Figyeljen-e egy keresztény az időjósokra?
2017. augusztus 26. írta: a századik juh

Figyeljen-e egy keresztény az időjósokra?

jwnap.jpg

"AZ ÉBREDJETEK! NAGY-BRITANNIAI ÍRÓJÁTÓL

NAGY-BRITANNIÁBAN 1987. OKTÓBER 15-ÉN EGY NŐ BETELEFONÁLT EGY TELEVÍZIÓÁLLOMÁSRA, ÉS ELMONDTA, HOGY ÚGY HALLOTTA, VIHAR KÖZELEDIK FELÉJÜK.

AZ IDŐJÁRÁS-ELŐREJELZÉST KÉSZÍTŐ SZEMÉLY MEGNYUGTATÓAN ÍGY SZÓLT A NÉZŐKÖZÖNSÉGHEZ: „NE NYUGTALANKODJANAK. NEM KÖZELEDIK.”

 

AZON AZ ÉJSZAKÁN AZONBAN A VIHAR NAGY CSAPÁST MÉRT DÉL-ANGLIÁRA; MEGSEMMISÍTETT 15 MILLIÓ FÁT, 19 HALÁLESETET OKOZOTT, TÖBB MINT

1,4 MILLIÁRD DOLLÁR ÉRTÉKŰ KÁRT HAGYVA MAGA MÖGÖTT.

 

MINDEN reggel több millióan kapcsoljuk be a rádiónkat és a televíziónkat az időjárás-előrejelzés miatt. Esőt hoz a felhős égbolt? Tartós lesz a korai napsütés? Enyhe időt hoz az emelkedő hőmérséklet, felolvasztva a havat és a jeget? Mihelyt meghallgatjuk az előrejelzést, eldöntjük, hogy milyen ruhát vegyünk föl, és hogy vigyünk-e magunkkal esernyőt vagy sem.

Az időjárás-előrejelzés azonban időről időre szemmel láthatóan téves. "

 

https://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/102001246?q=id%C5%91j%C3%A1r%C3%A1s-el%C5%91rejelz%C3%A9s&p=par

idojos2.gif

 Időjóslás
- Mivel régen a megélhetést a mezőgazdaság jelentette,

így tehát a legtöbb babona az időjáráshoz kapcsolódik.
Hiszen a jó termés mindennél fontosabb volt, a jó terméshez elengedhetetlen volt a megfelelő időjárás. A hiedelem szerint, ha Új Év első napján sütött a nap, akkor egész évben jó idő volt várható. Továbbá a tavasz kezdete előtt nem szabadott dunyhát illetve párnát kirakni szellőztetni, mert az zivataros időt eredményezett. A régi idők embere sokszor az állatok viselkedésére hagyatkozva próbálta megjósolni az időjárás változásait. Ha a legyek nyári napokon nagyon csípnek akkor bizony eső lesz. Ha a keresztespók nem munkálkodik hálója szövésén, nem tartózkodik a közepén akkor bizony eső lesz.  A téli nagy hidegeket követően ha a kakas éjfél után gyakran kukorékol, akkor az idő megenyhül. Ha a macska gyakran mosakszik és hosszú ideig eltart akkor tartós eső várható. http://www.babona.eu/2014/04/idojoslas.html 

Jehova Mózes által többször is szigorúan figyelmeztette Izraelt, hogy ne vegyék át más nemzetek jóslási szokásait:

 

idojos.jpg

 

„Ne lehessen találni közötted olyat, aki átviszi fiát vagy lányát a tűzön, sem olyat, aki jóslással foglalkozik, mágiát űz, vagy aki előjelek után kutat, varázsló, vagy aki másokat megigéz, aki szellemidézőtől vagy jövendőmondótól tudakozódik, vagy aki halottaktól kérdez. Mert mindaz, aki ilyesmiket tesz, utálatos Jehovának; és az ilyen utálatosságok miatt űzi el őket Jehova, a te Istened előled (5Mó 18:9–12;3Mó 19:26, 31).

 

Még ha prófétai jeleik és előjeleik valóra váltak is, a jóslás gyakorlóit akkor sem lehetett felmenteni az ítélet alól

idojos1.jpg

A Biblia elítéli:

A jóslás minden formája – bárhogyan nevezzék is – éles ellentétben áll a Szent Bibliával, és aki ilyet gyakorol, az nyíltan ellenszegül annak.

