Közellenségképző iskola, kiválasztottságérzés növelő szak, direktmarketing osztály
2017. november 10. írta: a századik juh

Közellenségképző iskola, kiválasztottságérzés növelő szak, direktmarketing osztály

jwonfeny.jpg

A novemberi Jw.tv adásának boncolgatása, 2. rész:

"...pontos információt juttatunk el az olvasóhoz, olyat, amelyik megbízható,és ez segít, hogy jól átgondolt döntéseket hozzunk.Bárki, aki elolvassa a kiadványainkat, vagy megnézi a filmjeinket, biztos lehet abban, hogy hiteles forrásokon alapulnak.

Tényeket közlünk, az igazságot.

Így hát amikor Jehova Tanúi kiadványait olvasod, vagy a JW.org honlapot böngészed,nyugodt lehetsz afelől, hogy minden anyag pontos információt tartalmaz, és alapos kutatás eredménye."

 

Ez az előző rész vége,

az átvezetésben megtudhatjuk, hogy

"a történelem során sokan megpróbálták kiforgatni az igazságot, és hogy egyénenként is kimutathatjuk, hogy az igazság istenét imádjuk. Például örömet szerezhetünk Jehovának azzal, ahogyan az ünnepekhez viszonyulunk. Erről szól a következő kisfilm.

 

jwdark.jpg

 

-Kész katasztrófa volt ma a suliban.  

Már reggel kezdődött. Mindenki aláírta a a szülinapi képeslapot az egyik osztálytársunknak, Lucasnak. Lucas rákos betegség miatt volt kórházban, és nemrég ment haza. 

Mindenki a tanárnő körül van, és megkérdezik a főszereplőt, hogy ő is aláírja-e?

-Inkább nem!

Jehova Tanúja vagyok, és nem ünneplem a születésnapot!

 

A többi gyerek nem érti, miért nem írja alá.

-Ez tök durva!

Ne csináld!

Ne már!

Ne szórakozz!

 

philia.jpg

mondják, de ő csak lesüti a szemét, és ingatja, egyre csak ingatja a fejét, hogy nem alkuszik, látszik rajta, hogy retteg, mert ha aláírja, tuti levágják a fejét.

Lincshangulat kezd kialakulni a filmben,

a tanárnőnek kell közbelépnie, és kimenekítenie.

A tanárnő arra buzdítja, hogy gondolja át, és odaadja neki a többiek által már aláírt születésnapi képeslapot, ami egy születésnapi tortát ábrázol. 

-Legszívesebben aláírtam volna a lapot! 

 

gondolja az otthon a szobájába menekült fiú.  Elvégre meggyőződése szerint Lucas volt az egyik legrendesebb osztálytársa.

-Mi van, ha aláírom?

kérdezi magától, és egy ceruzáért nyúl.

-Végül is nem megyek el senki szülinapjára!

érvel magának.

 

A kamera ráközelít a ceruza hegyére,

vészesen csökken a távolság a grafitrúd és a papír között,

a kamera egyre csak közelít,

 

az első szénatom már csak 1914 mikronra van a papírlaptól

amikor kopogtat apu!

 

 

 

Gyerek gyorsan elrejti a párnája mögé a jó nagy szülinapi tortát ábrázoló meghívót, de gyorsan lebukik. Összefoglalja:

-Tudom, hogy a Biblia szerint nem helyes megünnepelni a születésnapot. De ha csak aláírom a lapot, az is baj?

Jó kérdés, mondja apu, és az Efézus 5:10 -et hozza fel:

"Állandóan bizonyosodjatok meg arról, hogy mi elfogadható az Úr előtt."

 

Majd Áron példája jön, aki aranyborjút,

vagy ahogyan a filmben is látszik,

egy bikaistent készített,

aranyborju.jpg

ami Jehovát jelképezte szerinte.

-Keveredett tehát az igaz és a hamis imádat, és Jehova egyáltalán nem örült ennek.

Sokakat megbüntetett.

Ezen elgondolkozik a kisfiú.

-Tudom, hogy a Biblia azt tanítja, hogy Jehova helyteleníti a születésnap megünneplését, és azt sem szeretné, hogy félrevezessenek minket, mint Áront, és összekeverjük az igaz imádatot a hamissal. Szeretnénk megörvendeztetni Jehova szívét.

