Jt-utazás-sokk reload, avagy lelkiismeret vs. "fehér kikötőbója" vs. pénz... PPÉÉNNZZ!!!!!!!
2017. április 19. írta: a századik juh

Jt-utazás-sokk reload, avagy lelkiismeret vs. "fehér kikötőbója" vs. pénz... PPÉÉNNZZ!!!!!!!

Előzmények: http://aszazadikjuhblogja.blog.hu/2017/04/08/jt_utazas-sokk

-Jaj Marikám, hát visszajöttetek?

-Szervusz Erzsikém, vissza, vissza, hát csodálatos volt! Az a sok vízesés, fantasztikus, nézzed csak a képeimet!

-Jaj, Marikám, ez mind testvér?

-Igen, több, mint 100-an voltunk!

-Dehát Lagzi Lajcsi is ott van, Ő is testvér lett a börtönben?

-Ő nem Lagzi Lajcsi, hiszen ő lefogyott! Ez Sanyarúsors testvér, az "utazásszervező", aki elhozott minket másfél milláért, meg a többi költséget is mi álltuk, belépő, autópályadíj, benzin, gázolaj, kerozin, hidrogén, a téli gumikat is lecserélte új nyárira, igaz, hogy ezt is mi fizettük, de fő a biztonság, nemde? És még ilyenek, de így is ráfizetéses volt neki, számolj utánna nyugodtan, mondta, hogy 350 litert fogyasztanak a buszok, azt szorozd fel 1000-el..., és 360 forinttal...  és 2 busszal voltunk... milyen nagylelkű ez a testvér, igen, a lelke a nagy...

-Nade Erzsikém, ezek meg milyen csuda hajók itten?

screenshot_2017-04-19-12-31-21.png

 -Jaaa, ezek csak azok a hajók, amivel néztük a vízeséseket, tele van a testvérekkel, látod?

 

-Nadehát Erzsikém, ezeknek a hajóknak kereszt van a tetején! Ezek a hajók a hamis vallást szolgálják!

 

-Ugyanmár, Marikám, a te személyigazolványodon is van kereszt, a Magyar címer hologrammjában, látod? Aztán mégse vagy még kiközösítve, ugye? Rugalmasnak kell itt lenni, az "utazásszervező" azt mondta, hogy az csak a kikötőbójája a hajóknak, oda dobják rá a kötelet, amikor kikötünk!

-Úhhh, de megnyugodtam most, Erzsikém!

Már azt hittem, annál nagyobb marhaságot nem hallok ma, minthogy a családi imádat létfontosságú a megmentéshez,

szerencsére neked sikerült ezt túlszárnyalnod! Olvastam valahol, hogy az egyik kongresszuson a testvérek azt tapasztalták, hogy a terem horogkeresztes zászlókkal van díszítve, és a náci induló zenéjére írt "királyságénekeket"énekelgetnek... te maradtál volna?

-Édes Jehovám, dehogy!De hogy jön ez ide?

-Ó, sehogy,  sehogy... Aztán az "utazásszervező" szólt előre, hogy a hamis vallás egyik méteres jelképének árnyékában kell majd utazgatnotok, és ez némelyeknek lelkiismereti problémát okozhat?

-Nade Marikám, ez már azért mégiscsak több a soknál, én megyek a vénekhez! Csak azért, mert te irígykedsz, hogy engem annyira megáldott Jehova, hogy telik külföldi utazásokra, még nem kell a kikötőoszlopból keresztet vizionálni,

hisz ilyen minden hajón van!

.

.

.

-Egy másfél méteres kereszt, Erzsikém?

Hát hogyne volna minden hajón, hát persze...

A legtetejéből kiáll mindnek...

szerintem te kevered a hajókat a Magyar koronával, de mindegy is, ezek után mit is mondjak...  

Azt tudtad, hogy újabb nyelven érhető el a Jw.org? Újmagyarul is olvashatják már az unokáink!

Kapcs-ford!

-Komolyan? Ez csodálatos, már épp ideje volt, látod, Jehova mindig odafigyel szolgái igényeire! Én amúgy sem bírtam megtéríteni eddig az unokámat,

mert ilyeneket mond, hogy Septuaginta, meghogy zártkörű részvénytársaság, olyan hitehagyott csengésű szavak ezek,

én nem is értem, de most, Erzsikém, hála a Jw.org-nak, biztosan eljön majd az emlékünnepre... képzeld, ott ajánlották ezt az utazást is!

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr212436945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vénvarangy 2017.04.19. 19:52:29

Erre mondaná Zigóta, hogy " viccfejű a bácsi" . Érdekelne, hogy Sanyarúsors testvérnek nem ÚTL a neve kezdőbetűi? Akinek kazánlemezből csináltak ágykeretet, mert más nem bírta el?

a századik juh 2017.04.19. 20:34:17

@Vénvarangy: Ó, én csak kitalálom ezeket, bármi egyezés a valósággal csak a véletlen műve lehet, de csekkold az ismerősöd oldalát, lehet, ott is van fent hasonló felvétel, ki tudja... ;) Én azt nem értem, hogy aki ilyen közel ül a tűzhöz, abból hogyhogy nem sül ki a zsír? Mondjuk ha sokak részesednek egy biznicből, akkor van az a pénz, hogy akár ortodox templomok felújítását is vállalnák, érdemes megnézni a warwicki beharangozóját, én mondom, több szó esik benne a New Yorki Béthel közelében található Outletek akciós árúkészletéről, mint Jézus Krisztusról. Akkora arc a csávó, hogy pályára álltam körülötte, biztosan nagy szellemi ember lehet, sőt, ő maga x testvér, aki beszennyezi a hófehér köntösű tanúkat azzal, hogy 2-3 órán keresztül a hamis vallások jelképei alatt tárolja őket... miközben erről az igaz keresztények mit sem tudnak!

leslie07 2017.04.19. 20:55:26

Dehát Lagzi Lajcsi is ott van, Ő is testvér lett a börtönben?

Node a századik juh, ezt sem tudja?

Nem Lajcsi lett jehova tanúja a bortonben, hanem a hasfelmettszo sorozatgyilkos Anglia legszigorúbban orzott elmegyógyintézetében.

www.blikk.hu/aktualis/jehova-tanuja-lett-a-hasfelmetszo/tmrdxdr

leslie07 2017.04.19. 21:07:02

-Dehát Lagzi Lajcsi is ott van, Ő is testvér lett a börtönben?"

Nem a Lajcsi lett jehova tanúja, hanem a hasfelmettszo sorozatgyilkos
Anglia legszigorúbban orzott elmegyógyintézetében.

A tanúk nagy megkonnyebuléssel vették tudomásul, hogy nekik
továbbra is veszteg kell majd állniuk armageddonkor. A jehova nevu gondoskodott róla, hogy hasfelmetszo a gy´gykezelés alatt kelloképpen
feltoltekezzék a jehova szellemével azaz elegendo mennyiségu elektromos áramot vegyen fel, hogy amikor eljon armageddon elvégezze
a nem jehova tanúk elpusztítását jehova oromére.

a századik juh 2017.04.19. 21:15:44

@leslie07: A hasfalmetszőt nem akartam most belekeverni, mert Big Brother épp eléggé megvágja a testvéreket, bár végülis több szálon köthető a hasfelmetszés a gyomorszűkítéshez, ez igaz!

Vénvarangy 2017.04.20. 07:55:23

Rosszul írtam, UTZ, és csak a barik láthatják a képeit

a századik juh 2017.04.20. 09:05:07

@Vénvarangy: Én is működtem közbe, mejdnem plágium lett, de szerencsére nem JT utazás-sokk, hanem " JW utazások". Ezt már nem csak a barik láthatják, hanem a juhok is, elkértem az illetőtől az utazásszervezői engedélyszámát, ami nélkül nem lehet magyarországon utazásokat szervezni, és kötelezően kint kellene lennie az oldalán, de
1: nincs kint
2: az engedélye utáni firtatásra rögtön kitiltott.
3: ezután se rakta ki az engedélyszámát

Most vagy nem is magyarországon él, hanem álomvilágban, és azt hiszi, rá nem vonatkoznak a törvények?

Vajon ha a navtól érdeklődnek, őket is kitiltaná?

Az alábbi kérdéseket intéztem hozzá:

Szeretném megtudni az engedélyszámát, miután a facebook oldalán többször utazásszervezőként utalt saját magára. Tájékoztatásul közlöm, hogy ez egy engedélyköteles tevékenység, és ha a facebook oldalán toboroz 2 főt last minute, akkor a facebook oldalán is fel kell tüntetnie a tevékenységének regisztrált mivoltát, és ezzel az utazásszervezőknek kötelezően előírt biztosítási számát is...

Vajon kapott-e áfás számlát az a 107 testvér, akik befizettek másfél millát???
Merthogy az oldalán egyértelmű, hogy április 15.-én Önnek 107 áfásszámla kiállítási kötelezettsége keletkezett, sokan név szerint hálálkodtak Önnek, így az áfás számlát kapók neveinek egy része nyilvános. Ha jól számolom, ez 5 db 3*25 lapos áfásszámla-tömböt jelent, biztos vagyok benne, hogy Ön lelkiismeretesen kitöltötte mind a 107-et, és egy NAV ellenörzés alkalmával semmilyen problémát nem fognak az Ön működésében találni, ahogyan azt egy Jehova Tanújánál illik, akikről köztudott, hogy hűek a legkissebben is, hogy hűek legyenek majd a sokon.

Vajon jogszerűen használja e a testvér a JW megjelöléseket? Merthogy még az operatörnek is JW minősítést adott, ebből nagyon úgy tűnik, hogy ez egy hivatalos, a szervezet által szervezett utak, holott kanyarba nem azok, ezáltal kifejezetten alkalmasak a megtévesztésre.

Az utazásszervező oldal súlyosan diszkriminatív, ugyanis CSAK JEHOVA TANÚINAK ÉS KOMOLY ÉRDEKLŐDŐKNEK SZERVEZ UTAZÁSOKAT!

Szerettem volna választ kapni ezen kérdéseimre... nem kaptam!

Ha esetleg te is kérnéd tölle, annak örülnék, mert én már nem szólhatok hozzá, ma reggel kitiltott. Ezzel azonban nem oldódtak meg a problémái, mivel normális kérdést tettem fel, jogszerűt, és ráadásul Jehova Tanúja vagyok!

Kénytelen leszek a hatósághoz fordulni, hogy választ kapjak a kérdéseimre.

Vénvarangy 2017.04.20. 09:21:06

@a századik juh: igen, Ő az :). Kazánlemezből volt az ágya, mert más nem bírta el... A kis családja is érdekes. Volt egy idős "felkent" néni, akit 2 napi gondozásért a teljes vagyonából kiforgattak. Nagyon durva volt.

Vénvarangy 2017.04.20. 09:21:59

@a századik juh: ja, és egyszerre keresztelkedtünk...

a századik juh 2017.04.20. 09:23:56

Érdeklődtem a NAV-nál, csak és kizárólag UGYANOLYAN néven lehet utazásszervezést végezni, mint amilyen néven regisztrálva van a vállalkozás, éppen ezért érdekes, hogy JW UTAZÁSOK néven nincs, vagy legalábbis nem találtak engedélyezett utazásszervezőt, és az általad megadott néven sincs utazásszervezési tevékenység engedélyezve magyarországon, legalábbis én nem találtam.

Szerintem ez egy elég nagy probléma, de úgy alapjában csak a jéghegy csúcsa.

Ha bárkinek van ez ügyben infója, szívesen várom, mert akár az is előfordulhat, hogy én tévedek, és az utazásszervezés ugyanolyan ártalmatlan, bejelentésmentes tevékenység, mintmondjuk meggyőzni az embereket orvosi végzettség nélkül arról, hogy számukra melyik hivatalos orvosi eljárást kell kerülni, illetve helyette milyen gyógymód is segítene valójában a betegen, bár szerintem ez szimpla kuruzslás, és ugyanúgy büntetendő cselekmény, mint az engedély nélkül végzett utazásszervezői tevékenység, bár én csak annyit tudok a jogról, hogy Jog Hurtról nevezték el.

a századik juh 2017.04.20. 09:27:54

@Vénvarangy: Ajánlod őt nekem? Szeretem a nehéz eseteket, de alapból jószándékú testvérekkel nem akarok konfliktusba keveredni, viszont a szervezet vámszedői más lapra tartoznak.

Ő egy alapból jószándékú testvér?
Bár amit a 2 napos gondozásért cserébe írtál, az nem ezt feltételezi, és a reakciója sem.

a századik juh 2017.04.20. 09:30:48

PDF verzióNyomtatóbarát verzió

MKEH » Kereskedelmi engedélyezés, regisztrálás » Idegenforgalmi nyilvántartások » • utazásszervező tevékenységgel kapcsolatos nyilvántartási feladatok

Tájékoztató az Idegenforgalmi és Közraktározás-felügyeleti Osztály által ellátott kereskedelmi jellegű turisztikai szolgáltatási tevékenységek folytatásával kapcsolatos közigazgatási feladatokról

Utazásszervezői és –közvetítői tevékenységgel kapcsolatos külön jogszabályokban előírt bejelentés-köteles tevékenységgel összefüggő feladatok és nyilvántartási feladatok

A Budapest Főváros Kormányhivatalának (a továbbiakban: BKFH) egyes ipari és kereskedelmi ügyekben eljáró hatóságként történő kijelöléséről, valamint a területi mérésügyi és műszaki biztonsági hatóságokról szóló 365/2016. (XI. 29.) Korm. rendelet 3. § (2) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a BKFH kereskedelmi hatóságként jár el az utazási vállalkozások bejelentésre és nyilvántartásba vételére irányuló eljárásokban, valamint a nyilvántartásban szereplő utazási vállalkozásokkal kapcsolatban ellenőrzési feladatokat lát el.

A BKFH által engedélyezett utazási vállalkozók listája itt olvasható.

A vagyoni biztosíték szolgáltatására szerződött hitelintézetek, illetve biztosítók listája itt olvasható.

mkeh.gov.hu/kereskedelmi/idegenforg_nyilv/utazasszerv

a századik juh 2017.04.20. 09:34:39

@Vénvarangy: "ja, és egyszerre keresztelkedtünk..." márminthogy egymás után gondoltad? Szinte hihetetlen, hogy rajta kívűl más is beférjen a medencébe, sőt, az még hihetetlenebb, hogy valakik vissza tudták emelni, miután alámerítették.

Vénvarangy 2017.04.20. 09:59:01

@a századik juh: 1993-ban még 150kg-al könnyebb volt :) és nagy volt a medence a debreceni Gyógyfürdőben, mert akkor még nem voltak keresztelő medencék. Amúgy volt neki utazási irodája, ami tönkre ment, azt hiszem hajdú-travel, vagy valami hasonló néven.

a századik juh 2017.04.20. 10:19:20

Köszönöm az információkat, és a linket... és az elérhetőséget is. :) Úgy látszik, a testvérek segítségével jól összeszedte magát, gondolom, átgondolta a vállalkozást is, csak könnyebb testvéreket utaztatni, hisz ha egy Jehova Tanúja beperel egy másik Jehova Tanúját, ezért a per kimenetelétől függetlenül kiközösíthetik, így reklamációtól nem kell tartania. Gondolom, a szent szellem már jónak látta, hogy kinevezzék felelős pozícióba, úgy csak egyszerűbb ügyfeleket kerítenie... Az adott honlapon jól látszik, hogy csak belföldi utazásokra volt érvényes a biztosítása,miközben külföldi utakat is hirdetett.

Átgondoltam ezt a 2 napra az egész vagyon dolgot, a szerencseelem szoros része a tartási szerződéseknek ugyan, de hogy csak 2 napig kelljen gondoznia valakit, és mégis hozzájut az örökséghez, az több, utólag is tisztázható kérdést felvet, a leglényegesebb, hogy beszámítható volt-e az, aki 2 nappal egy komoly szerződés után meghal. Illetve nem voltak örökösök, akik reklamáltak volna a jussukért?

Vénvarangy 2017.04.20. 12:06:07

@a századik juh: éppen arrafelé jártam, nincs ott utazási iroda.
Nem halt meg a néni, csak elvették mindenét. Valami miatt visszalépett az eltartástól, de nem kapta vissza a dolgait, sőt még ki is közösítették. Elég régi az ügy , nem emlékszem már pontosan, hogy volt, azt tudom, hogy az idősebb UT vén volt, így csinálták ki a mamát, aki úgy rémlik, Amerikából jött haza.

a századik juh 2017.04.20. 12:37:13

Akkor az valószínűleg ajándékozás volt, ami 5 évig simán, 5 év után nem annyira simán visszavonható, eltartásiknál csak a halál után kerül bármi is más használati tulajdonába, de Jehova Tanúinál ez bármikor visszakérhető vagy követelhető, persze ezt a vének nem kötik senkinek az orrára, pláne, ha ez esetben magánszemély? gazdagodott. Köszönöm az infókat és az erőfeszítésedet is, ha esetleg úgy alakul, és lesz még infód, örömmel venném, ha megosztanád.

Azt szeretném még megkérdezni, hogy te szervezethű korodban felültél volna egy ilyen kereszteshajóra

a: egyedül

b: a családoddal

c:106 testvér társaságában

???

Vénvarangy 2017.04.20. 18:09:54

@a századik juh: szerintem felültem volna. Templomokba is bementem, mert az építészet mindig is érdekelt. Nyílván szertartáson nem vettem volna részt.

a századik juh 2017.04.20. 19:47:16

"Gyalázatos dolog kitenni Jézus kínoszlopát látható helyre Héb 6:6; Mt 27:41, 42"

wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/1101997081#h=309:0-312:0

"a kereszt ugyancsak ősi termékenységi jelkép."
it-2 173–174. o. - Éleslátás. 2. kötet

"Bernard Musinga, egy teljes idejű szolga, a feleségével, Pauline-nal és kisgyermekeivel a legkülönfélébb területeken szolgált, például Ugandában, Kenyában és Etiópiában. A Seychelle-szigeteken tett látogatásukról Bernard így mesél: „1976-ban megbíztak, hogy látogassak meg egy csoportot a meseszép Praslin szigetén. Az emberek bigott katolikusok voltak, és bizony félreértések is adódtak. Például egy új hírnök fia nem volt hajlandó a pluszjelet használni a matematikaórákon, mondván, hogy az egy kereszt, és ő nem hisz a keresztben. Erre a vallási vezetők azzal a furcsa váddal álltak elő, hogy Jehova Tanúi nem engedik a gyermekeiknek, hogy matematikát tanuljanak. Amikor az oktatási miniszterrel találkoztunk, tiszteletteljesen feltártuk neki a hitnézeteinket, és eloszlattuk a félreértést. A miniszterrel kialakult baráti kapcsolatnak köszönhetően misszionáriusok jöhettek a szigetekre.”

2006-os évkönyv 185–191. o.

Nállunk ezt színkomolyan vették. Az egyik felkent hölgy demonstrálta, hogyan kell megszabadulni a bálványoktól, széttört minden keresztet a házban, és a festményeket is megrongálta, amiken keresztek voltak, még 12 év után is megdobálták arrafelé a tanúkat!

Vénvarangy 2017.04.21. 10:33:20

@a századik juh: A felkent hölgy akkor az útKeresztEződésben gondban lehetett...
süti beállítások módosítása