Jehova Tanúi fogyatékosok?
2017. október 09. írta: a századik juh

Jehova Tanúi fogyatékosok?

fogyatek1.jpg

Magyarországon korlátozhatják a fogyatékos emberek választójogát.

Ma Jehova Tanúi korlátozott választójogáról lesz szó.

 

Aki nem tudná:

Jehova Tanúinak TILOS szavazni.

 

wachtower_ragaszto.jpg

 

Nem hiszitek?

Helyes:

  • Cseh Köztársaság (‎1 találat)
    • Mivel a törvény megkövetelte az emberektől, hogy szavazzanak, néhány Tanú elment ugyan a szavazás helyére, de lelkiismereti okokból nem dobott be szavazócédulát a politikai jelöltek választására.

    • yb00 148–223. o. - Évkönyv – 2000

 

Bizony, miként nem állnak fel a Himnusz alatt,

és miként nem tisztelegnek a zászlók előtt, mert a szervezet, amelynek hűséget fogadtak, erre tanítja őket, 

úgy a szervezet

azt is megtiltja nekik, hogy éljenek a választójogukkal, ez tény.

 

Ez a szervezet megfosztja a tanúkat a választójoguktól,

azaz fogyatékosnak tekinti a tagjait?

vanszemuk_1.jpg

Egy bibliai érvet is felhoznak:

"Jehova úgy tekintette azt, hogy Izrael látható uralkodót akart magának, mint annak jelét, hogy elvetették Őt (1Sámuel 8:7)."

  • Zászló előtti tisztelgés, szavazás és polgári szolgálat ’Isten szeretete’ 214–215. o.

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr6212934091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gggarai 2017.10.09. 09:59:28

Stimmel. Jó úton járnak hozzá. Sőt! Szerintem szellemi fogyatékost csinálnak a tagokból azáltal, hogy naponta arról kell prédikálni, ijesztgetni, a végkifejlettel kapcsolatban, hogy: kis idő múlva, nemsokára, közel van, küszöbön, hamarosan stb.. Ezek a szavak, határozatlan időt jelölnek, de azért mégis behatárolhatók. A köznyelvben, vagy mondjuk úgy a célszemélyek értelmezésében ez napokat, heteket, néhány hónapot, esetleg egy két évet jelölhetnek. Tehát, szerintem korrekt vagyok, ha 5 évben jelölöm a maximumát.
Mit okoz vajon ez egy egészséges, lelkiismeretes tudatban? Tudva, vagy nem azt, hogy minden 5 évvel ezelőtt kimondott ilyen fenyegető "határozó szó" egyenként egy hamis prófétálás?

sibbolet47 2017.10.24. 18:27:03

@gggarai: Károli Zsid 10:37 Mert még vajmi kevés idő, és a ki eljövendő, eljő és nem késik.
Ez ellent mond neked :)

a századik juh 2017.10.25. 05:50:06

@sibbolet47: Miben? Hiszen Jézus velünk volt, velünk van, és velünk lesz. Ő mindenkiért meghalt, igen, a fogyatékosokért is. :)
Isten nem hazudhat.

gggarai 2017.10.25. 08:36:04

@sibbolet47: Szerintem meg nem mond ellent, amiről írtam már meg van, és probléma.
Mi a vajmi kevés 2000 év, 30 emberöltő?
Ezúttal nem kezdtem bele az emberiséget gúzsba kötő dogmák valóságának boncolgatásába, mert ez a rész most nem erről szólt.

sibbolet47 2017.10.25. 19:06:27

Ha nem mond ellent az érvednek, akkor mért mondta Jézus, hogy "aki eljövendő, eljő és nem késik"?, az hogy velünk van az a támogatását jelenti szellemi értelemben, ám, az, hogy eljő és nem késik az pedig igenis azt a kevés időt érti mikoris ítélkezni fog, és ez nem ijesztgetés, inkább felhívás ahogyan Jézus tette.
Egyébként a kevés időt Jehova Isten nézőpontjából kell nézni, ha nincs megadva a kezdete és a vége (vö.: Márk 13:32 Azt a napot vagy azt az órát senki nem tudja, sem az angyalok az égben, sem a Fiú, csak az Atya.)

a századik juh 2017.10.26. 03:29:20

@sibbolet47: 21 hamis világvégeprófécia köthető a Watc Towerhez. A 22. is meg lett jelölve, a 2. generáció végére. Így eléggé álságos az azt a napot... írásszöveg használata Jehova Tanúitól.

gggarai 2017.10.26. 12:37:23

Vedd észre kérlek, hogy ez egy kényszeres HAJTOGATÁS. Pont azért kell elfelejteni, mert Egyvalakin kívül senki sem tudja. Plussz semmi jó hatással nincs ez a folyamatos fenyegetés a Teremtő igazi megismerésére, és valódi felé irányuló önzetlen, egészséges szeretetünkre. Azt hiszem, joggal gondolom azt, hogy nekünk értelmetlen Isten időmértékével dolgoznunk. Nem a sajátunk, tehát ha KÖZEL VAN, akkor az nem alkalmazható arra, hogy- teszem azt - 3412-ben Jézus szétválasztja a nevezett jószágokat. (Hasamra csaptam, és példának mondtam egy időt, ami egyáltalán nem mond ellent a Bibliának).
Igen, igenis ez így ijesztgetés, és még véletlenül sincs köze az üzenethez, hogy szeressük az igazságot, becsüljük meg magunkat és embertársainkat. Csak olyat tegyünk mással, amit magunknak is kívánunk, vagy minden emberben „Isten megtestesülését” lássuk, amely mint magunk is tapasztalatok, tanulságok előtt áll stb.). Ez szerintem, sokkal inkább elég az állítólagos kiválasztáshoz, ami majd lesz valamikor, mint az hogy az utcasarkon naponta akciósan árulom a világvégét, és olyan tantételek alkotóiban bízom, kiknek elvei már megdőltek, ill. a fennállók tökéletesen megcáfolhatók. Magyarul, ha lelkiismeretesen, és az igazságot kutatva viselkedünk, tök mindegy mikor lesz, nem kell még a figyelmeztetés sem. Eszembe jutott még a Péld13:12 a halogatott reménység, ami beteggé teszi a szívet, erről írtam az első kommentemben, és ez a tanúknak 130 éve sajátja (beetető szöveg pl.: neked már abban a szerencsében van részed, hogy nem kell meghalnod hisz itt van armageddon). Kb. 4 tanú generáció van már a föld alatt ezt bevéve. Erről beszélek, tudod.
Egyébként szerintem az egész hisztéria egy az emberiség velejéig beivódott dogma, melynek félelmeinél rengeteg vallási vezető sütötte meg a múltban, és a mai napig is a pecsenyéjét. Kár támogatni őket. Kösz, ha elolvastad.

gggarai 2017.10.26. 13:07:11

@sibbolet47: Bocs, nem címezve, csak általánosan küldtem az imént.

sibbolet47 2017.10.26. 19:15:50

@gggarai: Na úgylátom nem meggyőződésből írsz, mert, amit itt állítasz Jehova Tanúiról az írásainkban 1 példát sem tudsz bemutatni a "világvégedátumok"-ról.
Azt viszont el kell ismerni a Tanúkról, hogy voltak a történelmünkben (nem az írásainkban) olyan kijelentések (számítgatások) melyek dátumokat jelöltek, de ezek hivatalosan nem hozhatok fel érvként ellenünk, mert az apostolok is belestek ilyen hibába a Csel 1:6 Károli szerint - "Amikor az apostolok együtt voltak, megkérdezték Jézust: „Uram, a királyságot mostanában fogod-e újra felállítani Izrael számára?”"
Ijesztgetés? Azok számára, akinek jó ez a sátáni világ - és hamarosan véget is ér - betegséggel, halállal stb. azoknak
lehet ijesztés, de lehetőségük van nekik is Jehova Isten mellé állni és nem Sátánhoz (ez nem sértegetés akar lenni :))
Nálunk nincs beetető szöveg.
És én személy szerint díjjaznám, valaki, aki állít rólunk valamilyen negatívumot azt igazolná is, hiszen Jézus is ezt mondta Károli szerint a Luk 19:22-ben "Az ura erre így válaszolt: »A SAJÁT SZAVAID ALAPJÁN ÍTÉLLEK MEG, gonosz szolga! Tudtad, hogy kemény ember vagyok. Tudtad, hogy elveszem azt is, ami nem jár nekem, és ott is aratok, ahol nem vetettem." Amíg ilyen nincs, az nem rágalom?

gggarai 2017.10.27. 20:43:25

@sibbolet47: Bocsánat, nem tudtam, hogy nem ismered a nagybetűs IRODALMAT, ezért idehozom eléd példának az utolsó előtti hamis végprófécia (2000-ig) pár idézetét, bár most épp pont nem a konkrét időről volt szó:
Őrtorony 1981. aug.1. 31.old.: "És ha e világ gonosz rendszere fennmarad még a századfordulóig, ami nagyon valószínűtlen, tekintettel a világ irányvonalára és a Biblia próféciáinak teljesedésére."
Őrtorony 1989.szept.1. 12.old.:"Pál apostol igazi élharcosa volt a keresztény misszionáriusi tevékenységnek. Lefektette alapjait egy olyan munkának, amely csak a mi XX. századunkban nyer befejezést."
Az Apostolok NEM estek ilyen hibába. Tanításuk, „kiképzésük” folyamatban volt ekkor, és ők KÉRDEZTEK. Nem pedig milliós példányszámban NYILATKOZTATTÁK KI az éppen aktuális, a tagok körében KÖTELEZŐEN elfogadandó dogmát.
A „beetető szöveg”-et én magam hallottam a saját fülemmel, ill. meghallgathatod egy idős amerikai extanú hölgytől a „Jehova tanúi, és a szervezet amely félrevezeti őket” you tube-on is fent lévő filmből. Ez igen is bevett, nem új keletű szlogen a „nyájban”. Persze tudom az extanú=Istentelen ember.
Nem a negatívumok igazolásával van a gond, hanem azzal, hogy a rengeteg bizonyíték tükrében sem merik belátni a tanúk rászedettségüket, pedig az elefánt a nappaliban van. Köszönet.

sibbolet47 2017.10.28. 17:33:40

@gggarai: Ez nem hozható fel világvége jóslatnak, mivel ez egy feltételes:
. vélemény
. nem hívja fel a figyelmet a Társulat, hogy vigyázzatok
. ezzel egy Tanú sem érvelt azóta, hogy az ezredfordulónál itt van

Ez csupán az 1914-es nemzedék téves csoportra való értelmezése, ami azóta ki lett javítva - mert nem a világ embereinek az I. világháborúban élt embereiről van szó, hanem a FELKENTEK nemzedékéről. Tehát nem állítja a cikk, hogy az ezredfordulóban eljön a vég. Az Ébredjetek 1998. 5/8 21. oldalon ez áll, pedig még 2 év volt hátra az ezredfordulóig:
"Jehova Tanúi határozottan hiszik, hogy Isten bizonyosan véghezviszi a jövőre vonatkozó szándékait az őáltala előre meghatározott időben, éppen azon a napon és órában, amelyet kijelölt erre (Habakuk 2:3; 2Péter 3:9, 10). Hisszük azt is, hogy ezek az események a nem túl távoli jövőben mennek majd végbe (2Timótheus 3:1–5). De nem törjük a fejünket a manapság elterjedt elméleteken, illetve nem is támogatjuk azokat. Biztos, hogy sem 2000-nek, sem 2001-nek vagy más, emberek által meghatározott fordulópontnak sincs köze Jehova időtervéhez."

Engem az 1989.szept.1. 12.old. sem győz meg a dátummal kapcsolatban, mert megintcsak nem figyelemfelkeltésről van szó és nem kelt pl. fokozott figyelmet vagy felkészülést.

Amikor a vég tényleg láthatáron lesz közelítve talán a dátumot, arra igencsak a Társulat felhívná a figyelmünket (elsősorban a gyülekezetben)

Te azt hiszel, amit akarsz és azok is, akik ilyen lejárató filmeket készítenek, ahol egy igazi Tanút sem szólaltatnak meg (csak exeket, akik bosszúból áligazságokat mondanak rólunk) - szép napot :)

keresemazutam 2017.10.28. 21:04:44

@sibbolet47:
Ahhoz ,hogy a nemzedék bármilyen értelmezését helyesnek tekinthessük két alapvető szempontot tisztázni kell!

1.Van e egyáltalán két teljesedés. Az olvasók kérdései (2015 március) megállapításával maximálisan egyet értek.

“Az a legbölcsebb, ha akkor fogadunk el egy személyt, eseményt vagy dolgot előképnek, ha ezt az Írások megerősítik. Ellenkező esetben óvakodunk attól, hogy bizonyos személyekhez vagy beszámolókhoz ellenképi megfelelőt társítsunk.”

Valóban biztososak lehetünk a nemzedék prófécia 2x-i teljesedésében?

2.A kiindulási dátum, 1914.

Az 1914-es dátum helytálloságához több részletnek stimmelni kell

A "pogányok ideje" és a "hét idő" ugyanaz?

A pogányok ideje a Lukács 21 természetes olvasata szerint a prófécia elhangzása (kb33) után Jeruzsálem 70-es pusztulásával veszi kezdetét, ezért alaptalan a tanús számítás i.e.607-től 1914-ig

A hét idő Dániel könyve szerint teljesedett Nabukodonozoron.

Semmi utalás arra, hogy a Nabukodonozorra kirótt hét idő 2x teljesedik!
A 3 és 1/2 időt meghatározó biblia vers semmilyen összefüggésben nincs a Dániel hét idejével, ráadásul a"Jelenések nagyszerű csúcspontja közel" könyv szó szerinti napoknak értelmezi az adott verset.

Az egy napot egy évért elv önkényesen van alkalmazva!(szöveg környezetből kiemelve általános szabályként)

Az egész számítás ott is megdől, hogy Jeruzsálem Babilon általi pusztítása nem i.e.607-ben hanem i.e.586 vagy587-ben történt. Ez a régészeti dátum rendkívül megalapozott és nem mond ellent a bibliának sem, ha figyelembe veszed a következő két tényt:

A Biblia nem 70 év fogságról beszél, hanem 70 év szolgálatról! (A két dolog nagyon különböző lehet.) (Jeremiás 25:9-11)
A Biblia sehol nem írja, hogy a szolgaság Jeruzsálem pusztulásával kezdődik,ellenben írja, hogy a pusztulást megelőzte a szolgaság!
Az a teológiai alapvetés miszerint 1914 az utolsó napok kezdete (korábban a vége volt) kényszeres dátumfelállitáshoz vezetett konkrét időpontokkal,vagy homályosan (nem számonkérhetöen) hamis várakozást keltve!

Elmondható, hogy a gggarai által megadott sürgősségi maximum (5 év) valóban nagylelkű, a legtöbb tanúban elültetett végkifejletváráshoz képest. ezáltal folyamatosan egy hamis poféciafelállitás történik, még ha nincs is konkrét dátum.

De semmi gond nem lenne a tévedésekkel ha nem társulna hozzá farizeusi magatartás.
Jézus az Istenhez való közeledés elfogadható módját egy példával szemléltette:
Lukács 18:9-14

9Némely elbizakodott embernek, aki igaznak tartotta magát, a többieket pedig lenézte, ezt a példázatot mondta: 10„Két ember ment fel a templomba imádkozni: az egyik farizeus, a másik vámszedő. 11A farizeus megállt, és így imádkozott magában: Isten, hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember: rabló, gonosz, parázna, vagy mint ez a vámszedő is. 12Böjtölök kétszer egy héten, tizedet adok mindenből, amit szerzek. 13A vámszedő pedig távol állva, még szemét sem akarta az égre emelni, hanem a mellét verve így szólt: Isten, légy irgalmas nekem, bűnösnek. 14Mondom nektek, ez megigazulva ment haza, nem úgy, mint amaz. Mert mindenki, aki felmagasztalja magát, megaláztatik, aki pedig megalázza magát, felmagasztaltatik.”

Milyen következtetést vonhatunk le, ha a Jézus által felvázolt viselkedésmintát vallási szervezetekre kiterjesztve megvizsgáljuk?

Jehova Tanúi, mint szervezet, a történet melyik szereplőjére emlékeztetnek, amikor magukról és más vallásokról véleményt formálnak?

Különbnek találják saját imádatukat másokénál?

Olvastál kiadványaikban olyat, ahol leírták, hogy milyen hálásak azért, hogy az igazságban járnak, nem úgy, mint a többi hamis vallás, mint pl. a katolikusok?

Hallottál-e tanúkat azzal igazolni hitüket, hogy megfelelnek az elvárásoknak, vagy jó tetteiket sorolni, kiadványaikat hol, milyen példányszámban, hány nyelven terjesztik?

Alapvetően helyes dolog az, amikor az isteni irányelvekhez igazítjuk életünket, de ez önmagában már elfogadhatóvá tesz? Ha valaki azt gondolja a Krisztus nevében tett hatalmas dolgok teszik igazzá vallását, figyelembe vette a Máté 7:22-őt?

Bocs, hogy hosszú voltam!

gggarai 2017.10.29. 01:26:16

@sibbolet47: Bámulatos ahogy meggyőzöd (becsapod) magad, és eltereled a figyelmet a lényegről, de ez már a betanult tanús pavlovi. Részemről ennyi, nem érdemes ehhez már semmit hozzátennem. Köszönöm a csekélyke figyelmet. Kívánom neked a megértés kegyelmét.

sibbolet47 2017.10.29. 15:53:51

@keresemazutam: NEMZEDÉK:
Máté 24: 29 Mindjárt ama napok nyomorúsága után a nap elsötétül, a hold nem ad világosságot, a csillagok lehullanak az égről, és az egek erői megrázkódnak. 30 És akkor megjelenik az Emberfiának jele az égen, és akkor a föld minden törzse siránkozva veri magát, és látni fogják az Emberfiát eljönni az ég felhőin, hatalommal és nagy dicsőséggel. 31 És elküldi angyalait nagy trombitaszóval, azok pedig egybegyűjtik választottait a négy szél felől, az egek egyik végső határától a másik végső határáig.
32 Szemléltetésként pedig tanuljátok meg a fügefától a következőt: mihelyt fiatal ága zsendül, és leveleket hajt, tudjátok, hogy közel a nyár. 33 Hasonlóképpen ti is, amikor látjátok mindezeket, tudjátok meg, hogy ő közel van, az ajtóknál. 34 Bizony mondom nektek, hogy semmiképpen nem múlik el ez a nemzedék, míg mindezek meg nem történnek.

Ha nincs két beteljesedés akkor a 30.31 vers szerint Jézust az Emberfiát és az angyalokat az I. században látták eljönni az ég felhőin, hatalommal és dicsőséggel, és a jele ott volt az égen és a föld minden törzse siránkozva verte magát, hiszen a 34. vers szerint "ez a nemzedék" ezt látta.

1914:
Ha i. sz. 70-es pusztulással veszi kezdetét a pogányok ideje, akkor pl. Jézus születése és i.sz. 69-ig nem is volt pogányok ideje, (sőt ahogy te állítod i. e. 586 vagy 587-től sem volt - ami nem helytálló dátum - pogányok ideje.

Ha i. e. 586-ból leveszed a 70-et i. e. 516-hoz jutsz
Ha i. e. 607-ből leveszed a 70-et i. e. 537-hez jutsz
ugyanis i. e. 537-ben tértek haza a 70 éves babiloni fogságból (Jer 25:11) - innentől lehet gondolkodni.

NABUKODONOZORI IDŐ:
Tényleg beteljesedett rajta a hét idő, ám a
Dán 4:17 "Az őrök rendeletére van ez, s a szentek szavára ez a kérés, hogy megtudják az élők, hogy a LEGFELSÉGESEBB URALKODIK AZ EMBEREK KIRÁLYSÁGÁN, és annak adja azt, akinek akarja, és az emberek közül a legalacsonyabb rangút állítja az élére.’"
Vagyis ez prófécia is és Istenre is utal a "Legfelségesebb"-re, nemcsak Nabukodonozorra hanem Istennek az emberek feletti uralmára is, melyet Jézus fog megvalósítani, mert a Legfelségesebb az emberek közül a LEGALACSONYABNAK adja ezt a Királyságot, mely a Dán 2:44-ben vázol is: "És azoknak a királyoknak a napjaiban az egek Istene felállít egy királyságot, amely soha nem fog elpusztulni. Ez a királyság nem száll át más népre. Szétzúzza és megsemmisíti mindazokat a királyságokat, maga pedig megáll időtlen időkig,".
A másik, hogy Nabukodonozor visszahelyezése az urakodásába nem eredményezte Isten népe visszatérését a szülőhazájába.

keresemazutam 2017.10.30. 18:11:04

@sibbolet47:

Bocs, hogy csak most válaszolok.A vihar miatt nem volt net.

A Nemzedék!

