Újfajta tiltakozási hullám terjed a Watchtowerrel szemben világszerte
2016. december 12. írta: a századik juh

Újfajta tiltakozási hullám terjed a Watchtowerrel szemben világszerte

a_jw_org_helye.jpg

 

Sokak, akiket a Watchtower huszonkétszeres Hamis Próféta díjas szervezet "hitehagyottak"-nak, vagy "elméjükben betegek"-nek nevez, de távolról sem azok, rendkívül örültek annak a lehetőségnek, amit a volt hű és bölcs rabszolga, aki már sem nem bölcs, sem nem rabszolga, ennélfogva nagyon hűnek sem nevezhető, de azért hű és értelmes háziszolga biztosított számukra az atombomba ledobására létrehozott titkos projektnévvel megegyező "Manhattan" projekt keretében.

Ezen személyek lehet, hogy emberi mivoltukban sértve érzik magukat azért, mert egy, a tanítását már 144 000 ízben megváltoztató, eredetileg születésnapi ajándékként kapott könyvkiadó cég azt állítja róluk, hogy Jézust megtagadták, csak azért, mert a folyton változó új világosság egy újabb gyöngyszemével nem értettek egyet.

 

1994_elott.jpg

Például ezzel. Voltak olyanok, akik nem hitték ezt, és emiatt kiközösítették őket.

 

Ezen személyek ugyanúgy hisznek Jézusban és az Atyjában, és szeretnének segíteni sorstársaikon.

 

 

Minden Jehova Tanúja egyetért velem abban, mélyen, legbelül, hogy lesz még kiigazítás, bőven!

 

 

eza_generacio.jpg

                               "Ez a generáció 3 nemzedékből áll!" Elhinnéd-e egy Vezetőnek?

 

 

Minden Jehova Tanúja tudja, hogy számtalan olyan eset volt a szervezet életében, amikor azt állították hálálkodva Jehovának, hogy megértettek valamit, és megváltoztatták... aztán megint megváltoztatták... majd megint...

Ennélfogva minden Jehova Tanúja tudja, hogy ez alkalommal is fennáll a lehetősége annak, hogy amit igazságnak hisznek most, arról kiderül, hogy nem a teljes igazság mégsem, esetleg az eddigi igazsággal szöges ellentétben van, netán pont az eddig hazugságnak tartott dolog lesz most igazsággá.

 

elpusztultunk_1975-ben.jpg

 

 

Ennek ellenére Jehova Tanúi kiközösítés terhe mellett nem álltak szóba volt Jehova Tanúival...mindez idáig.

Ugyanis most már ezen személyek bátran beszélgethetnek Jehova Tanúival volt Jehova Tanújaként is, hiszen nem ismerik egymást az éppen az adott város adott utcáján troli mellett tanúskodó tanúkkal.

utcai_tanuskodas_regen.jpg

Régebben pénzért adták a kiadványokat, de aztán a menedzserek rájöttek, hogy anyagilag sokkal jobban kijönnek, ha ingyenmunkásokkal, vallási adományokból állítják elő, és nem kérnek érte 15 forintnyi összeget. Hála Jehovának...

 

Ezen, a Watchtower eljárásmódja ellen tíltakozó személyek minden lehetőséget kihasználnak, hogy minél több információt juttassanak el a trolik mögött tétlenül bambuló "nagykövet"uraknak és "nagykövet"hölgyeknek, miközben a lehető legtöbb kiadványt elhozzák, amit így már más nem kaphat meg.

Egyes hírek szerint ezen akció, habár még korántsem világméretű, már most érzékelteti a hatását!

Érdekes lehet, ahogy egy hithű tanú hatalmas szemekkel szugerálja a kiadványokat nézegető extanút,  miközben fejben a már ezerszer begyakorolt, eljátszott szituációt próbálja meg minél természetesebben eljátszani.

legotanu.jpg

Csakhogy közben az extanú kikeresi azt a cikket, amiből felkészült, és elkezd kérdéseket feltenni kezdve a legbugyutábbakkal, hiszen Jehova Tanúi bemutatóiban, amiket az iskolán tartanak, a házigazdák mindíg bugyuták, holnap már keresztelkednek is az újralátogatás után.

Miközben ügyes kérdésekkel a biblia és a szervezet állításai közti különbségre hívja fel a figyelmet, esetleg a szervezetről is elejt egy két szót, nem tárja fel kilétét az extanú, hogy lehetősége legyen újralátogatni.

Nekem tetszik, hogy nem kell munkajelentést leadni az újralátogatásokról, a tanúskodással eltöltött órákról, vagy a megsemmisített kiadványokról, csak Jézusnak!

 

A tiltakozók állítása szerint a Watchtower troliján nagy feliratok hírdetik, hogy vigyenek egy ingyen példányt, ők vittek is, mindenből, aminek a troli mögött állók nagyon örültek is.

"A Watchtower a trolijain nem rendelkezik ezen ingyenes példányok felhasználási feltételeiről!"-védekeznek.

 

Egyesek szerint ez a hitehagyottak elkeseredett küzdelme az igazsággal, de én ezt teljesen másként látom!

 

Szerintem a sok tanúskodási ág, szám szerint 15 közül pont ez az egyik, amit Jehova az ilyen helyzetben lévőknek talált ki.

Egyesek szerint ez nagyon "szemét" dolog, mármint megsemmisíteni a szép színes, érzelemhajhász képekkel teli mennyei mannát, ami a legfontosabb szellemi eledel egy Jehova tanújának:

"Sok családfő azt tapasztalta, hogy az egyszerűsített kiadásnak köszönhetően a gyermekei jobban megértik aŐrtorony folyóiratot, a szellemi táplálék fő forrását.

  • w15 3/15 7–11. o. - Őrtorony – 2015"

                                 Hogy a biblia hol követi a sorban az Őrtornyot, arról nem írnak.

 

 

 

Mielőtt csak úgy nekifutásszerűen elítélnénk az ilyen akciókat, érdemes megkérdezni a Watchtowert is, hogy ők mit gondolnak az esetről.

Szóvivőjüket, Köntör-Falazó Pinokkiót kérdeztük:

 

 

 

pinokkio.jpg         

                     Köntör-Falazó Pinokkiónak nem elég a két keze, de a két lába sem,hogy megszámolja a hamis próféciákat!

 

 

-Csak egy elszeparált esetről van szó, jelentéktelen, említésre sem érdemes. Ennek ellenére óvintézkedéseket tettünk, a különösen fertőzött helyeken élve állampolgári jogainkkal, rendőri védelmet kérünk a kiadványaink védelmére!

 

 

 

 

 

 

 

jwrendorok.jpg

                          "Az értékes kiadványok mostantól biztonságban vannak a tiltakozóktól!"

 

 

Hangsúlyozom, egy egyedi, elszeparált esetről van szó! Például a Budapesti metróban szolgáló testvéreink már csak akkor hajlandóak havonta egyszer lemenni trolival a metróba, ha az óráikat háromszoros szorzóval számolhatják, a stressz miatt.

Ez tűrhetetlen, mostantól a kiadványos trolikat 1,44 méterre megközelítő személyeket igazoltatni fogják, és ha úgy ítélik meg, motozásnak is alávethetik, az átvett irodalomról pedig átvételi elismervényt kell  aláírni, amelyben az átvevő büntetőjogi felelősségének tudatában vállalja, hogy a Watchtower kiadványait minimum 12 hónapig megőrzi gyári állapotában, és ezt a Watchtower megbízottjai bármikor, előzetes bejelentés nélkül ellenőrízhetik. Egy szamárfül már 5 nap közmunka, és érdemes a páratartalomra is odafigyelni, mert könnyen hullámosodnak ezek a csúcsminőségű, darabonként 1914 ft könyvelési értékű kiadványok!  

-Gondolja, hogy ezekkel az ésszerű, és olcsó megoldásokkal sikerül megoldani a problémát?

