Jehova tanúi és a (zenei) képzés elutasítása a 2016-os kongresszuson
2016. augusztus 24. írta: a századik juh

Jehova tanúi és a (zenei) képzés elutasítása a 2016-os kongresszuson

ne_tanulj_tovabb.png 

A péntek délelőtti időszak a 97-es verssel zárult, és felhívták a figyelmet, hogy a délutáni program előtt 15 perccel legyünk a helyünkön, különben...

("Menj bátran és hirdesd a földön JAH égi királyságát".... a kisfilm meg egy kongresszusi stadion előtt parkoló buszt mutat a 7-9. másodpercben, hatalmas MOONLIGHT felirattal...

Jah ugyanis a hold istene, jobban mondva istennője, miként a Jehova név is nőnemű... ez szándékos volt, vagy direkt csináltátok?)

A 7 részes szimpózium első előadója ismét szembeszáll Grétsy Lászlóval, amikor elmagyarázza, mi is az alárendeltség (kiforgatva ezt a Vezető Testületre, figyeljétek ilyen szemszögből)

Merthogy szerinte az, amit a Lukács 2:51-52, amikor Jézus a szüleivel Názáretbe érkezett, "és továbbra is alárendelte magát nekik" az valójában azt jelenti, hogy:

 csendet_kerek.jpg

"Alárendelte magát nekik. Láthatjuk ebből, hogy nem értett velük egyet mindenben, minden körülmények között, de nem lázadt fel a tekintélyük ellen. Ez a kifejezés, hogy alárendeltség, azt jelenti, hogy: MEGTESZEM, PEDIG NEM ÉRTEK EGYET VELE!

...

Jézus amikor észrevette a szülei hiányosságait, és rossz megoldásait,"továbbra is alárendelte magát nekik." Nem akarta őket megreformálni,és nem követelte a hibamentes és haladó gyermeknevelést, és nem ennek bekövetkeztétől tette függővé az engedelmességét. El tudod képzelni, hogy Jézus visszaszájalt a szüleinek?

Nem, Jézus mindíg alárendelte magát a szüleinek! (azaz soha nem értett egyet velük... az előbb mondta!)

Kisfilm, hogyan lehet alkalmazni a gyakorlatban az alárendeltséget:

Zsófi emberi megfelelője feltépi a függönyt, az alvó apa hátulról kapja a fényt, de így is hunyorog. Zsófi takarítás közben talált egy fényképet, amin apuja pár évesen egy hegedűvel látható, Zsófi erről kezdi el kérdezni, mert nem tudta, hogy édesapja tud hegedülni.

Apu visszaemlékszik:

Emlékében édesapja hátulról csodálja fiát, és élvezi a fia hegedülést.

A gyerek elmondja, hogy a tanárai szerint roppant tehetséges, az apuka egyetért ezzel, sőt.

A gyerek elmondja, hogy ma jött az isibe egy férfi, és játszania kellett neki, és a férfi megkérdezte, hogy szeretnék-e részt venni egy programban, amit tehetséges fiataloknak indítanak.

Apu összetörik... és mit mondtál? Hogy megkérdezem a szüleimet... apu, had menjek!

Apu roppant gondterhelt lesz. Nem hiszi, hogy ez jó ötlet lenne.

De miért? Veled is szoktam hegedülni, nem értem, hogy ez miért más, kérdi a gyerek.

Mi azért játszunk, mert szeretünk együtt zenélni. Átkarolja a fiát, úgy folytatja: De a világban ez másként van. Ott minden arról szól, hogy  neked kell mindenben a legjobbnak lenned. A versenyszellem nagyon erős, és rád is rossz hatással lehet, Szergej. Könnyen a hatalmába keríthet.

Szergej kételkedik ebben,

De bölcs apja elmondja, hogy a zeneiskolában azt tűzik ki a gyerekek elé célul, hogy a zene legyen az életük, és csináljanak karriert. Sőt, az osztály és évfolyamtársai olyan emberek lennének, akik nem szeretik Jehovát.

Szergej elmondja, hogy nagyon szeret hegedülni, és másban nem ügyes, csak ebben.

Apja elhúzza a száját, és közli, hogy úgy sokkal nehezebb lenne az élete Szergejnek. (a következő kisfilm ezt meg fogja cáfolni)

De hegedülhet... itthon.

Tudod, Jehovát kell szeretnünk a legjobban.

Szergej nem tudja ezt az érvelést megérteni.

Egy nap majd megérted, vigasztalja az apja. De addig is nagyon értékelem, hogy szót fogadsz nekem.

Ok, Szergej iskolában van, vége az óráknak... ámde egy sátán által nyitva hagyott ajtón hegedűszó szűrődik ki, eljut Szergej füléhez... aki nem bír ellenállni a csábításnak, és lopva benéz az ajtón...  a gonosz földi szolgájának álcázott kisfiú észreveszi, abbahagyja a zenét és a hegedű vonójával int az elcsábult Szergejnek, hogy gyere, hegedülj te is az iskolában...

 

Szergejnek eszébe jut a szófogadását értékelő apa... kiegyenesedik és határozottan ellentmond a csábításnak. Sátán elszontyolodik, Szergejt dicsfény veszi körül, és elindul haza, nagyokat bólogatva.

(Ováció, tapsvihar, remélem nem csak a századik juh gondolkozik el azon, hogyha Prince lehetett Jehova tanúja, akkor Szergej mi a ....... nem hegedülhet az iskolában. Kapásból egy tucat prominens véngyermeket tudok mondani, akik halmozzák az iskola utáni foglalkozásokat, és különböző versenyeken indulnak.)

Ugye milyen jól bemutatta ez a kisfilm kedves fiatalok, hogy mit is jelent a gyakorlatban az, hogy alárendeljük magunkat!

Tiszteljük, becsüljük a szüleinket!

"Szergejke milyen jó példát mutatott!

Jézus jutalmat kapott Jehovától, mert hűséges maradt.

Jehova neked sem fog adósod maradni, ha alárendeled magad neki."

kisgyerek.jpg

Az álláspontom az, hogy ez a program nem a szülő-gyermek kapcsolatról szólt.

Eszembe juttatta ugyanakkor az egyik megvénült általános úttörőnk lányát, (eszembe jutott már Hosszú Katinkáról is, aki nemrég az olimpián Egerszegi Krisztina után szintén 3 aranyat nyert)... ugyanis az ő lányára mondta ezt egy cseppet sem elhanyagolható csapat cseppet sem elhanyagolható edzője, hogy íme a következő Egerszegi Krisztina... miként Hosszú Katinka nagypapája is ezt mondta unokájáról. Kettőjük közt az a különbség, hogy Katinka szülei ezek szerint nem Jehova tanúi.

Ugyanis a leányzónak, miként a testvéreinek is, fel kellett hagyniuk mindenféle vízi sporttal. A leányzót nemrég közösítették ki, szülei inkább 2 levél xanaxot beszednek naponta, de véletlenül sem beszélnek a lányukról, vagy beszélnek a lányukkal, aki szintén általános úttörőnek mondta magát.

Jehova tanúi!

Jehova tanúi között

rengeteg profi sportoló, énekes, művész van!

 

A hivatalos, vagyis inkább a nyilvánosságnak szánt tanítás szerint Jehova tanúi nem akadályozzák meg a gyermekeik kibontakozását. 

Van olyan buzgó testvérem, aki harap, ha azt említem, vagy utalok rá, hogy a tanúk emberi tanítások miatt tönkreteszik gyermekeik jövőjét...

Akkor ez a propagandavideó mi?

2016 van... egy hit gyülekezete által berendezett kongresszusi teremben ülünk,  és megtapsoljuk, hogy mindenféle mondvacsinált, érvnek nem nevezhető dolog miatt tönkreteszik egy gyermek ígéretes zenei karrierjét???

Csak megjegyzem, itt, ennél a pontnál, amikor is Szergej nem hegedülhet az iskolában, mert a világ szelleme versenyzésre késztetné, hogy a

tavalyi kongresszuson a bevezető ének előtti 15 perces bejátszás azon önfeláldozó testvéreinkről és testvérnőinkről szólt, akik erőt, energiát nem kímélve, ingyen rendelkezésére álltak a hű és értelmes rabszolgának, hogy zenei tudásukat a világméretű testvériség javára fordítsák...

 

Őket biztos a szent szellem tette képessé arra, hogy mindenféle zeneiskolai képzés nélkül meg tudják szólaltatni ilyen színvonalon a hangszereiket...

nyilvánvalóan az engedelmességük miatt, és azért, mert buzgón végzik az általános úttörői szolgálatot, és a kitűzőjüket sem hagyták otthon.

a_biblia_tobbet_nyom.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr5911357186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2016.08.27. 04:29:17

Kedves aszázadikjuh. Koszonet azért, hogy figyelemmel kiséred az Ortorony szervezet kongresszusain elhagzott , a Szentírással ellenkezo
tanítást, hogy megvizsgálva az eloadások tartalmát segíts azoknak a tanúknak, akik betévednek ebbe a nekik szánt blogba elgondolkodni
a kongresszusi mámor elmullásával az ott elhagzott kijelentéseken.
Bárcsak adná az ÚR Khisztosz a mindenható Isten, hogy jehova tanúi
felismerjék, hogy a hatásvadász Vezeto Testulet semmiképp nem hasonlítható az ÚR Jézus szuleihez, hisz az ÚR Jézus szulei eltéroen
a Vezeto Testulettol nem ellenkeztek az igaz Istennel. Nem imádták YAH-ot az Ég királynojét, ezért nem is szenteltek annak évente egy alkalommal unneplést. Jézus szulei azzal is tisztában voltak, hogy
a megszuletett gyermek testében maga az Atya Isten, Izrael Szentje lakozik, mint arról szeretett gyermekuk bizonyságot tett foldi életében.
A Mindenható Isten Izrael Atyja nem a mélység angyala azaz Abaddon a skorpiókirály testében lakozott, hanem a Jézus testében. Maga pedig
a Magasságbeli Napáradat nem a mélységbol jott fel, hanem a magasságos Egekbol szállott alá a Szentírás tanusága szerint.

