"nemzetromboló, hazafiatlan, magyarellenes, a közrendet és közerkölcsöt sértő, társadalom-, vallás- és egyházellenes"
2019. május 30. írta: a századik juh

"nemzetromboló, hazafiatlan, magyarellenes, a közrendet és közerkölcsöt sértő, társadalom-, vallás- és egyházellenes"

racs.jpg

Az Indexről ajánlok egy tegnapi (2019/05/29) cikket, amiben sok érdekes információt olvashatunk az akkori és a mostani Jehova Tanúiról, többek között ezt:

 

"1939-ben

nemzetromboló,

hazafiatlan,

magyarellenes,

a közrendet és közerkölcsöt sértő,

társadalom-, vallás- és egyházellenes tevékenységük miatt tiltották be"

 

https://index.hu/techtud/tortenelem/2019/05/29/nagykanizsai_internalotabor_horthy-rendszer_szektauldozes_jehova_tanui_nazarenus/

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr9314870518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gold.prince 2019.05.31. 09:24:43

A tisztánlátás végett egy-két gondolat:

Igen, üldözték Jehova Tanúit IS, ugyanúgy, mint a TÖBBI kisegyházat, felekezetet, kisebbséget, börtönbe zárták, testileg bántalmazták őket, de nem ők voltak az EGYEDÜLI üldözöttek.

Igen, vannak olyan országok, ahol üldözik őket - mint Oroszországban - elismerem.

Azonban nem lehet a múltból megélni, és állandóan arra hivatkozni, hogy egykor milyen sérelmeket szenvedtek el, más kisegyházak nem példálóznak ezzel.

Ez a cikk tegnap felvetődött a Volt és jelenlegi JT támogató csoportban is, ahol szóba került az is, hogy a tanúk semmit nem tanultak a múltbéli üldöztetésekből, mivel jelenleg ők maguk is ugyanezt teszik, igaz, most "csak" lelkileg, érzelmileg bántalmazzák a kiközösített tagokat.

Elgondolkodtató az is, hogy vajon felvállalnák-e a hitüket Jehova Tanúi egy olyan üldöztetés esetén, mint a fenti videóban van, amikor még a közösségi oldalakon, különböző fórumokon is szó szerint LETAGADJÁK hogy ők Tanúk!

Olvastam olyan vitát az egyik oldalon, ahol a testvér "beleszületett az igazságba" (az apja több mint 10 évet ült is börtönbe, volt bételes), Ő is 62 éves, gondolom, ilyen múlttal és háttérrel vén lehetett, ennek ellenére szemrebbenés nélkül letagadta, hogy Jehova Tanúja lenne.

Amúgy nálam a Putyinnak írt több száz vagy ezer levél vitte a pálmát!

Eszükbe sem jutott senkinek, hogy a saját vezetőik adják őket az üldözőik kezébe?

a századik juh 2019.05.31. 10:12:41

@gold.prince: "Eszükbe sem jutott senkinek, hogy a saját vezetőik adják őket az üldözőik kezébe?"

Erről elég sok cikket írtam, nem jutott eszükbe ... az átlagtanúknak.

Kongresszusi hangulat volt a bíróságon az ítélet előtt, és ezt a műsorwezető mondta!

A jogi képviseletüket egy kipát viselő ügyvédre bízták, miként azt az egyik adásból kiderült.

A Wezetők valószínűlegfeltételezhetőenlehetséges, hogy tudták, és lehet, a főnökeik, a részvényesek döntöttek arról, hogy így legyen, jó Watchtower Inc. szokás szerint...

gold.prince 2019.05.31. 11:37:42

@a századik juh: nekem most nagyon sok kérdés kavarog a fejemben.

Próbálok magyarázatot keresni és kapni olyan válaszokra, amik évek óta foglalkoztatnak, mivel nekem ezek úgymond "elvarratlan szálak". (ezzel a tegnapi hozzászólásaimra utalok).

Most kezd körvonalazódni valami a fejemben, és megérteni azokat, akik - bár átlátják a szervezet valódi szerepét (pénzgyűjtő és ingyenmunkát elváró részvénytársaság, akik kihasználják az őszintén Istent kereső emberek hiszékenységét - javíts ki, ha nem ez a céljuk! -), és mégis bent maradnak a szervezetben.
Kérlek, ezt ne vedd kötekedésnek, csak válaszokat keresek.

Ha jól értem a Te válaszaidból, akkor neked az a küldetésed, missziód, hogy magát a Watchtower Inc.-t, mint Szervezetet próbálod leleplezni a tagok előtt?

Tapasztalataid szerint ez működik?
Milyen eredményeid vannak ezen a téren?

Én évek óta nem járok a Tanúk közé, nem is beszélek velük, nem tudom, hogy most milyen "hangulat" van a gyülekezeteken belül, hogyan élik meg a mindennapokat.
Szigorodtak vagy "felpuhultak" a tanúknak felállított szabályrendszerek ?
Engedékenyebbek lettek a tagokkal szemben, vagy még mindig ezerrel működik a "kisterem"?

Kíváncsi vagyok arra is, hogy növekszik vagy csökken a tagok száma, sikerül-e még sok embert bevinni a szervezetbe?

a századik juh 2019.05.31. 13:48:21

@gold.prince: "Kíváncsi vagyok arra is, hogy növekszik vagy csökken a tagok száma, sikerül-e még sok embert bevinni a szervezetbe?"

Hát ahogyan ez a mostani Jw.Broadcastingban elhangzott,

NAPONTA

EZREK

csatlakoznak "Isten szervezetéhez".

Mivel Magyarországon csökkenés van, ezért a testvérek gyermekeinek a keresztelkedése jelent eseményt, a nem keresztelkedésük meg beszédtémát...

A gyülekezetekben klubhangulat uralkodik, azon belül klikkesednek a testvérek. Jól ismerik egymást, 10-15-20-25-30-35-40 ésatöbbi éve hirdetik a vég közelségét holnaputánra. Megvitatják, ki mit posztolt, és az miért helytelen. Hithű testvér nem rak fényképet a facebookra magáról!

Az összejöveteleken már tévézni is lehet, sőt, kell, ezek a programok részei, és olyan megható, mikor egy teljes terem sír, ha a hű és értelmes megpendíti az érzelemhajhászás húrjait, könnyen el is felejthetné az ember, hogy ugyanez történt a katolikusokkal anno, meg a reformátusokkal, és mindenkivel...

A tanúlét mindig mozgalmas, kongresszus itt, kongresszus ott, ez másfél milla volt egy napra, ez 1,3 millió, kicsire nem adunk!

A szolgálatban elvagy egy darab okostelefonnal, videózol oda-vissza, negyedórát simán el lehet álldogálni 2 ház között videókat nézegetve...

Egyre több a csokornyakkendős testvér, jól működnek az újítások...

Mostmár szinte minden összetevőjét elfogadhatod a vérnek, kivéve a vizet...

Nem tudom, új dolog-e, de minél többet spionkodsz a testvérekről, annál hamarabb jutsz fel a ranglétrán.

Jól látod, hogy nem Jehova Tanúi ellen van ez a blog, hanem a szervezet ellen. Oroszországban is rájöttek, hogy nem Jehova Tanúit kell betiltani, hanem a szervezetet.

gold.prince 2019.05.31. 16:57:52

@a századik juh: Ha betiltják a szervezetet, akkor még több tanú lesz - ezt már sokszor bebizonyították, hogy ahol betiltásra kerültek, jelentősen megugrott a számuk -, nyugodtan hivatkozhatnak a szabad vallásgyakorlás jogához, amit ugye elvettek tőlük, mint Oroszországban is tették, és ezzel a lépéssel rengeteg szimpatizánst is szereznek.

Az a dán férfi sem véletlenül jött Oroszországba, ahol nagy médiacirkusz követte a letartóztatását és a bebörtönzését.

Érdekes, hogy hónapok óta nem kerültek elő a tanúkat ért brutális verésekről és kínzásokról szóló bizonyítékok, amivel szintén tele volt a média.

Oroszországban volt egy ítélet, ami miatt betiltották őket: "szélsőséges nézeteket" vallanak, aminek következtében családokat szakítanak szét, gyűlöletet szítanak és életeket veszélyeztetnek.

Ha jól belegondolunk, Jehova Tanúi is megsértik a szabad vallásgyakorlás jogát, mert retorziót alkalmaznak a szervezetet elhagyókkal szemben, sok embert félelembe tartva ezzel, akik nem vagy csak nehezen tudnak kilépni a szervezetből, ezért sokan mentális és lelki betegségekkel küzdenek.

Akik Jehova Tanúi voltunk-vagyunk nem tagadhatjuk azt, hogy igenis családok szakadnak szét, már csak a gyűlölet marad a másik iránt ha ki lesz közösítve, és sajnos nagyon sok áldozata van annak is, hogy sokan nem fogadták el az életmentő vért.

Szerintem nem a betiltás lenne a jó megoldás , hanem a szervezet tanítását kellene "átreformálni", visszatérve a bibliai igazságokhoz, hogy tényleg a valódi evangéliumot hirdessék, mint ahogy nagyon sok egyház, felekezet tette.

Hitünk központi üzenetében Jézus Krisztus (János 14:6) kellene hogy álljon, mivel az egész Biblia róla szól, hogy hogyan mentette meg az embert a bűn és a halál fogságából !

Ehelyett.... nem írom le azt a rengeteg istenkáromló és gyalázó tanítást, amit a Tanúk terjesztenek.

Tudom mit tanítanak a Tanúk, : Jehovához csak az mehet, akit Ő vonz magához, és csak azokat vonzza, akiknek helyes a szívállapota...

Engem is bevonzott, évekig voltam a hűséges tanúja, csak valahogy egy idő után a szívem egyre keményebb lett, már csak azokat szerettem, akik velem "egy úton" jártak, emberek kezdték átvenni az életem és a gondolataim, érzelmeim felett az irányítást, az ő szabályaik szerint kellett élnem.

A Bibliát olvasva és Jézust megismerve egy idő után éreztem, hogy ez nem az Ő "útja", ezért hagytam el a szervezetet.

Igen, igazad van, ez mindenkinek a saját lelkiismeretére van bízva, hogy milyen döntést hoz, a következményeit úgyis saját magának kell viselnie.

" Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is" (Galatákhoz írt levél 6:7)

gold.prince 2019.05.31. 17:41:20

@a századik juh: a csokornyakkendő nagyon tetszik!

Annak idején Palotás János a Vállalkozók Pártjának elnökének vált a védjegyévé a csokornyakkendő!

Itt is lehet ezért népszerű? Az üzlet .. az üzlet... :):):)

Igazság Kereső 2019.05.31. 18:03:15

@a századik juh: "Mostmár szinte minden összetevőjét elfogadhatod a vérnek, kivéve a vizet..."

Hogy mi van? Ez nekem is új.

Pontosan miről van szó?

a századik juh 2019.05.31. 18:04:51

@gold.prince: Itt a Marcizsófi rajzfilm miatt népszerű a csokornyakkendő, mert Marcinak csokornyakkendőt rajzol mindig a Wezetőtestület.

Igazság Kereső 2019.05.31. 18:07:40

@a századik juh: "
Nem tudom, új dolog-e, de minél többet spionkodsz a testvérekről, annál hamarabb jutsz fel a ranglétrán."

Mi velünk is folyamatosan ezt csinálják! Maguk a vének is. Rákérdeztünk, hogy ezt hogy is képzelitek? Válasz: "Megtehetjük!"

Jó mi?

Pál azt írta: "Nem vagyunk urak a hitetek fölött."

De a Szervezet-nem biblikusan-az lehet....

a századik juh 2019.05.31. 18:09:49

@a századik juh: Biztos tudod, hogy elemeire bontva szinte a vér teljes része elfogadható már a tanúknak.

Hát a vér azon részének, amely a teljes vérből nem fogadható el, na annak a 96%-a víz...

Lassan farizeusi magasságokba ível a vértranszfúzió elutasítása, és hogy ennek ellenére milyen vérfrakciókat lehet mégis elfogadni, ha az adott személy lelkiismerete megengedi.

a századik juh 2019.05.31. 18:15:08

@Igazság Kereső: "Mi velünk is folyamatosan ezt csinálják! Maguk a vének is. Rákérdeztünk, hogy ezt hogy is képzelitek? Válasz: "Megtehetjük!"

-Kedves testvér, itt a remek alkalom, hogy bebizonyítsd, mennyire vagy hűséges Jehova Szervezetéhez, Anyácskánkhoz, akinek az életünket és a Jehovával való kapcsolatunkat köszönhetjük. Jehova Szervezete most arra kér téged, hogy tudj meg mindent xy testvérről, és jelentsd azt nekünk alkalmanként, vagy ha fontos, azonnal. Jehova Szervezete hálás lesz neked, és Te jól tudod, hogy meg kell védenünk Jehova Szervezetét Sátántól...

Igazság Kereső 2019.05.31. 23:18:45

@a századik juh: Akkor is meg kell tudni mindenkiről mindent, ha nem is tett semmi rosszat? Mi több, ha nem tett semmi rosszat,akkor kreáljunk ellene valami bűnt, hogy megdorgálhassuk, vagy ha esetleg netántalántán ki akarjuk tenni a szűrét a Szervezetből, mert túl sokat tud rólunk? Az egész családommal ezt teszik a kedves Wének, mióta az eszemet tudom! Semmi jót nem kaptam tőlük!

a századik juh 2019.06.01. 05:17:54

@Igazság Kereső:

"Akkor is meg kell tudni mindenkiről mindent, ha nem is tett semmi rosszat? "
Naná, az ilyenek nagyon gyanúsak!

"Mi több, ha nem tett semmi rosszat,akkor kreáljunk ellene valami bűnt, hogy megdorgálhassuk, vagy ha esetleg netántalántán ki akarjuk tenni a szűrét a Szervezetből, mert túl sokat tud rólunk?"

Pontosan! Jól látod a helyzetet! Ha így haladsz, még wén is lehet belőled! Hisz előbb-utóbb úgyis tenne valamit, nekünk meg pont ezt kell megelőznünk, hisz mi vagyunk Jehova gondolatrendőrei,akik a még el sem követett hibákat is megtoroljuk, és elémegyünk, hogy felüsse a fejét a hitehagyás a gyülekezetben!

"Az egész családommal ezt teszik a kedves Wének, mióta az eszemet tudom! Semmi jót nem kaptam tőlük!"

Nademár! Ők a Ti megmentéseteken munkálkodnak! Szeretnék, hogy örökké éljetek a Watchtower-bolygón! A sok szekálás, intrika, gyanúsítgatás, vádaskodás, pletyka, mind-mind a Ti érdeketeket szolgálja! Wéneink éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy testvéreink már most a paradicsomban érezhessék magukat Jehova boldog népe között.

Figyelem! Aki nem mosolyog zsibbadásig, aki nem jelentkezik egy összejövetelen 1914-szer, aki nem húzza alá a kiadványokat, aki nem dicsérgeti a wéneket, aki nem énekel 1000-el, és aki 15 óra alatt ad le, az gyanús, és jelenteni fogjuk!

Igazság Kereső 2019.06.02. 17:31:45

@a századik juh: "aki nem dicsérgeti a wéneket"

A vén nyaló, spicliskedő, a sok órás, az iskolán résztvevő, a sok pénzt bedobó, az, aki vakon engedelmeskedik a JÓ JT!

Aki ezen kritériumok egyikének nem felel meg, úgy, ahogy szerintük kellene, akkor "ne állj vele szóba", "vigyázz vele", "nem jó társaság" stb
süti beállítások módosítása