Ihletett-e Jehova Tanúi Vezető testülete?
2018. július 08. írta: a századik juh

Ihletett-e Jehova Tanúi Vezető testülete?

Kedves testvérek,

elérkezett a meghatározott idő!

Jehova Tanúi Vezető testülete bejelentette, hogy

2020 Nisszán 14.-én kezdődik Armageddon!

Aki szeretné túlélni Jehova nagy napját, adja el mindenét, és költözzön a legközelebbi Béthelbe.

Mivel csak 3 millió embert tudunk elszállásolni, e sorsdöntő lépés előtt egyeztessetek a helyi vénekkel, akik segítenek majd Nektek abban, hogy az úttörőkön kívül kik férnek még be a menedékként szolgáló Béthel-otthonokba.

menyasszonyok.jpg

koronaskereszt.jpg

Nem hivatalos adatok szerint

több, mint 8 millió Jehova Tanúja vár

egy ilyen, vagy egy ehhez hasonló bejelentésre, miközben a Biblia nem beszél semmilyen Vezető Testületről, sem nagy, sem kisbetűvel, sem egybe, sem különírva.

Mi ennek az oka?

Jehova Tanúi arra tették fel az életüket, hogy minden embernek reklámozzák a Watch Towert és a Jw.org-ot, az amerikai Watch Tower profitorientált részvénytársaság folyton változó álláspontját a Biblia tanításáról nyomtatott vagy/és elektronikus formában.

zion.jpg

Ezen elhatározásukat keresztelkedésük előtt nyilvánosan ki is kell jelenteni, a Watch Towert "Isten szervezete"-ként emlegetik.

A Watch Tower úgy láttatja a tagokkal, hogy a Wezető Testület vezeti a Watch Towert, ennélfogva "Isten Szervezetének Vezetői" nyilvánvalóan Isten emberei, akik "szellemi táplálékkal látják el Isten népét".

wachtower5cent.jpg

Jehova Tanúit úgy manipulálják, hogy ezen alapfelvetés LEVEZETÉSÉBEN higgyenek mindazok ellenére, amit a Watch Tower kiadványok állítanak, hiszen

"Isten Szervezetének kinevezett Vezetői, akik szellemi táplálékkal látják el Isten népét, a megfelelő időben a szellemi táplálék által figyelmeztetik Isten népét, amit Jehova majd védelemben részesít."

lettsikoly_1.jpg

 

Csakhogy a Watikáni Wezetők nem rendelkeznek ilyen kinevezésekkel, sem képeségekkel, még csak nem is Ők vezetik a Watch Towert,

Ők csak a marketingrészleg bábjai,

hiszen a Watch Tower egy "Inc.", egy részvénytársaság, amelynek főrészvényesei, így konkrét tulajdonosai vannak, nem bizonyítható információk szerint kerek 500-an.

 jw_org_penz.jpg

A tulajdonosok, vagyis a részvényesek alkalmazottai a Wezető Testület tagjai, a részvényesek mondják meg, hogy mit akarnak, amit a Wezető Testület ad át megfelelő formába csomagolva a tagoknak számtalan modern módon, immár Tv evangelizációs műsorokban is.

A Watch Tower, amit Russell testvér a 29. születésnapjára kapott az apjától, a kezdetektől fogva azt a látszatot kívánja láttatni a követőivel, hogy a Watch Tower ihletett, kiadványai,írásai Istentől származnak.

Ezért azt állítják, hogy Őket, a Wezető Testület tagjait HA ÖSSZEJÖNNEK, akkor a Szent Szellem vezeti.

"13. Miben segíti a vezetőtestületet a szent szellem?

13 A szent szellem működésének bizonyítékai. A szent szellem segít a vezetőtestületnek, hogy megértse a Szentírásnak olyan részeit, melyek korábban nem voltak világosak. Gondoljunk csak az előző bekezdésben említett felsorolásra. Nem vitás, hogy egyetlen ember sem lenne képes magától megérteni és elmagyarázni „Isten mélységes dolgait”. (Olvassátok fel: 1Korintusz 2:10.) A vezetőtestület úgy gondolkodik, mint Pál apostol, aki ezt írta: „Ezeket szóljuk is, de nem emberi bölcsesség által tanított szavakkal, hanem a szellem által tanítottakkal (1Kor 2:13)A hitehagyás és szellemi sötétség hosszú évszázadai után 1919-től rövid idő alatt számos bibliai tanításra  derült fény. Mi másnak lehetne ezt köszönni, mint a szent szellemnek?” 

"14. A Jelenések 14:6, 7 szerint hogyan támogatják Isten népét az angyalok?

14 Az angyali támogatás bizonyítékai. A vezetőtestületre óriási felelősség hárul, mivel több mint nyolcmillió hírnök tevékenységét hangolja össze a világ minden táján. Mi a titka a prédikálómunkánk sikerének? Többek között az, hogy angyalok is részt vesznek benne. "

papa_1.jpg

"15 Követik Isten Szavának az irányítását. (Olvassátok fel: János 17:17.) Vegyünk egy példát 1973-ból. Az Őrtorony június 1-jei száma (magyarul 1974. november 1-jei szám) feltette a kérdést: „Alkalmasak-e. . . az alámerítésre azok, akik nem képesek abbahagyni a dohányzást?” A válasz így szólt: „A bibliai bizonyítékok arra a végkövetkeztetésre vezetnek, hogy nem alkalmasak rá.” A cikk több bibliaversre is utalt, majd kifejtette, hogy miért kell kiközösíteni a megbánást nem tanúsító dohányosokat (1Kor 5:7; 2Kor 7:1).  Ezt írta:

„Ezek [az intézkedések] azonban nem jelentenek önkényes, diktatorikus erőfeszítéseket. A szigorúság valójában Istentől ered, aki az ő írott Igéje által fejezi ki magát.”

Van-e még egy olyan vallásszervezet, amely kész teljes mértékben elfogadni Isten Szavának az irányítását, még akkor is, ha ez a tagjai egy részének komoly nehézséget jelent? Egy nemrégiben megjelent könyv, mely az Egyesült Államokban működő vallásokról szól, megállapítja: „

A keresztény vezetők rendszeresen módosítják a tanításaikat, hogy azok összhangban legyenek a híveik és a szélesebb társadalom által elfogadott nézetekkel.”

valodi_szornyeteg_1.jpg

A vezetőtestület nem a közvéleményre alapozza a döntéseit, hanem Isten Szavára, és ez is ékesen bizonyítja, hogy valójában ki vezeti Isten népét."

    Őrtorony (tanulmányozásra szánt kiadás)  |  2017. február 

https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/orony-tanulmanyozas-2017-februar/ki-vezeti-ma-isten-nepet/

 

Ezeket a bekezdéseket olvasva

azt gondolhatjuk,

hogy hamár a Szent Szellem segíti a Wezetőket, akik       

" nem emberi bölcsesség által tanított szavakkal, hanem a szellem által tanítottakkal"

töltik meg a kiadványaikat és a honlapjukat, akkor bizony ihletett és tévedhetetlen dolgokat fogunk bennük találni, ugye?

jezusnemvarazsolt_3.gif

Azonban ez koránt sincs így, mert a fenti gondolatsor ELŐTT a Wezetők bevallják, hogy:

"KI VALÓJÁBAN A HŰ ÉS ÉRTELMES RABSZOLGA?

12. Milyen kérdés merül fel a vezetőtestülettel kapcsolatban?

12 A vezetőtestület sem nem ihletett, sem nem tévedhetetlen. Előfordulhat, hogy téved tanításbeli kérdésekben vagy szervezeti döntésekben. Az Őrtorony Kiadványok Indexében van is egy olyan címszó, hogy „Hitnézetek világosabb megértése”. Ez alatt fel van sorolva, hogy milyen kiigazítások történtek 1870 óta abban, hogy hogyan értünk egy-egy bibliai tanítást.

Jézus nem állította, hogy a hű rabszolga tökéletes szellemi táplálékot fog készíteni." 

Őrtorony (tanulmányozásra szánt kiadás)  |  2017. február

https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/orony-tanulmanyozas-2017-februar/ki-vezeti-ma-isten-nepet/

 putinhe.jpg

Azaz "A vezetőtestület sem nem ihletett, sem nem tévedhetetlen." Pont.

 

Ezek után magyarázzák el, hogy a Szent Szellem a hibás, aki FÉLREVEZETTE nem egyszer a Wezetőket, akik amikorTÉVEDTEK, akkor nem emberi dolgokat szóltak, hanem azt, amit a Szent Szellem "értetett meg" velük, azaz a Szent Szellem akarta, hogy TÉVES HITNÉZETEKET ÉS VILÁGVÉGEDÁTUMOKAT hirdessenek világszerte, akár havi 100 000 000 példányszámban, éveken-évtizedeken keresztül.

evszamok.jpg

Vagyis a Watikáni Wezetők

félrevezetéssel vádolják a Szent Szellemet,

ergo hazugsággal, nem is eggyel, hisz a Watch Tower történelméhez írd és mond

22 hamis világvégedátum,

és valószínűlegfeltételezhetőenlehetséges mintegy

144 000

"tanításbeli kérdésekben vagy szervezeti döntésekben" jelentkező TÉVEDÉS kapcsolódik.

Figyeljük meg alaposan, hogyan mossa össze SZÁNDÉKOSAN a fogalmakat a Watch Tower alábbi gondolata:

"5. Ki irányítja Isten szervezetét, és hogyan?

5 A Szentírásban található „élő Isten gyülekezete” kifejezés egyértelművé teszi, hogy ki irányítja ezt a szervezetet. A szervezet teokratikus, vagyis Isten irányítja. Jehova Jézuson keresztül gondoskodik irányításról a népe számára — akit Ő nevezett ki a gyülekezet láthatatlan Fejévé —, valamint a saját ihletett Szava, a Biblia által (1Timóteus 3:14, 15; Efézus 1:22, 23; 2Timóteus 3:16, 17).

https://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/1102002074

 

100.jpg

 

Az ilyen, és ehhez hasonló írásaik miatt kerülhet konfliktusba például egy igazságkereső személy a wénekkel, akik egyértelműen állítják, hogy mivel a Wezetőket Jehova irányítja, így a kiadványok ihletettek.

Mivel a wének ilyeneket mondanak, -a kevésbé fanatikusok "csak" sugallnak- ezért a tagok, akik alapból tudják, hogy "A vezetőtestület sem nem ihletett, sem nem tévedhetetlen", mégiscsak úgy gondolják, hogy mégiscsak ihletett és tévedhetetlen a Watch Tower, így a Wezető Testület is, és akár a wének is.

Mert ugyan nem ihletettek, de a Szent Szellem vezeti őket, lásd, a wének kinevezése Szellem általi, habár a Köf dönt, de Őt a Szellem vezeti...

Ez a DUPLAGONDOL remekül jellemzi Jehova Tanúit, akik tudván tudják, hogy napjainkban nincsennek csodák, de simán elhiszik, és mesélik a JW.tv-ben látottak alapján, hogy Jehova homokot szállított egy elhagyatott szigeten történő Királyságterem-építéshez, mert a Sátán Csatlósai helyi homokmaffia nem adott el szentéletű testvéreinknek egy deka homokot sem.

Ezért van az, hogy tőlem, többszörösen kiközösítésre jelölt, rossz társaságnak tartott szervezetkritikus bloggertől kérik azt igazságkereső Jehova Tanúi, hogy írjak egy cikket a Watikáni Wezetők ihletettségéről.

Íme a Világosság Angyala:

jwlisa.jpg

Bevallja, hogy nem ihletett, de emellett azt parancsolja, hogy

"„Vegyük figyelembe azt a tényt is, hogy Jehova szervezete az egyetlen az egész világon, amelyet Isten szent szelleme vagyis tevékeny ereje vezet. (Zak 4:6) ”      Őrtorony, 1973. július 1., 402. oldal

 

A hab a tortán, hogy a tévedéseiket a Szent Szellem nyakába varrják, miközben kijelentik:

"„1942-ben a 'hű és értelmes rabszolga' Jehova tévedhetetlen szellemétől vezérelve tudatta velünk, hogy a demokratikus országok fogják megnyerni a II. Világháborút, és hogy létre fogják hozni az Egyesült Nemzetek Szervezetét.” Őrtorony angol nyelvű kiadása, 1960. július 15. 444. oldal 

wtf1.jpg

 

Foglaljuk össze, mit tanultunk ma:

 

"A szent szellem segít a vezetőtestületnek, hogy megértse a Szentírásnak olyan részeit, melyek korábban nem voltak világosak." 

"Jehova szervezete az egyetlen az egész világon, amelyet Isten szent szelleme vagyis tevékeny ereje vezet."

"Jehova [szelleme] tévedhetetlen"

 

"A vezetőtestület sem nem ihletett, sem nem tévedhetetlen."

pinokkio.jpg

Világos, mint a vakablak, nem?

Desszertnek még pár szellemi csemege:

„Az Őrtorony nem valamely embernek, vagy embercsoportnak az eszköze, és nem is emberi szeszélyeknek megfelelően kerül kiadásra. Az Őrtorony nem emberek véleményét tükrözi. Isten táplálja az ő népét, és bizonyos, hogy Isten azokat használja fel, akik az ő saját akarata szerint szeretik és szolgálják őt.

Azok, akik szembeszállnak az Őrtoronnyal, nem képesek megérteni azt az igazságot, melyet Isten ad szervezete gyermekeinek, és ez a legnagyobb bizonyíték arra, hogy az ilyen szembeszegülők nem tartoznak Isten szervezetéhez.”                                 

Őrtorony, 1931. nov. 1. 327. oldal 

w2.jpg

 

“Jehova Isten előre tudatta felkent követőivel, hogy ezek az írásszövegek mit jelentenek.” Őrtorony, 1931. június 1., 160. oldal 

V.S:

“Jehova népe elismeri, hogy nem áll ihletés alatt ma.” Őrtorony, 1952. április 15., 253. old.

milliok.jpg

 

“Rutherford bíró nem írhatta volna meg ezeket a dolgokat, hacsak Isten nem használta volna fel őt erre.” Aranykorszak 1935. október 23., 50.old. 

rutherford_rabositva_1.jpg

„EGY ÉVSZÁZAD ISTEN VEZETÉSE ALATT – AZ 1970-es év egy teljes évszázad elteltét jelzi azóta, hogy Charles Taze Russell és néhány társa megkezdték az Írások komoly és imateljes tanulmányozását. Mindezen évtizedek alatt Jehova szolgái szellemi felvilágosultságot és isteni irányítást élveztek.” Jehova Tanúi évkönyve 1975., 245. oldal  Kis "i" vel "isteni" irányítást?

wtmeeting.gif

 

“Ezenkívül Jehova angyalai képesek úgy irányítani az ügyeket, hogy aki megbotránkoztat másokat, az el legyen távolítva a népe közül.” Őrtorony, 2007. márc. 1. 24. oldal 

wwveg.jpg

 

“[Egy érett keresztény] teljesen megbízik az igazságban, úgy, ahogyan azt

Jehova Isten a Fián,

Jézus Krisztuson és

„a hű és értelmes rabszolgán” keresztül 

kinyilatkoztatja.” 

Őrtorony, 2001. aug. 1., 14. oldal  

vezetonek.png

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4014099927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vénvarangy 2018.07.08. 09:45:35

Szuper írás, 100.Juh! :)

a századik juh 2018.07.08. 09:54:47

@Vénvarangy: Köszönöm, remélem a megrendelőnek is megfelel. :)

Igazság Kereső 2018.07.08. 23:26:04

@a századik juh: Nos, gyapjas barátom, ez remek lett! Nagyon köszönöm a szellemi táplálékot! :D Gratulálok! Hogy sikerült ilyen hamar,ilyen profin.... gyors vagy,mint a gepárd! :D Hát igen... Olvasva a cikket, összefoglalva: Ezeknek a vezetőknek pszichiátriai kezelésre lenne szükségük! Még hogy a "hitehagyottak" az elméjükben "betegek"??? Ez akkor mi??? Tudathasadásos skizofrénia.... :D Kinyilatkoztatva vezetve nem vezetnek.... "Biztos úr! Az csak a látszat,hogy tajt részegen,fél meztelenül, sörösüveggel a kezemben itt ülök a kormány mögött,de nem én vezettem, higyje el, nem nem,nem én haladtam át 120-al a piros lámpán!" XD Fából vaskarika... "Ez nem az ami kilátszik!" :D De, hogy lehet mindezeket egy életen át bevenni??? Sőt,meghalni érte! Lassan azt kell irjam, ott ne Isten szelleme van,hanem az Ördögé!

a századik juh 2018.07.09. 05:13:02

@Igazság Kereső: Kedves egészségedre! Mint láthatod, a Watch Tower gyenge pontja a Watch Tower... Bármikor tévtanítással vádoltak, rövid keresés után sikerült találnom olyan kiadványt, amiben pont azt írják le, amiért engem hitehagyással vagy/és tévtanítással vádoltak. Merthogy az Őrtorony Rutherford vezetése alatt simán lesátánszócsövézte Russellt, feltételezi az elmebetegséget a felkentek zöménél, és így tovább, estébé. Mivel a szervezet idézeteit használom, kis átalakítással ez egy jó program is lehetne a Királyságteremben. Sok dicséretet kaptam már testvérektől, hogy igazán különleges és elgondolkoztató programot tartottam, de olyan is volt, hogy a véneink egészen egy frissdiplomás különlegesúttörővénhez szaladtak előadás után, aki simán nekem adott igazat, és nem is értette, min problémáznak a vének, hisz CSAK SZERVEZETI KIADVÁNYOKAT IDÉZTEM. Én azért nem különültem el, hogy a testvérek elől eltitkolt információkat, vagy a számukra nem egyértelmű összefüggéseket megmutathassam. Ha elkülönültem volna, nem beszélhetnék ezekről nyíltan velük. Pedig ezekről a dolgokról beszélni kell, ráadásul úgy, hogy meghallgassanak, esetleg még kérdezhessenek is. Nem mondom, hogy egyszerű, dehát maga a Szervezet kéri, hogy amit megtudtunk a Szervezetről, azt adjuk át másoknak... :)

Vénvarangy 2018.07.09. 08:00:59

@a századik juh: vagyis kettős ügynök vagy :)

a századik juh 2018.07.09. 08:23:51

@Vénvarangy:

"Függetlenül attól, hogy mióta ismerjük az igazságot, kötelességünk megismertetni másokkal Jehova szervezetét."

2015. Július 15-i Őrtorony, 9. oldal, 13. bekezdés

Véntestvérnek jelentem, én csak a Watch Tower utasításának megfelelően járok el. :)

Igazság Kereső 2018.07.09. 23:11:45

@a századik juh: De a bibi viszont minden esetben az,hogy ha nem értesz egyet AZ ÉPPEN AKTUÁLIS tanításokkal, az MÁR HITEHAGYOTT SZELLEM! Engem ezért itt azonnal felakasztanának,ha megtudnák!

a századik juh 2018.07.09. 23:13:25

@Igazság Kereső: Engem is megpróbáltak. Nem is egyszer.

Igazság Kereső 2018.07.09. 23:36:35

@a századik juh: Egyébiránt, NAGYON ÉRTÉKES az itt folytatott munkád! Jól csinálod,mert így,hogy aktív Tanú vagy, közelkerülhetsz mindenkihez,olyan személyek is kereshetnek, akik amúgy nem mernének közeledni, így megoszthatod velük az igazságot az "Igazságról"! Beépített ember! Kettős ügynök, ahogy Vénbarangy is írta! :D Vagy nem..... Nem jó, mert a kettős ügynök két irányú szivárogtató, oda s vissza! Beárúlja az ellen oldalt is! Nem pontos kifejezés szerintem! Beépíett ügynök! Fedő neve: a százsdik juh. :D

Igazság Kereső 2018.07.09. 23:38:36

Bocs a helyesírási hibákért! Így, késő este kezdek fáradni! :)

Jónás_ 2018.07.18. 15:06:48

"nem bizonyítható információk szerint kerek 500-an."

Bizonyíték egy ihletett oldalról!

wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/2001051#h=6
süti beállítások módosítása