Máté 1:24
József pedig az álomból felserkenvén, úgy tőn, amint az Úr angyala parancsolta vala néki, és feleségét magához vevé.

Máté 2:13
Mikor pedig azok visszatérnek vala, ímé megjelenék az Úrnak angyala Józsefnek álomban, és monda: Kelj fel, vedd a gyermeket és annak anyját, és fuss Égyiptomba, és maradj ott, amíg én mondom néked; mert Heródes halálra fogja KERESNI a gyermeket.
14
Ő pedig fölkelvén, vevé a gyermeket és annak anyját éjjel, és Égyiptomba távozék.

Máté 2:19
Mikor pedig Heródes meghalt, ímé az Úrnak angyala megjelenék álomban Józsefnek Égyiptomban.
20
Mondván: Kelj fel, vedd a gyermeket és annak anyját, és eredj az Izráel földére; mert meghaltak, akik a gyermeket halálra keresik vala.
21
Ő pedig felkelvén, magához vevé a gyermeket és annak anyját, és elméne Izráel földére.

A kongresszuson elhagzottakkal ellentétben Jézus szulei nem a Vezeto Testuletnek engedelmeskedtek hanem az igaz Istennek.

a századik juh 2016.08.28. 22:42:09

@leslie07: Nem várok érte köszönetet, mert ez nekem jó, hogy kibeszélhetem magamból!

Sajna a legkomolyabb, legszellemibb vénnel sem lehet normális szellemi beszélgetést folytatni, és habár elismert koordinátorok, régi szki-sek, mostani friss diplomások is erősen szervezetkritikusok, amint hasonló kritikát tapasztalnak, ők azonnal felhagynak a kritikával (hangsúlyozom, ez kifejezetten csak a kinevezettekre vonatkozik!)

Azok a vének, akiknek azt válaszoltam a kérdésükre a keresztelkedésem előtt, hogy a biblia minden kérdésre választ ad, nos, azok a vének ma szemrebbenés nélkül a szemebe mondják, hogy várjak Jehovára, ha valamit nem látok igazolva a bibliából...

Márpedig egyre több ilyen van.

Jól esik leírnom ezeket, nem azért, mert jó szidni valakit/valakiket...

Jó dolog látni, hogy miként Jézus is állította, a biblia értelmezéséhez nem cirkalmas, 3 lábú táblán karmesterpálcával mutogatható érvelésre van szükség, hanem a biblia magyarázatok nélküli befogadására... ahogyan a szervezet mondaná, ha valami hápog, és úszkál a vízen, ne vessük el mindjárt, hogy az egy kacsa, csak azért, mert túl egyértelmű...

Például a biblia egyértelműen több Istenről beszél, jelesül 1 olyanról, akit láttak és hallottak, és egy olyanról is, akit senki nem látott, és senki nem hallott... meg arról is, hogy ezek után mégis akkor kinek a hangját hallották Jézus megkeresztelkedésekkor az ott jelenlévők.

Egyetértek a szervezettel, hogy a biblia megmagyarázza önmagát, de ebből következik, hogy nem a Watchtowernek kéne azt magyarázni.

"Bárcsak adná az ÚR Khisztosz a mindenható Isten, hogy jehova tanúi
felismerjék, hogy a hatásvadász Vezeto Testulet semmiképp nem hasonlítható az ÚR Jézus szuleihez"

Úgy legyen!

Igazság Kereső 2018.06.30. 23:27:01

JT VT azért nem szereti a felsőoktatást, mert abból netántán, esetleg Szervezet kritika alakulhat het hot ki :D Mégis oda fent a Szervezet élén totál tanulatlan 5 elemit végzett Testvérek dolgoznak? Nem! Oda jók? Naná! :D Alsóbb szinteken miért problémás? Mert nehezebb hülyíteni! Nehezebb a minnél okosabb, tanúltabb embert az orránál fogva vezetni! Legyél orvos,ügyvéd, bíró, építészmérnök, fizikus, biológus, művész, úgy mint festő vagy énekes, vagy zenész,de!!!!! Csak GYERE ÍGY a Szervezethez, "világi" képzett ember jöhet a Szervezethez, mert óriási hasznot hoz, és hamar karriert csinálhat a Szervezetben! De a már bentlévők ne törjek fel,mint a talajvíz,mert az a fentebbvalókra esetlegesen veszélyes lehet!
süti beállítások módosítása