Egy érdekes fejtegetés az index fórumról, avagy Watchtower V.S. ENSZ
2016. június 06. írta: a századik juh

Egy érdekes fejtegetés az index fórumról, avagy Watchtower V.S. ENSZ

skarlatszinu_vadallat.jpg

Róma 13:1Minden lélek engedelmeskedjék a felső hatalmasságoknak; mert nincsen hatalmasság, hanem csak Istentől: ésamely hatalmasságok vannak, az Istentől rendeltettek.2Azért, aki ellene támad a hatalmasságnak, az Isten rendelésének támad ellene; akik pedig ellene támadnak, önmagoknak ítéletet szereznek.3Mert a fejedelmek nem a jó, hanem a rossz cselekedetnek rettegésére vannak. Akarod-é pedig, hogy ne félj a hatalmasságtól? Cselekedjed a jót, és dícséreted lesz attól.4Mert Isten szolgája ő a te javadra. Ha pedig a gonoszt cselekszed, félj: mert nem ok nélkül viseli a fegyvert: mert Isten szolgája, bosszúálló a haragra annak, aki gonoszt cselekszik.5Annakokáért szükség engedelmeskedni, nem csak a haragért, hanem a lelkiismeretért is.6Mert azért fizettek adót is; mivelhogy Istennek szolgái, kik ugyanabban foglalatoskodnak.7Adjátok meg azért mindenkinek, amivel tartoztok: akinek az adóval, az adót; akinek a vámmal, a vámot; akinek a félelemmel, a félelmet; akinek a tisztességgel, a tisztességet.

 


"Szerinted hogyan egyeztetheto ossze az apostol ezen intéseienek a szellemével az a tény, hogy

jehova tanúi az ENSZ-et az Ordog eszkozének tartják?

 

Az Ortorony kiadványok az ENSZ-et a skarlátszínu vadálattal azonosítja:

 

Feljön a mélységből

6. a) Mikor jött fel a skarlátszínű vadállat a mélységből, és mi lett az új neve? b) Miért mondhatjuk, hogy azENSZ valójában az újjáéledt skarlátszínű vadállat?

6 A skarlátszínű vadállat valóban feljött a mélységből. San Franciscóban 1945. június 26-án 50 nemzet látványos külsőségek között megszavazta az Egyesült Nemzetek Alapokmányának elfogadását. A testület célja az volt, hogy „fenntartsa a nemzetközi békét és biztonságot”. A Népszövetség és az ENSZ között sok hasonlóság van. Egy enciklopédia megjegyzi: „Bizonyos szempontból az ENSZ hasonlít a Népszövetségre, melyet az első világháború után hoztak létre . . . Számos nemzet, amely megalapította a Népszövetséget, az ENSZ létrehozásában is részt vett. Miként a Népszövetség, az ENSZ is abból a célból jött létre, hogy megőrizze a nemzetek közötti békét. Az ENSZ főbb intézményei nagyban hasonlítanak a Népszövetség intézményeire” (The World Book Encyclopedia). Az ENSZtehát valójában az újjáéledt skarlátszínű vadállat. Több mint 190 tagállamával jóval felülmúlja a Népszövetséget, melynek 63 tagállama volt, és szélesebb körű felelősséget is vállal, mint az elődje.

Jelenések csúcspontja 248. o.

 

http://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/1101988034?q=ENSZ&p=par

 

 

Az Ortorony bálványszervezet ordogpapjai tehát azt állítják, hogy az ENSZ azonos a jelenések konyvében

leírt vadálattal, amely az Abüszból azaz arról a helyrol jon fel, ahová a Jelenések 20. fejezetében olvasunk.

 

Jelenések 17:8A fenevad, amelyet láttál, volt és nincs; és a mélységből( Abüszból ) jő fel és megy a veszedelemre. És a föld lakosai csodálkoznak (akiknek neve nincs beírva az életnek könyvébe e világ alapítása óta) látván a fenevadat, amely vala és nincs, noha van.

