meg.+ 20 Hát nem sötétség lesz-e Jehova napja, nem pedig világosság; homály, nem pedig fényesség?+ 21 Gyűlöltem és elvetettem ünnepeiteket,+ és nem fogok örülni ünnepi gyülekezéseitek illatának.+" Ámos 5:18-21

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr5112386789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2018.06.20. 00:51:42

1700 ft belépő? Mit értünk ez alatt? Sosem tapasztaltam,hogy bárhol is szószerinti belépőt szedjenek! Ez mit jelentsen?

a századik juh 2018.06.20. 04:22:41

@Igazság Kereső: Amikor 2015-ben bemondták az 1 150 000 forintos terembérleti díjat KLÍMA NÉLKÜL, 1 napra Csepelen, én érkeztem elsőként azzal a kérdéssel a színpadra, hogy MENNYI??? és Miért???

Úgy fogadtak, hogy biztosak voltak benne, hogy lesznek olyanok, akik majd rákérdeznek erre az összegre.

Akkor elmagyarázták, hogy egy személyre vetítik, hogy egy személy mennyit koptat a szőnyegen, a járólapon, a székeken ! nem vicc! mennyi vizet-wc papírt-villanyt-gázt fogyaszt fajlagosan, letapossák a füvet, 8-szor körbesétálják a termet, kopik a térkő, mindenki szakít 3 levelet a bokorról, szemetelnek, odapöfög a buszuk, stb,stb. és így jött ki az 1700 fő, amit egyszerűen beszoroznak a jelenlevők számával, és felfelé kerekítik 50 vagy 100 ezres végűvé.

Ez Csepelre érvényes, mert VILÁGI stadionokban és épületekben SOKKAL KEVESEBB ez az összeg, hisz ott KONKRÉT BÉRLETI DÍJ van, nem pedig FAJLAGOS FOGYASZTÁS szor jelenlévők száma.

Aki nem hiszi, kérdezzen rá, hogy Csepelen miért annyi a bérleti díj amennyi.

Igazság Kereső 2018.06.20. 22:45:23

@a századik juh: Kérdeztem. A vénünk értetlenkedve azt modta,hogy nem tudja! Mindenki más úgy képzeli,hogy ennyi a napi átlag költség. De sosem értettem mire fel... A legtöbben nem értünk ehez, és csak saccolgatunk, végülis mekkora lehet a tényleges napi költség. Olyan,mintha mások költségeit is mivelünk fizettetnék meg, valószínű ez lehet a tényleges helyzet, plusz zsebdagasztás felsőfokon.

a századik juh 2018.06.21. 05:47:37

@Igazság Kereső: Az összeget bejelentő személyhez kell odmenni és megkérdezni.

Amikor bejelentik, hogy mennyi a költség -másfél milla- abban a pillanatban az már egy büntetendő dolog HA NEM TUDJÁK IGAZOLNI OTT ÉS AKKOR A MÁSFÉL MILLÁS KÖLTSÉGET, tehát ha nincs arra a napra másfél millás rezsifogyasztásuk, rájuk lehet hívni a rendőrséget ÜZLETSZERŰ CSALÁS miatt.

Márpedig nincs nekik másfél millás rezsifogyasztásuk/nap

Amikor én rákérdeztem, konkrétan a szőnyegre fogták, hogy nemsokára cserélni kell a teljes szőnyegezett részt Csepelen, és tudom-e, hogy az milyen drága?

Namost : azóta sem cserélték ki a szőnyeget...

Legközelebb ha Csepelen vagy, és bejelentik, hogy 800-an voltatok, szorozd be 1700-al, kijön, hogy 1 260 000, és lepődj meg, mikor mondják, hogy 1 350 000 a költség.

Igazság Kereső 2018.06.21. 22:40:24

@a századik juh: Biztosan tudnának papirokat mutogatni, hogy miért annyi amennyi. :D
süti beállítások módosítása