Éleslátás. 1. kötet 1284. o 

(5Mó 13:1–5; Jr 23:32; Za 10:2). A jósokkal szembeni rendkívül ellenséges érzület abban a bibliai utasításban mutatkozik meg, amely kimondja, hogy az ilyeneknek halállal kellett lakolniuk (2Mó 22:18; 3Mó 20:27).

Ám az ismételt parancsok ellenére a hitehagyottak dacoltak Jehovával, és nemcsak a közemberek, mint amilyen az én-dóri asszony, hanem hatalmas királyok is, mint Saul és Manassé, vagy Jezabel királyné (1Sá 28:7, 8; 2Ki 9:22; 21:1–6; 2Kr 33:1–6). Bár a jó Jósiás király eltávolította a napjaiban élő jósokat, ez még nem volt elegendő ahhoz, hogy Júda megmeneküljön a pusztulástól, amely testvérkirályságát, Izraelt már utolérte (2Ki 17:12–18; 23:24–27). Jehova azonban szerető-kedvességből először elküldte prófétáit Júda lakóihoz – csakúgy, mint a jóslás szülőanyjához, Babilonhoz –, hogy figyelmeztesse őket utálatos szokásaik miatt (Ézs 3:1–3; 8:19, 20; 44:24, 25; 47:9–15;Jr 14:14; 27:9; 29:8; Ez 13:6–9, 23; Mi 3:6–12; Za 10:2).

 

Jézus, a gyülekezetek Feje

egyértelműen elítélte, sőt, "gonosz"oknak, nevezte azokat, akik időjárás-előrejelzéssel foglalkoztak, sőt "házasságtörő"nek , utalva ezzel a keresztények Jehovának tett esküjére:

 

"Ezt felelte nekik: „[[Amikor leszáll az este, azt szoktátok mondani:

»Szép idő lesz, mert tűzvörös az ég«; és reggel: »Ma télies, esős idő lesz, mert az ég tűzvörös, de borúsnak néz ki.«

Az ég arculatát tudjátok értelmezni, de az idők jeleit nem.]]+ A gonosz és házasságtörő nemzedék folyton jelt akar, de nem adatik annak más jel,+ csak Jónás jele.”+ Azzal elment, és otthagyta őket." Máté 16:2-4

Habár nem szeretnénk megszabni, hogy ki mit nézzen, de a "Biblia egyértelműen kijelenti, hogy „aki a saját szívében bízik, az ostoba” (Példabeszédek 28:26). "

 

Jól teszed hát, ha átgondolod a következőket:

 

  • A szeretet ’kimagasló útján’ jársz? (‎1 találat)
    • De a történelem azt mutatja, hogy a szexualitás imádata csak kicsapongást, züllöttséget és romlást hozott magával.

    • w09 7/15 12–14. o. - Őrtorony – 2009

 

 

idojos4.gif                                             yanet-garcia-sokek-9.gif

 

Napjainkban az egyre inkább eluralkodó, mindent átitató szexualitás az időjóslásba,

 

vagy népszerűbb nevén az időjárás-előrejelzésbe

is belopta magát, ezért az igaz keresztényeknek éleslátással kell élnie, ha több ilyen, a Bibliában elítélt dolog is megtalálható egyszerre egy tv-műsorban.

 

idojos3.gif

 

 

  • Tv — Az „alattomos nevelő” (‎1 találat)
    • szexualitás terén a Biblia mindig a jó erkölcsi értékeket mozdítja elő.

    • g 06/10 4–7. o. - Ébredjetek! – 2006

 

          Mennyi igazi hír van a tévéhíradóban? (‎1 találat)          

  • Az időjárás-jelentések viszont a híradók műsoridejének átlagosan 10 százalékát teszik ki.

  • g00 4/22 12. o. - Ébredjetek! – 2000

 

 

Ne feledd:

Jézus, a Gyülekezet Feje elítélte, és

"otthagyta őket [az időjósokat]".

                                                                                                   Máté 16:4

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr6912780060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a századik juh 2020.01.27. 09:48:31

A Ti gyülekezetetekben sem szabad időjárás-jelentést nézni/hallgatni?
:)

leslie07 2020.01.31. 10:15:43

Itt Jézus nem is az időjóslás miatt marasztalta el őket, hanem azért,mert az írásokból nem voltak képesek az idők jeleit felismerni. Őrtornyosék
teljesen megfordították az Úr mondandóját.

Az ég arculatát tudjátok értelmezni, de az idők jeleit nem.]]+ 4 A gonosz és házasságtörő nemzedék folyton jelt akar, de nem adatik annak más jel,+ csak Jónás jele.”+ Azzal elment, és otthagyta őket." Máté 16:2-4
süti beállítások módosítása