A Máté24-ben adott válasz egy összetett kérdésre adott válasz, és nem egyértelmű melyik része, a kérdés mely részéhez tartozik. Van olyan elmélet is miszerint az összes kérdés kifejezetten Jeruzsálem pusztulásáról szól, amit az apostolok már egyenlőnek tekintettek a “dolgok rendszere befejezésével” és Jézus második eljövetelével, amit más biblia részek szerint is (jóval ezután is) saját életidejükben vártak. A Csia fordítás is érdekesen adja vissza a kérdést:”"Mondd meg nekünk, mikor történnek meg ezek s mi lesz a te megérkezésednek és a kor befejeződésének jele?"
Semmiképpen nem idegen a szövegtől az ,hogy itt egymással szorosan összefüggő eseményekre,esemény csoportra gondolnak! Másik érdekes kérdés az, hogy Péter a cselekedetek 2:15-20-ig az utolsó napokra jövendölt események beteljesedéséről tanúskodik, miszerint ott és akkor az utolsó napok voltak.:

15 Mert ezek az emberek nem részegek, ahogy vélitek, hiszen a harmadik órája ez a napnak.16 Ellenkezőleg, ez az, ami megmondatott Jóel próféta által: 17 »‚És az utolsó napokban — ezt mondja az Isten — kitöltök az én szellememből mindenfajta testre, és fiaitok meg leányaitok prófétálni fognak, ifjaitok látomásokat látnak, és véneitek álmokat álmodnak; 18 és még rabszolgáimra és rabszolganőimre is kitöltök szellememből azokban a napokban, és prófétálni fognak.19 Előjeleket adok az égen fenn, és jeleket a földön lenn, vért, tüzet és füstködöt; 20 a nap elsötétül, a hold pedig vérré válik, mielőtt elérkezik Jehova nagy és dicső napja.

Ezen idézet szerint igenis olyan jeleket láttak, amibe elég sok minden belefér.
Ennek ellenére nem ragaszkodok ahhoz ,hogy feltétlen ez a helyes értelmezés, nyilvánvaló ez is rengeteg kérdést vet fel!

Másik lehetséges megoldás az, hogy Jézus a Máté 24:32-től ismét gondolatot vált, és a füge fás szemléltetéssel visszatér Jeruzsálem pusztulásához ,így a nemzedéket ismét nem kell kétszer értelmezni.(én ez utóbbit tartom valószínűbbnek)

Amennyiben tévednék, (ami természetesen lehetséges) a nemzedék mostani tanús magyarázata önmagában sem helytálló!

Az hogy Máté mit érthetett a nemzedék kifejezés alatt tudható a Máté 1:17-ből.

“17 Az összes nemzedék tehát Ábrahámtól Dávidig tizennégy nemzedék, Dávidtól a Babilonba való elhurcoltatásig tizennégy nemzedék, és a Babilonba való elhurcoltatástól a Krisztusig tizennégy nemzedék volt.”

Máté egyértelműen a generáció szinonímájaként használja a nemzedék kifejezést, ami megfelel az első (szerintem egyetlen) teljesedés esetének is, miszerint akik éltek a prófécia elhangzásakor,”nem múltak el” a teljesedésig!

Az hogy a vezető testület József idejéből vett példával próbálja kitolni a nemzedék szó által lefedett időintervalumot, szintén önmagában problémás!

Az előbbiek ellenére tételezzük fel, hogy helytálló a “bizonyos időt egymással együtt élő emberek közös élettartama”, mint a nemzedék kifejezés definíciója! Tehát a nemzedéknek vannak idősebb és fiatalabb tagjai!

Akkor beszélhetünk 1914-es nemzedékről ha az idősebb és fiatalabb személyek egyidőben lévő élete 1914-re esik.(Pl. Russel és F. Frans) A nemzedék jelenlegi definiálása megfelel pl az 1980-as évek nemzedékének! Én a 70-es években születtem, de együtt éltem szüleimmel akik a 2. világháború előtt születtek. Mégis diliházba kerülhetnék, ha ahhoz ragaszkodnék, hogy a 2. világháborút megélt nemzedék tagja vagyok!

Áttekintve a nemzedék értelmezés történetét, már volt a 1914-ben felnőttek, majd az 1914-ig születettek, 1995-től a gonosz tulajdonságokat felmutató emberek összessége, most pedig a felkentek egymást átfedő generációi. Mindegyik értelmezés a szent szellem által irányított egyedül kinevezett sokszorosan megtisztított csatornától!

Ézsaiás 55:8-11
8Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR. 9Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál. 10Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek, 11ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.

Hát...ez a nemzedékes beszéd szerinted nem tért párszor vissza üresen?

keresemazutam 2017.10.30. 21:14:28

@sibbolet47:
1914:

A pogányok ideje kifejezést valoszinüsíthetően maga Jézus alkotta, és csak a Lukács 21-ben fordul elő! Ha szöveg összefüggésben elolvasod a részt egyértelmű, hogy Jeruzsálem pusztulásával kezdődik (“ és Jeruzsálemet tiporni fogják “jövő idő!!!)! Ezért valóban nem volt i.sz.70-ig. Bármennyire szeretnénk, ha akkor kezdődött nem lehetett hamarabb,én hiszek Jézusnak!

Tévedés,hogy a biblia 70 év fogságról beszél!
70 év !”SZOLGASÁGOT”! ír!

“11 Pusztasággá, döbbenet tárgyává lesz ez az egész föld, és Babilon királyát kell szolgálniuk e nemzeteknek hetven évig.’”

Ráadásul nem kifejezetten csak Judának szól az ítélet hanem a környező nemzeteknek is!

Figyeld meg mit ír a biblia,mely királyok idején kezdődött a szolgaság.:

Josiás király volt az a Jehova által helyeselt király aki miatt Jehova elhalasztotta ítéletét, de csak Josiás haláláig aki a régészet szerint i.e.609-ben a Megiddói csatában halt meg. (2királyok23:29)
Utána a nép megtette királlyá Joakházt aki 3 hónapig uralkodott.
(2királyok23:30)
Ezután Nékó kinevezte Joákimot júda uralkodójává
(2királyok23:34)
Még ebben az évben(i.e.609) 2.Assur-uballit halálával az Asszír birodalom meggyengül és a régészet szerint Babilon átvette a világhatalmi pozíciót.(megkezdte a Júda körülötti nemzetek szolgaságba döntését)

Joákim 11 év(uralkodás) (2Királyok 23:36)
Babilon királyának szolgája lett ,rablocsapatok pusztították(“Észak minden családja” Jeremiás 25:9) Dánielt és társait fogságba viszik(2királyok 24:1-3 Dániel 1:1-3)
19 évvel Jeruzsálem pusztulása előtt volt!

Joákin 3 hó (uralkodás) (2Királyok 24:8)
Joákin megadja magát Nabukomodozornak (2királyok24:12). Ez11 évvel Jeruzsálem pusztulása előtt volt!
Abszult szolgaságba sőt fogságba került, ő és még sokan .
11 évvel Jeruzsálem pusztulása elött !

Sedékiás11 év (uralkodás) (2Királyok 24:18)
Szolgaságát bizonyítja, hogy Babilon királya nevezte ki,(2királyok24:17)
Uralkodásának 4. évében Jeremiás vitázik Hanániával, arról hogy Jehova visszahozza e a babiloni foglyokat és leveszi e rolluk Babilon igáját (Jeremiás28.rész). Utána Jeremiást arra utasítja, hogy írjon a Babilonban lévő foglyoknak, hogy ne reméljenek gyors szabadulást, hosszabb távra tervezzék életüket, mert nem irányítja rájuk figyelmét míg le nem telik a 70 esztendő (a szövegkörnyezet legtermészetesebb olvasata szerint már folyamatban volt a 70 esztendő!), Ez 7évvel Jeruzsálem pusztulása előtt volt!
Sedékiás fellázadt Babilon ellen (2királyok24:20). Ha még nem volt szolgaság mi ellen lázadt fel?

Végűl Sedékiás uralkodásának végén történt meg Jeruzsálem pusztulása, a SZOLGASÁG ekkor már rég folyamatban volt!

Érdekes az az észrevétel miszerint a Jeremiás 29:10 fordítása így is lehetséges (Ezt a társulat is elismeri!)
“10Mert ezt mondja az Úr: Majd ha elmúlik a Babilonnak adott hetven esztendő, meglátogatlak titeket, és teljesítem nektek azt az ígéretemet, hogy visszahozlak benneteket erre a helyre.”(katolikus fordítás)
Ezek szerint a 70 év eleve a Babilonnak adott idő!
Az sem elhanyagolható hogy a Jeremiás 25:12 szerint a 70 esztendő végén Babilon királya lessz számadásra vonva! Abban biztososan egyetértünk,hogy ez i.e.539-ben történt!

A szentírás és a régészet egybehangzó állítása szerint i.e.609-ben Babilon hatalmi pozicioja döntően megnövekedett, szolgaságra kényszerítette Júdát és környezetét.Foglyokat ejtett,rabolt,és adót vetett ki! I.e.587-ben a szolgaság miatt lázongó Jeruzsálemet lerombolja! I.e.539-ben letelik a Babilonnak adott 70 év,és Cirus végrehajtja a megjövendölt ítéletet!

A Dániel 2. részében lévő látomás valóban a távoli jövőbe mutat. Ezt maga Dániel teszi egyértelművé!

A 4. rész látomásába többet látni mint amiről szó van ,az csupán fikció!

Pont a magyarázat buktatói (fentebb említett számítási csúsztatások) teszik hiteltelenné a kétszeres teljesedést!
Figyeld meg hogyan csusztat az Őrtorony társulat a fogság témájával kapcsolatban az Őrtorony 2016 november tanulmányozási szám Szabadulás a sötétségből cikk 3. bekezdésében:

3 A próféták jövendölései beteljesedtek. Jeremiáson keresztül Jehova arra ösztönözte azokat a zsidókat, akiknek MAJD fogságban kell élniük, hogy fogadják el a helyzetüket, és próbálják a legtöbbet kihozni belőle. Ezt mondta: „Építsetek házakat [Babilonban], és lakjatok bennük, ültessetek kerteket, és egyétek gyümölcsüket.” „Keressétek annak a városnak a békéjét, ahova száműzetésbe vitettelek benneteket, és imádkozzatok érte Jehovához, mert annak békéje lesz a ti békétek is” (Jer 29:5, 7)

Úgy beszél a fogságról mintha a jövőben történő esemény volna. Pedig ha elolvasod a Jeremiás 29. részét láthatod, hogy a MÁR fogságban lévőknek írta, Sedékiás uralkodása alatt.
Jeruzsálem eközben még javában áll.
Nemhogy szolgaság, hanem bizony fogság is volt Jeruzsálem eleste elött, ami csak a már folyamatban lévő 70 év letelte után érhet véget!
Azért nem mindegy ez a 607 kérdés mert ha a 2520 év nem 1914-ben tellik le, mindent ujjra kell gondolni.

sibbolet47 2017.10.31. 23:36:36

@keresemazutam: Ha 'nem kell kétszer értelmezni a nemzedéket' az "olyan lesz az Emberfiának jelenléte is" Máté 24:36,39 azt jelenti, hogy Jézus i. sz 70-ben jelen volt a jeruzsálemi templom lerombolásánál - pedig ő maga mondta, hogy többé nem látják őt "azután az igazságosság felől, mert az Atyához megyek, és nem láttok többé engem" Ján 16:10
Egy kis idő még, és nem láttok többé engem, és megint egy kis idő, és látni fogtok engem.” Ján 10:16,19
"mert akkor nagy nyomorúság lesz, olyan, amilyen nem volt a világ kezdete óta mostanáig; nem, és nem is lesz többé." Máté 24:21
Szerinted i.sz 70-után "nem volt ... és nem is lesz" nyomorúság, I. II. világháború mi volt?

A saját értelmezése a nem helytálló, mert sok írásszöveget nem veszel figyelembe.

József példája csak megértést segítette elő a nemzedék odatartozását vagy nem odatartozását, semmi többet nem akart beleérteni pláne nem kitolni a Testvér.

A szüleiddel kapcsolatban: megtagadnád, hogy közöd van a szüleidhez, akármit is éltek át a 2. világháborúban? Ha igen a válasz, akkor a diliházba kerülhetnél -) ezzel nem akartalak megbántani:)

Ézs 55:8-11 érvényes lehet á mivel magadtól gondolod azt értelmezést,és ezek csak okoskodások nem a szent szellemtől vannak

A lábbal tiprás Luk 21:24 valóban jövő időben van, ám ez semmiképp nem azt jelenti, hogy onnantól tipródik, hanem tovább tipródik, de ezt már kifejtettem, hiszen a világ "vezetői" (lásd pl. Nabukodonozort, vagy előtte jval Egyiptomban kb. 400 éven át) ha korlátozza "Isten népét" valamikoris, az "lábbal tiprás".

70 év Dán 9:2
"pusztán hagyása" ÚV
"omladéka" Károli
"rombadőlt" Úf
"pusztulásiban" Aranyosi
"romjain" Kecskeméthy
"pusztulása" Katolikus

A Jer 25:11 "kell szolgálniuk" kifejezés arra utal, hogy 'jajveszékelve' tették 70 évig és ez nem normális szolgálat Zak 7:5; Zakariás 1:12-ben pedig "Ekkor Jehova angyala így szólt: „Ó, seregek Jehovája, meddig nem irgalmazol még Jeruzsálemnek és Júda városainak, amelyeket erre a hetven évre ítéltél?”

1. Visszatérés 70 év múlva – 29:10, (i.e.537) - zsidokjezusert.org/2013/02/a-beteljesult-profecia/
Vajon pl. ez figyelembe veszi az általad mondott régészetet? Hiszen i. e. 607-től lehet eljutni i. e. 537-ig, nem másképp.

Debizony 1914-ben telik le a 2520 év.

a századik juh 2017.11.01. 04:48:04

@sibbolet47: Köszönjük, hogy fontosnak tartod a párbeszédet.

"Debizony 1914-ben telik le a 2520 év."

kb 1914-ben? Merthogy a Watch Tower -a kiadványokban látható feltüntetésekkel, vagy fel NEM tüntetésekkel- kihátrált az 1914-es dátum mögül. A Jehova Tanúi történelmének ábrázolását hivatott időegyenesen már nem is "kb", hanem egyszerűen rajta sincs.

Az 1914-es dátum nem szerepel Jehova Tanúi történelmében!

Én egy kicsit továbbgondoltam ezt az 5 nemzedék egyenlő másféllel dolgot.

Ugyanezzel az érveléssel akár az is bebizonyítható, hogy mivel 12 apostol volt, valószínűleg 12 nemzedékre gondolt Jézus, apostolonként egy nemzedékre, sőt, a helyes fordítás, amit tegnap este kaptak a Wezetők a Fiastyúkról, a szerint már nem is nemzedék, hanem nemzedékek, mert a protopaleo-héber többesszámban jelez itt, ahol eddig egyes számot olvastunk. Mennyire hálásak vagyunk Jehovának, hogy segített ezt megértenünk...

Szóval amikor a rengeteg tanú, aki mind 1914 után max 120 évet adott armageddonig, de zokszó nélkül beletörődött, hogy nem egy generációról, hanem kettőről van szó, a három generációba, a négybe, az ötbe, és akár a 12 generációba is bele fog törődni, miként azt a 21 hamis világvégepróféciát is lenyelték, ami a Watch Towerhez köthető.

A hamis próféta mikortól hamis próféta? 1 hamis világvégedátumtól, vagy 11-től?

Vagy 21 hamis prófécia éppen az igaz próféta jele?

A valódi baj sajnos az, hogy a szervezet cenzúrázza a kiadványokat, egy most keresztelkedő semmit nem tud meg a szervezet múltjáról, pedig érdekes módon a Mit tanít... könyv ponthogy a vallások múltjának megvizsgálására buzdítja azokat, akik szeretik az igazságot.

Tekintve viszont, hogy a szervezet múltját nem lehet vizsgálni más forrásból, az egyenlet azt dobja ki, hogy a Watch Tower nem igazán szereti az igazságot, csak hajtogatja, hogy igaza van, bizonyítani csak az évszázados irodalmuk cenzúrázásával és az ezekben olvasható dolgok MEGVÁLTOZTATÁSÁVAL "tudja".

Szeretnélek megkérdezni, hogy neked például mit jelent, ha ezt írom:

Warwick a Wezető Testület Beth-Sharimja?

Tudod, hogyan köthető Beth Sharim a szervezethez?

Ha nem:

Én sem tudtam, mert eltitkolták, és van még 143 999 dolog, ami derült égből villámcsapásként ért a szervezet titkolt, nem vizsgálható múltjával kapcsolatban.

sibbolet47 2017.11.01. 12:22:37

@a századik juh: Kedves barátom, úgylátom te sokmindent nem tudsz, s csak azt hiszed, hogy jól vagy informálva rólunk Jehova Tanúiról.
Ebben az írásodban csak mosolyogni tudok arra, amit itt összehordasz.

A warwicki kérdésedre, tudom-e a két hely közötti összefüggést - tudom - nincs ilyen összekötés.
Régen volt ilyen a hely és épület között, de az téves nézet volt és kiigazították - a Társulat nem tökéletes, hogy ne lenne időnként kiigazítani való, de NEM TITKOLNAK EL SEMMIT.

sibbolet47 2017.11.01. 12:30:07

Egyébként te Tanú vagy, vagy voltál, vagy csak van némi ismereted rólunk?

keresemazutam 2017.11.01. 20:16:33

@sibbolet47:
Köszönöm a válaszod!

Nem gondolom ,hogy mindent jól értek,sőt biztos ,hogy sokat kell még tanulnom! Nem feltétlen “értelmezek” amikor véleményt alkotok, ez pusztán az én korlátolt megértésem, és sokszor több lehetséges megoldást is el tudok képzelni.Nem is szeretném senkire erőltetni.

Ha nem is láthatóan ,de i.sz. 70-ben igencsak jelen lehetett Jézus, egyrészt mert azt ígérte a követőivel lesz minden nap, másrészt ha csak Tituszon múlt volna ,nem teljesedik be a templom lerombolásáról szóló prófécia.(Lásd Josefus A Zsidó háború)

Érdekes több teljesedést tulajdonítani olyan dolognak ami a prófécia szerint soha nem volt, egyszer lesz, és utána soha többet! A 70-es pusztulást megelőző nyomort (saját gyereküket ették!) minőségi szempontból nem múlta felül az I. vagy a II. világháború.

Nem állítom ,hogy a Máté 24 minden része teljesedett az I. században!

József példája nekem nem segített.

Ismerek olyan tanúkat akik megtagadták ,hogy közük van a vallásukat elhagyó szüleikhez, még sincsenek diliházban:-)

Ézsaiás 55:8-11 szerint amit javítgatni kell, nem a szent szellemtől van hanem emberi. Ilyen pl a társulat nemzedék tanítása. (minimum a három közül kettő)!

Kifejtenéd bővebben,hogy a Lukács 21:24 alatt te mit értesz? Ha már tartott Egyiptomban is a lábbal tiprás mikor kezdődött a nemzetek meghatározott ideje?

A Dániel 9:2 -ben a "corbach" (pusztaság) szót többes számban használja, ezért itt Dániel utalhatott Jeruzsálem egymás utáni többszöri megszállására is. Artur jeffrey(The interpreter s bible 6. köt.485. old.)szerint ez a szó gyakran utal egy országnak az ellenség átvonulása utáni állapotára.

A jeruzsálemi biblia így adja vissza "megvizsgáltam az írásokban az évek számát -melyeket Jehova jeremiás prófétához intézett szavai nyilatkoztattak ki amelyeknek el kell telniük,nevezetesen hetven évnek, míg Jeruzsálem egymást követő pusztulásai véget nem érnek"Ha figyelembe vesszük h Dániel jeremiás szavait olvasva írja ezt, van alap gondolatai ilyen fordításának helyességére.Különösen jogos így következtetnünk ,ha figyelembe vesszük hogy a Jeremiás 29:10 szavainak pontos fordítása"amikor Babilonnak 70 éve beteljesedett" New American Standard Version 1973(ennek lehetőségét a társulat is elismeri!)

1. Visszatérés 70 év múlva – 29:10, (i.e.537)=A szolgaság kezdetétől számítva, 70 év múlva

Nagyon köszönöm a belinkelt oldalt igazán hasznosnak találtam, elvégre a Zsidó keresztények mindenbizonyal jól ismerik saját népük történelmét.

Idéznék is belőle: (Figyeld a dátumokat!)

A babiloni sereg vissza fog térni – 34:21,22, 37:6-8, (i.e. 588-ban ideiglenesen felhagytak az ostrommal, de 586 júliusában visszatértek)
A már fogságban levők sokáig ott fognak maradni – 29:4-7
A Templom elpusztul – 38:2,3,8 (i.e. 586. aug.14/Tisá böÁv)
Akik Egyiptomba menekülnek, azokat is utoléri a babiloni sereg – 42:15,16 (i.e. 568-567.)
Hananja egy éven belül meg fog halni – 28 (i.e. 593.)
A dátumok magokért beszélnek!

A Zakariás könyvében említett hetven esztendő NEM ŐSSZEKEVERENDŐ a 70 év szolgasággal!
Jeruzsálem és a templom pusztulása miatt sírtak ,böjtöltek valamint Gedáliás helytertóra emlékeztek. Zakariás prófétai szolgálata idején még aktuális volt az angyal kérdése, hogy

„Ó, seregek Jehovája, meddig nem irgalmazol még Jeruzsálemnek és Júda városainak, amelyeket erre a hetven évre ítéltél?”(Zak 1:12)

A bételből való férfiak kérdése is aktuális volt, miszerint annak ellenére, hogy épül a templom, aktuális e a bőjt?(Zak7:5)

Ha a pusztulás 607-ben történt volna Zakariás könyvében feltett kérdésekben kb 90 évről kellene beszélni! Érdekes módon az utolsó templom nélküli év i.e.517 volt (516-ban felépült a második templom.) Ha Zakariás könyvében említett 70 évig tartó ítéletet (templom nélküliség) visszaszámoljuk pont i.e. 587-hez jutunk.

Ezt figyelembe veszi az Őrtorony társulat, aki a világon Egyedül, ragaszkodik az i.e. 607-hez?

gggarai 2017.11.02. 10:42:10

@sibbolet47: Mégiscsak bekapcsolódom megint. Eszembe jutott ugyanis egy egyszerű, MEGBÍZHATÓ VÉGEREDMÉNYRE vezető, bár elég munkás összehasonlítási feladat a témában. Nevezetesen a Lukács 21:8-ról volna szó.
Tehát melyik vallás, felekezet, szekta, stb. ki írta le, mondta ki, története során a legtöbb alkalommal azt, hogy az idő elközelget (közel az idő).
Ha igazság keresőnek érzed magad, és fontos neked a Biblia felhívása elvégzed ezt az összemérést, persze nem mintha egy kijelentés nem ugyanazt jelentené a Könyv szerint mint ezer. Kezd a Biblia kutatókkal-Jehova tanúival és folytasd az összesre ha gondolod. Legyél nyugodt, első csoport vizsgálatát elvégezve meg van a toronymagas rekorder.
Barátom, ennél egyértelműbb nincs. Nem kell a kétséges, különben is egyértelműen tiltott számolgatás (pl. a hétidővel, három és fél, Jeruzsálem stb.)
Ha ezután nem kezded kapiskálni, hol is vagy, akkor sajnos.

sibbolet47 2017.11.02. 19:11:05

@gggarai: Jézus mondta, hogy prédikálni kell az egek királyságát.
Máté 10:7 Amint mentek, prédikáljatok, és mondjátok: »Elközeledett az egek királysága.«
És, amikor elmondta jeleket,hogy mik fognak történni, ezt is mondta:
Luk 21:28 Mikor pedig ezek kezdenek megtörténni, egyenesedjetek föl, és emeljétek föl fejeteket, mert közeledik a megszabadításotok.”
Tehát Jézus nem az igaz keresztényekről beszélt a Luk 21:8-ban, mert akkor sosem közeledne el a megfelelőidő és Isten hazudna.
Úgyhogy téves az igeértelmezésed.

gggarai 2017.11.03. 10:18:28

@sibbolet47: Sejtettem, hogy le kell futnunk ezeket a köröket is, pláne az igaz keresztények kedvéért. Tehát menjünk a Luk 21:8 –ban egy mondattal előrébb: „mert sokan jőnek el az én nevemben, kik ezt mondják: Én vagyok”. A feladat viszont ugyanaz. Gyűjtsük össze melyik felekezet, szekta állítja magáról ennyire határozottan és sokszor azt, hogy Jézus földi ténykedése, irányítása csakis az ő szervezetében mutatkozik meg? Holott, ha ez igaz lenne, nem kéne el az egyéb vallási közösségektől jobb minőséget elvárnunk? Taglétszám, és taglétszám növekmény (pl. a mormonok ellenében), a prédikált területek csökkenése (a közelmúltban kb. -40%), könnyen cáfolható tanítások, megdőlt tantételek garmadája (wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/1200277174 (csak a bevallott)). Ez lenne Jézus munkája?
Szerintem a Luk 21:8 félreérthetetlenül „Jehova szervezetéről” íratott.
U.i.: Máté 10:7, az Apostolok nem összehasonlítási alap, a Biblia hamisító, hamispróféta szervezettel ellenében. Akkor már ugyanitt 8, 9, 10 gyógyítás, feltámasztás ne felejtsétek el csinálni, a táskát otthon hagyni, és nem gyűjtünk a „világméretű munkára”… :). Szép napot, Köszönet.

sibbolet47 2017.11.03. 21:30:58

@gggarai: Mi nem mondjuk, hogy Jézus itt vagy ott van a földön - Én vagyok -.
Mi azt mondjuk, hogy egyénenként meggyőződtünk arról, hogy Jézus 1914-től uralkodik az égben, mint király.
Az, hogy te milyen szempontokat állítasz fel magadnak az igaz vallást vagy hamis vallást minősítő szabályokat, a te dolgod.
De azt miért ne veszed figyelembe, amit a Biblia állít fel, az igaz vallás egyik fontos momentumaként mégpedig azt, hogy Isten népét a nevéről fogják nevezni Ézs 43:10-12 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.” 12 „Én szóltam, megmentésről gondoskodtam, és hallattam azt, amikor nem volt idegen isten köztetek. Így hát ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, és én Isten vagyok.
Csel 15:14 Simeon részletezte, hogyan fordította először az Isten a figyelmét a nemzetekre, hogy NÉPET SZEREZZEN KÖZÜLÜK A NEVÉNEK.

(Egy érdekes idézet H. A. Ironside „Lectures on Daniel the Prophet” című írásából, melyet először 1911-ben adtak ki és még 10 év volt hátra, hogy a nevet felvegyük: „Ezek Jehova tanúi lesznek, tanúságot téve az egyedüli igaz Isten erejéről és dicsőségéről, mialatt a hitehagyott kereszténység ki van szolgáltatva a megtévesztésnek, hogy az Antikrisztus hazugságában higgyen.”) -
books.google.hu/books?id=KE8kAeL3ymgC&pg=PA63&lpg=PA63&dq=%E2%80%9CThese+shall+be+Jehovah%E2%80%99s+witnesses,+testifying+to+the+power+and+glory+of+the+one+true+God,+when+apostate+Christendom+shall+have+been+given+up+to+the+strong+delusion+to+believe+the+lie+of+the+Antichrist.%E2%80%9D&source=bl&ots=5YcPDq0hLL&sig=uASFppHj3f5-Om81w4nMWFY0TW8&hl=hu&sa=X&ved=0ahUKEwitwJPxnKPXAhUH5xoKHcd0AmsQ6AEIJTAA - v=onepage&q=%E2%80%9CThese%20shall%20be%20Jehovah%E2%80%99s%20witnesses%2C%20testifying%20to%20the%20power%20and%20glory%20of%20the%20one%20true%20God%2C%20when%20apostate%20Christendom%20shall%20have%20been%20given%20up%20to%20the%20strong%20delusion%20to%20believe%20the%20lie%20of%20the%20Antichrist.%E2%80%9D&f=false

Isten népe a minőséget tekintve, hogy Jézus jelen van az életünkben az, hogy megtartják a parancsolatait, míg az egyházak nem.
Mit tartasz "jobb minőség"-nek?
TAGLÉTSZÁM: Máté 7:13,14 Menjetek be a szűk kapun; mert széles és tágas az az út, amely a pusztulásba visz, és sokan vannak, akik azon mennek be; 14 ellenben szűk az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják.

PRÉDIKÁLT TERLETEK...: Máté 13:37b,38a „Aki a jó magot veti, az az Emberfia; 38 a szántóföld a világ; ami a jó magot illeti, ezek a királyság fiai

KÖNNYEN CÁFOLHATÓ TANÍTÁSOK, MEGDŐLT TANTÉTELEK: Luk 21:15 mert olyan szájat és bölcsességet adok nektek, amelynek az összes nektek ellenszegülő képtelen lesz ellenállni vagy ellene mondani.

JÉZUS MUNKÁJA: Máté 24:14 És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.
Máté 28:19, 20 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”
Hát te már látod a szövegben, hogy "Jehova szervezetéről" van szó és más vallások kizárt.
APOSTOLOK: Róma 15:4 Mert mindazt, amit régebben megírtak, a mi oktatásunkra írták meg, hogy kitartásunk által és az Írásokból származó vigasztalás által reménységünk legyen.

Bibliahamisííítóóó? nézd meg az egyes fordításokat és megtudod.

Máté 10:8-10 valóban csak az apostolok művelték, egyes részei viszont pl. a prédikálás az igenis összehasonlítási alap.
Az adomány is összehasonlítási alap :) :) :) :) :) :) :)

keresemazutam 2017.11.04. 09:33:38

@sibbolet47:

“ Mi nem mondjuk, hogy Jézus itt vagy ott van a földön - Én vagyok -.
Mi azt mondjuk, hogy egyénenként meggyőződtünk arról, hogy Jézus 1914-től uralkodik az égben, mint király.”

Ez elképesztő hazugság!

Jehova Tanúi, korábban a biblia kutatok ,újságokban,saját rádioállomásróll, gramofonokkal,autók tetejéről sok miliős példányszámban nyomtatva élő szóban, mint megkérdőjelezhetetlen kétségbevonhatatlan isteni vezetés által feltárt alapvető teológiai tényként ömlesztették a világba, hogy Jézus 1914-től uralkodik az égben, mint király.”

Szó sincs egyéni meggyőződésről! Bárki aki ezt vitatja pillanatok alatt ki van közösítve!

Azt azonban nem tartom kizártnak,hogy ezzel a sokszor használt maszlaggal (“egyénenként meggyőződtünk”) lesz akár 10 éven Bellül szőnyeg alá söpörve az 1914-es tanítás. Ismerem az ilyen “egyéni meggyőződéseket”! Ez volt előírva a katonai szolgálat megtagadásához is.(amit egyébként helyeslek, de a szervezet kihátrált a felelősség alól, tagjait a személyes lelkiismeretre való hivatkozásra bíztatva) Ez a helyzet a vér kérdéssel is.

az 1914-es téves várakozások is csak személyes túlzó várakozásnak vannak beállítva akár csak 1925,1975 stb.
Ezek a személyes meggyőződések mindig együtt változnak a vezetőtestület ⅔-os szavazásainak végeredményeivel.
Ez a helyzet a tanítási hiányosságok miatt elkülönültek státuszának 80-as években történt változásával is.

Ha így tudsz tekinteni 1914-re, már csak az kell,hogy felismerd te is az 1914-et megélt nemzedékhez tartozol, és talán még a vezető testületbe is beférsz, akkor aztán kenyeret sározhatsz rolexel a kezeden, éhező afrikai testvéreid buzdítására!

Jehova Tanúinál a SZEMÉLYES MEGGYŐZŐDÉSNEK NINCS HELYE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sibbolet47 2017.11.04. 12:32:11

@keresemazutam: Dehát nem ezt írtam, hogy Jézus az égben király 1914-től?
Tévedsz, ne közösítik ki, saját joga, hogy elhiszi e.
Már megint, te azt hiszel, amit akarsz.
Tévedés a kihátrálással kapcsolatban. A szervezet nem szab meg semmit a Biblián kívül.
A vér egy érzékeny kérdés nálunk, ám ki lehet térni rá.
Ha nem személyes túlzó várakozás, akkor, hol van az írásainkban az, hogy akkor jön a vég, armageddon?
Te nem tudod - és hozzád hasonlóa més sokan - mi a személyes meggyőződés, mivel oktalan vádaskodások elnyomják a jó ítélőképességeteket, de én ezen nem csodálkozom, mivel a szent szellem kell hozzá

Én tudok tekinteni 1914-re, de a többi gondolat sajnos nem illik rám.

Az utolsó mondatod, árulkodik rólad, hogy nem meggyőződésből írsz, mer én meg az ellenkezőjérő vagyok meggyődődve. :) szép napot és áldjon meg Jehova Isten a szellemével Jézus Krisztuson keresztül!

sibbolet47 2017.11.04. 12:33:48

@sibbolet47: Bocsi néha nem azt betűt írom, (ez kapkodás, sajnos)

keresemazutam 2017.11.04. 13:28:15

@sibbolet47:
Azt írtad "Mi azt mondjuk, hogy egyénenként meggyőződtünk" !

Nem egyénileg győződtetek meg hanem a társulat meggyőződését viszhangozzátok!
Egyéni meggyőződés az amikor mások nézeteitől függetlenül jutsz el valamijen következtetésre! Ha a vezetőtestület egy ujj világosságot szavaz meg, kapásbol 8000000 tanú kénytelen meggyőződésén változtatni.

Nagyon szeretném ha a következő kérdésre igennel vagy nemmel válaszolnál:

Ha a gyülekezetben azt mondod,"szerintem Jézus nem 1914-ben kezdte meg uralmát"- és ehhez ragaszkodsz ,kiközösítenek?

Nem szeretnék kitérni a vér-re,már így is túl sok témát érintünk egyszerre, inkább végig mennék az i. e.607 és a hét idő kérdésein.

Ezt a mondatot nem értem: "Ha nem személyes túlzó várakozás, akkor, hol van az írásainkban az, hogy akkor jön a vég, armageddon?"?

A te ítélőképességed nyilván élvezi a Szent szellem támogatását, én pedig meggyőzhető vagyok! kérlek maradjunk csak a hét idő témájánál,és induljunk Jeruzsálem pusztulásának kiszámításától.

Elsőként azt szeretném látni hogyan lessz a biblia által említett 70 év szolgaságból 70 év fogság?

keresemazutam 2017.11.04. 13:54:25

@sibbolet47:
Sikerült megértenem a nem értett mondatot!

Itt van az írásaitokban, csak a magyarul is könyen ellenörizhetőketből szemezgettem! De ismét kérlek maradjunk a 607 témánál!

"Jehova Tanúi [...] olyan dátumokat említettek, amelyek végül téveseknek bizonyultak." (g93 3/22 4. o.)

1874:
"Barbour úgy hitte a Bibliának az idővel kapcsolatos próféciái alapján, hogy Krisztus már megjelent (láthatatlanul), és hogy a „búza” (a Királyság-osztályt alkotó igaz keresztények) begyűjtésének aratási munkája már esedékes. [...] Barbournak sikerült meggyőznie Russellt arról, hogy Krisztus láthatatlan jelenléte 1874-ben kezdődött el."
(jv 5. fej. 46. o.)

"Egy másik dolog, amit lehetséges időjelzőként tekintettek, azzal az elrendezéssel volt kapcsolatban, amelyet Isten vezetett be az ősi Izráelben jubileumként, felszabadulási évként, minden ötvenedik évben. Ez hét hétéves időszak után következett, amely mind egy sabbath évvel végződött. A jubileumi év alatt a héber rabszolgák felszabadultak, és az öröklött földtulajdonok, amelyeket korábban eladtak, visszakerültek eredeti tulajdonosukhoz (3Móz 25:8–10). Az éveknek ezen körforgására alapozott számítások ahhoz a következtetéshez vezettek, hogy talán egy nagyobb jubileum kezdődött el az egész föld számára 1874 őszén, valamint az Úr minden bizonnyal visszatért abban az évben, és láthatatlanul jelen volt, „a mindenek helyreállításának ideje” pedig elérkezett (Csel 3:19–21, Vi)."
(jv 28. fej. 631-632. o.

1878:
"Arra az előfeltételezésre alapozva, hogy az első századi események későbbi eseményekkel lehetnek párhuzamban, arra is következtettek, hogy ha Jézus i. sz. 29 őszén történt megkeresztelkedése és felkenetése párhuzamos az 1874-ben kezdődő láthatatlan jelenlétével, akkor az i. sz. 33 tavaszán királykénti bevonulása Jeruzsálembe 1878 tavaszára mutat mint arra az időre, amikor égi Királyként átveszi hatalmát. Arra is gondoltak, hogy abban az időben megkapják égi jutalmukat.
Az 1878-as év jelentőségteljességét, úgy tűnt, megerősíti a Jeremiás 16:18-ra történő hivatkozás (Jákób kétszeres [büntetése]) a számításokkal együtt, amelyek arra utaltak, hogy nyilván 1845 év telt el Jákób halálától i. sz. 33-ig, amikor is a természet szerinti Izráel elvettetett, ennek a duplája vagy kétszerese pedig i. sz. 33-tól 1878-ig terjed."
(jv 28. fej. 632. o.)

1881:
"Arra is érveket hoztak, hogy az Isten természet szerinti Izráele iránt i. sz. 36-ig mutatott különleges kegyelmének vége előremutathat 1881-re mint arra az időre, amikor a különleges lehetőség, hogy valaki a szellemi Izráel részévé lehessen, lezárul." (jv 28. fej. 632. o.)

1914:
"Először úgy gondolták, hogy ekkorra szerzi meg Isten Királysága a teljes, egyetemes hatalmat. [...] először arra is gondoltak, hogy ezt a dátumot anarchiában tetőződő világméretű bajok előzik meg — amely anarchia értelmezésük szerint „a mindenható Isten ama nagy napjának” háborújával van összefüggésben (Jel 16:14). De aztán tíz évvel 1914 előtt Az Őrtorony azt sugallta, hogy az a világméretű zűrzavar, amely az emberi intézmények megsemmisítését eredményezi, rögtön a pogányok idejének vége után következik be. Várakozásaik szerint az 1914-es esztendő jelentős fordulópont Jeruzsálem számára is, mivel a prófécia azt mondta, hogy „Jeruzsálem megtapodtatik”, míg be nem telik a pogányok ideje. Amikor látták, hogy egyre közeledik 1914, és ők még mindig nem haltak meg mint emberek, és nem ’ragadtattak el felhőkben’, hogy találkozzanak az Úrral — ahogy azt korábban várták —, őszintén reménykedtek abban, hogy elváltozásuk a pogányok idejének végén történhet meg (1Thess 4:17). [...] A Palesztinával kapcsolatos 1914 utáni fejleményekről a Bibliakutatók úgy gondolták, hogy jelentőségteljes változások bizonyítékát látják azokban Izráel számára. De teltek-múltak a hónapok és az évek, és a Bibliakutatók nem nyerték el égi jutalmukat, ahogyan arra számítottak."
(jv 10. fej. 135. o.)

"Az 1914-es évhez vezető több mint négy évtized során a Bibliakutatók kiadványok millióit terjesztették el, amelyek a pogányok idejének a végére összpontosították a figyelmet. [...] Ésszerűnek tetszett az idő tájt a Bibliakutatók szemében, hogy ez magában foglalja majd megdicsőülését mindazoknak, akiket Isten kiválasztott arra, hogy osztozzanak az égi Királyságban Krisztussal, és még a földön vannak. [...] 1914 októbere a remélt, égi életre történő elváltozás nélkül múlt el [...] Gondolataik és vágyaik elsősorban az égi életre való elváltozás kilátására összpontosultak. [
(jv 28. fej. 635. o. )

keresemazutam 2017.11.04. 13:56:39

@sibbolet47:
És még:

1915:

"...megállapították, hogy Jeruzsálem i. sz. 70-ben történt pusztulása (37 évvel azután, miután Jézust tanítványai királynak kiáltották ki, amikor bevonult Jeruzsálembe) 1915-re mutathat (37 évvel 1878 után), amikor is egy anarchikus felfordulás a csúcspontjához ér, amelyet vélekedésük szerint Isten megenged majd, mintegy eszközként arra, hogy véget vessen e világ létező intézményeinek. Ez a dátum megjelent a Bibliai tanulmányok utánnyomásaiban."
(jv 28. fej. 632. o.)

- - - -

1925:

"„Bizalommal remélhetjük — jegyezte meg A most élő emberek közül milliók sohasem halnak meg! című füzet 1920-ban —, hogy Ábrahám, Izsák, Jákob és a régi hűséges próféták 1925-ben vissza fognak térni . . . s elnyerik az emberi tökéletességet.” Nem csupán a régi idők hűséges embereinek a feltámadását várták 1925-ben, hanem néhányan abban is reménykedtek, hogy a felkent keresztények abban az évben talán elnyerik égi jutalmukat."
(jv 7. fej. 78. o.)

"„A most élő emberek közül milliók sohasem halnak meg!” című előadás, amelyet J. F. Rutherford tartott 1920. március 21-én a New York-i Hippodromban (lóversenypálya), a figyelmet az 1925-ös évre irányította. Milyen alapon gondolták ezt jelentőségteljesnek? Ugyanabban az 1920-as évben adtak ki egy füzetet, amelyben kimutatták, hogy ha 70 teljes jubileumot számolunk attól az időponttól, amelyet az Izráel Ígéret földjére történő belépése időpontjának gondoltak (ahelyett, hogy a babiloni fogság előtti utolsó jellegzetes jubileum után kezdenénk, majd az ötvenedik kör végén levő jubileumi év kezdetéig számolnánk), akkor ez az 1925-ös évre mutathat. Annak alapján, amit itt mondtak, sokan reménykedtek benne, hogy a kicsiny nyáj maradéka talán megkapja égi jutalmát 1925-ben. Ezt az évet kapcsolatba hozták az arra vonatkozó várakozásokkal is, hogy Isten keresztény kor előtt élt hűséges szolgái feltámadnak arra a feladatra, hogy az égi Királyság fejedelmi képviselőiként szolgáljanak a földön. Ha ez valóban megtörténne, azt jelentené, hogy az emberiség belépett egy korszakba, amelyen többé nem úr a halál, azoknak a millióknak pedig, akik akkor élnek, reménységük lehet arra, hogy sohase haljanak ki a földről. [...] Az 1925-ös évet követően az összejöveteleken való részvétel drámaian megcsappant Franciaország és Svájc néhány gyülekezetében. [...] Nem kétséges, az időpont feletti csalódás is egy tényező volt..."
(jv 28. fej. 632. o. )

"Az 1931 óta Jehova Tanúiként ismert Bibliakutatók arra is számítottak, hogy az 1925-ös évben be fognak teljesedni a Biblia csodálatos próféciái. Feltételezték, hogy a földi feltámadás abban az időben fog elkezdődni, és olyan régi hithű személyek térnek vissza mint Ábrahám, Dávid és Dániel."
(g95 6/22 8-9. o.)

"....a széles körben elterjesztett Millions Now Living Will Never Die című füzet képviselte azt a nézetet, hogy Isten céljai a föld Paradicsommá való újjáépítésével és a régi idők hűségeseinek feltámasztásával kapcsolatban 1925-ben kezdenek majd beteljesedni."
(w93 11/1 11. o. 18. bek.)

