Vizsgálat indult Jehova Tanúi ellen az "adatvédelmi nyilatkozat"uk miatt
2018. július 31. írta: a századik juh

Vizsgálat indult Jehova Tanúi ellen az "adatvédelmi nyilatkozat"uk miatt

Előzmény:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/2018/05/25/_emberek_adat_halaszaiva_teszlek_titeket_reload

 

Ennek előzménye:

"emberek (adat)halászaivá teszlek titeket"

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/2016/04/13/udvozlunk_a_blog_hu-n_57801

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr7114153597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vénvarangy 2018.07.31. 19:43:14

Hajrá 100.! Amúgy milyen eredményre számítasz? (Azon kívül, hogy te leszel a 100.Feketeseggű bari...)

Igazság Kereső 2018.08.01. 00:23:46

Kíváncsi leszek milyen eredménye lesz! Az a gyanúm, ez is ki lesz magyarázva.

a századik juh 2018.08.01. 05:36:35

@Marci kérdez: Köszönöm a beadó nevében is. Aki beadta, pusztán csak kiemelt pár idézetet, és megkérdezte, hogy ez jogszerű-e a hatóság szerint. Saját maguktól indították el vizsgálatot, hivatalból.

a századik juh 2018.08.01. 05:39:19

@Vénvarangy: " milyen eredményre számítasz?" Mivel a Stop Soros a Watch Tower ellen készült, úgy gondolom, ezen ügyön átívelő eredményre lehet számítani. Ha a hatalom úgy dönt, akár követheti is az Orosz példát.

Vénvarangy 2018.08.01. 07:47:51

@a századik juh: nem tudom, hogy mit tartalmaz a stopsoros, így nem is tudom, hogy az őrtorony ellen van. Írsz erről?

a századik juh 2018.08.01. 08:52:53

@Vénvarangy: Már írtam, igaz, nem részletesen.

További boncolgatását nem tervezem (egyenlőre) , mert az jogi segítségnyújtás lenne a Watch Towernek.

aszazadikjuhblogja.blog.hu/2018/01/25/_celra_tarts_avagy_kezdodik

Vagy üsd be az itteni keresőbe, hogy: soros, és kiadja.

Az írás csak felületes írás, akkor még csak tervezet volt, így nem voltak ismertek a nyilvánosság előtt a részletei. Azóta a törvényt elfogadták, és véleményem szerint a Watch Tower (és az ahhoz hasonlóan működő szervezetek) simán fennakadnak rajta, és nem a menekültek támogatása miatt, hanem a szervezet működése miatt. Precedens még nincs idehaza, de nemsoká lesz. :) Oroszországban viszont működött, mivel az ottani "egyház" külföldről pénzelt szervezet, miként a Magyar Jehova Tanúi Egyház is, ráadásul komoly ingatlanmutyikkal ott is, és itthon is, ez szintén a szervezet sajátosságai miatt van.

Vénvarangy 2018.08.01. 09:08:34

@a századik juh: maguk alá fognak priccolni örömükben a jt-k, ha bármilyen jellegű támadás éri őket. Teljesednek az írások...gondolják majd

a századik juh 2018.08.01. 09:45:23

@Vénvarangy: Ezek szerint a Watch Tower részéről üdvözölendő minden olyan esemény, amelyben Jehova Tanúi Egyházát bemószerolják a hatóságoknál.

Meggyőződésem, hogy ugyan van igazság a spriccolásban is, azonban én inkább arra hajtok, hogy diszkimináció nélkül ki lehessen jönnie azoknak, akik ki szeretnének jönni, de nem tudnak anélkül, hogy ne lennének ennek súlyos következményei.

Közben a bent maradtak is jól járnak, ahogyan írod, hisz megtisztultak...

Az már más kérdés, hogy kiket fognak tudni meggyőzni onnantól kezdve. :)

2018.08.01. 10:02:05

A ceg, ami egy szektat mukodtet, ami egyhaznak alcazza magat... Ezt kellene eldonteni a Mo.-i JT egyhaznak, hogy ceg vagy egyhaz kepeben kivannak-e tetszelegni? Hus vagy hal? Szena vagy szalma? Egy toronnyal ket lovat nehez megulni. A magyar jworgfanok olyan sokat gunyoljak a szamukra konkurens Hit Gyulekezetet, de a HGy sajat kozlesei szerint - HA minden igaz - nem vezet listat a tagjairol.

2018.08.01. 10:46:12

Nem mintha a HGy-t akarnám telibecsőrözni, de a helyi vének, meg a vénasszonyok sose mulasztanának el egyetlen alkalmat sem arra, hogy akár a pódiumról, akár hozzászólásban (magánbeszélgetésben meg pláne) ne szúrjanak oda a "hitgyüliseknek". Érdekes módon, a lenézett "konkurencia" - legjobb tudomásom szerint - mégsem iratta alá az adatvédelmi nyilatkozatot.
"A felekezethez tartozók számáról pontos adat nem áll rendelkezésre; a gyülekezet maga sem tart fenn nyilvántartást tagjairól."
hu.wikipedia.org/wiki/Hit_Gy%C3%BClekezete
A Tanúk "Isten boldog népe", ha szabadon tevékenykedhetnek, ők már boldogok, ha üldözik és korlátozzák őket, akkor is boldogok. :)))

a századik juh 2018.08.01. 10:56:44

@mikor_ebredjetek: "A ceg, ami egy szektat mukodtet, ami egyhaznak alcazza magat... Ezt kellene eldonteni a Mo.-i JT egyhaznak, hogy ceg vagy egyhaz kepeben kivannak-e tetszelegni? Hus vagy hal? Szena vagy szalma? Egy toronnyal ket lovat nehez megulni."

Te ismét Rátapintottál a lényegre!

A vallásoknak nem kell adatvédelmi nyilatkozatot kitölteniük, ellenben a cégeknek igen.

Ha egy vallás adatvédelmi nyilatkozatot töltet ki, a háttércége miatt, akkor több kérdés is felmerül, például ha ez egy cég, akkor mi alapján is volt adómentes Magyarországon, illetve hogy egy cég hogyan lehet elismert egyház?

És hamár ezek a kérdések felmerülnek, egy csomó másik kérdést is fel fognak vetni a válaszok, olyanokat, amikbe a Watch Tower a lakott Föld bolygó 50%-án már belebukott, és a Watch Tower Inc. adott országban történő betiltását eredményezte, gondolok itt például a helyi törvényeket kijátszó ingatlanmanipulációikra, amely oly jellemző erre az ingatlanmogul pénzszivattyúzó ragszolgatartó "könyvkiadó"ra.

2018.08.01. 11:31:07

@a századik juh: A "ceg vs. egyhaz" cimu feloldhatatlan ellentmondas okozza az onmagaval meghasonlott, skizofren Watchtower problemainak 100 szazalekat. Ideje lenne mar a vizet elvalasztani az olajtol.
Gyakran jatszom azt, hogy egy tornyos szituaciot elkepzelek templomi kornyezetbe atultetve :) Pl. Bozsi neni egy nap ugy dont, hogy kovetkezo vasarnaptol kezdve egy masik utcaban levo templomba fog jarni. Ezt kovetoen a regi templomba jarok minden kapcsolatot megszakitanak Bozsi nenivel, a pap es a ministransok felvaltva jarnak Bozsi neni hazahoz, hogy meggyozzek terjen vissza a templomba es foglalja el szokasos helyet a 3. sor 4. padjaban. Mivel ez sem segit, igy vegul a puspok latogatja meg Bozsi nenit, egy Bibliat lobogtatva, melybol felolvas Bozsi neninek. Bozsi neni azonban tovabbra is hajthatatlan. A puspok tajekoztatja a papot, hogy Bozsi nenit minden bizonnyal megszallta az ordog es mielobbi exorcizalast ajanl. Igen am, de exorcizalashoz Bozsi neninek elobb ala kellene irnia az adatvedelmi nyilatkozatot, amely ot az egyhazi segitsegnyujtasra jogositana, ennek hianyaban ugyanis a pap nem tudja konyvbe vezetni, hogy Bozsi nenin az exorcizalast elvegeztek.
Milyen eletszeru tortenet, nem? ;) Mintha egy Evkonyvbol vagtak volna ki ;)))

a századik juh 2018.08.01. 13:37:00

@mikor_ebredjetek: :D

Ez nagyon jó!

Folytatást kérek!

2018.08.01. 18:15:29

*A két templom meséje #1: A két templom*

Egyszer volt, hol nem volt, még az emberi képzelet legvégső határán is túl, volt egyszer egy ember. Nem volt se túl okos, se túl szép, viszont volt neki egy hegyes pedrett bajsza, ami alatt előszeretettel fújdogálta a pipát a sínek mellett, mert a mi emberünk vasutas volt ám. Úgy hívták, hogy Alsó-Felső Túróscsusza Szent Péter. Volt még neki egy felesége is, Borka, aki időközben megborondult és a rossznyelvek szerint gyakran hentergett a kalauzzal a sínek menti bokrokban. A mi Péterünk mindig is érezte magában, hogy többre hivatott annál, mintsem, hogy egy falusi vasútállomáson posztoljon élete végéig, nem hiába keresztelték el megboldogult szülei Szent Péternek. Péter nemcsak Istent szerette, de a bort is. Mégis gyakran szomorkodva somfordált el a kocsmából, ahova a Borka hűtlensége miatti szívfájdalom űzte. Egyik este, mikor már a Nap lenyugodóban volt, Péter elengedte az utolsó pesti gyorsot, majd lekuporodott a vasútállomás padjára, és hosszasan nézte, ahogy a nyári meleg táncoló délibábot festett a sínekre.
"Hát ez lenne az élet?" kérdezte magában Alsó-Felső Túróscsusza Szent Péter.
-Élet?- kérdezte az angyal, aki leült a vasutas mellé az állomás padjára. Az angyal gyakori vendég volt a faluban, olyan gyakori, hogy lassan már seki nem ütközött meg a jelenlétén. A kocsmában mindig egy fél deci rumot rendelt és szerette a házi paprikás szalonnát is.
-Az hát. Élet...-válaszolta Péter keserűen.
-Az élet az nem ez. Az élet Istennél van.
-De hol van Isten?
-Mindenhol és sehol, odafent és idelent. A te feladatod, hogy megkeresd.
-Az enyém?- ámult el Péter. Még soha nem beszélgetett ennyit az angyallal.
-Hát nem te keresed?- kérdezett vissza az angyal pikírten.
-De igen, én...
Az angyal elégedetlenül sóhajtott egyet és Jézus Krisztusra gondolt. Jézusnak bezzeg volt csónakja, míg az angyalnak csak egy ütött-kopott bicikli jutott, amivel a közeli falvakat járta. Piszokság ez, de hát a Mennyei Atyát mégsem kritizálhatom, gondolta az angyal.
-Későre jár- mondta az angyal Péternek és feltápászkodott a padról. A szomszédos faluban krumplis tésztával várták. Elvette a biciklijét a fától, amihez előzőleg támasztotta, és leakasztotta róla repedezett bőrtáskáját, majd elővett belőle egy régi kötésű Bibliát.
-Nesze, ez a tied- ezzel átnyújtotta Péternek a Bibliát.
-Nekem már van Bibliám.
- Ez az Igazi Biblia. Ebben megtalálod Istent és az életet is. Alapíts egyházat és hirdesd nekik is, amit most mondtam - azzal az angyal felszállt a biciklijére és eltekert. Péter kábultan nézett utána. Nem tudta eldönteni, hogy ébren van, vagy álmodik. Valóság ez, vagy csak megártott a nehéz bor a nyári melegben? Ekkor hirtelen minden elsötétült előtte és ott, a vasútállomás padján természetellenesen mély álomba zuhant. Álmában három templomot látott, egy bíborvöröset, egy éjfeketét és egy smaragdzöldet. Mindegyik templom ablakából egy-egy gyertya világított és a fényük egyetlen, csillagként ragyogó pontban keresztezte egymást.
Éjfélkor a kalauz ébresztette fel, aki Borkát kereste, ám Péter ekkor már nem haragudott se Borkára, se a kalauzra. Úgy érezte: hazaérkezett.

***

50 évvel később, ugyanabban, az azóta kisvárossá nőtt faluban, egy híján ugyanazon a napon, amikor egyházalapító Alsó-Felső Túróscsusza Szent Péter egy padon beszélgetett az angyallal, Piros Géza főtiszteletes az íróasztalánál ült. Hogyan lesz ebből holnapra avatási beszéd? - gondolta magában és a jobb kezénél heverő üres papírokra révedt. Bal kezénél egy levél feküdt a püspöktől, miszerint holnap érkezik az avatásra. Piros Géza vékonyra szorított szája enyhén megremegett, valahányszor a levél fekete betűi bekúsztak a látóterébe.
Egy utcányira a Citrom utcai Mennyei Üzenet templomtól, ahol Piros Géza ült az asztalánál, egy másik templomban egy másik pap fel-alá járkált a dolgozószobájában. Esteledik, gondolta Fekete Béla, a Kókusz utcai Isteni Világosság templom főtiszteletese. Az egyházszolga kopogott az ajtón, azaz csak kopogott volna, mert az ablak és az ajtó is sarkig nyitva állt és a nyári meleg szellő lebegtette a hosszú csipkefüggönyöket.
-Minden kész az avatásra? - kérdezte ingerülten Fekete Béla.
-Minden, tisztelendő úr. De volna itt egy kis gond... - mondta az egyházszolga.
-Gond? Mégis miféle gond? - mordult fel a pap.
-A püspök úr üzent, hogy holnap érkezik az avatásra.
-Vajon melyikre? - vonta fel szemöldökét a pap, majd megfordult, és a falon függő festményt nézte. Meg vagyunk mi átkozva, mondta a képnek, de a kép nem válaszolt.

a századik juh 2018.08.01. 21:15:30

@mikor_ebredjetek: Az feltűnt nekem is, hogy mintha átok alatt lennének. Hogy ennek köze van-e a 144 000 bibliaferdítéshez, nos, az képtelenség? Mindenesetre egy háznál azért többről van itt szó! Legalább a wéneink színváltóak, vagy köpönyegforgatóak. A nyáj helyett a Tornyot őrzik. Hiába, akit a mozdony füstje megcsapott, az látja, hogy az Égi Szekérre nem lehet felszállni.

2018.08.01. 22:26:35

*A két templom meséje #2/1: A kertész lánya*

Ugyanaznap este a püspök már az ágyában feküdt, fején hálósapka, orrán félig lecsúszott szemüveg, kezében a Látomások könyve, amit egyházalapító Alsó-Felső Túróscsusza Szent Péter hagyott az általa alapított Szent Péter-egyházra. A püspök újra és újra a három templomról szóló látomást olvasta, azon a héten már sokezredjére, és hiába volt az egyházalapító közvetlen tanítványa, mégsem értette teljesen Péter látomásait. Vajon képletesen vagy szószerint kell érteni a három templomot? Vajon mi lesz, ha felépül a harmadik templom? Tényleg eljöhet-e a világvége, ha a három gyertya fénye találkozik? Ezeken a kérdéseken morfondorízott, miközben úgy döntött, hogy inkább felkel az ágyból. Ez nem mehet így tovább, meg fogok bolondulni, gondolta a püspök és azonnal hívatta a titkárát.
-Titkár úr, mindent előkészített a holnapi utazáshoz? - kérdezte a titkárát a püspök, miközben magára vette liliomokkal hímzett lila háziköntösét.
-Igen, püspök úr, minden a legnagyobb rendben van, de ha szabad kérdezem, melyik templom avatási ceremóniáját látogatja meg a püspök úr? Mindkét ünnepség ugyanabban az időpontban kezdődik, szombat délután háromkor - aggodalmoskodott a titkár.
-Nos, ez jellemző arra két ostoba, csökönyös papra, mindig csak egymással versengenek. Mondja titkár úr, mit is tanítottam a legutóbbi püspöki viziten? Említettem a világvégét?
-Nem, püspök úr - válaszolt a titkár, miközben sáskaszerű, csontos kezeit tördelte.
-Helyes, nagyon helyes... Talán beszélhetnék valami vidámabbról holnap, mondjuk a feltámadásról, az biztos siker... Égi vagy földi reménységet tanítottam a múltkor?
-Hát, azt hiszem, hogy az égit, püspök úr...
-Remek, akkor ezen most nem változtatok, egy kis mennyország, felhőkön táncoló angyalok, hárfázó kerubok, ilyesmik, ez mindenkit jobb kedvre derít majd, fő a vidámság ugyebár... Rendben van, titkár úr, elmehet, jó éjszakát - mondta a püspök, majd mikor a titkár becsukta maga mögött az ajtót, gondterhelten rogyott a karosszékébe.
Zöld Kálmánra gondolt. Igen, Kálmán... A püspöknek bőven elég volt, amikor a Szent Péter-egyház kettészakadt, és Fekete Béla megépítette az Isteni Világosság templomát a Kókusz utcában. Az én pénzemen, mondaná a püspök. A mi pénzünkön, mondanák a hívek, akiket kiközösítettek a Mennyei Üzenet templomából és az Isteni Világosságban találtak új menedékre. A püspök legnagyobb meglepetésére, a Fekete Béla által hirdetett újpéterizmus tarolt a hívek között. Ha engem elhagytok, mégis kihez mehetnétek?- kérdezte sokszor híveit Fekete Béla, akiket a Világosság Gyermekeinek nevezett el. Senkihez, atyám- válaszolták a hívek, és valóban nem volt hova menniük, hiszen a Mennyei Üzeneten és az Isteni Világosságon kívül nem volt több templom a kisvárosban. Egészen addig, amíg múlt vasárnap este 10 órakor Zöld Kálmán vissza nem tért. Kálmán, igen, Kálmán... Holnap meg kell őt találnom, és meg kell tudom, hogy miben mesterkedik - gondolta a püspök, majd lenyelt egy altatót és végre álomba szenderedett.

keresemazutam 2018.08.02. 19:43:58

Ezek a Fekete, Zőld, Piros vezetéknevű testvérek, mintha ismerősek volnának egy másik történetből... :)

a századik juh 2018.08.07. 16:43:31

@Marci kérdez: Joker gyülekezetének vénei voltak.
süti beállítások módosítása