Őszinteség a hitben? Igen! Őszinteség a  gyülekezetekben? Ugyan már!!! avagy a Képmutató Almák Magyarországi Egyháza
2017. május 01. írta: a századik juh

Őszinteség a hitben? Igen! Őszinteség a gyülekezetekben? Ugyan már!!! avagy a Képmutató Almák Magyarországi Egyháza

Most őszintén: lehetek-e őszinte a gyülekezetben, és vajon ő szintén lehet-e teljesen őszinte?

kepmutatoalmak_1.jpg

"Őszinteség — Kívánatos, de vajon elegendő?

CSAKUGYAN kívánatos az őszinteség a mindennapokban?

Az „őszinteség” jelentése: ’az a jellembeli tulajdonság, amikor valaki az érzelmeit, gondolatait ferdítés, kertelés nélkül híven közli, kinyilvánítja mások előtt; egyeneslelkűség, nyíltszívűség’.

Nyilvánvaló tehát, hogy ennek a tulajdonságnak nagy hasznát vesszük a másokkal való jó kapcsolat erősítésében. Pál apostol a következőkre intett: „engedelmeskedjetek mindenben hústest szerinti uraitoknak, nem látszatszolgálat cselekedeteivel, mint akik embereknek járnak kedvében, hanem szívbeli őszinteséggel, Jehova félelmével” (Kolosszé 3:22). Ki ne értékelné, ha ilyen őszinte személy az alkalmazottja? A mai világban az őszinte személyeknek jobbak lehetnek az esélyeik arra, hogy munkát találjanak, és meg is tudják tartani azt.

Ám az őszinteség attól válik igazán kívánatossá, ahogyan az Istennel való kapcsolatunkat érinti. Az ókori izraeliták Isten áldását élvezték, amikor gondosan megtartották a törvényeket és az ünnepeket. Amikor Pál a gyülekezet tisztaságáról beszélt, így buzdította a keresztényeket:

„ne régi kovásszal tartsuk meg az ünnepet, ne is a rosszaság és a gonoszság kovászával, hanem az őszinteség és az igazság kovásztalan kenyereivel” (1Korintus 5:8).

Ahhoz, hogy az imádatunk elfogadható legyen Isten előtt, az őszinteség nemcsak kívánatos, de elengedhetetlen is. Ám ahogy megfigyelhettük, az őszinteség önmagában nem elegendő. Ki kell egészítenünk azt igazsággal.

jwhajo_1.jpg

A Titanic építői és utasai meglehet, hogy őszintén hittek abban, hogy ez az óceánjáró elsüllyeszthetetlen. A hajó 1912-ben, az első útján mégis nekiütközött egy jéghegynek, és 1517 ember vesztette életét. Megeshet, hogy bizonyos első századi zsidók is őszintén hittek az Istennek bemutatott imádatukban, azonban „nem pontos ismeret szerint” volt bennük buzgalom (Róma 10:2).

Ahhoz, hogy mi elfogadhatók legyünk Isten előtt, őszinte hitünket pontos felvilágosításra kell alapoznunk. A környékén élő Jehova Tanúi boldogan segítenek Önnek megvizsgálni, hogy mit foglal magában az Istennek őszinteséggel és igazsággal végzett szolgálat."

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4912470471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása