"Brutálisan megkínozták Jehova tanúit az orosz rendőrök" "Az orosz hatóságok tagadják a kínzásokat"
2019. február 22. írta: a századik juh

"Brutálisan megkínozták Jehova tanúit az orosz rendőrök" "Az orosz hatóságok tagadják a kínzásokat"

jwrussiavezeto.jpg

"Brutálisan megkínozták Jehova tanúit az orosz rendőrök

2019.02.22. 14:59
Kegyetlenül megkínozták a Jehova Tanúi több tagját az orosz hatóságok – állítja szóvivője útján a keresztény egyház. Az Oroszországban hitükért üldözött jehovistákat levetkőztették, fojtogatták, fegyverrel kényszerítették az őrszobán, a rendőrség tagad

A Jehova Tanúi egyházat az orosz legfelsőbb bíróság 2017-ben szélsőséges szervezetnek deklarálta, az egyházat betiltották, emiatt már több százan menekültek el Oroszországból. A jehovistákkal szembeni intézkedések a kisegyházak és a veszélyes szektának minősített vallási szervezetek elleni tágabb orosz politikába illeszkedik, része az ortodox egyház hegemóniájára építő putyini rendszernek.

Most februárban egy régóta Oroszországban élő dán jehovistát hat év börtönre ítéltek, az ügyben felszólaló jogvédő csoportok szerint ez a vallási kisebbségek elleni általánosabb támadást jelez.

A szervezet most egy szibériai esetről számolt be: azt állítják, hogy Szurgutban legalább hét, őrizetbe vett egyháztagot brutálisan megkínoztak az őrszobán.

A rendőrök meztelenre vetkőztették a férfiakat, zacskót húztak a fejükre és leszigszalagozták. Ezután minden gyanúsított kezét hátrakötözték, ujjaikat törték, nyakukat, lábukat, veséjüket ütlegelték

– mondta a Jehova Tanúi New York-i központjában Jarrod Lopes sajtószóvivő. A jehovisták Moscow Times-ban is ismertetett beszámolója szerint a rendőrök a végbélnyílásuknál sokkolófegyverrel kínozták őket, és a találkozóikról és az egyházi vezetőkről vallatták őket. Három jehovistát a megkínzottak közül később a bíróság két hónapra lecsukatott „szélsőséges szervezetben való részvétel” miatt.

Az orosz hatóságok tagadják a kínzásokat, szerintük a rendőrök nem tettek semmi törvénytelent, sem fizikai, sem pszichikai kényszert nem alkalmaztak."

https://index.hu/belfold/2019/02/22/brutalisan_megkinoztak_jehova_tanuit_az_orosz_rendorok/

csakany.jpg

 

Kapcsolódó cikk:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/2018/08/04/csakany_a_watch_tower_tovabb_folytatja_az_oroszorszaggal_szembeni_uldozesi_hadjaratat

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr3914643430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2019.02.23. 01:05:08

Hogy igaz-e nem tudom. Talán igen, talán nem. A Szervezettől (mint korábban kiderült) sem áll távol a hazudozás! Viszont az orosz kormánytól és a hatóságoktól sem állnak távol a kínzások, merényletek, maffia módszerek és egyeb enyhén szólva túlkapások! Mindenki,aki a hatalmi rendszer ellen működik, az az erőszak bármely formájával szembe találhatja magát, lásd a Malaviban történteket, ezek tények! Nem tudom eldönteni,hogy ki mond igazat. Nem helyes hazugság árán az áldozat szerepében tetszelegni. Ugyanakkor elítélem az erőszak és a hatalmi visszaélés minden formáját!

a századik juh 2019.02.23. 04:56:10

@Igazság Kereső: Egyetértek, én is hasonlóan vélekedem. Nyilván a nyilatkozattevő tud felmutatni valamilyen bizonyítékot, hisz akinek eltörték az újait, vagy megégett egy -két helyen, vagy széttrancsírozták, az maradandó sérülést szerzett, tehát bizonyítható. Csupáncsak ezek a bizonyítékok hiányoznak, de ezek később is bizonyíthatóak.

a századik juh 2019.04.03. 10:12:53

"Az EJEB február 26-án, csupán egy nappal a kérelem benyújtása után kedvező döntést hozott. Felszólította Oroszországot, hogy „azonnal” vizsgáltassa meg Loginov testvért egy független orvosi csoporttal. Így megállapítható, hogy a testvér milyen fizikai és mentális sérüléseket szenvedett, illetve hogy az egészségi állapota megengedi-e, hogy előzetes letartóztatásban legyen az ítélethozatalig. Az orosz kormánynak 2019. március 11-ig kell eleget tennie a felszólításnak."

www.jw.org/hu/hirek/jw/regiok-szerint/oroszorszag/Az-EJEB-azonnal-reag%C3%A1lt-az-Oroszorsz%C3%A1gban-megk%C3%ADnzott-testv%C3%A9rek-%C3%BCgy%C3%A9re/

Nos, március 11.-e óta eltelt 3 hét, azóta sincs infó sem a Jw.org-on, sem egyéb forrásból arról, hogy miként is zárult ez a vizsgálat, és hogy "milyen fizikai és mentális sérüléseket szenvedett" a testvér.

Igazság Kereső 2019.04.05. 23:48:29

@a századik juh: Hát, ez egyelőre nem bizonyít se pro se kontra! Meglátjuk, vagy nem...

leslie07 2019.04.22. 09:00:19

@a századik juh: Ha ilyen kínzásoknak vetették alá öket,azt a bírósági tárgyalásokon szóvá tették volna. Mivel az ügyben bírósági tárgyalás
is volt a beszámoló szerint. Én magam nem zárom ki, hogy egy távoleso szibériai telepulésen megtörtént az eset. De ez nem általános egész Oroszország területére. Én sajnálom, hogy ezek a tanúk nem Krisztus nevéért, hanem destruktív ,gyülöletkeltő tanokat hírdeto ,ördogpapok
által létrehozott és irányított szervezet miatt felvállalták a kínzásokat,
hisz ezzel nem sok dicsoséget szereztek maguknak az igaz Isten Khrésztosz elött. Bárcsak elszakadtak volna a sátán jehova szervezetétol,
még mielőtt el kellett szenvedniük mindezeket.

2.Kor. 6:13
Viszonzásul (mint gyermekeimnek szólok) tárjátok ki ti is szíveteket.
14
Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?
15
És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez?
16
Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, amint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.
17
Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket,
18
És leszek néktek Atyátok, és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr

leslie07 2019.04.22. 09:09:26

Utána néztem. nem is egy kis telepulésröl van szó. Szurgut zalaegerszeg
testvérvárosa. lakosainak a száma az a 2012-es népszámlálás alapján
321 062. A magyarországi jehova tanúknak kellene megkeresni Zalaegerszeg
városának a vezetőit és megkérni öket járjanak utána Szurgutban az ügynek.

a századik juh 2019.05.23. 05:55:10

@leslie07: Érdekes adalék, jó ötlet, hajrá! :)
süti beállítások módosítása