Csoda... van vagy nincs napjainkban a szervezet tanítása szerint?
2016. július 09. írta: a századik juh

Csoda... van vagy nincs napjainkban a szervezet tanítása szerint?

wachtowerrossz_ora.jpg

A biblia rengeteg csodáról beszámol, ki ne emlékezne a vörös tenger kettéválasztására, vagy a halottak feltámasztására.

Azonban Jehova tanúitól azt tanultam, hogy napjainkban, sátán világrendszerének idejében, amikor ugye VALÓJÁBAN sátán uralja a világot, Jehova nem avatkozik bele CSODÁK ÚTJÁN Sátán világrendszerébe, például nem hozza el a világbékét, hisz akkor sátán joggal mondhatná, hogy ez az ő uralkodása alatt történt, tehát valójában az ő, azaz Sátán érdeme.

Ennek ellenére egyre másra akadok össze olyan tanúkkal,akik szerint csoda történt.

Az előző posztban is említ egy érdekes esetet a hűésértelmesműsorvezetőtestület hetedrésze:

"Egy testvér a feleségével hajtott le az autópályáról, és majdnem baleset lett a vége. Egy autó jött feléjük,pontosan velük szemben, és úgy tűnt, hogy össze fognak ütközni. A feleség kiáltott: „Jehova segíts!” Az autópedig visszakanyarodott a saját sávjába, és elment mellettük.A feleség nem mondta, hogy Jézus nevében legyen meghallgatva az ima, de soha nem tudnád meggyőzni őt, hogy az imájára Jehova nem válaszolt."

wtf.jpg

Az AUTÓ... VISSZAKANYARODOTT!!!

 

 

Valójában az autóBAN ÜLŐ SOFŐR KORMÁNYOZTA VISSZA azt az autót, szerintem.

Jól látszik, hogy hogyan próbál meg ez a ne felejtsük, vezetőtestületi tag, aki már ugye mindennel fel van kenve, hogyan próbálja meg Jehova nevének említésével csodának beállítani ezt a dolgot!

Hiszen mivel zárja a gondolatot?: "soha nem tudnád meggyőzni őt, hogy az imájára Jehova nem válaszolt."

Ezzel, véleményem szerint hitelesíti ezt a fajta gondolkodást.

Vagy mindannyian emlékezhetünk, hogy Jehova csoda útján beavatkozott az úvf nyomtatásának sikerébe, miközben ezreket öltek meg szíriában azért, mert kereszténynek vallották magukat... vagy a JW.tv azon epízódjára, amikor Jehova homokot szállított a Watchtower zrt egyik elszigetelt szigeten kezdődő építkezéséhez, mivel a szervezet anyagbeszerzőinek ez nem sikerült időre, mert sátán szolgái nem adtak el homokot az igaz keresztényeknek  biblia szerinti alappal rendelkező imádati helyük (JW.org királyságterem) felépítéséhez. 

(JW Broadcasting 2016 januári kiadása, amelyben Travis Brooks, az Őrtorony tervező és kivitelező építőmunkása Jehova érdemének tulajdonítja, hogy egy forgószéllel eljuttatta a királyságterem építéséhez szükséges homokot.)

És a H&É műsorvezetőtestület nyilvánvalóan szentesítette ezt a “csodát”, mivel jóváhagyta azt az epizódot, amelyben ezt a tapasztalatot elbeszélik.

 

homoktolcser.jpg

                                                               Jehova hozza a homokot!

homokiranyitas.jpg

Sajnos Jehova nem tudja, hol lenne legjobb helyen a homok, de H&É Sthepan Lett testvér kocsijával vezeti                                                              Jehovát, hogy hova kéne a homok.

megjott_a_homok.jpg

                      "Jehova meghozta a homokot!" Hatalmas az öröm az építőcsalád soraiban!

homikvihar_sziv.jpg

"Szeretlek benneteket!" Üzeni Jehova a homokkal búcsúzásképpen a vezetőtestület tagjainak, és mindazoknak,      akik hozzájárulnak a Watchtower Inc. ingatlanainak ingyenes felépítéséhez akár anyagilag, akár fizikailag.


Nyílván ezek a "sugalmazások" vezetnek el odáig, hogy egy testvér örömmel értesített, hogy Jehova eladta a kocsiját jó áron.

Nem gondolnám, hogy nekem ezen személyes hitében meg kellene ingatnom, hisz mindenki a saját hite miatt áll.

Pusztán csak a szervezet tanítása érdekel!

Amikor egy testvérnő azzal jött, hogy őt Jehova gyógyította meg a betegségéből, elismerésem után pár nappal azért megpendítettem neki, hogy mit gondol a szervezet ezen friss, ropogós szellemi eledeléről:

"5 De vajon most várhatjuk Istentől vagy Jézustól, hogy csoda útján bárkit meggyógyítson? Hogyan gondolkodjunk, ha súlyos betegséggel vagy testi fogyatékossággal kell küzdenünk, és mire figyeljünk?

„MEGERŐSÍTI ŐT BETEGÁGYÁN”

6. Mit tudunk a gyógyítások ajándékairól, melyeket Isten megadott néhány első századi kereszténynek?

6 A Bibliából tudjuk, hogy Isten az első században felruházott néhány felkent keresztényt azzal a képességgel, hogy csodákat tudjanak végrehajtani (Csel 3:2–7; 9:36–42). A szellem különböző ajándékai között voltak a „gyógyítások ajándékai” is (1Kor 12:4–11). De ezek és más ajándékok, például a nyelveken szólás vagy a prófétálás, kis idő elteltével megszűntek (1Kor 13:8). Ma már nincsenek ilyen ajándékok. Éppen ezért nincs okunk azt várni, hogy Isten csoda folytán meggyógyítson minket vagy a szeretteinket.

7. Miről biztosít minket a Zsoltárok 41:3?

7 Noha csodát nem várhatunk, Isten meg tud minket vigasztalni"

w15 12/15 23–27. o.  Jehova meg fog erősíteni w15 12/15 24. o.

 

De jönnek sorra:

Ennek a testvérnek munkát szerzett Jehova,

amannak albérletet.

A testvérnőnek hűtőt, mosógépet intézett.

Valakinek még a lakását is Jehova adta el...bizony, miként ugye Brooklynban is besegített a jobb eladási árért...

Ismerek olyat is, aki azt is Jehova áldásának tartotta, hogy megkapott egy svájcifrank-hitelt!

 

Amit ismét bizonyítva látok ezen témában is, az a kettősség, a meghasonlás a szervezet ezen tanításában is:

 

Tudjuk, hogy nincsenek csodák, de tegnap is történt kettő!

 

jezusnemvarazsolt.gif

 

 

Ha nagyon teokratikusak akarnánk lenni, pl. a Jehova-trans szelek szárnyán szállított homokja ala JW.org, ELLENTMOND A SZERVEZET TANÍTÁSÁNAK A CSODÁKRÓL SÁTÁN VILÁGRENDSZERÉBEN, azaz, ha nem bánja meg, és nem vonja vissza aki készítette, és aki vallja, azt akár ki is lehet közösíteni.

Az persze lehet, hogy lemaradtam valamilyen új világosságról, vagy valamit kihagytam a számításból, vagy rosszul értettem meg egy tanítást... kicsit nehéz a felfogásom, mióta tanú vagyok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr328876094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2017.01.07. 08:41:20

"Ismerek olyat is, aki azt is Jehova áldásának tartotta, hogy megkapott egy svájcifrank-hitelt!"

Ez tetszett.

És mikor bedoltek a devizahitelek,akkor azt jehova buntetéseként
konyvelte el? Erre nagyon kiványcsi lennék.

a századik juh 2017.01.07. 15:59:46

@leslie07: "És mikor bedoltek a devizahitelek,akkor azt jehova buntetéseként
konyvelte el? "

Érdekes, de nem! Mivel ugye semmi rossz nem jöhet Jehovától!

Igazság Kereső 2018.07.01. 23:51:48

Tipikus esetek! A Tanúk szerint Jehova remek kereskedő, kisiparos, és házasságközvetítő! :D Jehova megtartja a rákos betegeinket, eltünteti a megfázást, és még segít három generációnak eladósodni is! :D

Inquisitive Man 2019.02.14. 23:15:23

@Igazság Kereső: Persze nyugodtan vegyünk fel minél nagyobb és minél hosszabb futamidőre kölcsönt, mert hamar eljön Armageddon és nem kell visszafizetni. :)

a századik juh 2019.02.15. 05:38:21

@Inquisitive Man: Teljesen általános volt, hogy a tanúk így gondolkodtak! Felveszek 10 milliót 20 évre, és úttörőzök, úgysem kell visszafizetnem, mert eljön armageddon. Nos, pénzügyi értelemben el is jött!

Egy_nick 2019.06.27. 10:09:11

Nekem JT soha nem indokolták meg korrekt módon, hogy korunkban miért nincsenek csodák. Hiszen Sátán és démonai is tevékenykednek, lényegében csodákat is okozhatnak. Korunkban nem létezik ellenerő? Erről a Biblia nem tud. Igaz. hogy 1 Korinthus 13:8-al próbálnak érvelni, de ez a vers nem ad feleletet arra a kérdésre, hogy korunkban miért nincsenek "nyelvek" meg csodás gyógyítások. Így szól a vers: "A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik." - Ha az ismeret még nem töröltetett el, akkor a nyelveken szólás miért töröltetett el? Ez a vers csak azt mondja, hogy egyszer, majd valamikor a jövőben eltöröltetik a nyelveken szólás meg az ismeret. Majd valamikor: egyszer. Hol van az írva, hogy ez a "valamikor" most van? Ráadásul féloldalas módon, úgy, hogy az ismeret még nem töröltetett el, a nyelveken szólás pedig már eltöröltetett?

gold.prince 2019.06.27. 14:02:24

@Egy_nick: a "nyelveken szólás" sem töröltetett még el - én ismerek olyan pásztort, aki tud nyelveken szólni, ( de nem kérkedik vele ), de tudott nyelveken szólni Derek Prince, az egyik legismertebb biblia tanító is (2013-ban halt meg).

Azért mondják a Tanúk, hogy megszűnt a "nyelveken szólás", mert nincs közöttük olyan, aki "újjászületett" volna a Szent Szellem által.
A nyelveken szólás is a Szent Szellem egyik ajándéka.

Napjainkban rengeteg gyógyulásról is hallani, - meg kell nézni a youtubon a különböző felekezeti tagok vagy éppen egyházon kívüli emberek bizonyságtevéseit - , ők mind Jézus Krisztus nevében hisznek.

Sajnos a Tanúk tanításából hiányzik a bűnvallás, a megtérés és az újjászületés fogalma.

Nagyon fontos tanítás Jézus és Nikodémus párbeszéde, mert ez világít rá arra, hogy hogyan is válhatunk igazi kereszténnyé.

Amúgy meg nem a "pontos ismeret" a legfontosabb,- amit a Tanúk rendesen kiforgattak, elferdítettek, - hanem a HIT !, a Jézus Krisztusba vetett hitünk.

Hinni kell abban, hogy Jézus szenvedett és meghalt értünk, eltemették, majd feltámadt a halálból az életbe, ez legyen nekünk is a reménységünk, hogy nem a cselekedeteinkért, hanem a Jézusba vetett hitünkért kegyelemből van üdvösségünk.

(Bocsánat, ha egy pár szó ismeretlen lenne a hozzászólásomban, de ez mind benne van a Bibliában!)

Attól, hogy Jehova Tanúi nem tudnak gyógyulásokról és nyelveken szólásokról még nem jelent semmit, mivel még mindegyik létezik és valóságos, csak ki kellene törni abból a "szellemi burokból" ahol a Tanúk vannak, és akkor a Szent Szellem tudna adni "pontos ismeretet" is nekik.

a századik juh 2019.07.11. 08:18:34

@gold.prince: "Hinni kell abban, hogy Jézus szenvedett és meghalt értünk, eltemették, majd feltámadt a halálból az életbe, ez legyen nekünk is a reménységünk, hogy nem a cselekedeteinkért, hanem a Jézusba vetett hitünkért kegyelemből van üdvösségünk."

Nos, elméletileg ez így van Jehova Tanúinál is...

gold.prince 2019.07.12. 06:37:11

@a századik juh: "Nos, elméletileg ez így van Jehova Tanúinál is...." írod.

Mióta?.. kérdezem én, mert a Tanúk soha nem tanították ezt! (írd be a jw. könyvtár szókeresőjébe a "kegyelem" szót, és magad is meglátod)

A kegyelem üzenetének éppen az a lényege, hogy MINDEN ember üdvösségre jut, aki hisz Jézus Krisztus halálában és feltámadásában.

Szerinted a Tanúk is ezt vallják ? (mármint a kegyelem üzenetét MINDEN emberre vonatkozólag).

a századik juh 2019.07.12. 08:14:48

@gold.prince: Nem azt írtam, hogy ezt vallják, sem pedig a kegyelemről írt -szerintem valós- soraidról nem írtam ilyet.

Azt írtam, elméletileg...

Arra gondoltam, hogy eredetileg Jézus Urunkat keresni ment oda szinte mindegyikünk.

Aztán az lett belőle, hogy már csak a jó hírnévnek örvendő, az úttörő-szolgálat valamely ágában legalább ideiglenesen ténykedő, építkezéseken rendszeresen ingyenmunkát vállaló, az égi szekeret szorosan követő Jehova Tanúi fognak megmenekülni, persze ha a körzetfelvigyázó is rábólint. :(

gimme that 2020.11.23. 22:12:28

@Egy_nick:

"Hogy a ti kipróbált hitetek, a mi sokkal becsesebb a veszendő, de tűz által kipróbált aranynál, dícséretre, tisztességre és dicsőségre méltónak találtassék a Jézus Krisztus megjelenésekor;
A kit, noha nem láttatok, szerettek; a kiben, noha most nem látjátok, de hisztek benne, kibeszélhetetlen és dicsőült örömmel."

Hát így van ez a csodákkal is.

Miért hiányzik neked a nyelveken szólás?
Ha tudnál nyelveken szólni, hinnél Istenben?
(valamiért mindig jelet kívánnak a hitetlenek, mert azt hiszik, hogy akkor hinnének - de az van, hogy rengeteg jel van... itt van legújabb jelként pl. a koronavírus által okozott világjárvány)
Nézd meg a Hit gyülekezetét, az összejöveteleiken tapasztalható őrjöngést, miközben nyelveken szólnak.

leslie07 2020.11.23. 22:36:55

@gimme that:
Miért hiányzik neked a nyelveken szólás?
Ha tudnál nyelveken szólni, hinnél Istenben?"

A nyelveken szólásra akkor volt szükség , pünkösdkor, mert sok nemzetiségűszemély volt jelen az eseménynél, hogy megértsék azt,amit az apostol előadott a jelenséggel kapcsolatban.

Most, hogy az igaz Istennek a Khrisztosznak vannak szolgái minden nemzetben akik segítségére lehetnek a lekeikben és javaikban kizsákmányolt jehova tanúinak, hogy megszabaduljanak az artemiszőrtornya-sátánjehovája szervezetből, nem a nyelvekenszóllás
ajándéka a legfontosabb.

Sokkal nagyobb szükség van a prófétálás ajándékára, ill. az álomlátás
ajándékára valamint az értelem és a bölcsesség azaz a Segítő Isten a Szentszellem gondoskodására.

Jóel 2:28
És lészen azután, hogy kiöntöm lelkemet minden testre, és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok; véneitek álmokat álmodnak; ifjaitok pedig látomásokat látnak.
29
Sőt még a szolgákra és szolgálóleányokra is kiöntöm azokban a napokban az én lelkemet.

"Nézd meg a Hit gyülekezetét, az összejöveteleiken tapasztalható őrjöngést, miközben nyelveken szólnak."

Ők túlbuzgóak, ellenben nem káromolják az igaz Istent a Khrisztoszt és nem tagadják meg a Segítő Istent a Szentszellemet jehova tanúihoz képest.

Úgyhogy előbb huzigáld ki légyszi a saját szemedből a szarufát, aztán próbáld mások szeméből kiszedni a szempillát.
süti beállítások módosítása