Jehova Tanúi, a "kiválasztottak"
2019. szeptember 08. írta: a századik juh

Jehova Tanúi, a "kiválasztottak"

"7–8. a) Hogyan részesültek fizikai védelemben az első századi keresztények? b) Milyen párhuzam vonható köztük és Isten napjainkban élő szolgái között?

7 Ám a megmentésünk nem csupán azt jelenti, hogy szellemi védelmet találunk. Isten népe azt az ígéretet is kapta, hogy fizikailag is védve lesz. Ezt abból láthatjuk, ami i. sz. 66-ban történt, amikor a római hadsereg, élén Cestius Gallusszal, megtámadta Jeruzsálemet. Jézus megjövendölte, hogy a nyomorúság napjai „megrövidíttetnek” (Máté 24:15, 16, 21, 22). Erre akkor került sor, amikor a római csapatok váratlanul felhagytak a város ostromával, és néhány „test”, vagyis igaz keresztény „megmentésben” részesült. Elmenekülhettek a városból és a környező vidékről. Néhányan átkeltek a Jordánon, és a folyó keleti oldalán fekvő hegyekben kerestek menedéket.

8 Párhuzamot vonhatunk az akkori keresztények és Isten napjainkban élő népe között. A múltban az első századi keresztények menedéket kerestek, és napjainkban Isten szolgái is ezt fogják tenni. Ám ez nem azt fogja jelenteni, hogy az igaz keresztények egy adott földrajzi helyre menekülnek, hiszen a föld minden részén élnek. Ám mint nép, a ’kiválasztottak’ és lojális társaik fizikai védelemben részesülnek majd, és túlélik a hitehagyott kereszténység pusztulását, hisz Jehovánál és a hegyhez hasonló szervezeténél keresnek menedéket."

 

 

jw_tokeletes.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr8215051054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2019.09.09. 16:40:04

"a ’kiválasztottak’ és lojális társaik"
Nyilván úgy érti a cikk írója, hogy a "felkentek" a "kiválasztottak" , mert ők-szerintük-a királyság társkirályai. A bökkenő minden esetben, ott van, hogy körkörös érveléssel próbálják bizonygatni, hogy már pedig kiválasztottak vagyunk, mert azt mondjuk, hogy kiválasztottak vagyunk. Az ég világon semmi objektív bizonyíték nem hozható fel az érveik mellett. Normális esetnen egy bírósági perben az ilyen érvek pillanatok alatt elbuknának!

leslie07 2019.09.15. 13:25:09

" Ám mint nép, a ’kiválasztottak’ és lojális társaik fizikai védelemben részesülnek majd, és túlélik a hitehagyott kereszténység pusztulását, hisz Jehovánál és a hegyhez hasonló szervezeténél keresnek menedéket."

Ezzel a kijelentéssel sem okoztak nagy meglepetést az artemiszőrtornya-sátánjehovája szervezet ördögpapjai. Pontosan ellentmondanak annak,
amit ,amit Isten kijelentett. Isten kijelentette, hogy egybegyüjti választott népét , még mielött a csapásokat kiméri a gonosz emberekre a földön.
ha nem tenné a csapások érintenék a választottakat is, amennyiben természetes csapásokat értünk a csapások alatt. Ezért volt az, hogy Mózes
idejében a Tíz csapás első csapásai érintették Isten választott népét is Egyiptomban.

ha jehova tanúi szerint a természeti csapásoktól őket isten megvédi akkor is, ha a föld bármely pontján vannak együttélve a szerintük nem választottakkal , akkor miért haltak meg jehova tanúi közül is ezekben a
természeti csapásokban? Erre a válasz az lehet, hogy ezek a jehova tanúk mégsem voltak Isten választottai, vagy Isten ezt másként gondolja, mint az artemiszőrtornya-sátánjehovája szervezet ördögpapjai.

Mindenesetre a Szentírás ez utóbbit támasztja alá:

Ésaiás 52:8
Halld őrállóidat! felemelik szavokat, ujjonganak egyetemben, mert szemtől-szembe látják, hogy mint hozza vissza Siont az Úr!
9
Ujjongva énekeljetek mindnyájan, Jeruzsálem romjai, mert megvígasztalá az Úr népét, megváltá Jeruzsálemet.
10
Feltűrte az Úr szent karját minden népeknek szemei előtt, hogy lássák a föld minden határai Istenünk szabadítását!
11
Távozzatok, távozzatok, jertek ki, onnan, tisztátalant ne illessetek, jertek ki közülök, tisztítsátok meg magatokat, akik az Úr edényeit hordozzátok.
12
Mert ne sietséggel jertek ki, és ne futással menjetek; mert előttetek megy az Úr, és követni fog Izráel Istene!
13
Ímé, jó szerencsés lesz szolgám, magasságos, felséges és dicső lesz nagyon.
14
Miképpen eliszonyodtak tőled sokan, oly rút, nem emberi volt ábrázatja, és alakja sem ember fiaié volt:
15
Akképpen ejt ámulatba sok népeket; fölötte a királyok befogják szájokat, mert amit nékik nem beszéltek volt, azt látják, és mit nem hallottak volt, arra figyelnek.

leslie07 2019.10.27. 16:17:41

" Ám mint nép, a ’kiválasztottak’ és lojális társaik fizikai védelemben részesülnek majd, és túlélik a hitehagyott kereszténység pusztulását, hisz Jehovánál és a hegyhez hasonló szervezeténél keresnek menedéket.

Tehát nem a Khésztosz Istenben találnak a keresztények menedéket, hanem egy félkegyelmü dominikánus szerzetes által a 13. században megalkotott fantomistennévben a jehovában,és az összezsugorodott artamiszőrtornya-sátánjehovája hegyhez hasonló szervezetnél.

Állítják ezt maguk a szervezet ördögpapjai.
süti beállítások módosítása