Ébredjetek!
2017. október 01. írta: a századik juh

Ébredjetek!

watchtowerszukkapu_2.png

 

"Október 1., vasárnap

„Akiket előre elrendelt, azokat hívta is el” (Róma 8:30).

Jehova Jézus halála és feltámadása után kezdte el kiválasztani a felkenteket, (Tehát előre elrendelte, kik lesznek azok, akiket felken, majd elkezdte kiválasztani, ki is legyen felkent...logikus!) és úgy tűnik, hogy az első századi keresztény gyülekezet minden tagja felkent volt.

Az első századtól az utolsó napok kezdetéig a magukat kereszténynek valló emberek nagy többsége hamis keresztény volt.

 

elnezest.jpg


Jézus gyomhoz hasonlította őket.

 

Mindamellett Jehova azokban az időkben is felkent néhány hűségest, akiket Jézus a búzával szemléltetett (Máté 13:24–30). Az utolsó napokban Jehova folytatta a 144 000 tagjainak a kiválasztását. (Ne feledjük, az alap írászszöveg előre elrendelésről beszél!) És ha úgy akarja, hogy még ennek az időszaknak a vége felé is ebben a megtiszteltetésben részesít némelyeket, hogyan is vonhatnánk kétségbe a bölcsességét? (Mondjuk úgy, hogyha azt tanítottuk volna, hogy a felkentek kiválasztása 1935-ben lezárult?)(Ézs 45:9; Dán 4:35; Róma 9:11, 16). Vigyázzunk, nehogy olyanok legyünk, mint azok a munkások, akik morgolódtak amiatt, hogy az uruk mennyi bért adott a 11. órában érkező munkásoknak (Máté 20:8–15). w16.01 4:15"

artemisz_watchtower.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr6412914941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása