2019. szeptember 04. írta: a századik juh

Szeptember 4., szerda

„A szellemi ember mindent megvizsgál” (1Kor 2:15).

Mit állítok?

"mindent megvizsgál"

Tehát jogosan várhatom, hogy arról lesz szó, hogy mindent vizsgáljunk meg, ha szellemi embernek tartjuk magunkat?

Ugyanmár! Ennyire nem ismered a Watchtower Inc.-et? 

wachtowerrossz_ora.jpg

Milyen egy szellemi ember? Pont az ellentéte a testinek, hiszen vonzódik Istenhez, és igyekszik utánozni őt (Ef 5:1). Ez azt jelenti, hogy törekszik megismerni Jehova gondolkodásmódját, és az ő szemszögéből látni a dolgokat. Számára Isten teljesen valóságos. Ellentétben a testi emberrel, a szellemi gondolkodású ember megpróbálja mindenben figyelembe venni Jehova alapelveit (Zsolt 119:33; 143:10). Nem a test cselekedeteit gyakorolja, hanem igyekszik megteremni a szellem gyümölcsét (Gal 5:22, 23). A következő példa is segíthet megérteni, mit jelent szellemi gondolkodásúnak lenni. Arról az emberről, akinek kereskedői vér folyik az ereiben, elmondható, hogy üzleti gondolkodású. Ehhez hasonlóan az, akinek nagyon fontosak a szellemi vagy vallásos dolgok, szellemi gondolkodású. w18.02 19. o., 3., 6. bek.

 

Dik, de hol van szó arról, hogy mindent meg kell vizsgálnunk?

Hát sehol!

Király ez a napiszöveg is, mi? Stabil alapokon nyugszik, nem homokra van ám építve!

jwhomokvar.jpg

Azt hitted már, hogy szabadon vizsgálódhatsz, meg mindent megvizsgálhatsz anélkül, hogy lehitehagyottoznának, mi? 

Tévedni méltóztatsz!

A 2007. Szeptemberi Királyság - Szolgálatunk Kérdésdoboza a 3. oldalon ezt írja.:

>>Helyesli „a hű és értelmes rabszolga” azokat a Tanúkból álló, független csoportokat, melyek bibliai kutatás vagy vita céljából jönnek össze? (Máté 24:45, 47).

Nem. A világ különböző részein szervezetünk néhány tagja mégis csoportokat hozott létre, hogy független kutatást végezzen egy-egy bibliai témában. Néhány ilyen független csoport a bibliai hébert és görögöt tanulmányozza, hogy megvizsgálja, mennyire pontos az Új világ fordítás. Mások tudományos témákban kutatnak a Bibliával kapcsolatban. Weboldalakat és csevegőket hoznak létre, hogy megosszák és megvitassák a nézeteiket. Kutatásaik eredményeit találkozókon és a saját kiadványaikban közlik, hogy kiegészítsék azt az információt, amit a keresztény összejöveteleken hallunk és a kiadványainkban olvasunk.

 

kula.jpg

Jehova a népének a föld minden részén bőséggel ad szellemi vezetést és buzdítást az összejöveteleken, a kongresszusokon és a szervezete által kiadott kiadványokban. Jehova a szent szellem irányításával és a Szavában található igazság által megadja, amire szükség van ahhoz, hogy minden szolgája ’teljesen egységes legyen ugyanabban a gondolkodásban és ugyanabban a felfogásban’, és ’szilárddá váljon a hitben’ (1Kor 1:10; Kol 2:6, 7). Szívből hálásak vagyunk mindazért, amiről Jehova most, az utolsó napokban szellemi téren gondoskodik.

Így hát

„a hű és értelmes rabszolga”

egyetlen olyan kiadványt,

gyűlést

vagy weboldalt sem helyesel,

melyet nem a felvigyázása alatt készítenek vagy szerveznek (Máté 24:45–47).

 

teknos.jpg

 

Dik, elég messzire jutottunk a mai napiszöveg bibliai    

idézetétől, miszerint 

 

„A szellemi ember mindent megvizsgál” (1Kor 2:15).

"amit a Watchtower Inc. felvigyázása alatt készítettek vagy szerveznek"  azaz megint okosabbak, mint a Teremtő...

 

gizmo.jpg

 

Dicséretes, ha valaki a gondolkodóképességével szeretné előmozdítani a jó hírt. De semmiféle egyéni törekvéssel nem szabad elvonni a figyelmet arról, amit Jézus Krisztus a gyülekezete által véghezvisz napjainkban a földön. Pál apostol az első században figyelmeztette a keresztényeket, hogy ne öljék az idejüket kimerítő témák, például ’nemzetségtáblázatok’ elemzésébe, „amelyek sehova sem vezetnek, csak kutatni való kérdésekkel szolgálnak, nem pedig olyasvalami megosztásával, ami Istentől van a hitért” (1Tim 1:3–7). Minden kereszténynek igyekeznie kell kerülni „a kérdések felőli bolond vitákat, a nemzetségtáblázatokban való kutatgatást, a viszálykodást és a Törvény körüli harcokat . . . , mert haszontalanok és hiábavalók” (Tit 3:9).

jwsw.jpg

Egy icipicit álljunk már meg! Most akkor azok, akik a mai napiszöveget írták („A szellemi ember mindent megvizsgál” (1Kor 2:15).) azok épp most bizonyítják be a bibliából, hogy ne kutassunk??? Igen, ez történik...

 

Akik szeretnének mélyebbre ásni és kutatni a Bibliában, azoknak az Insight on the Scriptures című kiadványt javasoljuk azokon a nyelveken, amelyeken elérhető. De ott van „A teljes Írás Istentől ihletett és hasznos” című könyvünk és a többi kiadványunk is, például azok, amelyek a Dániel, az Ézsaiás és a Jelenések könyvének próféciáit tárják fel, ezekbe is bele lehet mélyedni. Rengeteg ismeretanyagot tartalmaznak, ezért felhasználhatjuk őket a tanulmányozáshoz és az elmélkedéshez. Így ’betelhetünk Isten akaratának pontos ismeretével minden bölcsességben és szellemi megértésben, hogy Jehovához méltón járjunk, avégett hogy teljesen kedvére legyünk, amint továbbra is gyümölcsöt termünk minden jó cselekedetben, és gyarapodunk az Isten pontos ismeretében’ (Kol 1:9, 10).<<

anthony_3.jpg

Azta!

- Vajon mi lehet az oka annak, hogy megakadályozzák azt, hogy az Úr itt legyen köztünk, ha ketten vagy hárman összejövünk a nevében (Máté 18:20), illetve megosszák a saját kutatásaik eredményét?

Hálásak lehetünk, hogy ebben is tanácsot kapunk. :-)

- Ha meg netán mégis szeretnék "mélyebbre ásni és kutatni a Bibliában" (természetesen egyedül), akkor ne is a Bibliát olvassam, hanem a szervezeti kiadványokat?

Igen, hiszen Jehova tanúi elsődleges szellemi tápláléka nem a Biblia:

A 2015. Március 15.-i Őrtorony a 8.oldal, 4. bekezdésében ezt írja:

>>Az elmúlt években Jehova szervezete egyre nagyobb hangsúlyt helyezett arra, hogy a tanítás egyszerűbb és világosabb legyen. Nézzünk három példát. Az első Az Őrtorony egyszerűsített kiadása. Ez a kiadás szeretetteljes ajándéknak bizonyult azok számára, akik nem beszélnek jól egy adott nyelvet, vagy nem tudnak jól olvasni. Sok családfő azt tapasztalta, hogy az egyszerűsített kiadásnak köszönhetően a gyermekei jobban megértik Az Őrtorony folyóiratot, a szellemi táplálék fő forrását. Sokan megható szavakkal fejezték ki a hálájukat az egyszerűsített kiadásért. Egy testvérnő például leírta, hogy korábban nem mert hozzászólni az Őrtorony-tanulmányozáson. De miután elkezdte használni az egyszerűsített kiadást, le tudta küzdeni a félénkségét. Ezt írta: „Most már többször is hozzászólok a tanulmányozáson, és elmúlt a félelmem. Nagyon hálás vagyok Jehovának és nektek!”<<

jwspor.jpg

Ezzel csak arra szeretnélek buzdítani, hogy keress, és vizsgálódj te magad is, mert mindenki a saját életéért (és közvetve, a tanítás miatt, ugye, mások életéért is) felelős.

Keress, kutass, vizsgálódj hát, mintha rejtett kincseket keresnél:

Erre buzdít minket ez a szervezet, azaz SION: 

"Függetlenül attól, hogy mióta ismerjük az igazságot, kötelességünk megismertetni másokkal Jehova szervezetét. Igazi csoda, hogy a mai gonosz, szeretet nélküli világban létezik egy szellemi paradicsom. Mondjuk hát el örömmel „a jövendő nemzedéknek” az igazságot a szellemi paradicsomról, és azokat a csodálatos dolgokat, melyeket Jehova szervezetéről, azaz Sionról tudunk." (Őrtorony, tanulmányozásra szánt kiadás, 2015, július 15., 9. old.) 

 

És íme egy buzdítás a sok közül a Watchtower Inc-től, amivel mélyen együtt tudok érteni:

 

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." - 
Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

Nos, így talán méltóbb környezetbe került, hogy  „A szellemi ember mindent megvizsgál”(1Kor 2:15).

 

Ezért jó vizsgálódást kívánok neked, van mit vizsgálni, és ne feledd, aki keres, az talál.

 

nezopontkerdese.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr6915039010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2019.09.04. 23:47:41

Lehidalok! Csak nincs aki felavasson. :D Nem tudok mit írni, azt hiszem kifogytam egy időre a szavakból. Kutassak a bibliából, mélyedjek el benne,ami amúgy nem is a biblia, hanem a Szervezet saját értelmezéseit tartalmazó könyvek, amiket mellesleg Jehova kinyilatkoztatott a 8 ökör számára!

Minnél inkább fel akarom oldani ezt a Q nagy ellentmondást, annál inkább érzem, hogy kicsapódnak az agyamban a biztosítékok és elmebeteg zombivá vállok. :D

Egy valamit engednek bemagolni, és az a saját 10 a 38-adikon szor átértelmezett, kinyilatkoztatáson átesett agymenéseik!

HOGY NE LÁSSUNK WAZZE!!!! :D

Mert az igazság szabaddá tesz...

De ők azt akarják, hogy 8 milló, vagy még több rabszolgájuk legyen!

"Óvakodjatok a hamis prófétáktól, mert juhok képében jönnek hozzátok, de belül préda leső farkasok."

Ez a szó is érdekes. "jönnek hozzátok" Az az, nem az emberek kezdeményeznek, nem az emberek mennek közéjük, hanem a hamis próféták mennek oda az emberekhez, felkeresve őket. Hmm....

"Mert sokan mondják majd, én vagyok a krisztus, vagy, elközeledett a meghatarozott idő, de ti ne kövessétek őket."

A JT Szervezete, mondja, hogy ott a krisztus? Hát persze! Azt mondja-mint sok más vallási szervezet-hogy őket krisztus felvigyázza! Pipa.

A JT Szervezete állítja-e, hogy közel van a "meghatározott idő", hogy Ő közel van,hogy cselekedjen,vagy hogy közel a vég? Hát persze! Mást se csinál már több mint 100 éve folyamatosan! Pipa.

Akinek még van kérdés, nos... Ő még nem ébredt fel.

a századik juh 2019.09.05. 08:03:56

@Igazság Kereső: "Minnél inkább fel akarom oldani ezt a Q nagy ellentmondást, annál inkább érzem, hogy kicsapódnak az agyamban a biztosítékok és elmebeteg zombivá vállok. :D "

Nyugi, ezeket a dolgokat Te nem fogod tudni feloldani, mert ezek a dolgok csak az időben oldódnak. :)

Igazság Kereső 2019.09.05. 18:18:04

@a századik juh: Vagy sósavban... :D

Amúgy, amíg ez a világ így működik ahogy, ez a Szervezet sok 10 milliók életét fogja elrabolni! Amíg, Isten, vagy a kormányzatok(vagy isten kormányzatok által) el nem tünteti őket a föld színéről.

leslie07 2020.11.29. 09:03:15

"„A szellemi ember mindent megvizsgál” (1Kor 2:15)."

Vajon megvizsgálhatják-e jehova tanúi ,amíg a szervezetben vannak, hogy
mitől lesz az ember nemcsak lelki emberré, hanem szellemi emberré is?

Az artemiszőrtornya-sátánjehovája szervezet ördögpapjai nem hajlandóak
megvizsgálni a teljes Igét ami az ember lelkét ill. a szellemét illeti.

Azt állítják, hogy maga a húsvér ember a lélek és ezt mindösszesen 1.db
beszámolóra alapozzák, mégpedig az 1. Mózes 2:7 beszámolójára alapozzák.

Akár el is lehetne fogadni jehova papjainak ezen állítását, ha nem lenne nyilvánvaló, hogy a lélek és a szellem teremtésének a tagadása egyike a
dogmájuk alappillérének, melyet fontossági sorrendben csak a jehova név
dogmája és a Khrisztosz Isten valamint a Szentszellem Isten tagadása előz meg. Akik eltöltöttünk egy néhány évet jehova szervezetében abban a tudatban éltünk, hogy alaposan megismertük a Szentírást és azt jehova papjai is alaposan ismerik. Ezt azért gondolhattuk, mert a prédikáló szolgálatban ritkán szembesített bennünket a kívülálló személy a szentírás alapján azzal a ténnyel, hogy mégsem ismerjük eléggé a szentírást, még ilyen fontos kérdések eldöntéséhez sem, hogy teremtett-e Isten külön lelket és szellemet az embernek,amihez később azaz a 7. napon, a már korábban megteremtett föld anyagából hordozótestet(porhüvelyt) készített. Ezeket az idézeteket,amelyeket idézni fogok a Szentírásból ,amíg a szervezetben voltam nem ismertem. Sokat töprengtem azon, hogy mi lehetett ennek az oka? Végül rájöttem, hogy ennek a kérdésnek a megvizsgálására soha se került sor a Szentírás alapján jehova szervezetében. Mivel jehova papjai jehova szellemétől vezetve alapból
tagadták azt a tényt, hogy Isten külön lelket és szellemet is teremtett volna
az embernek- így a tanulmányozási anyagba ezek a íráshelyek soha se kerültek bele.

Kezdjük a lélekkel.

Az Istenről, akiről a János 4:24- ből tudjuk, hogy Szellem-Pneuma, a Szentírásból azt is megtudjuk, hogy van neki lelke -pszüché.

3.Mózes 26:11
És az én hajlékomat közétek helyezem, és meg nem útál titeket az én lelkem.

Megnéztem a Septuaginta görögben, azt gondolva, hogy a fordító tévedett.
De nem, mert a görög szövegben is ott van a ψυχή- pszüché- lélek.

Ugyanez a helyzet a Máté 12. fejezetében: "17 Hogy beteljesedjék Ésaiás próféta mondása, aki így szólt: 18 Ímé, az én szolgám, akit választottam; az én szerelmesem, akiben az én lelkem kedvét leli; Szellememet adom reá, és ítéletet hirdet a pogányoknak.

Igen itt is ott van a Jézus testéből beszélő, Ésaiás próféta szavait idézó
Izrael Istene igazolta korábbi állítását, amit Mózes által közölt: Mégpedig azt, hogy van neki lelke.

Talán szégyenkeznie kellene Izrael Istenének amiatt, hogy lelke van?

Nem hiszem.

Ennek ellenére a magyar fordítások úgy a katolikus, mint a protestáns fordítók az Ésaiás próféta könyvének azon szakaszából, ahonnan Máté Evangélista szerint a Jézus idézett kiszedték a lélek szót. utána néztem a Septuaginta fordításban az Ésaiás 42:1-ben és megelégedéssel tapasztaltam, hogy Izrael Istene Ésaiás által ugyanúgy nyilatkozik Isten lelkéről, mint Jézus Máté által. Ennek ellenére a héber biblia zsidó-magyar
fordításán kívül minden magyar fordítás kivette Isten lelkét az Ésaiás próféta könyvéből.

És.42:1. Ιακωβ ὁ παῖς μου, ἀντιλήμψομαι αὐτοῦ· Ισραηλ ὁ ἐκλεκτός μου, προσεδέξατο αὐτὸν ἡ ψυχή μου· ἔδωκα τὸ πνεῦμά μου ἐπ' αὐτόν, κρίσιν τοῖς ἔθνεσιν ἐξοίσει. - ψυχή- pszüché-lélek benne van.

Ezek szerint létre kellett jönni egy az Isten lelkét tagadó dogmának, elsősorban a Római Egyházban, amit a protestáns egyházak is átvettek.
Erre valamikor Jézus halála után kerülhetett sor.

Kíváncsi voltam, hogy az ember lelkét tagadó jehova papjai éltek-e a lehetőséggel, hogy félretéve úgy a Héber, mint a Görög írásokat az Isten lelkének tagadásában csatlakoztak -e a Keresztény egyházak ezen dogmájához,ami merőben eltér az apostolok hitvallásától.

Nem kellett csalódnom, jehova papjai az UVFerdítés készítői úgy a 3.Mózes

26:11-ben, mint az Ésaiás 42:1-ben , de még a Máté 12:17-ban is megrontották az Isten Szavát. Már csak annak kell utána néznem, hogy
az I.Damáz püspököket legyilkoltató pápa hajtatta-e végre a kurvapecér
Jeromos által a szövegrontást a latin Vulgatában, ami magyarázatot adna
a keresztény egyházak fordítóinak dilettáns viselkedésére.
süti beállítások módosítása