Az igazság a zebrákon kiált, a gyalogátkelőhelyeken hallatja hangjait!
2019. augusztus 31. írta: a századik juh

Az igazság a zebrákon kiált, a gyalogátkelőhelyeken hallatja hangjait!

Nemrég írtam, hogy új kresz-táblákat kapnak a "Jw.org-termek":

 

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/2019/07/28/ezentul_kresz-tabla_jelzi_a_kiralysagtermeket_magyarorszagon

Nade vajon a kreszt is módosítják Jehova Tanúi miatt?

Egy önkormányzat például úgy döntött, hogy

Jehova Tanúi partizhatnak a zebrák előtt,

 

jworg2.jpg

 

elvonva ezzel a gyalogosok figyelmét,

akiket leszólítanak közvetlenül a zebrára lépés előtt,

ha éppen nem a heti pletykapartit folytatják, miként az a képen is látható,

igaz,

ők ezt szent szolgálatnak nevezik.

 

A beküldő szerint a város több pontján is megfigyelhetőek a zebrára specializálódott tanúk, a beküldő szerint roppant balesetveszélyes helyzetek adódhatnak ebből, és a képen látható szituációkból, miszerint Jehova Tanúi nagy számban összeverődnek ezeken a helyeken,

akadályozva mind a zavartalan autósforgalmat,

mint a gyalogátkelőhelyek forgalmát,

és szigorúan vallási szempontból a pletykálás sem igazán szent szolgálat, amelynek végzésére a zebrák mellett nyilván engedélyt kértek és kaptak az adott önkormányzattól.

Biztos rendben van ez így? 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr8415033640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2019.09.01. 01:33:01

"A beküldő szerint a város több pontján is megfigyelhetőek a zebrára specializálódott tanúk, a beküldő szerint roppant balesetveszélyes helyzetek adódhatnak ebből, és a képen látható szituációkból, miszerint Jehova Tanúi nagy számban összeverődnek ezeken a helyeken,

akadályozva mind a zavartalan autósforgalmat"

Azért ne túlozzunk!
Aki megáll egy gyalogátkelőhely előtt az legyen mindenkor körültekintő és óvatos, függetlenül attól,hogy ki vagy mi áll mellette. Másrészt, nem hiszem,hogy nagy számban oda figyelnének rájuk. Talán, egyes kirakatokat jobban megnéznek,mint a Tanúkat az utcán. Aki mégis megállna nekik,
azt jobb híján nem a Tanúk miatt történik. Ne érts férre, nem védeni akarom őket, de ez túlzás és életszerűtlen. Nem beszélve az autós forgalom estleges akadályozásáról. Nem az út középen állnak, ha meg miattuk valaki nem oda néz, s balesetet okoz,az vessen magára, ennyiből a reklámtáblálat is betilthatnánk. Legyünk mindenek előtt ésszerűek-a Biblia is ezt írja!

Igazság Kereső 2019.09.01. 01:36:38

@Igazság Kereső: "Aki mégis megállna nekik,
azt jobb híján nem a Tanúk miatt történik." Ezt elírtam. Helyesbítek. Pontosan úgy szólna,hogy: Aki mégis megállna nekik, és valamilyen véletlen folytán elütnek, azt jobb híján nem a Tanúk miatt történik.

a századik juh 2019.09.01. 05:58:31

@Igazság Kereső: Az autósforgalom akadályozása: Jövök városban 50-el, látom, hogy nagy a tobzódás a zebránál, lassítok. Nem lépnek le, mert a zebra mellett beszélgetnek hatan… Máris megvalósul az autósforgalom zavarása, mert a kresz szerint 10-ből 10 autósnak így kell eljárnia, és a mögöttük lévő is lassít, stb, stb.

Szlovákiában nemrég betiltották az autóutak melletti reklámokat, mert figyelemelterelőek voltak.

Zebra előtt 5 méterrel tilos parkolni kocsival.

A gyalogosjárda mellé kihelyezett reklám ugyanígy figyelemelterelő lehet, és a zebra elé pakolás veszélyezteti a zebrán átkelők biztonságát, nem mellesleg takarhatja is a "kilátást".

Szerintem ezt valamilyen jogszabálynak tiltania is kell, hátha valaki tudja. :)

a századik juh 2019.09.01. 08:32:34

@Igazság Kereső:

No, meg is van:

21. §
(6) A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet,

köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni

és

tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja, vagy megtévesztheti."

a századik juh 2019.09.01. 08:40:11

@Igazság Kereső: Sőt!

40. paragrafus, 5/e:

"Tilos megállni kijelölt gyalogosátkelőhelyen, valamint a gyalogosátkelőhely előtt személygépkocsival, motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral, kerékpárral és kézikocsival 5 méter, egyéb járművel 15 méter távolságon belül."

Mivel ott a kézikocsi a felsorolásban, nem hinném, hogy túlzok! :)

Igazság Kereső 2019.09.01. 17:37:36

@a századik juh: A kézikocsi az, egyértelműen az úttesten húzott kocsira szól. A járdán megállhat,egy "banyatank",amíg nem akadájozza a helyi gyalogos forgalmat. A felsorolt jogszabályok másra vonatkoznak. Amúgy meg, biztos,hogy ez az egész valóban a jogszabályokról s a balesetveszélyről szól és nem a Tanú gyűlöletről?! Válasszuk szét a kettőt. Amúgy meg valamiért csak-csak megkapták az engedélyeket. Ott, ahol ki adták az engedélyeket, nem ismerték a szabályzatot? Én sem szeretem a Szervezetet,de a tagokat nem utálom,nem irritálnak az utcán, mert át érzem mit hisznek s gondolnak,mert hozzájuk
tartoztam, és mert ők a felsőbb hatalmi elit áldozatai,és ezért sem próbálok(nem rád értem ne haragudj, de vannak ilyen emberek) a "kákán is csomót keresni".

Egyszerűen, akit nem érdekel a dolog,annak nem kell szóba állni Velük. Ha majd valamilyen szabálysértést követnének el, nyugodt lehetsz,hogy szolnak nekik,vagy eltávolítják őket a kérdéses helyszínről. Én ebből nem csinálók kardinalis problémát. :-)

a századik juh 2019.09.01. 17:49:10

@Igazság Kereső: "a "kákán is csomót keresni".

Jehova Tanúi szervezete -SION, avagy a Watchtower, kinek hogy tetszik- a leg-i-gaz-sá-go-sabb nemzet a földön, nemde?

Mindent törvényesen tesznek, nemde?

A probléma ott kezdődik, ha az engedélyük nem ide szól... :)

Hogy ez kardinális probléma-e, vagy sem, mindenki döntse el maga.

Szerintem ha egy szervezet megszegi az önkormányzat által kiadott engedélyeket, az kardinális probléma akkor, ha ezt a legbecsületesebb nemzetként teszi.

Van némi nemzetközi tapasztalatom, hogyan végzik forgalmas kereszteződésekben a szolgálatot a testvérek.
Hát nem így! :)

"A kézikocsi az, egyértelműen az úttesten húzott kocsira szól."

Oké, én meggyőzhető vagyok. Szerintem a zebráról szól, de érdekel, hogy Te hogyan bizonyítanád, hogy CSAK az úttesten közlekedő járművekről, jelesül az úttesten húzott kézikocsiról lehet csak szó?

a századik juh 2019.09.01. 18:00:22

@Igazság Kereső: "a tagokat nem utálom,nem irritálnak az utcán"

Kedves Igazság Kereső

Első cikkem ezen a blogon a szervezet (sion) adatkezelési hiányosságairól szólt.

Nem azért írtam erről, mert utálom a tagokat, vagy épp irritálnának.

Azt utáltam és az irritált, hogy megkérdőjelezhető módot kényszerítettek a tagokra.

Itt ugyanez a helyzet.

A cikk nem konkrét személyek ellen szól, hanem -véleményem szerint - egy olyan jogilag megkérdőjelezhető helyzetről, amit a szervezet -ez esetben lehet, hogy a helyi wének- kényszerítenek a tagokra.

Véleményem szerint a helyi wének már bemutatkoztak az önkormányzatnak, és pöpec helyekről ide zavarták a tanúkat, akiknek agyafúrt helyi kiskirályai úgy voltak vele, hogy feltuningolják a kiosztott, megalázó helyek hatékonyságát ily módon. Több, mint valószínű, hogy "házi" "szentszellem" hatására, miként azt a bátor wezetőiktől is láthatják.
De ez csak egy tipp.

Igazság Kereső 2019.09.01. 23:50:06

@a századik juh: "40. paragrafus, 5/e:

"Tilos megállni kijelölt gyalogosátkelőhelyen, valamint a gyalogosátkelőhely előtt személygépkocsival, motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral, kerékpárral és kézikocsival 5 méter, egyéb járművel 15 méter távolságon belül."

Várjunk csak! Lehet,hogy férre értettem valamit, túl felületes voltam? Ezzel azt akarod mondani, hogy a Tanúk a "banyatankkal", vagy más néven molnárkocsival a gyalogátkelőhely kellős középen "hirdették az igét"? Mert az már más, az már válóban teljes mértékben megszegi a kresz szabályait, balesetveszélyes és akadájozza a forgalmat! Másrészt, a kresz megkülönbözteti a kézikocsit és a molnárkocsit. A molnárkocsit
toló-húzó személy gyalogosnak minősül. Gyalogosnak természetesen semmi keresnivalója, az úttesten huzamosabb ideig nem tartózkodhat közlekedési céllal, ha van a számára fenntartott kiépített járda. Ha így értetted, az természetesen jogos!

a századik juh 2019.09.02. 05:30:30

@Igazság Kereső: A képen látható troli ami nem banyatank, mivel nem bevásárlási vagy magáncélra van, hanem REKLÁMHORDOZÓ. :) Egy amerikai részvénytársaság reklámanyagai vannak rajta.

A kialakítása miatt konkrétan balesetveszélyes, mert semmi sem akadályozza meg, hogy egy fuvallat felborítsa a rögzítetlen trolit, aminek kifejezetten nagy a felülete a súlyához képest, és 2 darab keréken áll egy picit megdöntve, ami tovább növeli az instabilitását.

Voltam már tanúja 8, azaz nyolc tanú zebrák előtti tanúskodásának, ott 5,5 métert elhagytak a zebrától, de nagy szél volt, és a szél folyamatosan felborigatta a trolikat, de a fő gond az volt, hogy a traktátusokat és a füzeteket szanaszét fújta a szél a környéken a 4 troliból. Aznap igencsak jó terjesztést tudtak befirkantani a testvérek. :(

És igen, pont "gyalogos"-ként nem állhatnak meg a zebra szélén, és nem partizhatnak ott 5-en-10-en, mert ezzel zavarják mind az autósforgalmat (nem állhatunk a zebra szélén várakozva, mert ezzel megtévesszük az autósokat) és a gyalogosforgalmat is. (megzavarják a gyalogosokat, akik már szemből sem a forgalmat figyelik, hanem azt, ki és mit csinál a zebra túloldalán, hogyan kerülhetnék ki őket. )

(Abba most ne menjünk bele, hogyha Jehova Tanúi Magyarországi Egyházának engedélyeznek valamit, miért is egy amerikai részvénytársaság -Oroszország szerint is- gyűlöletkeltő kiadványaival szólítják le az épp zebrára lépőket)

A képen ugyan egy, a zebrától elfordított kocsi látható, de több helyen a zebrával párhuzamosan, konkrétan a zebrától 10-20 cm-re teszik le a reklámhordozó eszközüket. (Erről is kértem fotót a beküldőtől)

Talán az jobban szemlélteti a problémát. :) Ugyanakkor gondoljunk bele, találkozhatunk-e a zebrák mellett mobil árúsítópulttal, mobil közvéleménykutatással, mobil reklámmal? Ha igen, akkor nincs gond, mert más is így csinálja.

Ha nem, annak meg nyilván ennek alapos oka van.
süti beállítások módosítása