- - - -

1975:

"A modern időkben ez a sóvárgás, ami önmagában véve dicséretes, dátumok felállításához vezetett ... Az Örökké tartó élet — Isten fiainak szabadságában című könyv megjelenése [angolban], valamint az arra vonatkozó magyarázatok, hogy mennyire helyénvaló lenne, ha Krisztus ezeréves uralma egybeesne az ember létezésének hetedik évezredével, jelentős várakozást támasztottak az 1975-ös évvel kapcsolatban. Kijelentések hangzottak el akkor és azután, amelyek hangsúlyozták, hogy itt csupán lehetőségről van szó. Az ilyen elővigyázatos és óvatos információval egy időben azonban sajnos olyan kijelentéseket is közöltek, amelyek sejtetni engedték, hogy a remények ilyen formában történő megvalósulása abban az esztendőben inkább valószínűség, mint csupán lehetőség. Igen sajnálatos, hogy ezek az utóbbi kijelentések nyilván nagyobb súllyal estek latba, mint a megfontoltabbak és hozzájárultak a már felkeltett várakozás kialakításához."
(w80 10/1 25. o. 5. bek.)

"Hozzánk időben közelebb sok Tanúnak az volt a sejtése, hogy a Krisztus millenniumi uralmának kezdetével összefüggő események 1975-ben kezdenek majd megtörténni. Várakozásuk azon az értelmezésen alapult, hogy az emberiség történelmének hetedik évezrede akkor kezdődik el."
(g95 6/22 9. o. )

"A Tanúk régóta osztották azt a hitnézetet, hogy az emberi történelem 6000 éves korszakát Krisztus ezeréves uralma követi majd. De mikor ér véget az emberiség létezésének 6000 éve? Az 1966-os kerületkongresszus-sorozat keretében kiadott Life Everlasting—In Freedom of the Sons of God (Örök élet — Isten fiainak szabadságában) című könyv 1975-re mutatott. A testvérek még ott a kongresszuson átnézték a tartalomjegyzéket, és az új könyv sok eszmecserét indított el 1975-öt illetően.
....más megállapítások is napvilágot láttak e témában, és némelyik valószínűleg konkrétabb volt, mint az tanácsos lett volna. Ezt Az Őrtorony 1980/18-as száma a 3. oldalon (1980. márc. 15., ang.) is elismerte."
(jv 8. fej. 104. o.)

keresemazutam 2017.11.04. 13:59:41

@sibbolet47:
Befejezésnek még ez:

1975
"Ez később ahhoz az elképzeléshez vezetett — néha lehetőségként állították, néha ennél határozottabban —, hogy mivel az emberi történelem hetedik millenniuma 1975-ben fog elkezdődni, a Krisztus Millenniumi uralmának kezdetével kapcsolatos események talán akkor kezdenek majd megvalósulni.
Vajon helyesnek bizonyultak Jehova Tanúinak hitnézetei ezekben a kérdésekben? [...] Bizonyos időszámításaik azonban, valamint az ezekkel az időszámításokkal egybetársított várakozásaik komoly csalódásokra adtak okot. [...] 1975-ben ismét csalódásra került sor, amikor a Millennium elkezdődésével kapcsolatos várakozások megvalósulása elmaradt. Ennek következményeként néhányan eltávolodtak a szervezettől. Másokat, mivel megpróbálták feldúlni társaik hitét, kiközösítettek. Nem kétséges, az időpont feletti csalódás is egy tényező volt..." (jv 28. fej. 633. o.)

a századik juh 2017.11.04. 15:45:34

@keresemazutam: THX! Emlékszem, én ezen régi Őrtornyokat olvasgatva teljesen abban hittem, hogy a ravasz extanúk ÁTSZERKESZTETTÉK ezeket, és ezen ÁTSZERKESZTETT Őrtornyokkal operálnak.

a századik juh 2017.11.04. 16:02:21

@keresemazutam: Ha jól tudom, még ma is létezik az a vallás, amely elszakadt akkor a Bibliakutatóktól, amikor a Russell által semmiképp sem akart Rutherford egy jogi trükkel magához ragadta a Watchtower feletti hatalmat. Ne feledjük, Rutherford "Sátán szócsövének" nevezte Russellt, amiért az a piramisból számolta ki 1874-et, majd újraszámolta, amikor nem történt semmi, akkor meg 1914-jött ki. Emlékezzünk 1925-re, amikor a gazdasági világválság kellős közepén luxusvillát építettek adományokból a várt, feltámadó szentek lakhelyeként, utánna mikor ez nem történt meg, Rutherfordnak pont megfelelt, 2 db v6-os luxuskocsija is parkolt benne... Örömmel jelentem, hogy a warwicki luxusvilla magántavának vízszintje gombnyomással állítható, persze csak ha azonosítja az aranyrolexet a Rendszer... Lehet, hogy ez lesz az utolsó emlékünnepünk? Nem tudhatjuk... Ezért híreszteljük azt, hogy igen, és hogy már csak hónapok vannak hátra armageddonig, és akkor pont olyanok leszünk, mint Russellék, akik 1914-ben ki is mentek a Sion-hegyre, hogy Jehova könnyebben tudja elragadni őket...

keresemazutam 2017.11.04. 17:06:39

@a századik juh:
THX=? (még nincs a szotáramban! :) )

Én is úgy tudom máig is vannak követöi Russelnak, bár kevesen.De mint tudjuk keskeny az az út! Pedig nekem mindig azt mondták hogy a szakadár csoportok mind szétestek! Ez sem volt igaz! Aki tagadja azt, hogy folyamatossan sürgösségnyomás van a JT szervezetben, mehet egy "megkistermezésre" mert nem figyel oda az életmentő összejöveteleken,sőt a szellemi táplálék sorai közt sem olvas! Az építö beszélgetéseket meg végképp kihaggya!

sibbolet47 2017.11.04. 23:04:26

@keresemazutam: Már felvázoltam, hogy Jeuzsálem lakosait elvitték (itt lehet szavakon lovagolni szolgaság vagy rabság /A BIBLIAI NEVEK ÉS FOGALMAK (NABUKODONOZOR, CÍRUS címszó alatt úgy fejezi ki, hogy "fogságba" palheidfogel.gportal.hu/portal/palheidfogel/upload/438951_1206127946_09545.pdf ), ám a lényegen ne változtat, hogy 70 évről van szó, ami i. e. 607-től―i. e. 537-ig tart. (A fenti forrás FOGSÁG címszónál pl. Kr. e. 605-538-at mond a hazatérésre, ez, csak 67 év.)
Jósiás halála után a nemzet ismét lealacsonyító hamis imádathoz tért vissza. Végül i. e. 607-ben az ötödik hónapjában (áb, mely július/augusztusnak felel meg) bevonultak a babiloni seregek Jeruzsálembe, és két hónap alatt lerombolták a várost (2Királyok 25:8–17, 22–26). Jehova megbüntette népét, felhozva a babiloni hadsereget Jeruzsálem ellen. A várost templomával együtt lerombolták, és a földet pusztává tették.
Viszont a vége: Ezsdrás beszámol arról, hogy a 70 év a ’perzsa király, Cyrus első esztendejében’ telt le, amikor kiadta a parancsot, hogy a zsidók térjenek vissza hazájukba - Ezsdr 1:1-4 És Círusznak, Perzsia királyának első esztendejében — hogy beteljesedjék Jehova szava, amelyet Jeremiás szája által szólt — Jehova felserkentette Círusznak, Perzsia királyának szellemét, ő pedig felhívást küldött szét egész birodalmában szóban és írásban is, amely így szólt: 2 „Ezt mondja Círusz, Perzsia királya: »A föld összes királyságát nekem adta Jehova, az egek Istene, és ő bízott meg azzal, hogy építsek neki házat Jeruzsálemben, amely Júdában van. 3 Bárki van is köztetek az ő egész népéből, legyen vele az ő Istene. Menjen fel Jeruzsálembe, amely Júdában van, és építse újjá Jehovának, Izrael Istenének — ő az igaz Isten — a házát, amely Jeruzsálemben volt. 4 S aki csak megmaradt e népből mindazokon a helyeken, ahol jövevényként lakik, segítsék azt az ott lakó emberek ezüsttel és arannyal, javakkal meg háziállatokkal, és önkéntes felajánlással az igaz Isten háza számára, amely Jeruzsálemben volt.«”

A történészek elismerik, hogy Cyrus Babilont i. e. 539 októberében hódította meg, és hogy első uralkodási esztendeje i. e. 538 tavaszán kezdődött el. - Croesus (l. e.) lealázása, majd pedig a kisázsiai görög városoknak elfoglalása következett. 539 nyarán C. egy babyloni hadsereget vert meg, mire hadvezére Gobryas Babylon alatt termett, melyet kardcsapás nélkül éjjeli támadással hatalmába kerített és melynek királyát, Nabonedust (Hdt. 1, 77, 188, () a szomszédos Borsippában foglyul ejtette. Ősszel aztán C. maga vonult be diadallal Babylonba (azonban Babylon felett való uralkodásának első esztendejét hivatalosan csak 538 martiusától számítja). A bukott új-babyloniai birodalom valamennyi tartománya egész Aegyptus határáig ellenállás nélkül hódolt meg C.-nak, ki 536. a fogoly zsidóknak megengedte, hogy hazájokba visszatérhessenek (2. Chron. 36, 22–23) és egyáltalában szelidlelküen bánt új alattvalóival. Ezdrás 1–3. része. mek.oszk.hu/03400/03410/html/2246.html -

Tehát Cyrus parancsát az első uralkodási esztendő vége felé adta ki, a zsidók lejutottak a hetedik (Tisri) hónapban szülőföldjükre, amint arról az Ezsdrás 3:1 beszámol; ez i. e. 537 októbere volt. Így i. e. 537. évtől visszaszámítunk 70 évet, amikor a zsidók visszatérhettek hazájukba, akkor az i. e. 607. évhez jutunk vissza. Ebben az évben (uralkodásának 18. évében Jer 32:1,2) pusztította el Nebukadnezár Jeruzsálemet és fosztotta meg Sedékiás királyt trónjától, és vetett véget a földi Jeruzsálem trónján ülő júdeai királydinasztiának (Ez 21:19-27).

dátumok:
miért nem olvastad tovább és érdekes, hogy dátumokról beszél DE NEM ÍRJA, HOGY A VILÁGVÉGÉVEL KAPCSOLATBAN, mert nem lett figyelemfelhívás.