 

Jelenések 20:2És megfogá a sárkányt, azt a régi kígyót, aki az ördög és Sátán, és megkötözé azt ezer esztendőre,3És veté őt a mélységbe(Abüszba), és bezárá azt és bepecsételé ő felette, hogy többé el ne hitesse a népeket, míg betelik az ezer esztendő; azután el kell néki oldoztatni egy kevés időre.

 

Egyértelmu, hogy a Szentírás nem egy politikai szervezetrol tesz kijelentést a Jelenések 17. fejezetében,

hanem egy az Abüszból  feljovo hatalmas fejedelemrol, Sátán egyik pusztító ezkozérol, mint amilyen Abaddon is, akirol szintén azt olvassuk, hogy az Abüszól   jon fel a sáskái élén.

 a_szajha.jpg

 

Az Ortorony szervezet ismét kacérkodik egy hamis próféciával.

 

Igaz, hogy nem koti konkrét dátumhoz az eseményt, de beazonosítja a prófécia általuk prófétált

 

beteljesedésének két szereplojét.

 

 

"6. Ki fogja megsemmisíteni a hamis vallást?

6 Isten Szava úgy utal a szajha támadójára, mint egy tízszarvú vadállatra. A Jelenések könyvének tanulmányozásából kiderül, hogy ez „a vadállat” az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ). „A tíz szarv” az összes olyan jelenlegi politikai hatalmat szemlélteti, amely támogatja ezt a skarlátszínű vadállatot* (Jel 17:3, 5, 11, 12). Mekkora pusztulást hoz majd ez a támadás?Az ENSZ nemzetei el fogják venni a szajha vagyonát, leleplezik annak valódi jellemét, felfalják őt, és „teljesen elégetik . . . tűzzel”. Véglegesen el lesz pusztítva.(Olvassátok fel: Jelenések 17:16.)

 

w12 9/15 4–5. o.

ensz.jpg

 


Amint minden eddigi prófécia az Ortorony bálványszervezet torténelmében ez is hazugnak bizonyul majd.

 

Miért? Nos egyszeruen azért, mert a Jelenések 17:16 nem az ENSZ-e, hanem egy a mélységbol azaz

Abüsz-ból feljovo vadállatról szól. Ahogyan az Abüsz-ból feljovo Abaddon sem azonos Khrisztosszal

az Istennel, ugyanúgy az ENSZ sem azonos az Abüsz-ból feljovo vadállattal. Sot a szajha sem azonos 

a vallásszervezetekkel , hisz az angyal a szajhát egy nagy Várossal azonosítja be, amely hét hegyre 

épul, és amely városnak tengeri kikotoje lesz, hisz kulonben a hajósok nenm kereskedhetnének a Várossal.

 

Jelenések 17:18És az asszony, amelyet láttál, ama nagy város, amelynek királysága van a földnek királyain.

 

Jelenések 18:15Ezeknek árosai, akik meggazdagodtak ő tőle, távol állanak az ő kínjától való félelem miatt, sírván és jajgatván,16És ezt mondván: Jaj! jaj! a nagy város, amely öltözött gyolcsba és bíborba és skarlátba, és megékesíttetett aranynyal, drágakövekkel és gyöngyökkel; hogy elpusztult egy órában annyi gazdagság!

17És minden hajósmester és a hajókon levők mind, a sokaság és az evezők, és valakik a tengeren kereskednek, távol állának.18És kiáltának, látván az ő égésének füstjét, és ezt mondják vala: Mi hasonló e nagy városhoz?19És port hányván az ő fejökre, kiáltának sírván és jajgatván, és ezt mondván: Jaj! jaj! az a nagy város, amelyben meggazdagodott mindenki, akinek hajói voltak a tengeren, annak drágaságaiból, hogy elpusztult egy órában!

 

Hogy miben kulonbozik ez a hamis prófécia a tobbitol?

 

Nos elsosorban abban, hogy a korábbi próféciáknál ki kellet várni a dátum elteltét, hogy kideruljon

róluk, hogy nem az Istentol, hanem az Ordog hiteto szellemeitol iheletett próféciák.

 

Ennél azonban már elore tudni lehet, hogy hazug, hisz semmi koze az ENSZ-hez a kijelentésnek."

reszeg_szajha.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr378783492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása