Jehova tanúi és a bibliaversek kiforgatása, 144 000. rész .... avagy miről is szól a Héberek 13:15
2016. szeptember 10. írta: a századik juh

Jehova tanúi és a bibliaversek kiforgatása, 144 000. rész .... avagy miről is szól a Héberek 13:15

hazudtunk.png

Szeptember 16., péntek

„Ajánljunk fel. . . az Istennek dicséretáldozatot, vagyis az ajkak gyümölcsét, amelyek nyilvános kijelentést tesznek az Ő neve mellett” (Héb 13:15).

Amikor beszélünk másoknak Jehova szent nevéről, ilyen áldozatot mutatunk be. A siket testvéreink a jelnyelv segítségével dicsőítik Istent. Azok a hittársaink, akik nem tudják elhagyni az otthonukat, levélben vagy telefonon tanúskodnak, illetve a látogatóiknak beszélnek Jehováról. Hogy mennyit tudunk beszélni másoknak Jehova nevéről, és milyen mértékben tudjuk kivenni a részünket a jó hír hirdetéséből, az az egészségi állapotunktól és a képességeinktől függ. De mindig a tőlünk telhető legjobbat kell adnunk Istennek! (Róma 12:1; 2Tim 2:15). Jehovát önként és szeretetből dicsérjük (Máté 22:37, 38). Kétségkívül azt szeretnéd, hogy Jehova elfogadja a dicséretáldozatodat. Ezért kérdezd meg magadtól: „Vajon a tévé, a videojátékok, a sport vagy a hobbik akadályoznak abban, hogy érettebb kereszténnyé váljak?” w14 11/15 3:12–14

 

struccpolitika.jpg

 

Miért szebbek a homokszemek alulról, mint ez a látszólag teljesen rendben lévő teljesen teokratikus, és támadhatatlan napi szöveg?

 Megfigyelhetjük, hogy a napi szöveg "Jehova szent nevé"hez köti ezt az írásszöveget, és habár a tanúk arra vannak buzdítva, hogy a bibliát is használják, meggyőződésem, hogy  2016 szeptember 16.-án a tanúk nagy százaléka azt hiszi, aznap egy Jehova nevéről szóló írásszöveg-magyarázatot olvastak.

Ne elégedjünk meg a látszattal, hanem vizsgáljuk meg, hogy úgy vannak-e azok a dolgok.

"Ezek pedig nemesebb gondolkodásúak voltak, mint a tesszalonikaiak, ugyanis a legnagyobb készséggel fogadták a szót, naponta gondosan vizsgálva+ az Írásokat,+ hogy úgy vannak-e ezek a dolgok."Cselekedetek 17:11

Mivel a betiltás alatt a még számmal "titkosított", napjainkban zömmel vezető pozícióban lévő testvéreink és hű követőik fennhangon állítják, hogy ők még a Károliból tanultak, és a Károliból alá tudják támasztani a szervezet összes állítását és tanítását, akkor legyen a Károli először....

vagyis másodszor, mert az az érdekes helyzet álltelő, hogy nagyon megéri összevetni a Watchtower napi szövegének ÚVF idézetét az ... ÚVF-el!

hol_a_biblia2.jpg

 

A napi szövegben így olvashatjuk a Héberek 13:15-öt:

"„Ajánljunk fel. . . az Istennek dicséretáldozatot, vagyis az ajkak gyümölcsét, amelyek nyilvános kijelentést tesznek az Ő neve mellett” (Héb 13:15)."

 

 A valóságban az ÚVF-ben ez szerepel:

"Új világ fordításHéberek 13:15

15 Őáltala ajánljunk fel mindenkor az Istennek dicséretáldozatot,+ vagyis az ajkak gyümölcsét,+ amelyek nyilvános kijelentést tesznek az Ő neve mellett.+"

 

Megfigyeltük, hogy az ÚVF "eredeti" szövege mekkora metamorfózison esett át, amíg az egyik Watchtower kiadványból átkerült a másikba?

Csak a tényszerűség miatt:

A napi szöveg NAGYBETŰVEL kezdi az "Ajánljunk" szót, mégpedig idézőjelbe téve, ami hazugság, ugyanis ha az"eredeti" szövegből idéznénk ugyanezt, ott csak kisbetűs "ajánljunk" van. 

Ezen felül a szervezet ezen "Jehova szent nevét" dicsérő írásszöveg magyarázata közben kihagyja az "eredeti"szövegben szereplő:

-"Őáltala"

és a

"mindenkor" szavakat. 

