A munkajelentés bibliai alapjai, avagy hova tűnt az ÚVF-ből Fülöp válasza az etióp eunuchnak?
2016. szeptember 06. írta: a századik juh

A munkajelentés bibliai alapjai, avagy hova tűnt az ÚVF-ből Fülöp válasza az etióp eunuchnak?

watchtower_segitseg.jpg

A minap hallottam egy beszélgetést, amelyben egy panaszos személy sérelmezte, hogy még nem lehet Jehova tanúja, mert nem elég nagy számot írt a munkajelentésébe.

Ide illik ez az idézet:

"36 Amint pedig mentek az úton, valami vízhez értek, és az eunuch így szólt: „Íme, víz! Mi tart vissza attól, hogy megkeresztelkedjem?”+ 37 —— 38 Azzal megparancsolta, hogy álljon meg a szekér, és mindketten bementek a vízbe, Fülöp is, és az eunuch is, és Fülöp megkeresztelte őt." cselekedetek 8:36,38

 

Ez feltűnt?:

"+ 37 —— 38"

 

 

Az úvf fordítói nem találták meg a cselekedetek 8:37-et!!!  Azt nemes egyszerűséggel kihagyták, és ráépítettek egy kis emberi tanítást... én megtaláltam, hát meg is értem, miért hagyták ki az úvf-ből!

egerfogo.jpg

ÍME:

"37Ezt mondta neki Fülöp: „Ha teljes szívedből hiszel, akkor lehet.” Ő pedig így válaszolt: „Hiszem, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia.”)"   cselekedetek 8:37

Nos, aki ismeri azt a procedúrát, amit azért kell tenni, hogy valaki megkeresztelkedhessen Jehova tanújaként, az pontosan tudja, hogy az, hogyha valaki hiszi, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia, még arra sem elég, hogy a tanúk ne tekintsék gyehennára valónak.

Ahhoz, hogy valaki Jehova tanúja lehessen,mindenképp ki kell tanulmányoznia a "Mit tanít valójában a biblia?" című alapművet. Ez a körülményektől függően 3 hónaptól akár évekig is eltarthat.

De van még egy könyv, amit ajánlatos szintén átvenni, szintén minimum 3 hónap.

A könyv/könyvek áttanulmányozása semmit nem jelent addig, amíg az illetőt "rendszeres"-nek nem minősítik az adott gyülekezet vénei az összejövetelek látogatásában.

osszejovetelresiet.png

Ha minden így összeállt, a tanulmányozó kezdeményezheti a szervezethez való csatlakozását, közölve vágyát a tanulmányozóval, aki ezt jelzi a véneknek, akik ezt megvitatják, és közlik döntésüket, mely pozitív esetben 110 kérdés megválaszolásából áll, amelyet egy vagy több kijelölt vénnel kell átbeszélniük.

Ha a vének pozitívan reagáltak, még mindig hátra van 3 hónap szántóföldi szolgálat, amit nem hisznek ám csak úgy el a vének, arról munkajelentést kell készíteniük.

És ez az új elem, amit tapasztaltam: A kereszteletlen hírnök nem ronthatja a gyülekezeti átlagot, csak és kizárólag ezen óraszám fölötti 3 leadott munkajelentést vesznek figyelembe! 

(Természetesen mindez már sehol nincs a "hőskor" elvárásaitól, amikor "elvárt óraszám" volt, szám szerint havi 60, a második világháború alatt is!)

Megfigyelhetjük hát, mekkora szakadék tátong a bibliai keresztelkedések, és a Watchtower zrt által előírt keresztelkedések között.

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon az etióp eunuch adott-e le munkajelentést?

wachtowerrossz_ora.jpg

Megnyugtatok mindenkit, hogy már Ábel is adott le munkajelentést, hiszen a szervezet szerint Ábel volt az első Jehova tanúja a földön.

A "munkajelentés" szó több helyen is megtalálható a bibliában, igaz, gonosz bibliahamisítók mindent megtettek, hogy eltüntessék azt onnan, de ármánykodásuk nem járt végleges sikerrel, hiszen a hű és értelmes rabszolga, aki a Vezető Testület is egyben, lerántotta a leplet a csínyükről. 