-Igen, nagyon bízom benne, mert ha nem, akkor újabb, az adományokból fölöslegesen elköltött százezer dollárokat kell majd lepapírozni. De van "B" tervünk is.

- Na! Ne! Tényleg?

-Hát persze! Isten szócsövei nem hülyék! Ha a probléma súlyosbodik, különleges kampányt indítunk, a fordított pszichológia módszerével, amelyben arra kérjük az embereket, hogy mindenki vigyen annyi kiadványt a trolinkról, amennyit csak tud ingyen, majd dobja azokat a kukába.

-Hogy mi?  Ezt meg miért tennék a brooklyni Hetek?

-Nos, kedves nem százas felebarátom, üsd be az Őrtorony online könyvtár keresőjébe, hogy: "szemétben", és máris megérted! Ilyeneket olvashatsz ott:

 

 

"Kincs a szemétben

...

Lehet-e valamilyen kincsre lelni a szemétben? Igen! Egy testvér így emlékszik vissza: „Egy robusztus, torzonborz, durva külsejű férfi jött a kongresszusi termünk területére, és egy kiselejtezett újságokkal és folyóiratokkal telt nagy műanyag zsákot cipelt magával.

...

Hol jött rá először, hogy Az Őrtorony folyóirat milyen értékes? „Találtam néhány számot a papírhulladékok között a szemétben.” Igen, ilyen hihetetlen módon bukkant rá egy kincsre."

 

  • Cristina még több füzetet, tájékoztatólapot és folyóiratot keresett a szemétben.

    ...

    Igazán nagy örömet szerez neki, hogy most már nem kell a szemétben keresgélnie, hanem új, kifogástalan állapotú könyveket, füzeteket és folyóiratokat olvashat.

  • yb15 64–73. o. - Évkönyv – 2015

 

  • Ott találta meg az igazságot, ahol nem is gondolta volna (‎2 találat)
    • Húszéves korában Osman talált a szemétben egy kék könyvecskét, amely kissé kilógott a szemétből.

      ...

      Meglepő módon mindez annak köszönhető, hogy bibliai kiadványt talált a szemétben.

    • w02 6/1 31. o. - Őrtorony – 2002

 

-És ez csak egy kivonat... Érted már gyapjas barátom?

-Dehogy! És mi lesz a különleges kampány kiadványán?

-Kb ezt terveztük, csicsásabban:

 

Tudta, hogy rengetegen lesznek Jehova Tanúi, azok         közül,akik a szemétben találtak kiadványokat?

                                         

 

                     SEGÍTSEN ÖN IS JEHOVA TANÚINAK!

                                                 

          Dobja a kiadványaikat a szemétbe, hogy mások is megtalálják, és Jehova tanúi lehessenek!

 

 

-Látod? Ezek után nem fognak többé kellemetlenkedni, főleg, ha a rendőrök megdolgoznak egyet-kettőt a szigorúan csak egy elszeparált eset elkövetői közül!

-Khm... Látom...De mi van, ha folytatódnak a tiltakozások mindezek ellenére, sőt, egyre többen csatlakoznak hozzá?Tudom, hogy ezt a szolgálati ágat valójában a leterhelt véneknek szánták, hogy kellemesen, csendben, nyugodtan telefonálgatva tudjanak úttörőszolgálatot vállalni, és ezáltal a gyülekezet példaképeivé válni... mi lesz így velük, hogy mostmár bármikor bekövetkezhet egy ilyen tiltakozás, felbolygatva ezzel azt a csöndes, nyugodt 3 órájukat?

 

-Nos, ezen véneknek egy újfajta tanúskodási formát találtunk ki, ez a 24-vén elrendezés, amely szerint a vének közelebb kerülhetnek Jah-hoz, mint a nem vének, miközben a hőn szeretett trolis szolgálatot végzik, sőt, a szolgálatba az oda-és visszautat is beleszámolhatják majd, így egész évre meglesz egyben nekik a 840 óra, ha saját kocsival mennek. 

-Ezt nem értem! Hogyhogy közelebb lehetnek Jah-hoz, mint a többiek, és hogyhogy ilyen sok idő az utazással együtt mindez?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jwur.jpg   2017: Jah-Jehova Tanúi a Jah-on (Hold), közterületi tanúskodás közben. Sajnos a biblia a földön maradt, de jobb is ez így!

                          Reméljük, itt már nyugtuk lesz a testvéreknek a tépdesős tiltakozóktól!

 

 

most_erkezett.jpg

 

A Jahterületi szolgálatban részt vett testvérünk szerint az aranyrolex a holdról is látszik, és a szeméttelepre épített Béthel-központ esetében felülről egyértelműen látszódik egy kilógó lóláb, amit a Watchtower cáfolt, miszerint Bálám szamarát újítják fel, és amit a testvérek láttak az a szamár combja volt.

Tudományos szenzációt okozott, hogy az Őrtorony írásainak a súlytalanság állapotában is súlya van, stabilan álltak a kiadványok a troliban, miközben körülöttük minden (más) lebegett. Az esetet a Naza vizsgálja.

Az egyik szerencsés vénnek sikerült szelfit készítenie a Fiastyúkra tartó égi szekér kapitányával, Sthepan Lettel, aki a Mikulás-incidens után megtarthatta a jogosítványát, mert 2* megáldotta a rendőröket, és a járőrkocsijukat, amelyben egyből feltöltődött az akkumulátor, és tele lett a tank.

Újságírói kérdésre azt nyilatkozta, hogy nem hiányzott a földön maradt biblia, hiszen, miként ezen a szemléletes ábrán látszik, valójában a biblia mint olyan, nem sokat tesz hozzá egy szervezetet szorosan követő tanú életéhez:

 

 

jwszellemiseg.jpg

 

 

Testvéreink szellemiségét maximálisan kielégíti  a napi szöveg, a személyes tanulmányozás, a teokratikus szolgálati iskola (keresztény életünk), a nyilvános előadás és Őrtorony-tanulmányozás, a pontot az í-re nyilván a közterületi szolgálat teszi fel, olyan magasra is, akár a Hold. A biblia itt sincs megemlítve, de nem is csodálkozom ezen, az csak összezavarjah az embert

 

                              Ha legközelebb látjah Jehova Tanúit, vagy a holdat, ne feledje(jah):

Tudta, hogy rengetegen lesznek Jehova Tanúi, azok         közül,akik a szemétben találtak kiadványokat?

                                         

 

                     SEGÍTSEN ÖN IS JEHOVA TANÚINAK!

                                                 

          Dobja a kiadványaikat a szemétbe, hogy mások is megtalálják, és Jehova tanúi lehessenek!

 

a_jw_org_helye.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr7112032247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jónás_ 2016.12.13. 17:27:16

Hát ez nagyon beteg! De szórakoztató :-)

a századik juh 2016.12.14. 03:18:37

@Jónás_: Kedves Jónás. Írásaimat MINDÍG valóságalapra építem. Ennélfogva a fenti írásban is valódi a tény, hogy terjed egy ilyenfajta tiltakozási mód világszerte.

Én magam tanúja voltam egy ilyen esetnek, és a tépdeső tájékoztatott erről a fajta tiltakozási módszerről.

Tehát Köntör-Falazó Pinokkió nyilatkozatáig az írás nem rugaszkodik el a valóságtól.

Az meg, hogy miket mond a wacstówer szóvivője, az az ő dolga. :)

Örülök, hogy szórakoztatónak találod, ez is az egyik célom. Ehhez igyekszem alakalmazni azt a kitekert gondolkodásmódot, ami a gyülekezetek hétköznapi eseményeire jellemző. és amiben jó évtizednyi képzést kaptam.

Igen, ha ezeket a dolgokat nem én írtam volna, vagy én írom, de megjelenik az Örtoronyban, biztosan sok testvérem örömmel fogadta volna ó, hogy mostmár a holdra is mehet tanúskodni!

A másik az, hogy a szórakoztató külső mögötti komoly tények rejtőznek, remélem, ezek is megvannak, és nem pusztán szórakoztatónak tartod az írásaimat, mert valójában nem a szórakoztatás az elsődleges célom.

A földtől való elrugaszkodás és a trash-események, ami (szerintem) igencsak jellemzi a tanúkat, ötvözve van a pontos idézetekkel, és a naprakész szervezeti tanítással, és szervezeti élettel.

Tudod, lehet, hogy most még szórakoztatónak tartod, de valójában én csak Jehova Tanúi tűrőképességét nyújtom, edzem, ugyanis:

"3. Elképzelhető, hogy a Jehova szervezetétől jövő, életmentő útmutatás emberi szemszögből ésszerűtlennek tűnik majd. Ennek ellenére mindannyiunknak készségesen engedelmeskednünk kell, bármi legyen is az útmutatás"

w13 11/15 16–20. o. Miben segít nekünk a hét pásztor és nyolc herceg?

Szóval, te mennél a holdra közterületi tanúskodást végezni?

Ha nem űrhajóval mész, hanem kocsival, az utazási időt is írhatod, üzemanyagköltséget is elszámolhatod a szervezet felé, logikus hát, hogy kocsival menj!

a századik juh 2016.12.14. 03:35:57

Gondolj bele, te (és 8,5 millió tanú) most melyik könyvet is tanulmányozod, és írsz belőle ígéretes kritikákat? Megvan?

Csak kérdem, hogy melyik a nagyobb trash?

Az, hogy Stephan Lett elütötte a mikulást 19:14-kor a Brooklyn-Fiastyúk járattal, vagy az, hogy Jézus eljött a földre, és a Watchtowert választotta 1931-ben, élén Rutherforddal, és azóta is Ő irányítja a Watchtowert?

Hozzájuk képest én Kis Mihály vagyok, becézve.

leslie07 2016.12.14. 08:47:43

Régebben pénzért adták a kiadványokat, de aztán a menedzserek rájöttek, hogy anyagilag sokkal jobban kijönnek, ha ingyenmunkásokkal, vallási adományokból állítják elő, és nem kérnek érte 15 forintnyi összeget. Hála Jehovának...

Bizonyítottan ingyen kell kínálniuk azokban az országokban, ahol állami támogatásért folyamodnak. Rájottek, hogy az állami támogatásból tobb jovedelemre tesz szert a szervezet , mintha aprópénzért koldulva kínálgatnák a járókeloknek az irományt.

leslie07 2016.12.14. 09:08:06

Kedves a.századik juh ez poszt tokéletesre sikeredett. Gratulálok!

A lényege , hogy valós információkra alapozott témát mérsékelt hummorral

tárod fel az olvasó elott. A "szemétben talált kincsek " további hasznosítási

lehetoségének korlátozása végett azt ajánlom mindenkinek, ha valaki

valóban segíteni akar azzal embertársainak, hogy megóvja azokat a lekuk udvosségére nézve rendkívul káros Ortorony misztériumoktól,
akkor mielott szemétbe dobja tépje ossze z Ortorony kiadványt.
A konyveknél elobb a borító lapot kell eltávolítani. A lapokat így konynebb osszetépni. Igaz ez a kiadvány számától fuggoen néhány perc
idot igénybe vesz (nekem kb 10 darab iadvány osszetépése kb. 5 percig tart) , de megéri, hisz ártatlan lekeket mentuk meg az Ortorony misztériumoktól, és lehet a haláltól.
Ezenkivul meggátoljuk annak lehetoségét, hogy az Ortorony kozpontból
további fellengzos cikkek áradjanak a szemétben talált igazság kincsérol.