Mindezzel azt akarja elérni a szervezet, hogy az óvatlan olvasó azt gondolja, ezzel a "Ajánljunkszóval kezdődik az említett írásszöveg. Jól láthatóan jelzi a hiányzó "mindenkor" szavat az írásszöveg közepén pontozással, hogy lássuk, tisztességes, de ekkorra már régen csalt, hisz a mondat elején szereplő "Őáltala" szó hiányát nem jelzi ugyanígy, sőt! Azt a látszatot kelti, hogy nincs azelőtt semmi lényeges.

watchtower_vs_szentszellem.jpg

Kicsit elgondolkodtam, miért.

A gondolkodásban oda jutottam, hogy mint minden Jehova tanújának, nekem is meg kellene vizsgálnom netán a szövegkörnyezetet.

Jöjjön akkor a Károli:

  "Zsidók 13:12 Annakokáért Jézus is, hogy megszentelje az ő tulajdon vére által a népet, a kapun kívül szenvedett.

  Zsidók 13:13 Menjünk ki tehát ő hozzá a táboron kívül, az ő gyalázatát hordozván.

  Zsidók 13:14 Mert nincsen itt maradandó városunk, hanem a jövendőt keressük.

  Zsidók 13:15 Annakokáért ő általa vigyünk dícséretnek áldozatát mindenkor Isten elé, azaz az ő nevéről vallást tevő ajkaknak gyümölcsét."

 

A kérdésem ezek után az hogy kinek a szent nevéről is szól a 2016 szeptember 16.-ai napi szöveg?

 

Pláne annak tudatában, hogy Jehova tanúi szerint a biblia megmagyarázza önmagát:

"9

Mert ha száddal Úrnak vallod Jézust, és szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halottak közül, üdvözülsz.

10

Mert szívvel hisszük, hogy megigazulunk, és szájjal teszünk vallást az üdvösségről.

11

Mert azt mondja az Írás: Aki hisz benne, nem szégyenül meg.

12

Nincs különbség zsidó és görög között, mert ugyanaz az Ura mindenkinek, aki kegyelemben gazdag mindenkihez, aki őt segítségül hívja."

Róma 10:9-12

 

Ti mit gondoltok, eltévesztették-e Jehova tanúi azt a célt, amiről a biblia beszél, jelesül hogy Jézust Urunknak kell vallanunk, azzal, hogy ők Jézus helyett Jehovát tartják Uruknak?

Hiszen a 2016 szeptember 16.-ai Írásszöveget is sikerült úgy idézniük kiforgatniuk, hogy az azt olvasó személy azt gondolja, Jézus neve helyett a Jehova névről szól a Héb 13:15:

"„Ajánljunk fel. . . az Istennek dicséretáldozatot, vagyis az ajkak gyümölcsét, amelyek nyilvános kijelentést tesznek az Ő neve mellett” (Héb 13:15).

Amikor beszélünk másoknak Jehova szent nevéről, ilyen áldozatot mutatunk be."

befogja_a_szemet.png

Arra buzdítok minden olvasót, hogy ne feledje el követni a biblia tanácsát urambocsá még a hűésértelmesbölcsműsorvezetőtestülettel és a tévedhetetlencsalhatatlanihletettdemégsemaz Őrtoronnyal szemben sem!

"Új világ fordítás1János 4:1

4 Szeretteim, ne higgyetek minden ihletett kijelentésnek,+hanem tegyetek próbát az ihletett kijelentésekkel, hogy lássátok, vajon az Istentől származnak-e,+ mert sok hamis próféta ment ki a világba.+"

igen_hamis_profetak_vagyunk.png

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr5711691825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2016.09.18. 08:49:33

Nagyon értékes megfigyelést végeztél. Sokat segít az oszintén vizsgálódó
jehova tanúknak felismerni, hogy az Ortorony szervezet Vezeto Testulete által szentesített kiadványok igyekeznek kulonféle zsonglorkodés által
félretenni, kitaszítani a saját vérét ontott igaz Isten Khrisztosz nevét
és helyette egy jehova nevu bálványistennek tulajdonítani a megváltást.
Adja az ÚR a mindenható Isten ,aki vérét adta a juhaiért, hogy minden
jehova tanú,akiket becsaltak jehova aklába, hogy ott kiszolgáltatva legyenek a jehova nevu démonistennek áttorjék a karámokat és kiszabaduljanak jehova aklából.

2. Kor. 6: 11-18

Ezékiel 13:20
Ezokáért így szól az Úr Isten: Ímé én kötéseitek ellen leszek, amelyekkel ti a lelkeket vadásszátok, mint madarakat; és leszaggatom azokat karjaitokról, s a lelkeket, melyeket ti vadásztok, szabadon bocsátom, mint madarakat.
21
És elszaggatom takaróitokat, és megszabadítom népemet kezetekből, és nem lesznek többé zsákmány a ti kezetekben, s megtudjátok, hogy én vagyok az Úr.
süti beállítások módosítása