Ismerd meg a gyülekezetedből azokat, akiknek utánzásra méltó hitük van (Lásd a 15. és 16. bekezdést.)
2016. június 28. írta: a századik juh

Ismerd meg a gyülekezetedből azokat, akiknek utánzásra méltó hitük van (Lásd a 15. és 16. bekezdést.)

ondicseret.jpg

Ezt a felszólítást 

AZ ŐRTORONY (TANULMÁNYOZÁSRA SZÁNT KIADÁS) 2016. OKTÓBER-i  számában, a "Erősítsd a reménységedet!" cikk 15. bekezdéséhez tartozó kép alatt olvashatjuk.

 

"Ismerd meg a gyülekezetedből azokat, akiknek utánzásra méltó hitük van"

Milyen is az a Jehova tanúja, akinek utánzásra méltó a hite?

az_idealis_tanu.jpg

Én, mint olyan, aki szereti megvizsgálni a szervezet kiadványait, gyorsan be is ütöm az "utánzásra méltó hit" kifejezést az Őrtorony online keresőjébe... roppant teokratikusan... 3 találat... remélem, segíteni fog abban, hogy ne ismerkedjek feleslegesen a gyülekezetben! Csak olyanokkal, akiknek erős a hite... lássuk, kik azok a szervezet szerint!

Első találat:

"Másokhoz hasonlítod magadat?

KI AZ közülünk, aki még nem találkozott olyan emberrel, aki jobban néz ki nála, minden jel szerint népszerűbb, gyorsabb a felfogóképessége, vagy jobb jegyeket kap az iskolában? Másoknak meg talán az egészségük jobb, a munkájuk jár több örömmel, sikeresebbek, vagy látszólag több barátjuk van. De az is lehet, hogy nagyobb vagyonuk és több pénzük van, újabb az autójuk, esetleg csak boldogabbnak látszanak. Ilyenek láttán vajon másokhoz hasonlítjuk magunkat? Elkerülhetetlen, hogy ezt tegyük? Miért fordulhat elő, hogy egy keresztény óvakodik ilyesmitől? És hogyan lehetünk elégedettek anélkül, hogy másokhoz hasonlítanánk magunkat?"

 

Hát igen...nehéz eset...óvakodnom kell, hogy összehasonlítgassam magamat másokkal, de utánoznom kell a hitüket... Ez a találat nem sokat segített, majdnem hogy ellentmond az eredeti felkérésnek... de ne akadjunk fel ezen, biztos elég lesz a másik két találat is, hogy kikkel ismerkedjek...

Van-e valami konkrétum?

 

HÁT PERSZE!

Második találat:

"A Bételben szolgáló szellemi beállítottságú testvérek és testvérnők a hit utánzásra méltó, szép példáját állítják eléjük."

Bizony... Jézus követése nem abból áll, hogy a beszélgetésünk és témáink kb. egy jól összevágott őrtoronymontázs, egyéni vélemények és elgondolások nélkül. 

Mert abaddonnak olyan rabszolgákra van szüksége, akik parancsra szeretnek, parancsra gyűlölnek, és parancsra hisznek!

Tavaly még abban, hogy nemsoká lejár az 1914-ben születettek életideje, max pár év van hátra!

Idén meg abban, hogy egy generáció az két generációt jelent... Lehet hátra akár még 30 év is, de pont ez bizonyítja, hogy mindjárt itt a vég!

Bizony, ilyeneket lehet tanulni az Őrtorony tanulmányozásra szánt kiadásaiból!

Ha megfogadjuk a tanácsait, olyanok lehetünk, mint a képen látható Oszlopos Marci testvér, aki már 25 éve van a teljes idejű szolgálatban, szki-t végzett vén, bétheltag, aki elvégezte az egyedülállóak bibliaiskoláját is, és diplomát is szerzett. Lehet, elképzelhető, feltételezhető, hogy jövőre már felkent is lesz...

Pillantsunk bele ezen "utánzásra méltó hitű" testvér gondolataiba, miközben már a szent szolgálatban van (hiszen elindult megtartani a nyilvános előadását Csepelről Sopronba, gyalog, mert kell az óra, de előtte még adott egy traktátust egy hajléktalannak, így számolhatja az utazással töltött időt is):

-Siessünk, siessünk, mindjárt kezdődik az összejövetel, el ne késsünk! Ez a részeg meg mit fetreng itt! Na, neki biztos nem utánzásra méltó a hite!

irgalmassag.jpg

Bezzeg az enyém!

Ebben a hónapban is 72,5 órát adtam le, 123 Őrtornyot terjesztettem, 1914 videót játszottam le, (nem számolva a korhatárosakat) és 20 órát voltam királyságterem építkezésen! Most meg előadásom lesz, arról, mi is a szeretet, és az irgalom... menj már, hülye részegje, még besarazom itt a cipőmet a fűbe e miatt az alkoholista miatt... Biztosan katolikus... De jó, hogy az új világban az ilyenek nem kerülnek be!

 

Igen!

Ha mi is elolvasunk minden Őrtornyot minimum 4 szer,és aláhúzzuk a kérdésekre a választ neonsárga szövegkiemelővel, és elmegyünk mind az 5 összejövetelre a héten, nézzük a jw.tv-t, van családi imádatunk, felkészülünk minden összejövetelre, alaposan jegyzetelünk, odafigyelünk az előadásokon, eljárunk a kongresszusokra, támogatjuk a királyságterem-építkezéseket, anyagilag támogatjuk a szervezetet, hírdetjük a királyság jó hírét mind a 12 formában, imádkozunk Jehovához, tisztességesen felöltözünk öltönybe, nyakkendőbe, nők szoknyába, lányainkat Zsófinak, fiainkat Marcinak kereszteljük,

 AKKOR BIZTOSAN NEKÜNK IS ILYEN UTÁNZÁSRA MÉLTÓ HITÜNK LESZ,

mint a képen látható Oszlopos testvérnek, akinek a nevét szokás szerint megváltoztattuk, miként a Jézusra utaló Küriosz nevet is megváltoztattuk Jehovára! 

egerfogo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr108851014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.06.28. 09:43:33

:-D Ez nagyon tetszik kolega. Viccesen komoly írás. Le a kalappal.

a századik juh 2016.06.28. 14:54:33

Köszönöm a megtisztelő "kolega" jelzőt!

Virágvirág 2016.06.30. 15:26:16

Tényleg jó írás, gratulálok.

leslie07 2016.07.02. 05:53:07

Ettol hatásosabb és tárgyilagosabb írást még nem olvastam.

Írásaid az "Ortorony Áfium Elleni Orvosság " jelzot is viselhetnék.

Kedves Aszázadik juh! Sok ilyen írást és az Úr áldását!

a századik juh 2016.07.02. 10:45:47

@leslie07: Köszönöm a jókívánságaid és az értékelésed!

Ezeknek az írásoknak NEM a jw.org-on, vagy kiadványokban megjelenő cikkek a "bábái".

Ezt minden tanú érzi a saját bőrén a gyülekezetekben, a megjelenő teokratikus kiadványok csak aprópói ezen gondolatok és érzések leírásának.

Sajnos mindenki,aki valaha is volt aktív Jehova tanúja, az tudja, hogy milyen megkülönböztetések, osztálybasorolások, és diszkriminációk vannak a szervezeten belül.

Gyakorlatilag ezt szentesítette most a vezetőtestület ebben a nem nyilvánosságnak szánt kiadásban.

Igazság Kereső 2018.07.02. 00:33:21

Nagyon igaz a cikk! Nálunk(is) detto így megy. Sőt, a vének elmennek a családokhoz, Testvérnőkhöz,Testvérekhez, hogy: "Jól vagytok? Ja(h)! X,Y,Z Testvérrel, és X,Y,Z családdal vigyázzatok, ne keressétek velük a kapcsolatot!" Azok a személyek és komplett családok akik nem szimpik a véneknek,esetleg ne adja JAH veszélyt jelentenének valamely formában X,Y vénre azokat kerülni kell,mint a fertőző betegeket! Gratulálok!

a századik juh 2018.07.02. 06:44:30

Igazság Kereső: A rágalmazás tipikus esetei. Ha ezek bizonyíthatóak, akkor főhet a főokos fővének fője. Testvéreink vádlói a vének... :(
süti beállítások módosítása