 

Apu ezt is mondta:

Mindig jó, ha megkérdezed magadtól, mit szólna ehhez Jehova.

A kisfiú tehát odamegy a tanárnőhöz, és ezt mondja:

-Nem írtam alá a lapot, mert szeretném valami mással meglepni Lucast.

 

A tanárnőnek leesik az álla az érvtől, és lesüti a szemét.

struccpolitika.jpg

Természetesen nem kell aggódnunk, Lucas egy Wach Tower kiadványt kap, ez az a más, amit Lucasnak szántak, apja intésére már megy is, és terjeszti a kiadványt.

Remekül sikerült kidomborítani azt, ami jellemzi a Watch Tower tanítását: 

A félelemre kell építeni, és a kiadványok terjesztése minden bajra megoldást jelent!

super3.jpg

Apu remek szemléltetése, melynek végén Jehova sokakat megbüntetett elgondolkoztatta a kisfiút, aki nyilván nem akart büntetést kapni, ezért mindent úgy tett, ahogyan apu tanácsolta, lelkiismeretével ellentétben nem írta rá a képeslapra a nevét.

Fantasztikus volt, köszönjük!

marci_fel.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr5013204833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2017.11.11. 07:59:23

Természetesen nem kell aggódnunk, Lucas egy Wach Tower kiadványt kap, ez az a más, amit Lucasnak szántak, apja intésére már megy is, és terjeszti a kiadványt."

Gondolom ez az OT kiadvány is a rákbeteg Lukás állapotához úgy lett kiválasztva, hogy Lukás abbol megtudhassa inkább haljon meg jehova
kedvéért, mintsem megengedje az orvosoknak, hogy ha kell életmento vért adjanak nek.

a századik juh 2017.11.11. 16:03:33

@leslie07: Ha jól látom, akkor egy "Tanulj a nagy Tanítótól" könyvet nyújt át.

a századik juh 2017.11.14. 08:36:34

@D.mara: Tetted, amit hittél. Én a mai napig nem tartom az ünnepeket. De úgy érzem, ha valakinek azt mondom, hogy Isten éltessen sokáig, sok rosszat nem teszek. Akkor sem,ha nem így járok el, hanem úgy, ahogy a filmben láttuk. A gond a dogmásítás, meg az Írásokon túlmenés, és az ezen dolgokkal okozott extra "megterhelés", ami sajnos sok esetben épp a szeretettel szembemenő gyümölcsöket terem. És mindezt Jézus nyakába varrják, az is gond még.

a századik juh 2017.11.15. 15:53:45

@D.mara: Én köszönöm a hozzászólásaidat. Látom, nem okoz gondot neked írásban kifejezni magad, örömmel megosztom az írásaidat, történeteidet, ha vannak olyan emlékeid, amiket hasznosnak tartasz megosztani.

Igazság Kereső 2018.06.12. 00:38:49

"Eröltetni kell, de ne helyezzünk rájuk nyomást!-mondta náluk a felvigyázó tiszt :D Elmés mi?

a századik juh 2018.06.12. 04:34:46

@Igazság Kereső:A toaletten rendkívül jól alkalmazható ez a tanács, igen.

2018.06.25. 22:08:58

Megfigyeltétek már, hogy a jévé-tv adásaiban...:
-a gyerekek az iskolában mindig biológiaórán vannak, és mindig az evolúciót tanulják,
-ha egy jó szellemiségű fiatal szórakozni megy, 30 mp-en belül cigarettával/alkohollal/kábítószerrel kínálják meg,
-ha egy gyenge szellemiségű fiatal szórakozni megy, már aznap éjjel föltölti az internetre a bulifotókat, hogy lehetőleg az egész gyülekezet láthassa azokat,
-a jó szellemiségű tesóknak mindig olyan fizetett túlórát és előléptetést ajánlanak, aminek az időbeosztása pontosan ütközik az összejövetelek és a szolgálat időpontjával,
-a világi rokonok mindig drága ajándékokat adnak, és több fizetést kínáló munkahelyet ajánlanak a tesóknak, míg a jété családtagok csak piknikre, és családi imádatra hívja meg őket,
-mindig a tesók egyszerűsítenek az életükön, és soha nem a körzetfelvigyázó?
:)))
+1: ... ha egy tanú gyerek oszálytársa beteg (Lucas), vagy gyászol (Zsófi), akkor annak mindig a "Tanulj a nagy tanítótól!" című könyvet viszik ajándékba? :)))

Igazság Kereső 2018.06.25. 22:46:18

A kongresszusokon állítólag már nem szabad audio, sem video felvételeket illetve fényképeket készíteni, még az otthoniak számára sem! Én nem voltam most,de azt mondták,hogy már a megszokott módon sem lehet! Furcsa...

a századik juh 2018.06.26. 06:11:01

@Igazság Kereső: ...és több, mint gyanús. A kérdés az, mit kap, akit rajtakapnak a felvételek készítésén? Elvehetik-e pl a telómat erőszakkal? Rámhívják-e a rendőrséget?

a századik juh 2018.06.26. 06:14:18

@mikor_ebredjetek: Köszönöm a bizonyítékokat arra, hogy Jehova Tanúi előítéletes módon beskatulyázzák az embereket, és magas fokú demagógiában szenvednek.

2018.06.26. 08:17:31

@a századik juh: :))) Ittvan még:
+2:
-akinek telik rá, és gyakran vásárol ruhát, meg műszaki cikkeket, az először olyan nagyon nem is örül annak amit megvett, majd rövidesen teljesen boldogtalan lesz és letargiába esik, és végül csak úgy tudja visszaszerezni az életörömét, ha túlad a holmikon, és azonnal elkezd úttörőzni,
-amíg a házaspárok és a családok nem vezetik be a rendszeres családi imádatot, addig a házasság és a család is kezd teljesen szétesni, senki sem beszélget a másikkal, hanem mind rohan és kapkod, de amint szokásukká teszik a családi imádatot, mindenki lelassul és hirtelen teljesen ráérnek mindenre (majd végül elmennek piknikezni)? :)))

2018.06.26. 08:49:42

@a századik juh: Ha egy személy bármikor is a vének tiltásával elletétesen cselekszik, akkor annak azonnal megromlik/tökremegy a Jehovával (lásd: a vénekkel) ápolt kapcsolata! :)))

a századik juh 2018.06.26. 10:22:31

@mikor_ebredjetek: Egy jó képességű vén egy kiadvány idézetére rávilágítva tudja jobbra fordítani a hozzá forduló báránykák sorsát, azaz minden problémás tanú sötét, mert egyértelmű és nyilvánvaló kiadványt ajánlanak mindig a vének, amitől a tévelygő megvilágosodik, nem mintha ne tudta volna pontosan addig is, hogy, mit és hol kell keresni. És minden tanú kávéfüggő a társulat filmjei szerint.

2018.06.26. 14:00:17

@a századik juh: Ez így van! :))) Azt viszont jévétévétől függetlenül kivételesen elhiszem, hogy sok Tanú koffeinfüggő, olyat én is ismerek személyesen jópárat. De ezen nem is csodálkozom, mert a meló, a család, a szolgálat, meg az összejövetelek mellett kávé nélkül már du. 4-kor mindenap összeesének.
A fentit amúgy erre írtam: "..és több, mint gyanús. A kérdés az, mit kap, akit rajtakapnak a felvételek készítésén? Elvehetik-e pl a telómat erőszakkal? Rámhívják-e a rendőrséget?"
Redditen volt kint egy stream linkje Usa-ból, én már rég végignéztem az egész nyári kongresszust, ott az elején nem mondták, hogy nem szabad rögzíteni. Kb. asszem annyit mondtak, hogy halk üzemmódba a kütyüket, és hogy rögzítés a helyükről, hogy ne zavarják a többieket.
Ha Mo.-n mégsem lehet rögzíteni, az csakis a helyi fiókhivatal okossága lehet. De sztem amúgy itt is lehet nyugodtan, csak nem előadás közben a többiek orra elé bekúszva - nekem legalábbis ez a tippem.

Igazság Kereső 2018.06.26. 23:58:25

@a századik juh: Veszprémben a szüleim hallották,ahogyan egy felvigyázó finoman leteremtett egy Testvérnőt,mert látták fotózni, és mert már lett figyelmeztetve,hogy ne tegye, ezért már a felvigyázó kissé eréjesebben bírta engedelmességre! A Testvérnő táskáját fogva úgy tünt elhagyta az épületet. Azt, hogy később vissza jött vagy sem ,nem tudni.
süti beállítások módosítása