Új Wilágosság: Jehova Tanúi MÉGSE NEM sáskák!
2020. június 09. írta: a századik juh

Új Wilágosság: Jehova Tanúi MÉGSE NEM sáskák!

saska.jpg

"Lábjegyzet

Sok éven át úgy hittük, hogy a Jóel könyvének 1. és 2. fejezetében olvasható prófécia a napjainkban folyó prédikálómunkára vonatkozik. Azonban négy nyomós indok is van, amiért úgy tűnik, ki kell igazítani ezt a magyarázatot. Mik ezek az okok?"

 

"A KIIGAZÍTÁS OKAI

5–6. Milyen kétség merül fel, ha megvizsgáljuk a) a Jóel 2:20-at, b) a Jóel 2:25-öt?

5 Először is, figyeljük meg, mit ígért Jehova a sáskacsapással kapcsolatban: „Az északon lakót [mármint a sáskákat] pedig messzire űzöm tőletek” (Jóel 2:20). Ha a sáskák Jehova Tanúit szemléltetnék, miközben Jézus parancsának engedelmeskedve prédikálnak és tanítványokat képeznek, miért akarná Jehova elűzni őket? (Ez 33:7–9; Máté 28:19, 20). Jehova biztosan nem a hűséges szolgáiról mondja ezt, hanem valamiről vagy valakiről, aki ellenséges a népével."

 

https://www.jw.org/hu/konyvtar/folyoiratok/ortorony-tanulmanyozas-2020-aprilis/Egy-%C3%A9szakr%C3%B3l-%C3%A9rkez%C5%91-t%C3%A1mad%C3%A1s/

 

Felhívjuk a Zrt. tagjainak figyelmét, hogy az Új Wilágosság fényében azokat a Jehova Tanúit, akik ezek után azt állítják, hogy Jehova Tanúi sáskák lennének, kiközösíthetik!

 

Azért, mert több, mint 100 évig ezt tanítottuk, még nem jelenti azt, hogy mától ne taníthatnánk ennek pont az ellenkezőjét, sőt!

 

"Ez világszerte visszatükröződött Jehova Tanúi tevékenységének figyelemre méltó összhangjában. Mint a Jóel próféciájában szereplő sáskahad, Jehova Tanúi — most 5 413 769 főt számláló — hatalmas serege továbbra is betölti a földet tanúskodásával (Jóel 1:1–4; 2:7, 9–11)."

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr3915756658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2020.06.09. 18:13:09

Na akkor mi a szitu???

Kik is a sáskák, mert akkor meg kellene magyarázniuk mit vagy kit szemlélet, ha nem a Tanúkat!

2020.06.09. 20:13:32

Megint meg van magyarázva egy egész cikken keresztül. Csak egy kérdésem van: eddig nem vizsgálták a szövegkörnyezetet,csak most jutott eszükbe??

a századik juh 2020.06.09. 20:16:38

@Igazság Kereső: Annál is inkább, mert így az összes eddigi, kb. tiszenhuszonezer helyen, ahol a sáskákat és a tanúkat párhuzamba állították, EZEK SZERIN T másvalakikről beszéltek, azaz az összes ilyen sáskapárhuzamuk kuka, sürgős Őrtorony-online takarításra lenne szükség, mert ebbűl még baj lesz, more...

Mondom ezt mostmár annak tudatában, hogy Jehova Tanúi wezetőtestülete az extanúk oldalaira jár okulni... :D

De ne aggódjatok, egy átlag Jehova Tanúját szinte semennyire nem érinti ez a felkentek mégse sáskák újwilágosság, ezzel fognak takarózni, hogy

"a más juhokra vonatkozó semmilyen tanítás nem wáltozott."

Te, aki már ismered a wachtowerinc-fonáklogikát,

hogyan tudod bebizonyítani wachtowerinc-irodalommal,

hogy ez nem igaz?

a századik juh 2020.06.09. 20:18:52

@HanSolo2020: "eddig nem vizsgálták a szövegkörnyezetet,csak most jutott eszükbe??"

Most kezdték el megvizsgálni az ex-jt honlapok tartalmát "tartalmilag".

Egycsomó mindent találtak, most terv szerint elkezdik adagolni.

Megint jönni fog a wég, ebből az lesz...

Igazság Kereső 2020.06.09. 23:48:43

@HanSolo2020: @a századik juh:

"Ha a sáskák Jehova Tanúit szemléltetnék, miközben Jézus parancsának engedelmeskedve prédikálnak és tanítványokat képeznek, miért akarná Jehova elűzni őket? "

Ezen gondolkodtam el én is.

Ehhez a felismeréshez nem kellett természet feletti kinyilatkoztatás.

Miért nem vették ezt észre az évtizedek alatt?!

"Miét akarná Jehova elüldözni őket?"

Micsoda vaslogika!

Igazság Kereső 2020.06.09. 23:53:25

@a századik juh:
"Mondom ezt mostmár annak tudatában, hogy Jehova Tanúi wezetőtestülete az extanúk oldalaira jár okulni."

Ezt hogy érted, ill. mire alapozod ezt?

Igazság Kereső 2020.06.10. 00:00:26

@a századik juh:

""a más juhokra vonatkozó semmilyen tanítás nem wáltozott."

Te, aki már ismered a wachtowerinc-fonáklogikát,

hogyan tudod bebizonyítani wachtowerinc-irodalommal,

hogy ez nem igaz?"

Hm...

Irodalommal nem tudom elsőre.

Kutatni kellene, amire semmi kedvem!

Mindenesetre, ha a sáskák nem a Tanúk, akkor nem is Jézus( a társulat érvei szerint Abaddon) küldöttei, s ez végzetes következményekkel járhat!

Rengeteg, az ezzel összefüggő tanításaikat át kellene dolgozni, és az új értelmezéssel összefüggésbe hozni. Amolyan rendszer újra bootolása!

Van ott sok okos ember, megoldják! :D

A logika amúgy sem az átlag Tanúk erőssége! Így ők nem is firtatják majd!

Igazság Kereső 2020.06.10. 00:26:33

@HanSolo2020: @a századik juh:

Na várjunk csak!

A Jelenések9:1–21. ezt írja:

"9  Majd megfújta a trombitáját az ötödik angyal. És láttam egy csillagot, mely az égből a földre hullott, és neki adták a mélység vermének kulcsát. 2 Megnyitotta a mélység vermét, és a veremből füst szállt fel, mint egy nagy kemence füstje, és a verem füstjétől elsötétült a nap, és a levegő is. 3 És a füstből sáskák jöttek ki a földre, és hatalmat adtak nekik, ugyanolyan hatalmat, mint amilyen a föld skorpióinak van. 4 Azt mondták nekik, hogy ne ártsanak a földön a fűnek, a fáknak vagy más növényeknek, hanem csak azoknak az embereknek, akiknek nincs a homlokukon Isten pecsétje.5 És a sáskák hatalmat kaptak, hogy öt hónapig kínozzák, de ne öljék meg őket, és kínjuk olyan volt, mint az a kín, amit a skorpió okoz, amikor megmarja az embert. 6 Azokban a napokban az emberek keresik a módját, hogy meghaljanak, de semmiképp sem találják, és vágynak a halálra, de az elmenekül előlük.7 A sáskák úgy néztek ki, mint a csatára felkészített lovak. A fejükön aranykoronának látszó valami volt, az arcuk olyan volt, mint az ember arca, 8 a hajuk pedig, mint az asszonyok haja. A foguk olyan volt, mint az oroszlánoké, 9  és a mellvértjük, mint a vas mellvért. A szárnyuk zúgása olyan volt, mint a csatába rohanó, lovas szekerek hangja. 10 Továbbá a skorpiókéhoz hasonló farkuk és méregtövisük van, és a farkukban van a hatalmuk arra, hogy öt hónapig ártsanak az embereknek. 11Egy király van felettük, a mélységk angyala. A neve héberül Abaddon*, görögül pedig Apollüón*.12  Az egyik jaj elmúlt. Még két jajj jön ezek után.13  Majd megfújta a trombitáját a hatodik angyal. Ekkor az Isten előtt levő aranyoltárn szarvai közül egy hangot hallottam, 14 mely így szólt a hatodik angyalhoz, akinél a trombita volt: „Oldd el a négy angyalt, akik meg vannak kötözve a nagy folyónál, az Eufrátesznél!”15 És a négy angyalt, akik készen álltak arra az órára, napra, hónapra és évre, eloldották, hogy megöljék az emberek harmadrészét.16  A lovasseregek száma pedig 20 000-szer 10 000* volt. Hallottam a számukat. 17 Ilyennek láttam a lovakat és a rajtuk ülőket a látomásban: tűzvörös, jácintkék és kénsárga mellvértjük volt, a lovak feje pedig olyan volt, mint az oroszlánokp feje, és a szájukból tűz, füst és kén jött ki. 18 Ez a három csapás, a szájukból kijövő tűz, füst és kén, ölte meg az emberek harmadrészét. 19 Mert a lovak hatalma a szájukban és a farkukban van, ugyanis olyan a farkuk, mint a kígyó, melynek feje van, és azzal ártanak.20 De a többi ember, akiket nem öltek meg ezek a csapások, nem bánták meg, amit tettek. Nem hagytak fel azzal, hogy démonokat, meg arany-, ezüst-, réz-, kő- és fabálványokat imádjanak, melyek sem látni, sem hallani, sem járni nem tudnak.21 Azt sem bánták meg, hogy gyilkoltak, spiritizmussal foglalkoztak, szexuális erkölcstelenséget* követtek el és loptak.

Ez NEM VÁLTOZOTT!

Továbbra is Abaddon sáskáinak képzelik magukat.

Csak a nagy okosok agya addig jutott el, hogy a Jóel próféciáját nem keverik össze a Jelenésekével.
A kettő egymástól különböző.

Az utóbbi értelmezése változatlan!

leslie07 2020.06.10. 07:51:45

Tehát a sáskákkal kapcsolatosan lemondtak a kevésbé ördögibb sáskákról, hogy megragadják az ördögibbet,

nem észak földjéról, hanem egyenesen az Abüsz helyéről.

Most már csak azt kell majd elmagyarázni az ördögpapoknak, hogy hogy kerültek jehova tanúi arra a helyre ,ahová az Úr jézus az ördögöktől megszállottakból a démonokat űzte és ahonnan a fenevad fel fog jönni, ahová a Sátánt ezer évre be fogják zárni? A másik fontos kérdés, kiket szemléltet a fű az ördögpapok szerint,amit a Sáskák szintén nem bánthatnak . Ezen kívül

kiket szemléltenek az élőfák,amiket szintén nem bánthatnak a sáskák, de semmi egyéb zöldellőt se a zöld füvön kívül.

Csak reménykedhetnek abban jehova tanúi, hogy ezekre a fontos kérdésekre hamarosan választ kapnak, hisz addig

nem végezhetik a pusztító munkájukat , tudniillik ha nem tudják ki a fű, ki a fa, ill. ki a zöldellő,akkor akaratlanul

is kárt okozhatnaknak.

Ami pedig az Abüszbe való alászállást illeti, az is érdekelheti jehova tanúit, hogy ez is a Warvick-projekt része , azazelkezdték Warvickab a mélyfúrásokat, hogy jehova tanúit titokban lejuttassák az Abüszbe Abaddonhoz és a Fenevadhoz?Az is érdekelné a tanúkat, hogy mennyibe fog ez majd kerülni nekik. És mi a garancia, hogy azok a démonok,akiketaz Úr Jézus az Abüszbe parancsolt nem fogják gyötörni jehova tanúit.

Ismerjük el, hogy ezek a kérdések sokkal bonyolutabbá teszik az ördögpapok számára a válaszadást, mint a Jóel próféta

kijelentéseinek a megértése volt ,ami 104 évig tartott.

leslie07 2020.06.10. 08:18:33

@Igazság Kereső: Nem nem, Az Abaddon tanítás marad. Az Abaddon sáskái a jó sáskák a 2020.április 20 -i Őrtorony szerint.

Ezt írják:

8. Kiket jelképeznek a Jelenések 9.1-11-ben szereplő sáskák? (Lásd a képet a címlapon.)

8 (Olvassátok fel: Jelenések 9:1-11.) Most nézzük a negyedik okot! Korábban a Jóel által leírt sáskacsapást azért kapcsoltuk össze a prédikálómunkánkkal, mert a Jelenések könyvében van egy hasonló prófécia. A Jelenések könyvében szereplő sáskák arca olyan, mint az embereké, és „a fejükön aranykoronának látszó valami” van (Jelenések 9:7). Öt hónapon át kínozzák azokat az embereket – Isten ellenségeit –, „akiknek nincs a homlokukon Isten pecsétje”, vagyis körülbelül addig, amíg egy sáska él (Jelenések 9:4,5). Ez a leírás valóban ráillik Jehova felkent szolgáira. Ők ugyanis gyötrelmet okoznak azoknak, akik támogatják ezt a gonosz világot, hiszen bátran hirdetik Isten ítéleteit."

leslie07 2020.06.10. 08:31:43

@Igazság Kereső: A Jóel próficiájában szereplő sáskákat most már jehova népe ellenségeinek tartják. Kétesélyes a dolog vagy az oroszok vagy az extanúk lesznek. Várjuk meg ,mit adnak majd elő.

a századik juh 2020.06.10. 09:51:14

@leslie07: Így van, Abaddon Sáskái maradtak, csak a Joeli sáskákkal van problémájuk!

2020.06.10. 12:04:50

@leslie07: Szerintem mindkettő. Bár talán az extanúkat nagyobb ellenségnek tekintik. Pedig a legnagyobb ellenségeik az internet meg a saját irodalmuk...

Igazság Kereső 2020.06.10. 17:12:02

@leslie07:
"Nem nem, Az Abaddon tanítás marad."

Pontosan ezt írtam én is!

Ha esetleg férreérthető lett volna,de erre gondoltam.

Igazság Kereső 2020.06.10. 17:24:41

"Azonban négy nyomós indok is van, amiért úgy tűnik, ki kell igazítani ezt a magyarázatot. Mik ezek az okok?"

"NYOMÓS INDOK", "ÚGY TŰNIK"

Nyomós az indok, hogy úgy tűnik...

Most akkor nyomós az indok, vagy csak úgy tűnik?

Nem mindegy!

Ez megint amolyan:

"Valószínűlegfeltètelezhetőenlehetséges"

Minek ez az óvatoskodó kifejezés mód, ha úgy is kötelező érvényű minden Tanú számára?!

Egyébként meg 104 évig tartott észre venni néhány szót az idézett versekben, ami hatálytalanítja az egész addigi értelmezést.

Ehhez kell a Szent Szellem?

Miért nem vették eddig ezt észre?

Vagy nem akarták?

Talán ez pont kapóra jött,
valamilyen cél elérésének érdekében...

a századik juh 2020.06.10. 17:35:18

@Igazság Kereső: "NYOMÓS INDOK", "ÚGY TŰNIK"

Nyomós az indok, hogy úgy tűnik...

Most akkor nyomós az indok, vagy csak úgy tűnik?

Nem mindegy!"

Miért, ha "mégse nem sáskák", akkor sáskák, nem? De!

Ezt jóelszúrták 104 éwe, mondhatnánk,

DE
walószínűlegfeltételezhetőenlehetséges Neked van igazad:

"Talán ez pont kapóra jött,
valamilyen cél elérésének érdekében..."

Tippelnék is, hogy kik lesznek az északi sáskák szerinted:

Az oroszok?

:)

Igazság Kereső 2020.06.10. 23:58:43

@a századik juh:

Nem tom.

Erre nem tennék fel egy nagyobb összeget.

Halványlila dunsztosüvegem se nem vala! :)

leslie07 2020.06.18. 06:57:19

@a századik juh:
@leslie07: Így van, Abaddon Sáskái maradtak, csak a Joeli sáskákkal van problémájuk!

Eddig jó volt nekik a tanúkra rászabni a Jóel próféciájában szereplő büdös sáskák szerepét, hogy nyilvánvalóvá tegyék a nagy különbséget maguk a felkentek és a sáskaosztály között. Nagyon jól tudták, hogy Jóelnél Isten a sáskákat végül elpusztítja. A tanúk még mindig nem veszik észre, hogy a magukat felkenteknek és hercegeknek nevező Vezető Testület ilyen burkolt tanítással, csúfot űznek szándékosan az őket pénzelő tanúkból.
Ugyanez a helyzet a búzáról és a konkolyról szóló tanításukkal. Sunyi módon kijelentik, hogy a búza az a felkentek. Nem írják oda, hogy a konkoly akkor a nem felkent jehova tanúit jelenti, de ha nem búza,akkor ebből kikövetkeztethető. Ezek ott heten wiskyzés közben röhögnek a tanúkon,hogy jó nekik a sáskaszerep, jó nekik a konkoly szerep és még fizetnek is azokat, akik gúnyt űznek belőlük.

Nos arra, hogy elvették a tanúktól a Jóel próféciájának sáskaszerepét csakis
azért kerülhetett sor, hogy kellett nekik sürgősen ezt a sáskaszerepet, immár, a sáskákat jehova ellenségeiként megszemélyesítve valakire.
rászabni. Majd hamarosan előrukkolnak ezzel is.

leslie07 2020.06.18. 06:59:40

@HanSolo2020: Pedig a legnagyobb ellenségeik az internet meg a saját irodalmuk...

Egyetértek.

Igazság Kereső 2020.06.18. 23:53:55

@leslie07:

Ez jó, egyetértek.

Jó észrevétel.

Kik akkor a sok átlag Tanúk, akik prédikálnak?

Kik azok, akiket begyűjtenek és nem felkent?

Sáskapótlék?
süti beállítások módosítása