Jehova Tanúi és a kuruzslás
2017. április 24. írta: a századik juh

Jehova Tanúi és a kuruzslás

fulesjuh.jpg

Miután sokak szerint Jézus nevének használata miatt!!!! tiltották be Jehova Tanúit Oroszországban, sőt, csak az Orosz nyelv sajátosságai miatt tűnnek a fordítások szélsőségesnek!!! gondoltam, megosztok egy tényt:

.

.

Oroszországban gyors egymásutánban 18 Jehova tanúja és Jehova Tanúival tanulmányozó személy halt meg a vérátömlesztés elutasítása miatt, köztük 4 gyermekkorú. Ezek a halálesetek nagy visszhangot váltottak ki Oroszországban, főleg a gyermekek halála gondolkoztatta el az embereket.

Több dolgot is figyelembe kell venni:

1: Mindenkinek joga van olyan kezelést választania, amilyet akar.

2: Senkinek sincs joga orvosi szakképesítés nélkül orvosi kezelésre vonatkozó utasításokat adni másoknak.

3: Amelyik vallás öngyilkosságra buzdítja BÁRMILYEN HELYZETBEN a követőit, az szélsőséges.

 

Tehát dönthetek úgy, hogy nem akarok vért elfogadni, ehhez jogom van.

 

noblod.jpg 

De ahhoz már nincsen jogom, hogy

a vallásom tagjaival kötelezően aláírassak olyan ORVOSI dokumentumokat, amelyek élet-halál között döntenek adott esetben,

miközben sem az aláírásnál, sem azelőtt, sem azután nincs jelen olyan orvos, akinek az adott területen gyakorlata, tapasztalata van.

Jehova Tanúi foggal körömmel tiltották az oltások elfogadását a tagjaiknak. Gondoljon bele minden Jehova Tanúja szülő, mit tenne, ha most megint ezzel jönne a Watchtower?

Az, amit oltás ügyben csináltak, és az, amit a vérrel kapcsolatban csinálnak... kuruzslás az Orosz hatóságok szerint.

sanyi.jpg

És hiába gondolja azt egy tanú, hogy ő nem kuruzsló, mert azok a kiadványok, amiket terjeszt, nem orvosi kiadványként törnek pálcát igaz keresztények számára elfogadható és nem elfogadható egészségügyi kezelések mellett... ez kuruzslás, és a törvény bünteti Oroszországban.

Pláne akkor, ha már figyelmeztettek ebben a témában valakit, de csak köti az ebet a karóhoz!

 

Az Oroszok gentlemanek voltak, előre szóltak, hogy baj lesz, ha nem változtatnak. Nem változtattak, betiltottak 87 kiadványt. Ezt a 87 kiadványt megjelentették a JW.ORG-on. Szóltak nekik, ne tegyék, falra borsó, JW.ORG betiltva.

koran.jpg

Továbbra is ment az izmozás, a hatóságok figyelmeztették a szervezetet, házkutatás lesz 1 hónap múlva náluk.

El is kezdték nagy bőszen megsemmisíteni a terhelő bizonyítékokat, és elhordani a fiókhivatalból, de a hatóság a közutakon elkapta őket a bizonyítékokkal, és még a fiókhivatalban is találtak bőven törvénytelen dolgokat, ezért választotta a 12 ügyvéd azt a taktikát a tárgyaláson, hogy

érvek és védekezések helyett megható történeteket kell mesélni a bíróknak Jehova Tanúi szenvedéseiről, amiért egyébként egyértelműen a Watch Tower tehet.

 

 

De:

Egy szervezethű vén NEM NÉZ UTÁNNA A VÁDPONTOKNAK, mert az a szervezet elleni lázadás lenne, Oroszország HITEHAGYOTT ország, és bármilyen média, ami beszámol a perről, hitehagyott, kivéve a JW.ORG-ot!

szolgalat.jpg

Ennélfogva egy szervezethű személy semmit sem tud a perről, csak azt, hogy megtámadták Isten népét, aki információval rendelkezik a perről, az HITEHAGYOTT, ha terjeszti is a per vádpontjait mondjuk, a testvérek között, akkor azért ki is közösíthetik.

Mi a helyes hozzáállás tehát egy szervezethű tanú részéről a betiltáshoz?

Mindenekelőtt ha bárki a betiltásról kérdez, így kezd a válaszod:

"A betilás nem véletlenül Adolf Hitler születésnapján történt! Ön szerint miért pont ezen a napon, április 20.-án hozta meg ezt a döntés a volt Szovjetunió bírósága?"

.

.

 

Az Oroszországi betiltás meg kifejezetten jót tesz Jehova Tanúinak, hiszen, idézném:

Főműsoridőben akkora hírverést kapott a szervezet, hogy az garantálja az évtizedekig tartó növekedést! Akkora reklámértéke volt van és lesz ennek, hogy a szervezet összes vagyona sem lenne elég arra, ha ezt a reklámidőt meg kellene fizetni!

 

kepzes.jpg

                    A pici még nem tudja, miről is szól ez a mese...fagyipenz_1.png

Az, hogy a Jw.org-on azt írják, hogy ennek katasztrofális következménye lehet, nem érdekli a véneket.

A vádpontok sem érdeklik a véneket, mintha Sátán e-mail címét akarnám nekik megadni, úgy tiltakoznak ellene, hogy megtudják!

Én rendkívül szélsőségesnek tartom, hogy a Híradóból vett tájékoztatás terjesztése kiközösítési ok lehet ebben a szervezetben,

wachtower_ragaszto.jpg

miként az is, ha az életed megmentésének érdekében elfogadsz egy nemzetközileg elismert orvosi beavatkozást, vagy mondjuk veszel egy lottót.

 

Ellenben a JW.ORG-on van egy érdekes megállapítás, amit többszázezer tanú hozzátartozója tud cáfolni:

    • "kuruzsló nem tud ártani a Tanúnak: yb07 234

    • dx86-16 - Index 1986–2016"

 http://wol.jw.org/hu/wol/s/r17/lp-h?q=kuruzsl%C3%B3&p=par

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr6512444969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2017.04.24. 06:45:36

"A betilás nem véletlenül Adolf Hitler születésnapján történt! Ön szerint miért pont ezen a napon, április 20.-án hozta meg ezt a döntés a volt Szovjetunió bírósága?"

Nos erre is meg van a válasz. Valószínuleg azért, mert a vizsgálat során
az orosz legfelsobb bíróság látókorébe kerult az Ortorony szervezettol
a Hitelrhez intézett elhíresult levél 1933 -ból, amelyben az Ortorony szervezet akkori képviseloi kifejtették, mennyire azonos elveik vannak a nemzeti szocialista eszmék teruletén, mikozben akkor is uszítottak a zsidók, a katolikusok ellen, mint az azóta is teszik.
Az Orosz Legfelsobb Bíróság emlékeztetni akarta ezzel az Ortorony
szervezet vezetoit, hogy a Hitlerhez címzett Deklaráció óta mit sem változott.

a századik juh 2017.04.24. 08:56:15

@leslie07: Ez dejó! Én egészen másfelé asszociáltam a 4.20. ügyében, de a te áthallásod mögött valódi ráció lehet!

keresemazutam 2017.04.24. 19:06:55

@a századik juh:
" a Híradóból vett tájékoztatás terjesztése kiközösítési ok lehet ebben a szervezetben,"

Ez nálatok komoly ?

a századik juh 2017.04.25. 05:11:03

@keresemazutam: Én úgy tudom, a szervezet aktuális tanításától eltérőben hinni már kiközösítési alap, ha még terjeszti is azt az illető, pláne.

keresemazutam 2017.04.25. 08:23:30

@a századik juh:

A híradó tartalmának másokkal történő megosztása még nem jelenti az abba vetett hitet. Ez így nagyon kisarkított, persze vannak észbontó szituk is...

a századik juh 2017.04.25. 09:37:17

@keresemazutam: Emlékszem még, hogy a "szupersarkított" az dícséret volt régen. Én a magam részéről a sarkokban keresem a koszt, mert középről úgy-ahogy feltakarítottak a szervezetben, a koszt egy érdeklődő nem biztos, hogy észreveszi a sarokban, pedig gondolom egyetértünk abban, hogy van.
Márpedig a sarokban lévő kosz megmutatásához ki kell sarkítani a dolgokat, ezt teszem a cikkeimmel, valóban!

De hogy még morbidabb legyek: pár éve az egyik kongresszuson az előadó feltett egy kérdést, hogy olvastátok-e már a mai napon megjelenő új énekek szövegeit a honlapon?

A tv-ben látható volt, hogy mennyien bólogatnak.

Majd az előadó kifejtette, hogy a JW.ORG on az adott résznél volt egy figyelmeztetés, hogy csak azok olvassák el, akiknek már volt olyan kongresszusa, és úgy lehetett olvasni, hogy leokéztad, hogy volt olyan kongresszusod... a kongresszuson lebuktak vagy 500-an, hogy hazudtak, és szembementek a szervezet elrendezésével, ami alap a kiközösítésre...

(néma csönd a teremben)

... de látom, hogy mindannyian megbántátok.

Úgyhogy sarkított esetekben a JW.ORG olvasása is lehet kiközösítési alap, én azt mondom, CSAK A VÉNEN FÜGG, AKARJA-E.

Régóta írom, hogy akár egy lecsukott wc-tetőből is ki lehet kerekíteni egy kiközösítést, ha az adott vén úgy akarja, és ebben le is mérhető a szervezet szélsőségessége, szerintem, sarkítva!

keresemazutam 2017.04.25. 11:24:26

@a századik juh:

Azzal egyetértek ,hogy van kosz és nem csak a sarokban!

Nálam (természetessen másnál ez másként lehet) két részre oszlik a probléma.

Ha veszek egy autót és azt koszossan adják át, akkor, ha ez zavar a márkakereskedés vezetőjéhez intézek reklamáciot. Ez nem mérvadó az autómárka megitélésében. Bosszantó lehet, de ez "csak" a takarító személyt (véneket) minősíti. Érdemes lehet foglalkozni vele (jobbitó szándékal) de emmiat nem járatnám le a márkát (szervezetet).

Ellenben, ha folyton meghibásodik, nem felel meg a meghirdetett paramétereknek az bizony közérdekü információ! Ha egy autónak gyárilag hibás a kormánya, a használhatatlanságát nem az igazolja, hogy koszossan adták át, szerintem...Öt gyülekezetbe jártam, egyikből sem akartak kiközösíteni az említett okok miatt (pedig reklamáltam rendessen)! Mégis kint vagyok, alapvető tanítási kérdések miatt jöttem el!

Persze mindenkinél más veri ki a biztosítékot, ezt is elfogadom.

a századik juh 2017.04.25. 13:16:22

@keresemazutam: A látható helyen lévő kosz valóban nem befolyásolja a használhatóságot, ámde a motorban lerakódott retek nemcsak az autóra, hanem a benne utazókra és a környezetemben közlekedőkre is veszélyes lehet. Ha rétegvastagságmérővel méred, jól látszik, hogy 22szer át volt festve a kocsi, és sajnos, mint kiderült, sáskatápszállító kamionnal ütközött, és az komplett beterítette a kocsit, minden vezetékbe és hengerbe jutott...
Azok a takarítók valójában az autószerelők voltak, akik szerint abba a 2016-os motorba nem lehet szintetikus olajat rakni, csak olivaolajat, azt is csak hidegenpréseltet, és csak a feketéből.

Sajnos az általad említett márkakereskedésben az adott ország törvényeit áthágva nem tartanak Vásárlók Könyvét, pedig akartam reklamálni, meg előttem is akartak, meg még mögöttem is, de egyrészt nem hagyták, másrészt meg úgy tudom az előttemlévőktől, hogy a márkakereskedés fényképet készít rólunk, reklamálókról, és az adatainkal visszaélve átküldi azt a márka minden kereskedésébe, és minden márkatársunknak jelzi, hogy mi el akarjuk lopni az ő ugyanolyan kocsijának a kulcsát, mert a sajátomat felrobbantottam, és a többiekével is ezt akarom tenni, pedig én csak meg akartam kérdezni, mi zörög a sarokban...

Ugyanakkor sok olyan testvért ismerek, akik büszkék a kocsijukra, csak matricázzák a hiányosságait, mert ami jó, azt nem kell javítani!

Ugyanis az AUTÓ feltalálója hiába szólt többször is, hogy a műszerfalon lévő visszajelzőknek fontos szerepe van, például ha kigyullad a

"Ellenőrizd a szövegkörnyezetet!" jelzés, azt illik komolyan venni, de a márka vezetői mégis JW.ORG matricákat osztogattak, és arra buzdították a tulajokat, hogy ragasszák azt a visszajelzőkre, ezzel is kifejezve a bizalmat a márka iránt, holott az AUTÓ hamarabb volt, mint az autómárka...

Az autószerelőkkel általában négyszemközt nincs is semmi baj, simán jó fejek, csak amikor több autószerelő jön össze, akkor kezdenek gyököt vonni egymásból, és bolhát csinálni az elefántból.

"Öt gyülekezetbe jártam, egyikből sem akartak kiközösíteni az említett okok miatt (pedig reklamáltam rendessen)! "

Azért lehet, nagyokat néznél, hogy milyen jellemzéseket írtak rólad a másik gyülekezetnek a vének, amikor gyülekezeteket váltottál... és már megint egy törvénytelen és szélsőséges dolognál tartunk!

a századik juh 2017.04.25. 13:24:02

Majd elfelejtettem! Amikor meghalt Prince, 2 testvér elkezdte terjeszteni, hogy valamelyik hírműsorban azt hallotta, hogy Prince tanú voltHÚAZONNALBEFELEAKISTERMBEHONNANVESZTEKILYETKIZÁRTDOLOG, stb, stb, stb...

Most szintén van tabutéma, a szervezet sztárteniszezőjének nemteokratikus kapcsolata és gyermekáldása, erről is tilos beszélni, mert eléggé rossz fényt vet a szervezetre, és egycsomó kérdést vet fel.

keresemazutam 2017.04.25. 13:43:13

@a századik juh:
:) Már ez utobbi válaszodért is megérte feszegetni a kérdést! Sok mindenben egyet tudok érteni, de valószinű az én "kötelező szervízeim" körültekintöbbek voltak! Volt átjelentésem amit felolvastak és megkérdezték,mehet-e így? És volt amit titkoltak (a vásárlok könyvébe is hiába írtam) de azt hiszem azok tartalmán sem lepődnék meg! :)

a századik juh 2017.04.25. 14:00:54

@keresemazutam: Sokakkal ellentétben én tudom, hogy a feszegetés egy biztonságtechnikai minőségellenőrzés, azaz jó dolog!
Ami stabil, azt feszegethetem éjjel nappal, nem árt neki, aminek meg árt a feszegetés, ott alapból baj van. Sajnos sokak elfelejtenek feszegetni dolgokat, sokan meg rombolásnak veszik a feszegetést.

Igazság Kereső 2018.06.18. 23:30:45

@a századik juh: Tudod, legtöbbszőr a gyártónak nem tetszik a feszegetés,a minőségellenőrzés! Hátha nem megy úgy a termék! Emlékszem, vettem egy öltönyt, ahol vettem ,meg-meg gyűrögettem,hogy milyen anyagúak is( amelyik jó az gyűrés után hamar vissza is áll az eredeti állapotba) az eladő nő azonnal rámszólt,mint egy házisárkány,hogy nehogy mán gyűrögessem,hogy képzelem! Hoho.... Megszóllalt a vészcsengő,el is köszöntem szépen! :D Ahol nem lehet tesztelni, ott a teszt szinte 100% hogy hibás vagy minimum kifogásolható minőségű terméket takar! "Minden állítás saját magán áll,vagy bukik, függetlenűl annak forrásától!" Miért fél az Igazság a tesztektől, vizsgálódástól, egyszerű kérdésektől? Ha JT az Igazságot szolja/ná/ akkor bármi ellenvetés ellenére igaznak(bár belehet mindent feketíteni) bizonyúlna,és az őszinte vizsgálatok mindenre fénytderítenek!
süti beállítások módosítása