Jónás_ 2016.12.14. 15:57:24

@a századik juh: Természetesen az első hozzászólásomat nem szó szerint értettem, sem az írásodra, és különösen rád nem.
Az "alapanyag" a legbetegebb, ami az ötleteket adja neked is, meg mindnyájunknak a cikkekhez. Az asszociációidat mindíg is érdekesnek tartottam és a kidolgozást is. Ez a szemetes ötlet is figyelemre méltó. Persze addig amíg a viccről szólt. Remélem meghagyod azt az illúziómat, hogy te sem gyakorlod a rongálást, mindamellett, hogy másképpen "értékeljük" már ezeket az irományokat.

a századik juh 2016.12.15. 02:51:32

@Jónás_: Én magam nem vettem részt tevékenyen még ilyen akcióban, de azt el kell hogy mondjam, hogy tavaly, mikor költöztem, elégettem a házi lerakatomat, ami kb 3 mázsányi kiadványt takart,nem tudtam hova tenni őket, és nem is akartam.

Most, hogy így elvesztettem (?) az egyik legjobb kommentelőmet, mert kiderült, hogy elégettem pár watchtower kiadványt, azért szeretném megkérdezni, hogy neked kimerül-e az "ellenzéki" léted az írásaidban?

Én az után kezdtem el írogatni, kommenteket, miután megsemmisítettem a Watchtower házi kiadványaimat.

Ha jól veszem ki a szavaidból, te nem csatlakoznál ehhez a világméretű kampányhoz?

Neked mind a mai napig megvannak a kiadványaid szamárfülmentesen?

Véleményed szerint milyen módszerekkel lehet hatékonyan felvenni a küzdelmet a szervezet ellen, illetve kell-e egyáltalán küzdenünk ellene?

Mivel a szervezet szerint egyértelműen a Watchtowerre vonatkozik, hogy egyetlen ellene készült fegyver sem lesz sikeres, ezért forgattam ki ezt a tiltakozókampányt is úgy, hogy a szervezet kéri meg az embereket a szemetelésre.

De én nem hiszem, hogy ez a prófécia a Watchtowerre vonatkozna.

Úgy gondolom, hogy addig igazuk is lesz, amíg nem próbálkoznak az emberek, és amíg az "ellenzéki" blogok szerint, és "ellenzéki" kommentelők szerint felháborító megzavarni a gyülekezetek nyugalmát azzal, hogy például a biblia tanácsait követve , ha eredménytelenül próbáltunk valakire négyszemközt, majd tanúk előtt hatni, akkor fel kell tárni azt a gyülekezet előtt.

Véleményed szerint milyenfajta tiltakozás a megfelelő, illetve kell-e tiltakozni, illetve mi akadályoz meg téged személy szerint, hogy beleképzeld a felhalmozott könyvekbe a Watchtowert?

"10 Ne lehessen találni közötted olyat, aki átviszi fiát vagy lányát a tűzön,+ sem olyat, aki jóslással foglalkozik,+ mágiát űz,+ vagy aki előjelek után kutat,+ varázsló+,"

Ugye te nem azt a nézetet képviseled, hogy a Watchtower nem állítja be magát ihletettnek, csak mert 1914-szer leírták, hogy nem próféták?

Igenis jóslással foglalkoznak, és előjelek után kutatnak.

A biblia pozitívan számol be olyanokról, akik az összehordott, Isten szavával ellentétes tartalmú könyveket elégették.

Ha jól emlékszem, töllem ugyanezt kérték a tanulmányozás alatt, hogy semmisítsem meg, ami a Watchtower szerint bálványimádáshoz kapcsolódik.

Én nem, de sokan sírnak ma, hogy a családja komplett születésnapi-karácsonyi-ünnepes fényképeit már nem lehet újrafotózni.

Személy szerint engem egy több tízmilliós dologról győztek meg, hogy bálványimádás, és el is dobtam magamtól. Hogy-hogynem, mióta nem járok összejövetelekre, visszakerült hozzám, és most már nem is gondolom úgy, hogy bálványimádás lenne, pláne, hogy közben kiderült, hogy csak azért fogtak össze a vének, hogy meggyőzzenek anno erről engem, mert ők maguk akarták azt, és azóta több vénnek is lett ilyen, meg is botlottak benne rendesen, ebül szerzett jószág ebül veszett el.

