3.program: Jehova tanúi és a foci.
2016. augusztus 11. írta: a századik juh

3.program: Jehova tanúi és a foci.

watchtower_vs_szentszellem.jpg

 

Emlékeztek a 

Jehova tanúi és a foci eb reload...

 

című írásomra? Június 19.-én írtam, nem gondoltam volna, hogy megerősíti az elgondolásomat, amibe nem kis cinizmus is vegyült. Tudom, sokan túlzónak, netán trash-nak is tartják, ámde az élet furcsa forgatókönyvíró.

Nem mondom, hogy a tesó látogatja a blogomat, hiszen a programot felsőbb szinteken szervezik.

Először az említett posztom lényege:

foci.png

"A portugálok vért isznak a magyar válogatott elleni meccs előtt

 

 

Ennyi.

Minden testvérem legyen hálás a szervezettől épp időben jövő figyelmeztetésért!

Jehova figyelmeztetései sokfelől jöhetnek, egyszer Ahasvérus pogány királyt használta fel eszközül.

Most Joker blogjáról jött az életmentő figyelmeztetés, egy emlékeztetőül ajánlott cikkben.

És milyen aktuális!

Az emberek vagyonokat költenek, hogy eljussanak potenciális terrortámadások színhelyére, ahol szénné isszák magukat, szétverik a várost, és büntetést hoznak a csapatukra.

...

A nacionalista érzelmek, a bálványimádás, napimádat, és most... a vérivás!

Kell ennél több egy igaz kereszténynek?

Vagy netán van szemetek,de nem láttok?

A focisták nagy része tetovált is, csak mellékesen!

(meg szakállasak...)

Nem véletlen, hogy van profi sportoló teniszben, aki Jehova tanúja, de focista nincs!

Egyértelmű tehát, hogy egy, az égi szekeret szorosan követő tanú sem nézheti jó lelkiismerettel a portugál magyart, tudván, hogy a portugálok vért ittak a meccs előtt!!"

 

Most pedig idézném a pénteki nap 3. programját tartó testvért:

(Mutassuk ki a hűséget a szavainkkal szimpózium, idáig a testvér a 10 hűtlen kémről beszélt, akik szavai miatt az egész nép fellázadt Mózes és Áron ellen, nem szabad tehát a vének ellen beszélni, mert akkor Jehova ellen beszélünk. Mindez Benedek Elek meséi stílusban, és hangnemben)

csendet_kerek.jpg

 

"Soha ne beszélj elismerően sátán világáról!

Különösen, ha hatalmi poszton vagy, akár mint vén, akár mint szülő!

Miért? Akár szülők, akár vének vagyunk, komoly felelősségünk van, hogy a mai bálványokról hogyan vélekedünk.

Sátán világában bőven vannak ilyen bálványok.

Sok sok jelenkori bálvány van, ezek napjainkban néha járnak is, nem olyan élettelenek, mint az ókorban.

Némelyiknek a lába van aranyból, némelyeknek más testrészei, és ezeket bálványozzák.

Vannak olyan bálványok, amelyek a gyepen futnak olyan alkalmakkor, amik gyakran túlfűtöttek a nacionalista érzelmektől.

Ez nem azt jelenti, hogy nem nézhetünk meg egy sporteseményt,de nagyon óvatosnak kell lennünk, hogy az a rossz szellem, ami ott megmutatkozik, az ránk ne legyen hatással. és nehogy mi magunk rossz hatással legyünk másokra azáltal, hogy elismerően beszélünk sátán világáról."

elnezest.jpg

Nem beszélni Jehova tanújául?

Az "Ez nem azt jelenti, hogy nem nézhetünk meg egy sporteseményt,de" az valójában pontosan azt jelenti.

Legalábbis a legteokratikusabb lelkiismeretűek szemében. Az mindenesetre biztos, hogyha valakik legközelebb a fociról beszélnek, hogy milyen jó volt a meccs, egyet már biztosan fogok tudni a vallásukról: Nem Jehova tanúi, hisz Jehova tanúi nem beszélhetnek elismerően sátán világáról.

Milyen tilalmakat foglal ez magában valójában feltételezhetően elképzelhetően valószínűleg?

De -szép,jó,kényelmes,esztétikus...stb- az az -autó,motor,ház,bicigli,híd,ruha, tv,telefon... stb-.

Láttátok Katinka győzelmét? Fantasztikusan úszott, ugye?

Ez helytelen 2 vagy több tanú között!!!

Ezek helyett pl Hosszú Katinka olimpiai győzelméről egy olyan tanú, aki árnyékként követi az égi szekeret, emígyen nyilatkozik egy hittársának a szent szolgálat közben:

"Nos, testvér, elösször is szeretnélek megdícsérni, hogy jó hülye vagy! Sátán élve fal fel, a saját nappalidban, és te hagyod!

Másodsorban én nem akarlak kioktatni téged, vagy netán magasabrendűnek tünni, de attól, hogy egy országban születtél ezzel a sportolóval, még nem kell ám bálványoznod.

Egyrészt csupa moszat volt a víz, nem tudom, láttad-e, én a kutyámat nem engedtem volna beleugrani. Másrészt majd figyeld meg, milyen gyerekei lesznek az odautazott sportolóknak, hiszen Brazilia fertőzött a zika vírussal. Harmadrészt meg tudományosan elismert szakemberek nyilatkoznak arról, hogy csak doppingolással lehet 2 másodpercet javítani. Nem voltál a kongresszuson, vagy voltál, de nem volt kitűződ? Elhangzott, hogy törekednönk kell arra, hogy az a rossz szellem, ami ott megmutatkozik, az ránk ne legyen hatással, erre te itt nyílvánosan dícséred a világot???

Én azt a pénzt, amit tv előfizetésre költenék, bedobom az adományládába a "véneknek pálinkára" ládába, miként a tv-m árát is odadobtam, az időt pedig, amit ezen nacionalista bálványimádásba bonyolódva töltöttem volna, inkább a jw.org böngészésére fordítom, ami immár 735 nyelven elérhető."

No jó, "Véneknek, pálinkára" láda nem biztos, hogy minden gyülekezetben van, de az üzenet biztos minden tanúhoz eljutott.

Innentől kezdve ha valaki megdicsér valamit vagy valakit sátán világából, lehet rohanni a vénekhez... hűtlenségnek számít ugyanis.

-De szép öltönyöd van, testvérem!

-Irány a kisterem!

-De szép ez a kisterem!

-Ne tetézd!!!

az_ut_masik_oldalan.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr6910260806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2018.07.01. 00:44:04

Egyik helyi Tesó komolyan irom,kidobta a tv-jét! Ja(h)! Vett helyette számítógépet,internetet is bekötette(ugye jw.tv). De amikor gyanúsan pornó oldalak címeit láttam felbukkani a kereső előzményeien, egyből megváltozott a hangulat!Vett egy telefont az egyik Testvérnőtő. Megkért,hogy telepítsek rá ezt-azt. Lám, a még a Testvérnő aktuális böngészőjében is nyilvánvalóan pronó oldalakat találtam! Ott a kir. terem kellős közepén! Töröltem azonnal,meg sem mertem szólalni! Buzgóbbak azt feleli összejöveteleken ,hogy inkább Bibliát olvassnk,minthogy megnézzünk bármit is a tv-ben! Közben miket nem találni óvatlan kettős életű tanúknál!
süti beállítások módosítása