Tegnapiszöveg kiegészítőkkel
2017. április 09. írta: a századik juh

Tegnapiszöveg kiegészítőkkel

„Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik keményen fáradoztok és meg vagytok terhelve, és én felüdítelek benneteket. Vegyétek magatokra az igámat,

és tanuljatok tőlem, mert én szelíd és alázatos szívű vagyok, és felüdülést találtok lelketeknek. Mert az én igám kellemes, és az én terhem könnyű.

 Máté 11:28–30

jwko.jpg

Április 8., szombat

„Atyám, hálát adok neked, hogy meghallgattál. Igaz, tudtam, hogy mindig meghallgatsz” (Ján 11:41, 42).

Csak akkor lesz szorosabb a kapcsolatunk Jehovával, ha nem kételkedünk abban, hogy meghallgatja az imáinkat. Gondoljuk át a következőket: Mielőtt Jézus a földre jött, megfigyelhette, hogyan válaszol Jehova az emberek imáira. Földi szolgálata alatt gyakran imádkozott égi Atyjához – volt, hogy egy egész éjszakán át –, és megosztotta vele az érzéseit. Vajon így tett volna, ha tudja, hogy Jehova nem hallgatja meg? (Luk 6:12; 22:40–46). Ha az ima csupán egy lelki mankó, miért tanította arra a követőit, hogy imádkozzanak? Nyilvánvaló tehát, hogy Jézus nem kételkedett abban, hogy Jehova meghallgatja az imáit. Mi is bízhatunk abban, hogy Jehova valóban az „Ima Meghallgatója” (Zsolt 65:2). w15 4/15 3:11, 13

jezusazut.gif

Tehát

"Csak akkor lesz szorosabb a kapcsolatunk Jehovával, ha nem kételkedünk abban, hogy meghallgatja az imáinkat. Gondoljuk át a következőket:"

 

watcwarwick.jpg

 

Kiknek az imáit hallgatja meg Isten?

6—7. Milyen fontos gondolatot domborít ki a Mikeás 3:4?

6 Számíthatnak-e Jehova kegyére Mikeás gonosz kortársai? Természetesen nem. Mikeás 3:4-ben ez áll: „Kiáltanak majd az Úrhoz, de nem hallgatja meg őket; sőt elrejti akkor orczáját előlök, mivelhogy gonoszokká lettek cselekedeteik.” Ez egy nagyon fontos gondolatot domborít ki.

7 Jehova nem hallgatja meg az imáinkat, ha bűnt gyakorlunk.

 

(Jehova csak bűntelenek imáit hallgatja meg... akkor Jézus miért a "betegekhez" jött?)

Nyilván nem hallgat meg, ha kettős életet élünk, vagyis titokban tartjuk helytelen tetteinket, és közben úgy teszünk, mintha hűségesen szolgálnánk Istent. Dávid a Zsoltárok 26:4 szerint így énekelt: „Nem ültem együtt hivalkodókkal, és alattomosokkal nem barátkoztam.” Akkor hát Jehova mennyivel kevésbé hallgatja meg azok imáit, akik szándékosan megszegik a Szavát!

7. Kiknek az imáit hallgatja meg Isten?

7 Jehova nem részrehajló. Minden nemzetben arra buzdítja az embereket, hogy keressék őt ima útján (Zsoltárok 65:3; Cselekedetek 10:34, 35). Belelát azoknak a szívébe, akik hozzá könyörögnek. Arról biztosít minket, hogy meghallgatja az igazak imáit (Példabeszédek 15:29). Hagyja, hogy megtalálják olyanok, akik azelőtt nem érdeklődtek iránta, de most alázatosan keresik a vezetését (Ézsaiás 65:1). Még azoknak az imáit is meghallgatja, akik áthágták a törvényét, azonban alázatosan megbánták bűnüket (Zsoltárok 32:5, 6; Cselekedetek 3:19). Ámde aki szívében nem rendeli alá magát Istennek, az hiába imádkozik (Márk 7:6, 7). Vegyünk szemügyre néhány példát!

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr1012409487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2017.04.10. 01:36:28

Megkérdezed, hogy „hol van Jehova”?"

Az Ortorony tanítása szerint jehova a Fiastyúkon trónol.

leslie07 2017.04.10. 01:39:36

"7 Hiába imádnak engem, mert tanokként emberek parancsait tanítják.«+"

Nos ezzel az idézettel be is azonosította magát az Ortorony bálványszervezet ordogpapjaiból álló Vezeto Testulete.

Emberek azaz a saját parancsolataikat tanítják az Isten Szava helyett.
süti beállítások módosítása