Nonprofit részvénytársaság, avagy Monster Inc. Warwickban
2017. április 13. írta: a századik juh

Nonprofit részvénytársaság, avagy Monster Inc. Warwickban

 

jwmonsterinc.jpg

wtsatan.png

 

A minap meglátogatott pár tanú, beszélgettünk egy kicsit, és feljött, hogy a Watchtower nonprofit... jót nevettem, de nem osztották a lelkesedésem, nem hittek nekem.

Szerencsére jó fejek, plussz hoztak egy Pepsi Cola üdítőt ajándékba...

pepsico.jpg

pepsicoinc.png

tudtátok, hogy a PepsiCo. Inc. nonprofit???

 

Nem az, miként

a WatchTower Inc. sem nonprofit,

a megnevezés zártkörűen működő részvénytársaságot takar, mintpéldául a Zwack Zrt... ami kicsit sem nonprofit ettől.

Való igaz, hogy a Watchtowernek vannak nonprofit alapítványai,a 144 000 cég közül kb. 1 db, de van...

jezusnemvarazsolt.gif

Például Angliában a Watchtower egyik alcége "jótékonysági szervezet"-ként van bejegyezve, mivel díjmentes kiadványokat juttat el az emberekhez... így jogosultak állami támogatásra is... de ugye mindenki vágja, hogy ettől még a Watchtower nem jótékonysági szervezet, hanem egy kőkemény profitorientált pénzszivattyú?

Az megint egy másik dolog, hogyha én, egyszerű hétköznapi tanúcska üzletbe kezdek, máris pénzszerető, nagyravágyó és megjegyzendő leszek, ha netántalán veszek egy részvényt, mehetek a kisterembe elbeszélgetni a szentéletűekkel...

és elő is veszik a 2000. augusztusi Őrtornyot,

hogy a részvények az ördögtől valók, csakúgy, mint a tőzsde... hehe, vak vezet világtalant?

Ugyanis annak a cikknek van folytatása, véneim!!!

 

"Tőzsdepiac Köszönöm a kiegyensúlyozottságot tükröző, „Bölcsen teszed, ha befektetsz a tőzsdepiacon?” (2000. október 8.) című cikket. Tapasztalatból tudom, hogy vigyázni kell a kétes tőzsdei tippekkel. Gyakran nagyobb veszteséget okoznak. Mielőtt valaki részvényeket vásárol, bölcs dolog felmérni az általános piaci helyzetet.

N. B., Németország

Nem értek egyet azzal az állítással, hogy ha valaki befektet a tőzsdepiacon, az még nem azt jelenti, hogy „a szerencseistenbe” veti a bizalmát (Ézsaiás 65:11, Újfordítású revideált Biblia). Igenis szerencsejátéknak mondható, ha valaki a pénzét egy állandóan változó rendszerbe fekteti, amelyet kizárólag a véletlen irányít.

P. B., Egyesült Államok

El kell ismerni, hogy a tőzsdepiaci befektetés nagyon kockázatos lehet. És ugyanúgy, mint bármelyik üzleti vállalkozásnál, itt is szerepet játszik a véletlen. Mégsem lenne pontos, ha azt mondanánk, hogy a részvényekkel való kereskedés szerencsejáték. A szerencsejáték során csak pénz cserél gazdát, de valóságos áruk nem. A részvény azonban azt jelképezi, hogy valakinek valóságos tulajdonrésze van egy bizonyos üzletben. A részvényekkel való kereskedés ezért úgy tekinthető, mintha valaki a törvény által elfogadott árukat vásárolna, illetve adna el. (A szerk.)

 

Ugyeugye? Bárki, aki a Watchtowerre hivatkozik, készüljön fel arra, hogy mindent, és mindennek az ellenkezőjét leírták már!

Ebben az esetben is leszögezhetjük, hogy

amikor Jézus azt mondta a gazdag ifjúnak, hogy adja el mindenét, és adja a szegényeknek,

valószinűlegfeltételezhetően lehetséges, hogy semmiképpen nem úgy értette, hogy menjen tőzsdézni, és a vagyonát részvényekbe fektesse, ami további vagyonokat termel, amiből egy 100 hektáros, 144 000 négyzetméteres tóparti nyaralót kéne építenie, és csinálnia egy tv evangelizáló műsort, amiben aranyórás-aranygyűrűs szegénységi fogadalmat tett személyek dobálják a kukába az előzőleg összesarazott kenyérdarabokat, amiket Béthel-pincérek szolgáltak fel, ugye?

pincerek.jpg

Azt hiszed, Oroszországban a vallás ellen lépnek fel?

Hogyan látod, el tudnák-e kobozni Magyarországon mondjuk a csepeli kongresszusi termet Jehova Tanúi vallásától?

Nehezen, mert sohasemm volt az övék, papíron minden a Watchtoweré, azaz a Watchtower 500 részvényeséé, akik között nem csak tanúk vannak.

Azt hiszed, a Jw.org egy vallásé?

Tévedsz, a JW.ORG egy részvénytársaságé!

Azt hiszed, az Őrtornyot és az Ébredjeteket egy vallás adja ki?

Tévedsz, a kiadványok szerzői joga egy profitorientált részvénytársaság tulajdona.

Mégis, akkor mi van Jehova Tanúi Magyarországi Egyházának tulajdonában???

 

Az a csomó tartozás, amit a Watchtower nyújtott a királyságtermek felépítéséhez, amik ugyan az övéi lettek, de az összeget ráterhelte a gyülekezetekre, az egyházra.

Ezért fizetsz belépődíjat Csepelen, azaz így jön ki az a bődületes napi költség, mert nem az egyházad épületében vagy, miként az például egy katolikus templomnál van, merthogy az az egyházközösségé, de itt egy amerikai részvénytársaság épületében vagy, és ez a helyzet Oroszországban is, amely ország ellen Amerika embargót hírdetett...

A Watchtower el tudná kerülni az Orosz betiltást, ha átadná az Orosz Jehova Tanúi Egyháznak az ingatlanait, és nem bujtogatná a kiadványai törvénytelen rejtegetésére és terjesztésére a tagjait... de nem, az ingatlanok a Watchtoweréi, aminek védelmében egy komplett vallásnyi embert megmozgatott... bezzeg Üzbegisztánba nem kell levelet írni, a testvérekért, ugye? 

danger_animation_006_www_mobilemaza_net.gif

A testvérekért nincs levélírókampány, az ingatlanokért rögtön van!

 

 

Nincsennek még betiltva a tanúk, mint vallás Oroszországban, de van betiltva a JW.ORG, és a Watchtower-kiadványok:

Két külön jogi személyiség a működtetőjük. 

Nem egy a kettő!

 

jw_orgortorony.jpg

.

.

 

Vagyis minden adósság, felelősség és kötelezettség az egyházé,

ellenben minden vagyon és szélsőséges tanítás a Watchtoweré...

ami annyira NONPROFIT, mint mondjuk egy üdítőgyártó, aminek szintén van alapítványa, és mégsemm vallás ettől!

 wlogo.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr5112420135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása