mert az Úr megy előttetek,és Izrael Istene lesz utóvédetek
2019. szeptember 03. írta: a századik juh

mert az Úr megy előttetek,és Izrael Istene lesz utóvédetek


jezusnegativ.gif

"Az artemiszőrtornya-sátánjehovája ördögpoapok azt tanítják jehova tanúinak, hogy Istent senki nem látta, mégpedig azét ,rmert láthatatlan.

 

Ezt írák:

 

Látta már valaki Istent?A Biblia válasza

Istent a szó szoros értelmében még egyetlen ember sem látta (2.Mózes 33:20 ,. János 1:18; 1.János 4:12). A Biblia azt írja, hogy „Isten Szellem”, vagyis olyan teste van, mely az emberi szem számára láthatatlan (János 4:24,.1. Timóteusz 1:17).

Viszont az angyalok láthatják Istent, hiszen ők is szellemi lények (Máté 18:10). Néhány ember, miután meghal, és szellemi testben feltámad az égben, szintén láthatja Istent (Filippi 3:20,21,. 1.János 3.2).

 

https://www.jw.org/hu/bibliai-tanitasok/kerdesek/latni-istent/

 

befogja_a_szemet_1.png

 

Őrtornyosék elfelejtették hozzátenni, hogy a jehova nevü démonistent nem látta senki.

 

Ellemben a Biblia Istenét , Izrael Istenét és Atyját bizony sokan látták és hallották.

 

Azokat a bibliaszövegeket próbálják felhasználni ,amelyek nem Izrael Istenére a Khrésztoszra utalnak-

 - aki alásszállott tőbb alkalommal, hogy személyesen találkozzék a választotjaival- hanem az Izrael Istene Atyjára,

aki Őt elküldte a világba a Szentzsellem Istennel együtt.

 

Kezdjük az állítással, hogy az emberek azért nem láthatják Istent, mert szellem és a szellemek láthatatlanok.

 

Ezzel szemben azt állítják, hogy csak az emberi szem számára láthatatlan.

 

Ezek szerint mégsem láthatatlan.

 

Mivel elsősorban a 2.Mózes 33:20-ra utalnak, mint annak bizonyítékára, hogy emberi szem számára láthatatlan

az Isten, viszgáljuk meg ezt az állítást enek az Istentől eredő kijelentésnek alapján.

 

2.Mózes 33:20 Orcámat azonban, mondá, nem láthatod; mert nem láthat engem ember, élvén.

 

Őrtorony ördögpapjai épp abból a részből idéznek,ahol az elöző 11. versben ezt olvassuk:

 

"11Az Úr pedig beszéle Mózessel színről színre, amint szokott ember szólani barátjával; és mikor Mózes a táborba visszatére, az ő szolgája az ifjú Józsué, Núnnak fia, nem távozék el a sátorból.

 

Ezek szerint egy másik szellem személyt nem láthatta Mózes, nem Izrael Istenét a Mindenhatót,hisz a Mindenható Istent

Mózes látta. A kérdés az, hogy kit nevezett Izrael Istene az Ő Orcájának?

 

Nos az egyik Anggeloszt,akit szintén Úrnak nevez maga Izrael Istene, az Orcájának is nevez.

 

Nos ezt a Urat az Orcát nem láthatta , nem pedig Izrael Istenét,akivel már korábban szemtől szembe beszélgetett,

amint az ember a barátjával szokott beszélni. Sőt Mózesel együtt sokan a megszenteltek közül látták már korábban

is az Izrael Istenét.

 

2. Mózes 24:9Azután felméne Mózes és Áron, Nádáb és Abihu, és az Izráel vénei közül hetvenen;10És láták az Izráel Istenét, és annak lábai alatt valami zafir fényű tárgy vala, és olyan tiszta, mint maga az ég.11És Izráel fiainak e választottjaira nem bocsátá kezét: jóllehet látták az Istent, mindazáltal ettek és ittak is.

 

Izrael Istene kijelentette Ésaiás által, hogy nem egymaga jött izrael népéhez az Úr Isten küldöttjeként, hanem egy Szellem is

vele jött, akit Isten Szellemének nevez.

 

Ésaiás 48:16Közelgjetek hozzám, halljátok ezt, nem szóltam eleitől fogva titkon! mióta ez történik, ott vagyok! És most az Úr Isten engem küldött, és az ő lelkét.17Így szól az Úr, Megváltód, Izráelnek Szentje: Én vagyok az Úr, Istened, ki tanítlak hasznosra, és vezetlek oly úton, amelyen járnod kell.

 

aldas.jpg

 

Izrael Istene és a Szellem,aki vele jött nem azonos azzal az Isten személlyel,aki elküldte Őt és a Szellemét.

 

Erre az Isten személyre bízta Izrael népét,amikor azok megbosszantották Őt. 

 

Ez az Isten személy készítette fel korábban Jákóbot a Mindenható Istennel való személyes találkozásra.

 

1. Mózes 35:1Monda pedig az Isten(1) Jákóbnak: Kelj fel, eredj fel Béthelbe és telepedjél le ott; és csinálj ott oltárt amaz Istennek(2), ki megjelenék néked, mikor a te bátyád Ézsaú előtt futsz vala.

Ez esetben az Isten,aki Jákóbbal beszél és utasítja őt, hogy mit kell tennie előkészítette a találkozást Jákób és Amaz Isten

között,aki nem más volt, mint a Mindenható Isten a Khrésztosz.

 

Mózesnek azt mondotta Isten, hogy az Ő Orcája megy majd velük.

 

Ezt,akit orcának nevezett akarta bemutatni Mózesnek, hisz erre kérte Őt Mózes. 

 

2.Mózes 33:14És monda: Az én orcám menjen-é veletek, hogy megnyugtassalak?15Monda néki Mózes: Ha a te orcád nem jár velünk, ne vígy ki minket innen.20.Orcámat azonban, mondá, nem láthatod; mert nem láthat engem ember, élvén .21És monda az Úr: Ímé van hely én nálam; állj a kősziklára.22És mikor átmegy előtted az én dicsőségem, a kőszikla hasadékába állatlak téged, és kezemmel betakarlak téged, míg átvonulok.23Azután kezemet elveszem rólad, és hátulról meglátsz engemet, de orcámat nem láthatod.

 

A Mindenható Isten elő is készíti a találkozást, mégpedig úgy, hogy maga mellé veszi Mózest egy sziklára,majd egy sziklahasadékába állítja, majd Orcájával azaz Dicsőségével együtt elvonul,mialatt kezével eltakarja Mózest, hogy még véletlenül se láthassa meg az Orcát az Isten Orcájának az Angyalát,akit Úrnak nevez,mint Izrael Istenét.

 

Mellesleg ha emberi szemmel nem látható Isten,akkor miért kellett Istennek az Ő kezével eltakarni Mózest, hogy meg ne láthassa? hogyan láthatta meg hátulról, ha láthatatlan az ember számára?

 

Ami a két Úr Isten jelenlétét igazolja az a 2. Mózes 34. fejezetében egyértelmüvé válik.

 

2. Mózes 34:5Az Úr pedig leszálla felhőben, és ott álla ő vele, és nevén kiáltá az Urat:6És az Úr elvonula ő előtte és kiálta: Az Úr, az Úr, irgalmas és kegyelmes Isten, késedelmes a haragra, nagy irgalmasságú és igazságú.

 

9És monda: Uram, ha előtted kedvet találtam, kérlek járjon az Úr velünk; mert keménynyakú nép ez! Kegyelmezz a mi vétkeinknek és gonoszságunknak, és fogadj minket örökségeddé.

 

Már korábban egyértelművé tette Izarel Istene az Úr , hogy egy angyalt küld el előttük,aki vezetni fogja őket.

Azt is egyértelmüvé tette , hogy a saját nevét helyezte bele, mi azt jelenti, hogy Őt is az Úr néven kell szóllítaniuk.

 

2.Mózes 23:23Mert az én Angyalom te előtted megyen és beviszen téged az Emoreusok, Khitteusok, Perizeusok, Kananeusok, Khivveusok és Jebuzeusok közé, és kiirtom azokat."

 

Sőt azt is mondotta Izrael Istene, hogy szolgálni és engedelmeskedni kell majd nekik az Úrnak,akit elküld, hogy

vezesse őket.

 

2.Mózes 23:20Ímé én Angyalt bocsátok el te előtted, hogy megőrízzen téged az útban, és bevigyen téged arra a helyre, amelyet elkészítettem.21Vigyázz magadra előtte, és hallgass az ő szavára; meg ne bosszantsd őt, mert nem szenvedi el a ti gonoszságaitokat; mert az én nevem van ő benne.22Mert ha hallgatándasz az ő szavára; és mindazt megcselekedénded, amit mondok: akkor ellensége lészek a te ellenségeidnek, és szorongatom a te szorongatóidat.25És szolgáljátok az Urat a ti Istenteket, akkor megáldja a te kenyeredet és vizedet; és eltávolítom ti közületek a nyavalyát.

 

Egyértelmuen utasítja Izrael Istene Mózest, hogy az Anggeoszt,akit előttük elküld, és akit Urnak és Istennek is nevez,

szolgálniuk kell.

 

Nos ez az az Úr Isten,aki az Esaiás 52. fejezetben elől halad, akit azartemiszőrtornya-sátánjehovája szervezet bibliaferdítői

a sátán jehovája névvel illetnek. Vesztükre.

 

 

"... ,mert Jehova megy előttetek,és Izrael Istene lesz utóvédetek. ( Ésaiás 52:12)"

 

jezusnegativ.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4315037134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2019.09.04. 00:01:57

"Kezdjük az állítással, hogy az emberek azért nem láthatják Istent, mert szellem és a szellemek láthatatlanok.
 
Ezzel szemben azt állítják, hogy csak az emberi szem számára láthatatlan.
 

Ezek szerint mégsem láthatatlan."

Arra, hogy mi miért láthatatlan,vagy sem, erre hadd válaszoljak a fizika nyelvén. Nem rég ezt írtam egy poszt ereéig. Nagyon leegyszerűsítve:

Egy kis anyag fizika.

Mennyi idő alatt lett az anyag? Lehetséges, hogy a Bibliában szereplő isteni "Legyen" szavára egy pillanat alatt? Egyes kutatások szerint igen! Minden REZGÉS!
Az ANYAG NEM MÁS MINT ÁLLÓ HULLÁM, az energia egy bizonyos fajta megjelenési formája.
Tulajdonképpen, szószerinti értelemben SZILÁRD ANYAG NEM LÉTEZIK, csak a fizikai törvények beállításai miatt érzékeljük, megfogható, részben áthatolhatatlan, tömör halmaznak. Különböző, nagyon eltérő frekvenciájú "anyagi" részecskék képesek egymáson áthatolni, lásd rádió hullámok az épületek falain. Közel azonos hullámhosszú és frekvenciájú álló hullámok, azaz "anyagi" részecskék mint például mi emberek, vagy a bolygónk hozzánk közel azonos hullámhosszú és frekvenciájú "anyagi" részecskéi, vagy anyagi halmazai, mint például egy ház fala, vagy egy hegy, vagy bármi más, már számunkra áthatolhatatlan akadályt jelentenek.
Már a jól megválasztott, egymásra hangolt rádióhullámok is kioltják egymást(ezt a hadászatban is alkalmazzák) az az, a saját viszonylatukban "anyag érzet" jelentkezik.
Valójában, a közel azonos frekvencia tartományba eső álló hullámok tulajdonságai, vagy törvényszerűségei miatt (lásd Pauli elv) vagyunk képesek egyáltalán megfogni a tárgyakat.

Ez azt jelenti, hogy az, aki az energia ura, az egy pillanat alatt képes "anyagot" létrehozni, megszüntetni illetve átalakítani. Isten számra a mi fizikainak tekintett világunk nem más, mint egy holografikus "terepasztal".

Mi, emberek,vagy akár állatok és élettelen anyagok is, AZ ELEKTROMÁGNESES SPEKTRUM, EGY AZONOS, MEGHATÁROZOTT HULLÁMHOSSZÚ ÉS FREKVENCIA ELOSZLÁSÚ CSOPORTJÁBA TARTOZUNK.

A mi szemünk erre a precízen beállított nagyon keskeny sávra van beállítva. Ezért nem látjuk a levegőt, sem a "látható" fény spektrum(380-750 nm) előtt és után jelentkező hullámhossz eloszlású "fényt". Ugyan úgy nem halljuk a 20 és 20 ezer Herz alatti és feletti rezgés tartományokat, mert a fülünk érre a tartományra van beállítva.
A szenzoros érzékelőink ehhez a nagyon keskeny elektromágneses tartományhoz van beállítva. Amik ezen az amúgy nagyon keskeny tartományokba nem tartoznak bele, azokat egész egyszerűen NEM ÉRZÉKELJÜK!

A szellem világ a mi fizikainak tűnő világunk "felett" rezeg, egy sokkal magasabb energia szint. Ez ahhoz hasonló, mintha pl. egy adott rádió állomás 107 MHz-re van hangolva(A mi univerzumunk) a másik rádió vagy tv állomás pedig több 100 Giga Herz-el "magasabban" lenne a rezgéstartomány tekintetében. Ez a példánkban a szellem világ, a szellemi dimenzió.
Ezek az igencsak eltérő frekvenciák nem találkoznak,nem érintkeznek, nem "látják" egymást. Úgy szólván nem interferálnak. Mégis ezek a más-más energia szinten létező, vagy rezgő világok képesek, idézőjelben egy "helyen s egy időben" létezni, anélkül, hogy azt mi, emberek érzékelni lennénk képesek. Az angyalok(és most Istenről nem írunk ,mert az/Ő sokkal bonyolultabb,Ő topológikus energia) sokkal magasabb energia szinten rezgő, úgy szólván értelmes "energia lények". Igen, itt jön az oka,hogy miért nem látjuk,és miért nem vagyunk őket képesek(hacsak ők úgy nem akarják) érzékelni, látni, hallani. Amíg mi, nem hangoljuk a vevő készülékünket az adott csarornára, addig, mi sem láthatjuk-hallhatjuk az adott tv csatorna műsorát, mit sem sejtünk abból, mi történik a csatornán. A frekvencia tartománybeli különbségek miatt nem látjuk a
szellemeket(angyalok,
démonok). Az ő világuk jóval túlmutat az ismert spektrális tartományokon, elképzelhetetlenűl túl a kozmikus sugárzás legnagyobb ismert határfrekvenciáján. Ahhoz hogy lássuk-halljuk őket vagy nekünk kellene magasabban rezegni, de ahhoz kevés az emberi test energiája, és annak szenzoros érzékelése,avagy nekik kell "lejebb hangolni a pótmétert", többnyire ez is történik. A mi világunk, és az emberi érzékelés normális és elfogadtató frekvenciájára "hangolják" magukat, ( ez bonyolultabb,itt nincs hely s idő kifejtenem) ezáltal képessé válunk, válnánk látni,hallani, és ha emberi testet öltenek, megérinteni őket. Ez a titok, leegyszerűsítve!

a századik juh 2019.09.05. 08:09:53

@Igazság Kereső: "Ez azt jelenti, hogy az, aki az energia ura, az egy pillanat alatt képes "anyagot" létrehozni, megszüntetni illetve átalakítani. Isten számra a mi fizikainak tekintett világunk nem más, mint egy holografikus "terepasztal".

Ja.

Ha úgy nézed, ahogy a dolgok állnak, egy sokadikgenerációs, tökélyre fejlesztett Éhezők Viadala...

leslie07 2019.09.05. 08:43:39

@Igazság Kereső: Ez egy emberi elme által megalkotott saját privát teória.
Ellenkezik a valósággal. Tudniillik a valóság az, hogy különbség van a szellemtest és a hústest azaz érzéki test között. Ez a különbség nem abban
rejlik, hogy amíg az érzéki ,teremtett világban lévő testek láthatóak a szellemtestek láthatatlanok. Ennek bizonyítéka a Szentírásban megtalálható
azokból a beszámolókból, amikor a Mindenható Isten meglátogatta választott szolgáit a földön.

2. Mózes 24:9
Azután felméne Mózes és Áron, Nádáb és Abihu, és az Izráel vénei közül hetvenen;
10
És láták az Izráel Istenét, és annak lábai alatt valami zafir fényű tárgy vala, és olyan tiszta, mint maga az ég.
11
És Izráel fiainak e választottjaira nem bocsátá kezét: jóllehet látták az Istent, mindazáltal ettek és ittak is.

Ezek az emberek,akik láthatták Izrael Istenét rendelkeztek valamivel,amivel a nép nem rendelkezett. Isten Szelleme lakozott bennük.
A bennük lakozó Szellem készítette eló őket az Istennel való találkozásra.
Ez a többi esetben is igy volt. Istent csak olyan személyek láthatták színről színre,akikben maga az Isten a Szellem lakozást nyert. Ezek az Istennel való személyes találkozások bizonyítják, hogy Istennek igenis van látható szellemteste. Tehát nem láthatatlan ,ahogyan azt jehova tanúi a jehova nevú démonistennel kapcsolatban megjegyzik. A bukott szellemek pedig
azért láthatatlanok, mert elveszítették dicsőséges szellem testüket, Korábban ők is láthatók voltak ,amikor az lázadásukat elkövették.

Igazság Kereső 2019.09.05. 18:37:56

@leslie07: Hűha, barátom azt hiszem te semmit sem értettél meg abból, amit írtam, vagy nagyon jól titkolod. :D

Mi látható, és mi miért nem, kinek látható, és kinek nem? Minden a saját viszonylatában értelmezhető.

Miért válik láthatóvá, az, amit Isten láthatóvá kíván tenni? Ők, mármint az angyalok, miért látják Istent és egymást, és mi, emberek miért nem? Ha a számunka látható teste lenne a szellemeknek, akkor simán látnánk őket, holott csak úgy nyüzsögnek körülöttünk. Mindenképpen más minőségűnek kell hogy legyen az ő létformájuk, istené és az anyaloké is. Az, hogy isten szelleme teszi lehetővé, az nem magyarázza meg, legfeljebb más nyelvi környezetbe helyezi, mert a bibliai kor embere a mai tudományos fogalmakkal mit sem tudott volna kezdeni, mert nem ismerte a világ működését. Én nem állítottam,hogy ez nem elmélet, persze, hogy az. Más "nyelven" igyekszem körülírni, amit a Biblia vallási, szellemi fogalmakkal irt körül.

leslie07 2019.09.12. 21:37:58

@Igazság Kereső: "Ők, mármint az angyalok, miért látják Istent és egymást, és mi, emberek miért nem?"

Az amit te írtál ,az egy dolog, mégpedig a saját véleményed.

Nics olyan élő Isten a Szentírás tanítása szerint,aki láthatatlan lenne. Amelyik Istenről azt állítják, hogy láthatatlan az bizony nem is létezik.

A Szentírás tanítása szerint a vízözön óta csak két Isten személy látogatta
meg a földi emberek világát. Őket kettőjüket a Mindenható Isten , azaz Izrael Istenének az Atyja küldte. Ezt maga Izrael Istene jelentette ki:
Ésaiás 48:16
Közelgjetek hozzám, halljátok ezt, nem szóltam eleitől fogva titkon! mióta ez történik, ott vagyok! És most az Úr Isten engem küldött, és az ő lelkét.
17
Így szól az Úr, Megváltód, Izráelnek Szentje: Én vagyok az Úr, Istened, ki tanítlak hasznosra, és vezetlek oly úton, amelyen járnod kell.

Mózes ,amikor leírja Jákóbnak az Izrael Istenével való második találkozásának körülményeit tanuskodik egy Isten személyről,aki utasítja
Jákóbot , hogy menjen fel Béthelbe és építsen ott oltárt AMAZ istennek.

1. Mózes 35:1
Monda pedig az Isten Jákóbnak: Kelj fel, eredj fel Béthelbe és telepedjél le ott; és csinálj ott oltárt amaz Istennek, ki megjelenék néked, mikor a te bátyád Ézsaú előtt futsz vala.

Ezzel a két Istenszeméllyel találkoztak többen is Isten választottai közül.
Látták is és hallották Őket. DE azzal az Istennel, aki elküldte Őket kettőjüket az emberek világába soha senki nem is látta a földön, de mégcsak nem is hallotta. Erről a tényről tanúskodott maga Izrael
Istene a testben megjelent Khrésztosz Isten ezen szavakkal:

János 5:37
Aki elküldött engem, maga az Atya is bizonyságot tett rólam. Sem hangját nem hallottátok soha, sem ábrázatát nem láttátok.

Nos nem azért nem láthatta senki Izrael Istenének az Atyját soha,mert láthatatlan lenne,hanem azért, mert Ő személyesen nem jött be soha a teremtett világba, nem jelent meg az embereknek a földön. Ugyanezen oknál fogva nem is hallhatta Őt senki a földön soha és nem azért, mert nincs hagja.

Nos ezekre a kijelentésekre kell alapoznod az Istennel és fiaival kapcsolatos elképzeléseidre, mert különben nem értesz semmit meg az Isten Szavából. Például azt, hogy ki az Úr,aki elől megy majd , miközben Izrael Istene hátul zárja a sort, és miért nem lehet az a JHVH nevű, aki elől megy.

Ésaiás 52:12
Mert ne sietséggel jertek ki, és ne futással menjetek; mert előttetek megy az Úr, és követni fog Izráel Istene!

Ésaiás 52:

Igazság Kereső 2019.09.13. 00:41:52

@leslie07: Miért látható? Ha fizikailag látható,fizikai teste van? Ha fizikai teste van,hová megy? Miért lát az ember, mi a fény?
Csak a fizikai anyag látható,ezért ő is az? Érted már a problémát?!

Ha nem fizikai,akkor mi? Egyáltalán, mi a fizikai,és mi a nem fizikai? Mi az a dimenzió, ahová fizikai testtel eltávozik? Én csak kérdezem. Jézus hogyan ment át a bezárt ajtóval elzárt falon feltámadása után? Mi kell ahhoz,hogy át tudj menni a falon?
Ha nem fizikai lény,akkor miért írod, hogy látható? Kinek látható,bárkinek? Ha igen, ugyan MIÉRT?

Barátom, bocsánat, értesz te picit is a fizikához? Ismered legalább alap szinten a világ működését?

Az már nem elmélet,nem magán vélemény,hogy mi a fény, miért látunk, mi az anyag, anyag-energia egymásra hatás, sorolhatnánk.
Szerintem erről nem tudunk mi ketten tovább érdemben beszélgetni, ha már az alapoknál sem vagyunk közös nevezőn. Zárjuk le inkább. Köszönöm. :-)

leslie07 2019.09.15. 09:38:31

@Igazság Kereső: Én csak kérdezem. Jézus hogyan ment át a bezárt ajtóval elzárt falon feltámadása után? Mi kell ahhoz,hogy át tudj menni a falon?

Kedves igazságkereső. Most már értem a kérdéseidből, hogy mire értetted, hogy látható és láthatatlan.

Hogy hogyan ment át ár az Úr jézus, miután feltámadt a falon?

Ez mindaddig megválaszolatlan kérdés lesz, amíg el nem magyarázza
neked. lehet, hogy az apostolok is feltették az Úrnak ezt a kérdést, és meg is válaszolt nekik az Úr, de az Is lehet, hogy egyszerűen tudatosították Isten mindenre képes. Mindenesetre , ha már feltetted a kérdést nem kellene csak úgy elsiklani a kérdésed felett.

Először térjünk vissza a kérdésre , hogy ha valaki szellem, akkor minden
tekintetben láthatatlannak kell-e lennie vagy csak az ember képességei vannak leszúkítve,amióta az édeni bűn miatt elveszíttette dicsőséges szellemtestét, ami az Isten azaz a szellem meglátására is alkalmassá tette.
Miért láthatták egyesek Izrael Istenét,akár ugyanazon a helyen és időpontban, amíg mások nem. /Lásd az Úr találkozását az Úr hírvivőit
kergető Saullal/ Illetve Izrael választott megszenteltjeinek a találkozását
Izrael Istenével,

A másik terület,amit meg kell vizsgálnunk , hogy miért vannak olyan
jelenségek az anyagi világban is, hogy anyagi eredetű , de más halmazállapotú anyagok áthatolnak egy másik anyagon bizonyos körülmények között. Hogy egyszerű példával éljek például a víz áthatol könnyedén egy szűrőn,nehezebben egy bőrcipőn, ill a mészkő rétegen,
de nem hatol át a gumicipőn vagy az üvegen. Hasonlóan a bizonyítottan
anyagi eredetű gamma sugarak áthatolnak az emberi testen, de határt szab nekik egy bizonyos vastagságú ólomréteg illetve betonréteg.
De ugyanez a helyzet bizonyos gázok esetében. vannak gázok, amelyek áthatolnak a húsvér testen, mint például a freon gáz.Ez utóbbi azért szerencsés, mert az emberi szemmel láthatatlan freon gázt, ha elszivárog
a személyautó utasterébe, és azt az ember belélegzi, el is tudja hagyni a
hústestet. Nem marad tartósan a testben, mivel képes áthatolni a sejteken.

Ezzel csak azt akartam illusztrálni, hogy az emberi szemmel láthatatlan ,de anyagi eredetű gázok vagy sugárzások sem láthatóak az emberi szemnek,
de ha a szemet helyettesítő műszerekkel vizsgáljuk meg őket kiderül hogy mégis láthatóak. Még egyszerűbb az eset, amikor csak a szemlencsét
felerősített csiszolt üveggel válnak szemünk számára láthatóvá a távolban lévő dolgok, il. parányi organikus testek, mint a vírusok, baktériumok,
ill az anorganikus anyag belső részecskéi.

Visszatérve a kérdésre, hogy miért látta Saul az Urat , és miért nem látták
a kísérői.

Ap. Csel 9:7
A vele utazó férfiak pedig némán álltak, hallva ugyan a szót, de senkit sem látva.

Miért láthatta Nádáb , Abihu, Mózes és Áron és velük együtt Izrael
70 vén férfiai, Miért látta Izrael Istenét Abrahám, Izsák, Jákób, Jób, Dániel
István a megkövezése alkalmával és még sokan mások?
Mi volt közös ezekben a emberekben,ami nem volt meg másokban?
Miért mondotta az Úr, hogy azok,akiknek a szívük tiszta meglátják az Istent? Istent?

Miért tudott a romolhatatlan testben feltámadott Jézus áthatolni a falon?
Mivel rendelkezik a romolhatatlan test,amivel a romlandó nem rendelkezik? Miért miért nem látjuk romlandó testünk által, amikor a holttestből kimegy a lélek, esetleg visszatér, illetve a szellemet ,ami visszatér Istenhez,aki adta azt? Miért látta János a Kinyilatkoztatások Könyve 6. fejezetének tanúsága szerint azoknak lekeit,akiknek fejüket
vették? Miért kellett azoknak ruhákat szétosztani? Miért van ruhája Izrael Istenének, Honnan tudjuk, hogy az Úr Khrésztosz szellemtestében vagyunk, Hogyan fér bele a Khrésztosz szellemtestébe annyi keresztény?
Miért kellett Izrael Istenének kisebbé tenni magát az angyaloknál? Itt
most nem a hatalom kisebbé tételére gondolok, hanem az Isten angeloszainak a méretére. Miért voltak óriás méretűek a lázadó Isten fiak utódai? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása segíthet közelebb kerülni az igazsághoz.

leslie07 2019.09.15. 09:56:00

@Igazság Kereső:" Barátom, bocsánat, értesz te picit is a fizikához? Ismered legalább alap szinten a világ működését?"

Ezt vedd úgy, hogy el se olvastam.

"Szerintem erről nem tudunk mi ketten tovább érdemben beszélgetni, ha már az alapoknál sem vagyunk közös nevezőn."

A kérdés az, hogy egy vélt alapról van-e szó, vagy valós alapokról.

A valós alapot valahol ott kell keresned , hogy mitől volt képes az Úr Jézus
a megdicsőült testben átmenni a bezárt ajtón? Mi hiányzik a bukott testből,ami miatt erre nem vagyunk képesek? Mi tette képessé egyes embereket arra, hogy lássák az Istent? Mi hiányzik másokból ahhoz, hogy
meglássák Őt?

Ha egy kicsit több szerénységet próbálsz magadra erőltetni valóban választ kaphatsz mindezekre a kérdésekre.

Ha ellenben tudásod fitotatásával másokat ismeretlenül méltatlanná
minősítesz az érdemi beszélgetésre, bizony soha sem fogod megtudni
ezen kérdéasekre a választ. Ne feledd a tudés nem annak fitoktatásánál
kezdődik, hanem akkor kezd gyarapodni, amikor felfogod, hogy mit jelent
a kijelentés " Tudom, hogy semmit sem tudok."

Én a magam részéről fenhéjázó elhamarkadott kijelentésed ellenére
hajlandó vagyok veled beszélgetésre a témában. Ha most kimenekülsz
e kérdések megválaszolásának lehetősége elől, akkor hiába való volt
eddigi megnyilvánulásod.

Igazság Kereső 2019.09.15. 17:42:09

@leslie07: Mi nem értjük meg egymást, ezért kérem,hogy hagyjuk abba a beszélgetést! Sem ennek a felületnek, sem nekünk nem válik hasznunkra ez a szócsata. Elbeszélünk egymást mellett, ezért is hathat sértegetésnek egymás szavai, nem erről van szó! Ha nem értesz valamit, és azt megmondják, nem jeleneti azt, hogy lenéznek, vagy a személyedet támadják. Nem beszélünk egy "nyelvet" ezt már látom. Ne haragudj,ha megsértettelek, nem ált szándékomban! Részemről a beszélgetést lezártnak tekintem!

leslie07 2019.09.17. 09:08:28

@Igazság Kereső: Elbeszélünk egymást mellett, ezért is hathat sértegetésnek egymás szavai, nem erről van szó! Ha nem értesz valamit, "

Nem beszéltünk el egymás mellet, hisz te kérdést tettél fel, hogy értek-e a fizikához egy picit is? Aztán meg is állapítottad, hogy nem értek, annak ellenére, hogy még sor sem került közöttünk beszélgetésre. Azt sem tudod milyen iskolai végzettségem van. A saját magad által felvetett kérdéseket sem válaszoltad meg eddig. Például azt, hogy miért ment át Jézus a falon.
Istennel kapcsolatban megjegyezted, hogy azért nem látható, mert nem fizikai lény. Ezt semmivel nem támasztottad alá, mert ugye egyetlen egy fizikus sem jelentette ki, hogy a szellemlényekre is a fizika szabályai alkalmazandóak. Amikor leírtam neked , hogy teóriád, hogy csak a fizikai
anyag látható téves felfogásodon alapszik, hisz vannak anyagok, amelyeket emberi szemmel nem látunk, mégis léteznek.

Vagyis ,amikor rádöbbentél, hogy mégis csak konyítok egy picit a fizikához,
kihátráltál a saját magad és az általam feltett kérdések megválaszolása
alól. vagyis te nem is akartál itt érdemi beszélgetést folytatni , hanem elvártad, hogy az olvasó fogadja el a te hiányos múveltségedre alapozott saját magad által gyártott teóriát Isten lényével kapcsolatban, hogy ezekkel megpróbáld elfogadhatóvá tenni az artemiszőrtornya-sátánjehovája szervezet ördögpapjainak Isten kijelentéseit tagadó tanait.

Ha tisztességesen akarzs beszélgetni, akkor legalább a saját magad kérdéseit válaszold meg. Annak ellenére, hogy magad is kijelentetted:

" Én nem állítottam,hogy ez nem elmélet, persze, hogy az. Más "nyelven" igyekszem körülírni, amit a Biblia vallási, szellemi fogalmakkal irt körül."

Ha pedig saját magad beismered, hogy Isten lényével kapcsolatos állításod
csak elmélet, elvártad tőlem, hogy azonosuljak azzal, különben nem vagy hajlandó velem beszélgetni.

beszélgetésre viszont sor sem kerülhetett, mert te az elsö reagálásomból
azonnal megállapítottad, hogy nincsenek alapismereteim a fizikai törvények területén, nem tudom, hogy mi az a fény stb.

Inkább azzal volt a gondod, hogy miután kijelentetted, hogy fizikai testben nem lehet meglátni az Istent Mózes szavait idézve bizonyítottam neked, hogy mégiscsak lehet. Ez azt jelenti, hogy ezen a területen a tudomány
még téves úton jár, és a te teóriád is sok sebből vérzik ugye?
Mert amint írtam neked a röngensugarat sem láthatjuk szabad szemmel,
mégis létezik stb. Ekkor hátráltál ki a beszélgetés folytatása alól, még mielőtt egyáltalán sor került volna beszélgetésre, megállapítva, hogy nekem nincsenek alapvető fizikai ismereteim, sőt azt sem tudom, hogy mi a fény. Tipikus őrtoronyos stílusban cselekedtél. Kételyt támasztottál
tudásszintemmel kapcsolatban önmagadhoz képest azt remélve, hogy az olvasó figyelmen kívül hagyja, bármit is írok. A te teóriádat ellenben zsigerből magáévá teszi, mert te ugye nagy szakértője vagy a tudománynak. meg sem engedted, hogy teóriád megmérettessék, a megalapozott érvek mérlegén.

Tehát nem arról van szó, hogy nem értek valamit, hanem arról, hogy miután megállapítottam, hogy teóriád több sebből vérzik, még a tudomány mai állása szerint elfogadott kérdésekben is, kértelek, hogy
válaszold meg miért nem vetted figyelembe ezeket a tényeket is.

Erre kihátráltál, mint egy durcás kisgyerek.

2.Mózes 24:9
Azután felméne Mózes és Áron, Nádáb és Abihu, és az Izráel vénei közül hetvenen;
10
És láták az Izráel Istenét, és annak lábai alatt valami zafir fényű tárgy vala, és olyan tiszta, mint maga az ég.
11
És Izráel fiainak e választottjaira nem bocsátá kezét: jóllehet látták az Istent, mindazáltal ettek és ittak is.
12
És szóla az Úr Mózesnek: Jőjj fel én hozzám a hegyre és maradj ott. És átadom néked a kőtáblákat, és a törvényt és a parancsolatot, amelyeket írtam, hogy azokra megtaníttassanak.

Nem azt íra, hogy nem látták ezek a húsvér személyek,akik az Izarel Istenével való találkozás előtt ettek is és ittak is Izrael Istenét az Urat,
hanem ellenkezőleg azt írja, hogy látták, állításoddal ellentétben, hogy húsvér ember szemeivel nem láthatja meg az Istent. Szerinted tehát
Mózes hazudott?

Ta0066 2020.01.12. 09:22:21

Nocsak, ez egy érdekes beszélgetés :)
Néhány szemponttal szeretném kiegészíteni, ha lehet.

wikipédia, fizika címszó: "A fizika (ógörögül φυσική (ἐπιστήμη), az ógörög φύσις phúsis "természet"-ből) az anyaggal és mozgásával, ill. téren és időn át történő viselkedésével, valamint a vele kapcsolatos elgondolásokkal, mint az energia és erő, foglalkozó természettudomány. Az egyik legalapvetőbb tudományos terület, a fizika fő célja a világegyetem viselkedésének a megértése."

A fizika tehát csak ott jöhet szóba, ahol a természetet, a bármilyen anyagi jellemzőkkel rendelkező dolgokat vizsgáljuk, vallási nyelven a teremtést. És ebből a szempontból mindegy, hogy a teremtett angyalokat, a teremtett embereket, vagy a teremtett élettelen dolgokat vizsgáljuk; hullámként vagy anyagként vizsgáljuk, a lényeg, hogy a természetet vizsgáljuk és írjuk le.

Ha Istent szeretnénk a vizsgálódásunk tárgyává tenni, azt nem a fizika fogalmaival és módszereivel kell megpróbálnunk, mivel Isten nem teremtett, hanem teremtő; nem egy a dolgok közül, hanem minden dolog forrása. Erre vonatkozik a metafizika (a természetieken túli) kifejezés és módszer.

Ezzel kapcsolatban ajánlom a belinkelt írást, akinek van kedve olvassa el:
www.bujiferenc.hu/download/buji2/buji2_01.pdf

leslie07 2020.12.24. 00:24:47

" Aztán egy este a nagy teher miatt térdre estem az ágyam előtt,
és elkezdtem Krisztushoz imádkozni.
Ahhoz a Krisztushoz, akiről a tanúk azt mondják, hogy Hozzá imádkozni főben járó bűn. És én mégis úgy éreztem, nekem Hozzá kell imádkoznom.
És sírtam.... bűnbocsánatért esdekeltem, kértem, hogy még ha bűn is, amit teszek, vagy nem teszek, bocsássa meg nekem, nincs már másom, csak Ő. Féltem az Atyától, kértem járjon értem közbe.....
Nem tudom meddig sírtam térden állva.... talán bele is aludtam. Az biztos, hogy Krisztus hangjára ébredtem. Azt mondta: szabadságra hívtalak el, gyere.
Szeretetre, hogy szeress. Nem tudom másként elmondani a találkozást, mint úgy, hogy Krisztus mosolyát éreztem a szívemben. felálltam, és tudtam mit kell tennem.
Minden kétségem elmúlt."
"Van élet az Őrtorony után is,-és főleg utána!" -Interjú Kóta Ildikóval,-2.2012.03.16. 15:42, Zsolt520
Interjú Kóta Ildikó, ex-Jehova Tanú keresztény Sorstársammal, 2. rész.
(Az első rész itt olvasható: 1. )

Emlékszem, szombat volt, és az volt az első gondolatom, hogy fel hívom az egyik kiközösített barátunkat. Felhívtam, és azt mondtam neki: Most beszéltem Krisztussal, azt mondta, szabad vagyok arra is, hogy szeresselek. Immáron szabad voltam, és a lehető legbiztosabb tudásom volt abban is, hogy Krisztus az Isten. Nem tudom elmondani neked, másként...bárcsak el tudnám. Megpróbáltam már... Mint mikor bekötik a szemed,
és az arcod ért szellőből meg kell tudnod mondani,
hogy a szél az, vagy a ventilátor.... és tudod. vagy a napfény melegít, avagy a kvarc lámpa....és tudja az ember.
Belső tudása van. tapasztalása, amit nem a tanultakra, nem az olvasottakra hagyatkozva tud, hanem egy benső találkozásra. Szabad voltam, bűneim bocsánatot nyertek, és végre nem csak kerestem, de meg is tértem ahhoz az Istenhez, akire mindig is vágytam 2001-ben. És úgy, ahogyan gyermekkorom óta: Kegyelem által, hittel. Isten pedagógiája felül múlhatatlan. :

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=118586624&t=9003631

leslie07 2020.12.27. 15:47:46

Péld 6,23 Mert lámpás a parancs, világosság a tanítás, az élet útja a figyelmeztető intés… Jak 4,17 Aki tehát tudna jót tenni, de nem teszi: bűne az annak.

leslie07 2020.12.29. 07:19:16

Emlékeztek arra az időre, amikor a kiadványok azt sugalták nekünk, hogy
mi választjuk szét a juhokat a kecskéktől a prédikálás által.

Ezt azért kérdezem, mert találkoztam egy kiadvánnyal,amelyben visszavonják
ezen tanításukat, és azt állítják, hogy a nagy nyomorúság után lesznek elválasztva a juhok a kecskéktől.

Lásd Őrtorony 2013/7.”

"Foglaljuk össze, hogy mit tanultunk ebből a cikkből. Először megvizsgáltuk, hogy a nagy nyomorúság nem 1914-ben kezdődött, hanem akkor kezdődik majd, amikor az Egyesült Nemzetek Szervezete megtámadja Nagy Babilont. Aztán elemeztük, hogy Jézus nem 1914-ben kezdte el juhnak vagy kecskének ítélni az embereket, hanem a nagy nyomorúság alatt teszi majd. Végül kitértünk rá, hogy Jézus nem 1919-ben jött el, hogy kinevezze a hű rabszolgát mindene fölé, hanem a nagy nyomorúság alatt fogja ezt megtenni."

Másik megjegyzésem erre a kiadványra hivatkozva ,ha nem reájuk bízta
Jézus az összes javait 1919-ben, akkor évtizedeken keresztül bitorolták ezeket a javakat. Be lehetne őket perelni megtévesztés megalapozott gyanúja alapján, hisz az adományokat olyan jogon kérték, hogy ő reájuk lettek bízva az összes javak.

leslie07 2020.12.29. 08:54:15

Rátaláltam a keresgetés közben egy 1967-ben rögzített jóslatra.

az 1967-ben kiadott Evolúció vagy teremtés útján jött létre az ember? c. könyv a 112. oldalon nagyon egyértelműen fogalmaz a végido nemzedékével kapcsolatban.

A " Már nem sokáig" felcím így ír a második bekezdésben:

...a legfiatalabbak azok közül, akik elég idősek voltak ahhoz, hogy megértsék az "utolsó napok"akkor

kibontakozó jelét most már jóval túl vannak a hatvan éven. Annak a kornak felnőtt nemzedéke többségben már teljesen kihal.

A még hátra lévő idő nagyon korlátozott.Kifejezetten rövid. Figyeljük meg, hogy Jézus hangsúlyozottan mondotta:"Semmiképen nem múlik el ez a nemzedék míg mindezek a dolgok be nem következnek.

E gonosz rendszer és minden gonosz végének el kell jönnie mielőtt e nemzedékhez tartozó személyek

mind kihalnának.
süti beállítások módosítása