A jóga veszélyes! "Az effajta gyakorlatok a démonok prédájává tehetnek titeket!"
2019. november 22. írta: a századik juh

A jóga veszélyes! "Az effajta gyakorlatok a démonok prédájává tehetnek titeket!"

"• Miért gondolják úgy a keresztények, hogy a jóga több mint testedzés, sőt még veszélyes is?

A jógának mint önfegyelmezésnek az a célja, hogy egybeolvassza a személyt egy természetfölötti szellemmel. Isten nem helyesli azt, hogy a jógához hozzátartozik az önkéntelen gondolkodási folyamat leállítása (Róma 12:1, 2). A jóga kiteheti az embert a spiritizmus és okkultizmus veszélyeinek (5Mózes 18:10, 11)." 

 

https://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/2002609?q=j%C3%B3ga&p=par

 

helyfoglalas.jpg

„A test gyakorlásának kevés haszna van”, mondta Pál apostol (1Timótheus 4:8) Van azonban a testgyakorlásnak egy olyan formája, ami váratlan problémákat idézhet elő: ez pedig a jóga.

A jóga (szanszkrit szó, amely azt jelenti: az egyén lelkének egyesülése a Legfőbb Szellemmel) fizikai és szellemi tornából, testtartásból, légzőgyakorlatokból és alapos elmélkedésből, valamint gondolatösszpontosításból áll. Indiából ered, nyugati formát vett fel, és arra használják, hogy feloldjanak bizonyos feszültségeket, csökkentsék a testsúlyt, és energiát gyűjtsenek. A könyvpiacon olyan művek fémjelzik népszerűségét, mint például a Practical Yoga for Businessmen (Gyakorlati jóga üzletemberek számára) és Yoga for Parents (Jóga szülők számára). Te szívesen jógáznál?

Ha igen, hát vegyük figyelembe a következőket: az igazi jóga nem pusztán a testgyakorlás valamilyen formája. Ez valóságos hindu vallásgyakorlat. „A jóga filozófiájának fő célja: megtanítani azt a módot, amelyen az emberi lélek teljesen egyesülhet a Legfőbb Szellemmel”, mondja Dr. B. S. Surti. Ez bizony igen távolinak tűnik a Yoga for Businessmen-től, vagyis a Jóga üzletemberek számára című könyvtől, de eredetileg a jóga-gyakorlatoknak ezt a célt kellett szolgálniuk.

Különösen a jóga típusú elmélkedéssel akadhat problémánk. Némelyek arra a tényre hivatkozhatnak, hogy a Biblia is az elmélkedésre buzdít. A keresztény elmélkedés azonban aktív, vagyis tevékeny elmélkedés, épületes és hasznos témákra összpontosul (Zsoltárok 63:6; [63:7, Károli]; Példabeszédek 15:28; Filippi 4:8). A jógaszerű elmélkedés egészen más. „Az elmebeli tevékenység elhomályosítja a lélek esszenciáját, a tiszta intelligenciát. Ennek kikapcsolása a jóga fő célja. Az elmét az elmélkedés folytonos gyakorlásával kell ellenőrizni és az anyagi tárgyaktól való teljes elszakadással. A végső eredmény minden tudatos vagy rejtett elmebeli tendenciának a teljes megszüntetése.” — The Encyclopedia Americana.

Vajon egészséges dolog-e ez a teljes elmebeli üresség? Egy jógázó személy vallomása szerint, a gyakorlat és az elmélkedés hosszabbi időszaka után láthatatlan erők gyakori támadását észlelte. A démonok hasznukra fordíthatják az így megüresített elmét és a saját gondolataikkal tölthetik meg azt (Lukács 11:24–26). Ezért vigyázzatok! Az effajta gyakorlatok a démonok prédájává tehetnek titeket!"

 

https://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/1983529?q=j%C3%B3ga&p=par

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr8115320488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2019.11.22. 17:51:43

"Isten nem helyesli azt, hogy a jógához hozzátartozik az önkéntelen gondolkodási folyamat leállítása"

Isten helyesli, hogy Jehova Tanúi Vezető Testületének való engedelmességhez, hozzá tartozik a gondolkodási folyamat leállítása?

a századik juh 2019.11.23. 05:38:24

@Igazság Kereső: Hát Jehova helyesli!

"3. Elképzelhető, hogy a Jehova szervezetétől jövő, életmentő útmutatás emberi szemszögből ésszerűtlennek tűnik majd. Ennek ellenére mindannyiunknak készségesen engedelmeskednünk kell, bármi legyen is az útmutatás. 4. Most van itt az ideje, hogy aki a világi oktatásban, az anyagi javakban vagy emberi intézményekben bízik, megváltoztassa a gondolkodását. A vének készségesen segítsenek bárkinek, akinek nem erős a hite."

Igazság Kereső 2019.11.23. 16:38:24

@a századik juh: Most azon gondolkodom, hogy a Biblia Istene, vagy akár csak Jézus kért-e valami hasonlóan ésszerűtlennek tűnőt, amit nem indokolt meg.... Nem tudom, szerintem nem.

a századik juh 2019.11.30. 04:58:30

@Igazság Kereső: Náluk nem részvénytársaság-formában mennek a dolgok, biztos azért nem.
süti beállítások módosítása