A "munkajelentés"szó létjogosultságát a bibliában pont az bizonyítja, hogy nem található meg benne, csakúgy, mint a Jehova névnél is.

Node

"13. Miért adjunk le munkajelentést?

13 Jehovát önként és szeretetből dicsérjük (Máté 22:37, 38). Jehova szervezete mégis arra kér minket, hogy adjunk le jelentést arról, hogy mennyi időt töltünk a szolgálatban. Hogyan tekintsük ezt?

Ha leadjuk a munkajelentésünket, azzal az Isten iránti odaadásunkat fejezzük ki (2Pét 1:7).

"2Péter 1:7

Isten iránti odaadásotokhoz testvéri vonzalmat, testvéri vonzalmatokhoz szeretetet." 

(Biztos mindenkinek feltűnt, hogy a bibliaversnek csak annyi köze van ahhoz a szöveghez, amit bizonyítani akartak vele, hogy szintén tartalmazza az  "Isten iránti odaadás" -t...

Most még!!! Mert természetesen nyilvánvaló, hogy a kinevezett Vezetőink már lépéseket tettek ez ügyben! Feltételezhetően az Égi Szekérről lezötykölődött ez a bibliai rész, amikor nagy sebességgel kifordult a Fiastyúkról, és áthajtott a katolikusokon.)

A "Szeretetetekhez pedig munkajelentést!" kiegészítést ezen bibliavershez a következőként tervezi berakni helyreállítani a szervezet a bibliába:

 

A: Mindenféle hercehurca nélkül a következő kiadásoknál már benne lesz, és kész.

B: Szögletes zárójelbe rakják, ami jelzi, hogy a szervezet betoldása, de a következő kiadásnál már elhagyják a szögletes zárójelet.

C: A szervezet bejelenti, hogy találtak egy megdönthetetlen bizonyítékot, amin szerepel az adott idézet, és mellékelik hozzá a KŐ vagy PAPIRUSZ kormeghatározását.

 

(A méltán elismert Fouad Khaparo professzor meg szépen belevési azt, amit akarnak, ebbe a valóban régi kőbe, ami ugye semmilyen feliratot nem tartalmazott, pusztán csak egy régi csiszolt kőre van erre szükség, de nem gond, a csiszolását is megoldjuk! Ugyanez régi, üres papiruszokkal is működik)

fouad_266.jpg

"13. Miért adjunk le munkajelentést?

13 Jehovát önként és szeretetből dicsérjük (Máté 22:37, 38). Jehova szervezete mégis arra kér minket, hogy adjunk le jelentést arról, hogy mennyi időt töltünk a szolgálatban. Hogyan tekintsük ezt?

Ha leadjuk a munkajelentésünket, azzal az Isten iránti odaadásunkat fejezzük ki (2Pét 1:7).

Persze nem lenne jó, ha kényszerből mennénk többet a szolgálatba, csak azért, hogy nagyobb számokat írhassunk a munkajelentés-papírra. Ha például valaki idősek otthonában él, vagy más módon van korlátozva, még 15 percet is leadhat. Jehova ezt is szívesen fogadja, mert tudja, hogy ezek a testvérek a tőlük telhető legjobbat adják. Látja, hogy szeretik őt, és nagyra értékelik azt a kiváltságot, hogy a tanúi lehetnek. Ahogy a szegényebb izraelitáknak is volt lehetőségük, hogy felajánlást vigyenek Jehovának, úgy ezek a drága testvérek is adhatnak neki valami értékeset. Mindannyiunk munkajelentése hozzáadódik a világméretű jelentéshez, amely alapján a szervezet terveket készíthet a prédikálómunka előmozdításához. Ha erre gondolunk, akkor nem fogjuk tehernek érezni, hogy leadjuk a munkajelentésünket."

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr1711680365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2016.09.06. 07:47:17

Nem tudtam, hogy hiányzik a 37-es vers. Nem semmi.

a századik juh 2016.09.06. 22:25:08

Én sem, nem erről akartam írni... :-)

Ezért kel folyamatosan tanulNICKUtatni.
süti beállítások módosítása