Mi a szösz az a teokratikus hadviselés?
2019. november 06. írta: a századik juh

Mi a szösz az a teokratikus hadviselés?

  • Volt és jelenlegi Jehova Tanúinak nem kell bemutatni Jehova Tanúi teokratikus hadviselését, sőt, már a tanulmányozások alatt az érdeklődők is megismerkednek ezzel az apokrif, a Bibliában nem található szókombinációval.

     

    Az őrtorony online 3, azaz három alkalommal említi meg ezt a szókombinációt, ami tekintve ennek fontosságát a Watchtower szervezetén belül, több, mint gyanús.

     

    Nade nézzük, mit tudhatunk meg a teokratikus hadviselésről a Watchtower oldaláról:

     

    templom_2.jpg

 

"7. a) Miért volt helyénvaló Jehova részéről, hogy Izraelt harcba küldje? b) Milyen hadviselést folytatnak a keresztények ma?

7 Mivel a vérontás olyan határozottan meg volt tiltva, miért engedte meg, sőt parancsolta meg Jehova Izrael nemzetének, hogy hadakozzon? Ne felejtsük el, hogy azok megszentelt hadakozások voltak, amelyekkel Jehova, az egész föld Bírája démonimádó nemzeteket irtatott ki. A kanaániták például az Ígéret földjén erőszakos földfoglalók voltak, és démonos, erkölcstelen életmódot folytattak, amely veszélyeztette Isten szent népét.

Jahova ’kiokádtatta’ a földdel azokat a züllött embereket a földjükről teokratikus hadviselés felhasználásával

(3Mózes 18:1–30; 5Mózes 7:1–6, 24).

 

Ez igazolja a mai keresztények szellemi harcát (2Korinthus 10:3–5; Efézus 6:11–18).

8. Mi mutatja, hogy Isten helyteleníti az ártatlan vér kiontását?

8 Mindamellett Jehova nem helyesli a válogatás nélküli vérontást."

w88 12/1 28. o.

 jwexit.jpg

A "Jahova" szó szerinti idézet, így szerepel a cikkben!

A következőek pedig nem az én véleményem, hanem kivonat a Watchtower-cikkből:

Tehát a teokratikus hadviselés egy Jahova által támogatott gyilkolási módszer, amivel kikerülhető a ne őlj! parancs megszegése miatti Isteni büntetés, és "Ez igazolja" "a mai keresztények" [értsd:Jehova Tanúi + a Watchtower nem tanú részvényesei] szellemi harcát!

DE!

Nem szabad ÁRTATLAN VÉRT KIONTANI, mert azt HELYTELENÍTI Jahova! Nem ártatlan vér kiontását nem helyteleníti, például aki démonos [ezt ki dönti el? a wének?] erkölcstelen életmódú személy (például azok, akik valaha is olvasták/látták a Harry Potter bármelyik részét, és ezt nem bánták meg![Nem vicc!]  annak vére kiontható???)

Tehát Jahova  "nem helyesli a válogatás nélküli vérontást",

azaz

a teokratikus hadviselés  szinonimája lehetne például

a vallási alapú népírtás.

koronas_kereszt.jpg

Ez volt 1 cikk a 3-ból, itt a második:

"IZRAEL i. e. 1473-ban végre az Ígéret földjén állt. Előttük volt azonban még egy teokratikus hadviselés, ugyanis meg kellett tisztítaniuk a földet annak elfajult lakosaitól. "

w87 12/1 15. o.

Ez megerősíti a fentebbieket.  Jöhet a harmadik:

  • "Tudtam, ez azt jelenti, hogy a teokratikus hadviselés módszerét kell alkalmaznom a Királyság-munka és a keresztény testvéreim védelme érdekében."

  • w89 3/1 26–31. o. 

Nos akkor, kedves olvasó, mit tudhattunk meg a teokratikus hadviselésről a Watchtower honlapjának összes erre vonatkozó találataiból? 

warwick_blood.jpg



 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4315291874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2019.11.16. 10:35:54

Annak idején a Kánaán földjén Isten jóváhagyásával harcolt Izrael
népe azon népek ellen,amelyek Izrael életére akartak törni. Azok
ellen a népek ellen nem engedte harcolni őket,akik békés átvonulást biztosítottak a számukra. Tulajdonképpen ez harc volt az életben maradásért. Ezzel szemben az artemiszőrtornya-sátánjehovája szervezet
ördögpapjai maguk döntik el, hogy ki ellen kell teokratikus harcot Folytani
jehova tanúinak. A célpont elsősorban a keresztények,akik nem fogadják
el a meghívást a jehova nevű üzleti célra létrehozzott szervezetébe,és nem
hajlandó elfogadni, hogy le kell majd borulnia Russel "testvér"lábai előtt.

Russel,majd halála után Rutherford a teokratikus háború fogalmát szó
szerinti értelemben az I. világháborúra alkalmazta először. Akkor erre való hivatkozással kiküldték a frontokra harcolni az Őrtorony szervezet tagjait.

Ez is bizonyítja, hogy a szervezet ördögpapjai nem csak szellemi értelemben értelmezik a teokratikus hadviselés fogalmát.

A II. világháborút nem tartották teokratikus hadviselésnek, mert sem az USA-ban sem Németországban nem voltak hajlandóak az Őrtorony szervezet érdekeit képviselni a háború alatt.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy esetleges III. világháborút nem minősítenek ismét jehova háborújának, amint azt az I. világháború idejében tették.
süti beállítások módosítása