Kétszeres tisztelet, avagy hogyan tankoljuk tele a kocsinkat ingyen úgy, hogy még pénzt is adjanak érte?
2016. december 07. írta: a századik juh

Kétszeres tisztelet, avagy hogyan tankoljuk tele a kocsinkat ingyen úgy, hogy még pénzt is adjanak érte?

tankol.jpg

fizetes.jpg

Több helyen leírtam már, és másoktól is hallottam olyan tapasztalatot, hogy összedobják a testvérek a benzinpénzt, amikor királyságterem építésre utaznak. Milyen testvéries dolog is ez, ugye?

Egyetlenegy icipici gondom van csak ezzel: az a vén, akivel mentek, szintén felveszi az adott királyságterem gyülekezetétől, vagy a fiókhivataltól az üzemanyagköltséget!

Erre én konkrétan rákérdeztem egy vénnél, és azt válaszolta, hogy mindenki felvehetné, de csak azok veszik fel, akik rászorulnak. Ő felvette, ÉS a testvérektől is begyűjtötte.

jworgimadat.jpg

Mindeddig azt hittem, ez egy roppant nagy tahóság, és a testvérek becsapása, akik nemcsak idejüket és erejüket adják ingyen a szervezetnek, de még a vénnek fizetnek is a szállításért, nem tudva erről az elrendezésről, miszerint kifizetik az útiköltséget, ha kérik.

Mindeddig!!!

Hála az Éleslátás című nagyszerű kiadványnak, rájöttem, hogy ennek BIBLIAI ALAPJA VAN, figyeljétek csak:

"„A vének, akik jól szolgálnak elöljáróként, kétszeres tiszteletre méltattassanak, kiváltképp, akik keményen dolgoznak a beszédben és a tanításban” (1Ti 5:17). Ha figyelembe vesszük a következő verset (18.), és hogy ezt megelőzően arról volt szó, hogy oly módon tiszteljék az özvegyeket, hogy anyagilag segítik őket (3–16. v.), a ’kétszeres tisztelet’ nyilván anyagi támogatásra is utal."

wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/1200003316#h=21

Nyilván!!!!

Mivel a körzetfelvigyázók is vének, így már értem, miért számolja el a gyülekezet felé a benzinköltségét a testvér akkor is, ha egy helyi testvér 50 000 Ft értékben tankolt neki 1 hét alatt!

tankol.jpg


                                                        Mert kétszeres pénz jár neki!!!

 

Így már érthető, ha valaki 35 évvel a szegénységi fogadalmának aláírása után 28 000 dolláros rolexel jelenik meg, miközben nincs fizetett papság!

 

rolex.jpg



Most már látom, hogy én vagyok a rossz, és én gondolkodok rosszul, hisz minderre szentírási alap van!

Milyen hálásak lehetünk a szervezetnek, aki mindig a kellő időben tájékoztat minket arról, amit mi a legvadabb álmainkban sem gondoltunk volna!

(Ugyanakkor halkan megjegyezném, hogy  minden vén, aki elmulasztotta arról megkérdezni a királyságterem-építkezésekre vagy kongresszusi előkészületekre utazó és ott segítő testvéreket, akik útitársként beszálltak a benzinköltségbe, anélkül, hogy tudtak volna erről a szervezeti elrendezésről, az véleményem szerint már hibát követett el, és becsapta a testvéreket azzal, hogy helyettük döntött, és más zsebéből volt nagyvonalú más vének előtt a szervezettel szemben, a testvérek kárára. Nem vitatom ugyanakkor, hogy az esetek 100%-ában a testvérek ugyanígy döntöttek volna akkor is, ha tudnak az elrendezésről... éppen ezért érthetetlen a vének eljárása!)

Az a vén, aki felveszi a benzinpénzt is a testvérektől, és a szervezettől is, nagyon jól jár, amikor emígyen "kétszeres tiszteletben", dupla támogatásban részesül!

Egyből jobban érthetővé válik az a nagy buzgalom, amivel az építkezések iránt rendelkezik!

Lehet, hogy az általam tapasztalt dolog csak egy egyedi, elszigetelt eset.

De nagyon könnyen elképzelhető, ezért feltételezhetőleg valószínűsíthető,  hogy a te gyülekezeted vénei is így járnak el?

 

Ne feledd, ezek a testvérek azért lettek kinevezve, hogy szolgáljanak nekünk, és nem azért, hogy főnökösködjenek! fonok_vs_vezeto_1.jpg

 

"26 Nem így van ez tiköztetek;+ hanem aki nagy akar lenni közöttetek, az legyen a szolgátok"

Máté 20:26

 

Update:

most_erkezett.jpg

 

             A témához kapcsolódik, hogy megjelent a Vének könyve 2017-es kiadása új néven!!!:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rabszolgatartas_kezikonyve.jpg

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4512018189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása