Krisztus napja, avagy  az Úrnak [Jehovának, NW] nagy napja
2018. július 07. írta: a századik juh

Krisztus napja, avagy az Úrnak [Jehovának, NW] nagy napja

Jehova tanúja vagy/voltál, de még nem hallottál Krisztus napjáról?

Pedig mennyi ideig tanulmányoztad a "Bibliát"...

befogja_a_szemet_1.png

 

"Így lesz okom örömre Krisztus napján, mert tudni fogom, hogy nem hiába futottam, és nem hiába dolgoztam keményen."  Filippi 2:16 NWT

Ugye-ugye?

Nade MIKOR van a Krisztus napja?

wachtowerrossz_ora.jpg

Hát erről nem ír az Őrtorony-könyvtár, viszont az Úr napjáról igen.

Sofóniás például ezt írta:

„Közel van az Úrnak [Jehovának, NW] nagy napja, közel van és igen siet” (Sofóniás 1:14

Nadehát hogy kerül Jehova Krisztus helyére, mikor sem a legrégebbi ószövetségi lelet nem tartalmazza a Sofóniás 1:14-ben a Jehovát, sem az Újszövetségben nincs benne a Jehova, pedig mindkettő görög?

Meg mikor is van Krisztus... akarom mondani Jehova... vagyis az Úr napja?

 

"Szemtanúja annak, amit Jehova Isten és Jézus Krisztus az Úr napján megvalósít. Az Úr napja 1914-től, Isten Királyságának megalapításától, Krisztus millenniumi uralmának végéig tart."

w09 1/15 30. o.–32. o.

  • Főbb gondolatok a Jelenések könyvéből (I. rész)

 

caution-300x200.jpg

 

Namármost akkor a kérdés az, hogy

 

minek örül Pál 1914 óta?

 

"Így lesz okom örömre Krisztus napján, mert tudni fogom, hogy nem hiába futottam, és nem hiába dolgoztam keményen."  Filippi 2:16 NWT

 

Nehezítésként elmondom, hogy a Watch Tower szerint:

"Minden bizonyíték amellett szól, hogy ez az égi feltámadás 1918-ban elkezdődött, miután Jézus 1914-ben trónra ült, és kilovagolt, hogy megkezdje királyi hódítását."

  • re 17. fej. 100–104. o. - Jelenések csúcspontja (re)

 

 

A megfejtéseket komment formájában várom.

A nyeremény egy

használt, de jó állapotú

Neymar csocsóasztal [képe]:

 

 

neymar_csocso.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr6814098689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2018.07.08. 23:41:23

Hm...... Pált kéne megkérdezni,hátha ott van. :D Ja...csak a bibi 1914 körül van! Hoppá! All in all, azt gondolom,hogy az Úr napja az ítélet nap! Akkor lesz Pálnak jutalma! Akkor, és nem 1914-ben! Kérem a csocsoasztalt! :P :D Megint első lettem! Nocsak, talán nem volt annyira figyelemfelektő a cikk...

a századik juh 2018.07.09. 04:31:54

@Igazság Kereső: Kedves igazság Kereső. Az igazság az, hogy "A nyeremény egy használt, de jó állapotúNeymar csocsóasztal [képe]" Mint látod, szögletes zárójelben ott van, hogy a kép a nyeremény, így mostmár megnézheted!

Igazság Kereső 2018.07.09. 22:51:02

@a századik juh: :D Nyilván, csak vicc! :) Én is viccelek, remélem át jött! Másfelől,ismét jár a nyermény cikk minden első komment után? Hehe Na jó.... Oké.... Nem vetem el a súlykot,még vissza jön.... XD :)

a századik juh 2018.07.09. 23:12:28

@Igazság Kereső: Természetesen! És: Természetesen!

Igazság Kereső 2018.07.09. 23:23:45

@a századik juh: Már félek kérni... :D Nem akarom kihasználni a kreativitásodat! :D :) Ha már kérhetek(ez lesz egyelőre az utolsó) legyen mondjuk: Van-e tudatos élet a fizikai halál után a Biblia szerint? Nem egyértelmű a "kép" számomra még Tanú gondolkodással sem. Mert a Biblia sem tűnik nekem egyértelműnek a témában. Kettősséget látok,mármint van de nincs... Nekem ez zavaros picit. Pokolban NEM HISZEK ,ha lenne is halál utáni élet! Énok esete, Jézus példázata a Lukácsnál, de ugyanakkor itt van a "halálalvás" kifejezései, de ezeknek az ellentéte is kiolvasható a Bibliából! Segíts picit,ha tudsz! Köszi! :) Kíváncsi lennék,mit gondolsz erről a Biblia fényében,mert nem tiszta ez nekem! :)

a századik juh 2018.07.11. 07:20:33

Vettem. Érdekes téma. Most nincs időm rá, de igyekszem.
süti beállítások módosítása