Az üvegfúvás, avagy a Watch Tower véleménye a nem Jehova Tanúiról
2018. szeptember 26. írta: a századik juh

Az üvegfúvás, avagy a Watch Tower véleménye a nem Jehova Tanúiról

A Watikáni Wezetők ismét

egy extrém, gyűlöletkeltő műsort hoztak össze.

 

 w2_1.jpg

 

Ha eddig azt hitted, Jehova Tanúit érdeklik a más vallású emberek,

most első kézből meggyőződhetsz ennek ellenkezőjéről a 2018 szeptemberi adásból.

Ha eddig azt hitted,

Jehova Tanúi a Bibliát követik,

most megtudhatod, hogy Jehova Tanúnak gondolkodásmódját

nem a Biblia formálja,

 

nwt_betilt.jpg

hanem engedniük kell, hogy

"Jehova és a szervezete formálja a gondolkodásmódotokat!"

 

vak_vezet_1.jpg

 

Jó, ha tudjuk, hogy a Biblia semmiféle szervezetről nem beszél!

A műsorvezető megjegyzi, hogy:

"Sátán használhatatlanná és törékennyé formálja az emberek gondolkodásmódját."

Bizony, például elhiteti velük, hogy a Biblia beszél "Jehova szervezetéről"!

jwima.JPG

A műsorban kiemeli :

"Ha legyőz a társaság nyomása, akkor rabszolgák leszünk!"

 

Bizony-bizony, Jehova Tanúi társasága legyőzött engem is anno, így lettem én is a szervezet rabszolgája!

jwsisak.jpg

Amikor elsőnek megnéztem a szeptemberi műsort,

olyan mértékben irritáltak az abban látottak,

hogy mindmostanáig nem is foglalkoztam a Watikáni Wezetők gondolataival, mert rosszul voltam attól, hogy micsoda képmutatás van a gyülekezetekben.

Itt az ideje, hogy felhívjam mindenki figyelmét,

mit is gondolnak VALÓJÁBAN

Jehova Tanúi más emberekről, akik nem Jehova Tanúi:

wwveg.jpg

 

A műsorban 11:02-től 11:09-ig a következő kijelentés hangzik el:

 

"Az iskolatársaink és a munkatársaink olyanok,

mintha segédek lennének sátán műhelyében"

 

Bizony,

ha nem vagy Jehova Tanúja,

akkor csakis sátán segédje lehetsz!

 

És mint ilyen, csak egyfajta sors várhat Rád a műsorvezető szerint:

"Ők a harag edényei, akik megsemmisítésre készültek"

 

wwveg.jpg

 

Szégyellem,

hogy egykor én is így gondolkodtam, és mindezt úgy tettem, hogy közben azt hittem magamról, hogy Jézust szolgálom, és elfogadható vagyok a számára a leadott óráim miatt, és az elterjesztett folyóiratok miatt.

nyet_1.jpg

A Watch Tower -t Oroszországban a szélsőséges tanítások miatt üldözik és tiltották be, úgynevezett

extrémizmussal

vádolják őket.

Mit gondolsz, kedves olvasó, mennyire extrém dolog az iskolatársainkat és munkatársainkat

sátán segédjeinek nevezni,

akik megsemmisítésre készültek?

 

100nulla.jpg

 

Mit gondolsz, mennyire szeretheti egy olyan személy az iskolatársait vagy/és a munkatársait, akinek

ÍGY KELL TEKINTENIE a szervezetük parancsára

az embertársaikra, akikért Jézus Urunk az életét adta?

taps.jpg

Mit gondolsz,

extrém-e az a szervezet,

 

amely ilyen gondolkodásmódot vár el a tagjaitól?

 

Mit gondolsz, meddig támogatja még a Magyar állam az ilyen

szélsőséges, extrém, gyűlöletkeltő gondolatokat,

amikkel a Watch Tower traktálja a szervezete  tagjait?

ordogpap.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr8314227049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.09.26. 10:31:59

=> A gyűlöletbeszéd 50 árnyalata, avagy: az üdvözlés kötelező, de a szervuszhogyvagyon túl beszélgetni már a gyülekezeten belül is tilos? (Megjegyzem, mi van akkor, ha a másik tesó szívesen válaszol a szervuszhogyvagy-ra és trécselni szeretne, de én tudom, hogy ő egy gyenge szellemiségű tesó és nem barátkozhatok vele? Erre már nem tér ki egyik cikk sem.) Persze, így már érthető a gyülekezetekben uralkodó fagyos hangulat, és, hogy a tesók szemlátomást mind félnek és rettegnek - félnek egymástól a gyülekezetben, félnek a vénektől, félnek a "világiaktól", és végül, de nem utolsósorban félnek "Jehovától", aki az Őrtoronyban lakozik. Tényleg ez volna az a híres, világméretű testvériség, amiben a szeretet uralkodik? És közben "Jehova" látja, ha nem bánok szeretettel a tesókkal? De ha az Őrtorony meg megírta, hogy az illető tesó rossz társaság és kerüljem, akkor mi legyen?
Figyelem, az alábbiakban olyan hatalmas méretű ellentmondásokat adok közre az aktuális tananyagból, amelyek a Földtöl 144,000 kilométer magasságról is jól láthatók... :)))

„SZERVUSZ! Hogy vagy? Biztosan te is szoktál így köszönni. Talán kezet is fogsz, vagy megöleled a másikat. Persze az üdvözlési formák helyenként eltérhetnek, de a lényegük ugyanaz. Ha pedig valaki nem köszön, az rideg és udvariatlan viselkedésnek számíthat.
Ezeket olvasva először talán olyanokra gondolunk, akik tanulmányozzák velünk a Bibliát. De Péter a következőkre buzdította a keresztényeket: „Mindenfajta embert tiszteljetek, a testvérek egész közösségét szeressétek” (1Pét 2:17). Tehát nyilvánvaló, hogy mindenkit üdvözölnünk kell, függetlenül a hátterétől. Ez hozzátartozik ahhoz, hogy tisztelettel és szeretettel bánunk másokkal.
Legyünk készek üdvözölni és bátorítani másokat. Mindössze néhány szóval erőt önthetünk a testvéreinkbe, és éreztethetjük velük, hogy ők is értékes tagjai Jehova népének.
Előfordul, hogy csak úgy tudunk köszönni, hogy rámosolygunk a másikra, vagy integetünk neki. De még ezzel is jobb kedvre deríthetünk valakit, aki esetleg levert vagy depressziós.
Létfontosságú, hogy amikor köszönünk – még ha csak röviden is –, legyünk őszinték, és mutassuk ki a törődésünket. Ez még akkor is fontos, ha látszólag nem kapunk viszonzást (Máté 22:39).
/Máté 22:39: A második ehhez hasonló: »Szeresd embertársadat, mint önmagadat.«/
Ha tisztában vagyunk vele, milyen sokat ér, ha üdvözlünk másokat – kiváltképp a keresztény hittársainkat –, az mindenkinek a javára válik."
(Tanulmányozási Őrtorony, 2018. június)

2018.09.26. 10:36:40

"10. Mi veszélyeztetheti a Jehovával ápolt barátságunkat?
10 Salamonhoz hasonlóan számunkra is az az egyik legnagyobb veszélyforrás, ha olyanokkal barátkozunk, akik nem értik vagy nem tisztelik Jehova törvényeit. Lehet, hogy olyanokról van szó, akik kapcsolatban vannak a gyülekezettel, de gyenge a hitük. Vagy gondolhatunk még rokonokra, szomszédokra, kollégákra és iskolatársakra is, akik nem imádják Jehovát. Bárkiről legyen is szó, ha olyanok társaságát keressük, akik nem becsülik nagyra Jehova irányadó mértékeit, idővel elveszíthetjük Isten barátságát.
11. Mi segít felismerni, hogy kerülnünk kellene valakinek a társaságát?
11 (Olvassátok fel: 1Korintusz 15:33.) Persze a legtöbb embernek vannak jó tulajdonságai, és nem minden világi viselkedik botrányosan. Ha ez a te ismerőseidről is elmondható, akkor ők jó társaságnak számítanak? Gondold át, hogy milyen hatással lehetnek a Jehovával ápolt kapcsolatodra. Segítenek közeledned hozzá? Mi van a szívükben? Például főként a divatról, pénzről, kütyükről, szórakozásról és más anyagi dolgokról szoktak beszélgetni? Gyakran leszólnak másokat, vagy sikamlós viccelődés jellemzi őket? Jézus találóan fogalmazott: „a száj azt mondja, amivel csordultig van a szív” (Máté 12:34). Ha arra a következtetésre jutsz, hogy azok, akikkel időt töltesz, eltávolíthatnak Jehovától, cselekedj határozottan. Lehet, hogy az a legjobb, ha egyáltalán nem barátkozol velük (Péld 13:20).
12 Némelyek sajnos átveszik „a világ szellemét”, így nincs nagy különbség köztük és azok között, akik nem szolgálják Istent (1Kor 2:12). A világ szelleme a test kívánságainak kedvez (Ef 2:3). Például sok tanácsot kapunk a megjelenéssel kapcsolatban, néhányan mégis szerénytelenül öltözködnek, vagy szélsőséges a frizurájuk. Testhez simuló vagy túl sokat láttató ruhákat viselnek, még az összejöveteleken is (1Tim 2:9, 10). Emiatt ránézésre nehéz lehet megmondani róluk, hogy Jehovához tartoznak-e, vagy a világ barátai (Jak 4:4).
13 Az is előfordul, hogy egyes Tanúk nem határolódnak el egyértelműen a világias viselkedéstől. Amikor másokkal együtt szórakoznak, úgy táncolnak és viselkednek, hogy az már elfogadhatatlan egy kereszténytől. A közösségi oldalakon pedig szellemi gondolkodású emberekhez nem illő fotókat és kommenteket posztolnak. Talán nem követtek el súlyos bűnt, ami miatt fegyelmezést kaptak volna a gyülekezetben, de rossz hatással lehetnek másokra, akik szeretnék megőrizni a jó viselkedésüket. (Olvassátok fel: 1Péter 2:11, 12.)
15. Miért bánjunk kedvesen és szeretettel a testvéreinkkel?
15 Az, hogy értékeljük Jehova barátságát, abban is megmutatkozik, ahogyan a hívőtársainkkal bánunk. Ők is Jehovához tartoznak. Ha ezt mindig szem előtt tartjuk, akkor kedvesen és szeretettel fogunk viselkedni velük (1Tessz 5:15). Jézus ezt mondta a követőinek: „Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek” (Ján 13:35).
/Jehova/ Odafigyel, amikor nem bánunk kedvesen a testvéreinkkel, de azt is észreveszi, amikor vendégszeretők, nagylelkűek, megbocsátók és kedvesek vagyunk hozzájuk (Héb 13:16; 1Pét 4:8, 9)."
(Tanulmányozási Őrtorony, 2018. július)

2018.09.26. 10:50:17

=> Jehova Tanúi értékesnek tartják az embereket? Azokat az embereket, akiket Kenneth Flodin a harag edényeinek nevezett? Kezdem szépen lassan elveszíteni a fonalat... :))) Tudja egyáltalán az írói bizottság jobb keze, hogy mit ír le a bal, vagy pedig ezzel is a Máté 6:3-at követik? :)))

"Bánjunk könyörületesen mindenfajta emberrel
Aki könyörületes, az meglátja mások szükségleteit és nehézségeit, együttérez velük, és szeretne segíteni nekik. Ha ez a szép tulajdonság egyre kevésbé jellemez minket a területünkön élők iránt, akkor a buzgalmunk és a hatékonyságunk is csökkenhet.
Jehova tudja, hogy Sátán sikeresen megvakította a nem hívők elméjét (2Kor 4:3, 4). Sokaknak gyerekkoruk óta hamis hitnézeteket és elképzeléseket tanítottak, ami miatt nem könnyű elfogadniuk az igazságot. Jehova nagyon szeretne segíteni az ilyen embereknek.
Mi is értékesnek tartjuk az embereket. Kövessük Jehova példáját, és igyekezzünk buzgón tanúskodni másoknak, még ha nem is látszik valószínűnek, hogy elfogadják az igazságot.
Pál apostol még azokkal is irgalmas volt, akik erőszakosan szembeszegültek vele. Miért? Mert nem felejtette el a múltját. Ezt mondta: „korábban káromló és arcátlan ember voltam, aki üldözött másokat. Mégis irgalmasan bántak velem, mivel tudatlanul és hit nélkül tettem, amit tettem” (1Tim 1:13). Pál felismerte, hogy mennyire irgalmas volt vele Jehova és Jézus.
Hogyan követhetjük Pál példáját? Amikor megismerjük az emberek hamis hitnézeteit, használjuk ezt fel ügyesen arra, hogy megosszuk velük a „jó hírt. . . valami jobbról” (Ézs 52:7).
Szolgálat közben arra is figyeljünk, hogy építően beszéljünk a társunkkal. Jehova látja, hogy milyen akadályokba ütközünk a szolgálatunk során. Mennyire örül, hogy igyekszünk olyan irgalmasak lenni, mint ő! Végezzük hát buzgón a munkánkat, és legyünk gyöngéden könyörületesek mindenfajta emberrel."
www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/ortorony-tanulmanyozas-2018-julius/banjunk-konyoruletesen-mindenkivel/

2018.09.26. 11:08:37

"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem? Vagy hogyan mondhatod akkor atyádfiának: Hadd vegyem ki szemedből a szálkát! – mikor a magad szemében ott a gerenda? Képmutató, vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd atyádfia szeméből a szálkát. (Máté 7:1–5)
Minden bizonnyal egyszerűbb mindenki számára, ha egy lehetséges konfliktus elkerülése végett lemondunk arról, hogy a másikat szembeállítsuk eltévelyedéseivel, és változásra hívjuk őt. Ez a könnyebb út azonban az első századi keresztény gyülekezeteket több drasztikus változáshoz vezette:
A keresztények élete testvéreik számára bezárult és természetellenessé vált a nyílt testvéri közeledés és szeretet. Innentől kezdve senki sem lehet biztos abban, ki hogyan áll Isten előtt.
Az intés és a gyülekezeti fegyelem gyakorlásának érzékelhető elmaradozásával párhuzamosan egyre alacsonyabb szintre süllyedt a megszentelődésért vívott harc: a „kisebb” bűnök rejtve maradtak és a gyülekezetek már csak a nyilvánvaló, sokszor világi szintű kihágásoknál nyúltak szigorúbb eszközökhöz.
A szükséges segítség, intés és bátorítás, valamint e megkeményedett bűnözők kizárására való készség hiánya a bűnök melegágya lett, és lehetségessé vált a képmutató keresztény élet gyülekezeten belüli megvalósítása, vagyis a gyülekezet felhígult álkeresztényekkel és hitetlenekkel.
Tettrekész és jó szervezőképességű emberek, akik alapvetően pozitív benyomást keltenek, nagy befolyásra, „vezetői posztra” tehettek szert a gyülekezetekben anélkül, hogy döntéseiket és tetteiket mások különösebben felülvizsgálták/felülvizsgálhatták volna.
Ezeknek következményeként a kereszténység nyitottá vált a tévtanok és hamis istenkép befogadására, és a gyülekezet megszűnt a világot megítélő és életre hívó példa lenni.
Mintegy előre látva ezeket a veszélyeket, a Bibliában sok buzdítást találunk a testvéreink iránt gyakorolt felelősségvállalásra, intésre és bátorításra. Így lehetséges volt, hogy a keresztény gyülekezetekben fennmaradjon az Isten akarata szerinti szeretet, fegyelem és tisztaság.
Összefoglalóan elmondhatjuk, hogy a megítélés bibliai értelemben azt jelenti, hogy szeretetből és Isten igéje alapján, embertársaink számára világossá tesszük Isten akaratát és azt, hogy hol térnek el attól. Nemcsak Jézus maga tette ezt, hanem tanítványait és mindenki mást is erre hívott, aki csak követni akarja őt. Ennek az az alapja, hogy saját életünket is megítéljük a Biblia mércéje szerint, és alázattal, engedelmesen alárendeljük magunkat Istennek. Az Újszövetségben számos igehely támasztja alá ezt a gyakorlatot. A megítélés tehát önmagában semmiképpen sem negatív fogalom, hanem elválaszthatatlanul hozzátartozik a keresztény testvér-, igazság- és emberszeretethez."

www.keresztenyek.hu/szeretet-es-megiteles/

Igazság Kereső 2018.09.26. 17:31:20

@mikor_ebredjetek: Két fajta Tanú létezik. Az egyik szent szolgálatot végez a Véneknek, és jó Szellemű! A másik nem teszi ugyan ezt, és emiatt nem minősül jó társaságnak a helytelen gondolkodása miatt,rossz Szelleműnek tekintendő! Hányingerem van.... :(

Igazság Kereső 2018.09.26. 22:49:55

@mikor_ebredjetek: "Persze, így már érthető a gyülekezetekben uralkodó fagyos hangulat, és, hogy a tesók szemlátomást mind félnek és rettegnek - félnek egymástól a gyülekezetben, félnek a vénektől, félnek a "világiaktól", és végül, de nem utolsósorban félnek "Jehovától", aki az Őrtoronyban lakozik. Tényleg ez volna az a híres, világméretű testvériség, amiben a szeretet uralkodik?" Ezt annyira látom én is.

a századik juh 2018.09.27. 06:06:24

@mikor_ebredjetek: Jól látod ezeket (is). Warwicból Bhet Sharim lett, csak nem egy kiskirály van, hanem 8, akik "szégyentelen fényűzésben élnek", pláne azokhoz képest, akiket vagy akiknek a szüleit vagy nagyszüleit még meggyőzte a Watch Tower, hogy ne tanuljanak tovább, mert holnapután kiskedden itt van Armageddon. Hála a Warwickra épülő túlárazott utazásoknak, ezt egyre többen látják. Természetesen Jehova nem a mennyiségre, hanem a minőségre megy, ennélfogva SZÁNDÉKOS HÚRTÚLFESZÍTÉS ZAJLIK JEHOVA PARANCSÁRA, azaz direkt vesznek fel rolexeket a GYÜLEKEZETEK VÉDELME ÉRDEKÉBEN, direkt mondanak ellen saját tanításaiknak ugyanazon a folyóiraton belül, mert a "megszűrés" időszaka van most, akik megbotránkoznak, húzhatnak is el, addig pedig nem szórnak gyöngyöket ezen disznók elé. Csak olyanokra van szükség, akik olyannyira fanatikusak, hogy képesek legyenek saját gyermekeiket is feláldozni Jehovának, és kérdés nélkül engedelmeskedni a legésszerűtlenebb parancsnak is. Pusztán csak azt felejtették el, hogy a jog a legtöbb országban a hazugságot, a csalást, a szándékos befolyásolást és a rosszhiszeműséget, nameg az üzletszerűséget is befolyásolja, és ezért nem is értik, hogy miért adnak egyes sátáncimborái világi bíróságok igazat olyanoknak, akik sérelmezik, hogy pöppet félre lettek vezetve a Watch Tower által, hiszen Anániás és Szafira is el lettek pusztítva, amikor nem adták mindenüket a "wezetőtestületnek", de arról már nem olvashatunk, hogy ezért bármiféle nyomozás és bírói ítélet született volna, pláne nem kártérítés. Akkora perteher nyomja a Watch Tower vállát, amit már nem fog tudni sokáig elviselni, ezért kiszelektálják a "kételkedőket", akik nem fogják szerintük elviselni a pénzszivattyú "armageddonitvanmaeste" üzemmódba kapcsolását. Gondoljunk bele, mekkora érvágás az Orosz testvérek adományainak kiesése a Watch Towernek, és az ottani ingatlanok, illetve az azokért eddig kapott bérleti díjak kiesése! Ne feledjük, nem sokan tudhatják, milyen JELZÁLOGHITELEI vannak a Watch Towernek, és mekkora hitelösszeget is görget pontosan maga előtt, miközben önmagát Isten szervezetének mondja, pedig előfordulhat, hogy már "Sátán pénzügyi szervezeteitől" függ, mert kevésnek bizonyultak a tálentumai, esetleg visszakérték tőlük. A morális válságot viszont látjuk, ott tartunk, hogy egy színtiszta, változtatások nélküli Watch Tower idézetet beírva egy wén facebook-os munkahelyi bulit ábrázoló képéhez máris hitehagyásért idézik az embert a kisterembe, pedighát az adott wén munkatársai nem mások, mint "segédek sátán műhelyében" akik "megsemmisítésre készültek" !

Igazság Kereső 2018.09.27. 16:46:16

@mikor_ebredjetek: "Látod, már ott tartunk, hogy egyazon tanulmányozási cikken belül a 12., 13. bekezdést üti a 15. bekezdés, aztán az előző/ következő havi Őrtorony ráver párat, plusz még jön a havi jévétvé adása - az aktuális újvilágosságban több csavar és fordulat van, mint egy vérbeli dél-amerikai szappanoperában... XDDD " Tudod mit látok ebben? Félelmet! A Vezírek félelmét! A megsemisülésük miatt érzett félelmük vergődésbe csapott át. Egy biblia vers jutott eszembe: "Ide-oda csaponganak a tanítás minden szelében...." Egyrészt, vak vezet világtalant, másrészt a hatalmukat és a vagyonukat immáron joggal féltve görcsös próbálkozásba kezdenek annak megvédése érdekében. Vajon meddig...?
süti beállítások módosítása