Bárcsak inkább azok a kiadványok pusztultak volna, ami a szervezethez vonzotta azokat a személyeket, akik értelmetlenül haltak meg a Watchtower bibliakontárkodásának eredményeképpen, akár a vérátömlesztés hiánya, akár szervátültetés, akár oltás elmaradása miatt.

Van az írásaim közt olyan, 2 is, ami felsorol pár évtizednyi, a médiában megjelent tanú-halálesetet, ami a Watchtower tanai miatt következett be.

Keresd ki, görgess oda, és közben örvendezz, hogy azok a kiadványok, amelyeket elősször olvastak, és meggyőzték őket, léteztek, léteznek, és létezni fognak, senki nem tépte össze őket akkor, ma, és holnap sem fogja.

De remélem, nagy katasztrófa esetén nem úgy jársz el, ahogyan a jw.tw-ben láttuk, hogy a tuti biztonságos helyekre emberek helyett kiadványokat kell tenni?

(Zéró negatív érzésem van feléd, örülök, hogy nem értünk egyet valamiben, mert szerintem a vita jó, és mindíg előrrébb viszi az embert, és új infók sorára tehetnek szert a vitapartnerek, nem utolsó sorban akár barátokra is. :-)

Jónás_ 2016.12.15. 13:42:08

@a századik juh: Itt nem tudok mindenre reagálni amit felvetettél, de az 1. sz-i könyvégetésre szeretnék, mert az nem ugyanaz volt, mint amire buzdítasz a cikkben, Leslie pedig a kommentben. Csináltam már rendet én is a teo könyvtárban, többször is, az 1. osztályos papírgyűjtögetők nagy örömére, akkor amikor buzgó tanú voltam. Ma még annyi rossz érzésem sem lenne az újrahasznosítással kapcsolatban, mint akkor volt, de már nincs mit kidobnom. Az irodalmat soha nem bálványoztam, de vigyáztam rá, nem cseréltem évente Bibliát, meg énekeskönyvet, és a földre sem tettem őket, ahogyan sokan rugdossák a királyságtermekben a székek alatt. De ez szimplán a könyv ill. a saját tulajdon megbecsülése volt. Az 1. században nem volt környezetvédelem, meg újrahasznosítás, ezért égettek. Én inkább újrahasznosítottam. Mindenből megtartottam ezidáig egy példányt és nem tudom meddig őrzöm, egyelőre a csalások leleplezése miatt is fontosnak tartom, hogy legyen egy archívumom. Csak így tudok esetleg "tanúskodni" a jelenlegi hitemről családtagjaimnak.
Azért viszont nem keresem a tanúk közül senkivel a kapcsolatot, hogy az ő kiadványaikat megsemmisítsem. Még akkor sem, ha terjesztésre szánták. Ez minimum provokáció, de a garázdaságot is közelítheti és ilyen küldetése egyetlen kereszténynek sincs.
Az 1.sz-iak úgyemlékszem, hogy a saját cuccaikat semmisítették meg.

Az én írásaimnak más célja van mint a tiltakozás, harc, küzdelem vagy ilyesmi. Nincs javaslatom, hogy mi lenne eredményes, és nem is vagyok benne biztos, hogy bármi eredményes lenne úgy ahogy írod, a "szervezet ellen". Még egyéneket sem lehet meggyőzni, vagy legyőzni könnyen, nem hogy egy szervezetet.
A keresztényeknek nem kell harcolniuk mások ellen, főleg szervezet ellen. A hit harca nem hiszem, hogy ez lenne.
Építeni kell magunkat, családunkat és azt aki hagyja.

a századik juh 2016.12.15. 17:23:33

" a garázdaságot is közelítheti"

Ó... meséljek neked garázdaságról?

Amikor például az önmagát felkentnek tartó tanú házankénti szolgálat közben összetöri a házigazda keresztjét meg szentképeit, vagy, hogy ne menjek messzire, az általam ismert tanúk 10-20%-a nagy gyümölcsevő, a házigazdák fáiról. Ezek "közelítik a garázdaságot".

Komolyan érdekelne, hogy te hogyan tudod összekapcsolni a fenti írást, és a garázdaságot. :-)

a századik juh 2016.12.15. 17:30:32

Még annyit, hogy szerintem Jehova tanúinak végük van a kiadványaik nélkül.

Nézd meg Oroszország esetét.

Kiadványok és jw.org nélkül ma már egy tanú nem tud érvelni... egyetértesz ezzel? Legalábbis nem tudja alátámasztani a mondandóját, pláne, ha a nyúlvilág-bibliát is elveszed tőlük, és egy bármilyen más bibliát adsz nekik... ott és akkor megszűnik a Watchtower hatalma, szerintem.

Vénvarangy 2017.01.18. 14:00:26

@a századik juh: Jókat nevettem az írásodon, igazán vicces vagy :). A " present truth"-on még most is fel tudom magam húzni, hogy hogyan lehet ilyen ökörséget megetetni a tanúkkal. Nézem ezeket a molnárkocsis tanúkat, és sajnálom őket, szerintem érzik ők is, hogy elég gáz... viszont hamar meglesz a gyülekezeti átlag, így nem fogják piszkálni őket. Épp ma láttam nyíregyházán egy ilyen molnárkocsis párost az állomás előtt 3/4 12-kor, aztán amikor visszafelé jöttem 13:02-kor, már nem voltak sehol. Letelt a munkaidő...
Én még őrzöm a kiadványok jó részét, de át fogom értékelni, hogy van-e értelme hazugságokat tárolnom...

a századik juh 2017.01.18. 16:17:38

@Vénvarangy: Nállunk sztrájk van, inkább Hévízre mennek a tesók, mint ki a hóba, helyesen. Meg hát nem is jön most a körzetfelvigyázó, minek törjék magukat? Nyíregyen biztos köf látogatás lehet.

A régebbi kiadványokat érdemes elrakni, az újabbak megvannak onlinekönyvtárban... meg hát, ha visszatérsz, adnak a testvérek örömmel.

Nállatok is ereklyeként őrzik a testvérek a kiadványokat?

Vénvarangy 2017.01.18. 18:47:51

Sokfelé szoktam látni a molnárkocsis Jt-ket, mert sok városban megfordulok. Várom, hogy egyszer megszólítsanak, de eddig nem történt meg. Amúgy nem olyan régen elmentem egy összejövetelre. Egy kedves testvér oda jött, beszédbe akart elegyedni. Én meg közöltem, hogy ki vagyok közösítve. szegény 3 métert ugrott hátra. Utána az összejövetel alatt folyamatosan próbált"szemmel verni". Úgy sajnáltam szegényt, pedig nem vagyok fertőző...de nem járok azóta, mert valaki úgy beszart a férfi wc-be, hogy a kisteremben nem lehetett meglenni, ahová szerényen behúzódtam. Mindenki zavartan heherészett a kulaszag miatt. A nagyon régiek, ahogy emlékszem, őrizték a régi kiadványokat.

a századik juh 2017.01.19. 11:29:53

@Vénvarangy: Nem nem, ez minden királság és kongresszusi teremben így van, főleg a Béthelekben. Tudod, a fejétől bűzlik a hal, ezt érezni mindenütt, meg a 22 szer átcimkézett szellemi táplálék rothadását és kipárolgását, ezen felül a szőnyeg alá söpört dolgok is bűzlenek, minden gyülekezetben.

Vénvarangy 2017.01.19. 12:20:28

igen, emlékszem, ahová jártam D-Nyugat gyülekezet volt, de úgy hívták, hogy D-Vadnyugat...

a századik juh 2017.01.21. 07:25:27

@Vénvarangy: Én, mint az Északkelet-Nyugatdél gyülekezet tagja, teljesen jogosnak tartom ezt!

Igazság Kereső 2018.06.27. 00:53:34

@a századik juh: Ne ne! Semmiképp se dobja senki a szemétbe! Bizonyítékok lehetnek ellenük az elkövetkező 100 évben! Gyanítom,hogy 100 év múlva is "mindjárt itt lesz"....
süti beállítások módosítása