Sátán szócsöve, ez érdekes. itt miért nem mutattad a forrást?
Az egész pedig egy nevetséges amilyen köntösbe bújtatod ezt történetet, és csak felületes és biztosan láttad és hatással van rád a hitehagyott videokritika rólunk a neten, melyben egy igazi Tanú sem szólal meg.
:) szép napot

gggarai 2017.11.05. 01:07:31

@sibbolet47:

„Mi nem mondjuk, hogy Jézus itt vagy ott van a földön - Én vagyok -.”
Arról volt szó, hogy JELENLÉTNEK kell fordítani, és ez a jelenlét a szervezet vezetésében ölt kvázi „láthatatlan” testet. Kérdezem megint a Lukács 21:8 felvetése a földön lévő szekták és felekezetek közül melyikre hasonlít legjobban?
A szempontokat nem én találtam ki, hanem a vezetőség mércéje, és ők dicsekednek(tek) vele. Utána néztél? Mert nincs mire felvágni, a csökkenésre nagyon nincs (Magyar statisztika, világviszonylatban is egyre rosszabb), és mondom, hasonlítsd össze: iszlám, mormon, hit gyüli, egyéb.
Máté 24:14 Épp ezt mondtam csak nem figyelsz, hogy akkor a vég most közeledik, vagy távolodik, mert az Orosz és a Kazah rész eltűnt a vezetőség térképéről, melyen eredetileg is csak a területek kb. 70% volt rajt.
Luk 21:15 Na ez nem Jehova tanúira vonatkozik az fix. Olvasd már végig a bevallottan megdőltek listáját (http://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/1200277174)!!! Ezekről sokan a tagok közül is tudták, hogy hamis, csak akkor még érvénybe voltak. Ki is közösítették őket.
A Prédikálási kérdést ezek után hegyezzük ki arra, hogy: M I T !!! M I T !!! M I T !!!
Az újvilágferdítési, hamisítási anyagomat szívesen a rendelkezésedre bocsájtom. Ha elolvasva mutatsz még egy olyan Szentírást, amiben FELE ennyi, szándékos teokratikus hazugság van, bocsánatot kérek, és nem kommentelek többé.
Sajnos azt kell mondjam, elég felületesen győződtél meg arról, hogy Jézus 1914-től uralkodik az égben, mint király. Erre gyúrjál rá jobban, régi társulati irodalmat olvasva. Ja, hogy ezt a szervezet nem teszi lehetővé. Ebből megint csak a MEGFELELŐ következtetést kellene levonni. Szerencsére a jehovatanui.blog.hu/ oldalon szinte mindent megtalálsz, ami kellhet.
Tudod, azt csinálod (de megnyugtatlak, nem egyedül vagy ezzel a taktikával (tanús vonás)), hogy ha valamire nem tudsz kellőképpen, és a konkrét felvetésre válaszolni, pláne bebuktad, elő veszel egy másik gumicsontot, és ez most a: nevemről neveztetik nagy grimbusz.
Jó, belemegyek még egyszer a játékba. Nézzük:
Folytatom->

gggarai 2017.11.05. 01:08:23

@sibbolet47:
Jó, belemegyek még egyszer a játékba. Nézzük:
- A Bibliai szóhasználatot és fogalmat tekintve, a sokféle azonos Jehova névvel jelzett dolog (ház, város, láda, pogányok, személy, nép), most tehát a szó szoros értelmében így neveztetik, vagy az csak SZIMBOLIKUS utalásként tekintendő? Én ez utóbbit látom egyértelműen megjelenni, pontosan azért, mert nincs, és nem is volt konkrétan Jehova nevű nép, ház, város, láda, pogányok (Apcsel15:17), emberi személy!!! (Jer15:16), ezt jelzi szerintem az Ézs43:7 kiváltképp.
Nép az elméletileg van, de csak önmagukat nevezték kérkedve, hazudozva és „nem találtatnak igaznak, ha vádolják”őket.
Megalapozott véleményem tehát a Biblia ezen megnyilvánulásaiból: Az Én (Jehova) teremtményeim, törvényeim alá tartoznak, az Én nevem alatt „futnak”, én vagyok a „felelős” értük. Plussz egy bizodalmat jelent „viselőjének”, hogy az Isten védelme van rajta, Ő figyel rá, mert ezt a szimbolikus szófordulatot CSAK Ő adományozhatja valakinek, vagy valaminek.
Tehát nem az alkoholista Rutherford aki, - és itt most erősen prózai rész fog következni- azért keresztelte át a „komoly” Bibliatanulmányozókat, mert az ő „uralkodása” alatt még mindig többnyire Russell-istáknak hívták a kívülállók őket, és ezt megunta.
- Az Ószövetségben egyértelműen leírják a zsidóságot, mint a név „akkori neveztetetjét”, tudták ezt, mégsem vették magukra, hívatták magukat így ÉVEZREDEKEN keresztül, azért, mert ez soha semmire nézve nem volt konkrét csak szimbolikus ezért nem kellett. Az Isten sem orrolt rájuk ez miatt sohasem!!!
A vezetőség persze azt plántálja a hívőkbe, hogy e név alatt már eleve győzelemre van ítélve, és így azok valós összemérés helyett mindent megengednek nekik, és védelmezik, megmagyarázzák nyilvánvaló hazugságaikat. Szomorú.
- A „komoly” Bibliatanulmányozok 46 (Russell) +15 (Rutherford) = 61 éven keresztül nem használták a Jehova nevet önmagukra és megjegyzem az addigi publikációikban is ritkán tűnik fel, helyette az Istent, vagy Urat gyakrabban használják 1931-től hirtelen fontos lett a név. - Itt kijavítalak „…1911-ben adtak ki és még 10 év volt hátra, hogy a nevet felvegyük” 20 év kellett.-
Tehát a társulat 1914-től számítva 17 éven keresztül, alapításától nézve 61 éven keresztül nem volt Jehova népe, csak egy valamilyen közösség a sokból?
Biztos nem olvasták, „fordították” 1931-ig a Szentírást és a 2Kron7:14-et…nem vették észre...Mi újság akkor ezzel?
- És akkor ne feledkezzünk meg a 2Móz20:7-ról: Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd; mert nem hagyja azt az Úr büntetés nélkül, aki az ő nevét hiába felveszi.
És fájó, de a tanúk ezt sokszor felvették ezt a múltban olyan ígérgetésekkel társítva, amik sorra hamisnak bizonyultak.
-Ézs63:19 Olyanok lettünk, mint akiken eleitől fogva nem uralkodtál, akik felett nem neveztetett neved. Itt a FELETT szón kellene elgondolkozni.
-Péter apostol mikor alapította a később „elfajzott” egyházát, miért nem ezt a nevet használta és adta a hívőknek?
- Nézzünk még egy érdekességet, amely rávilágít arra, hogy ez sosem volt szószerinti ez a Héber szólás, mely: uralmat, vezetést, az én tetteimhez íródik stb.-t jelent (pl. a farok csóválja a kutyát, sem szószerinti). A 28-asra kellene tehát figyelni, eztán elolvasni az éleslátásból a lent nevezett részt, vagy a katolikusból, vagy akárhonnan is. Sosem keresztelték a Rabbát Dávidlandnak vagy Joábcitynek.

2Sámuel 12:27És követeket külde Dávidhoz Joáb ilyen követséggel: Hadakoztam Rabba ellen, és meg is vettem a városnak egyik részét, ahol a víz van.
28Most azért gyűjtsd egybe a népnek maradékát, és szállj táborba a város ellen, foglald el azt, nehogy valamiképpen, ha én foglalnám el, róla neveztessék az én nevem.
29Egybegyűjté azért Dávid mind az egész népet, és aláméne Rabba ellen, és harcola ellene, és elfoglalá azt.
30És elvevé az ő királyuknak koronáját annak fejéről, melynek súlya egy tálentum arany volt, és drága kövekkel vala rakva, és lőn a Dávid fején, és a városból felette sok zsákmányt hozott el.
31A népet pedig, mely benne vala, kihozatá; és némelyét fűrész, némelyét vasborona alá, némelyét fejsze alá vetteté; némelyeket mészkemencén vitt által, és így cselekedék az Ammon fiainak minden városával. Haza méne azután Dávid és az egész nép Jeruzsálembe.
Rabba: Éleslátás. 2. kötet 717. o. ( wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/1200003612#h=1:0-8:400 )
de elolvasható a katolikus lexikonból is ( lexikon.katolikus.hu/R/Rabba.html )
Az egész egy szövegkörnyezetből való kiragadás tehát, amihez gyakran nyúl a Brooklyni vezetőség, viszont ezzel vádol másokat.
Sajnos ismertem már a tanúk paklijából a „nevemről neveztetik” adu, piros ászt? Fájó, de nem az!
Köszönet.

a századik juh 2017.11.05. 05:19:52

Ráadásul:

"És láttam, hogy az asszony részeg a szentek vérétől+ és Jézus tanúinak vérétől.+" Jelenések 17:6

Nade miért nem Jehova tanúinak vérétől részeg az asszony?

Kik azok a "Jézus tanúi?"

Biztos egy exjt-szekta, akik felmagasztalják magukat, ugye?

Olyanok, akik nem szégyellik magukat, és kisajátítanak egy bibliai elnevezést, hogy ezzel helyzeti előnyre tegyenek szert...

Mi van, ha holnap alapítok egy vallást Magyarországi Jézus Tanúi Egyház néven?

A kiragadott neve miatt az enyém lesz az igazi?

Sőt, az apostolok az Út követői voltak, igaz?

Jehova Tanúi pedig nem az Út követői, ők a Watch Tower követői!
A "Jehova Tanúi" elnevezés ráadásul apokrif,

azaz nincs benne a Bibliában,

ellenben a "Jézus tanúi" szó szerint benne van,

míg az "Út" egyértelműen Jézus követőinek sokaságát fogta össze.

"23 Ebben az időben nem kis zavarodás+ támadt az Út+ miatt." Cselekedetek 19:23 NWT

keresemazutam 2017.11.05. 11:51:49

@sibbolet47:

Ismét köszönettel tartozom neked,megint kivalló pártatlan forrásokra hívtad fel a figyelmemet! Ki is kerestem ,kimásoltam mindhárom idézetet amire utaltál:

NABUKODONOZOR (Nebe v. Nabu, védd meg a koronát, a határt; Nébó megvéd a szerencsétlenségtõl; titkos király). 1.) Az óbabiloni birodalom negyedik dinasztiájának egyik uralkodója (Kr. e. 1400 körül). 2.) Az újbabiloni birodalom uralkodója (Kr. e. 605–562), Nabopolassár fia; a kárkemisi csatában legyõzte Nékó fáraót (Kr. e. 605); megostromolta és lerombolta Jeruzsálemet, és a zsidókat Kr. e. 587-ben a babiloni fogságba hurcolta (2Kir 25,1–21); a trónon fia, Evil-Merodák követte; az ÓSZ gyakran említi (1Krón 6,15; 2Krón 36,6kk.; Ezsd 1,7; Neh 7,6; Eszt 2,6; Jer 21,2; Dán 1–5; Ez 26,7; 2Kir 24,1).

CÍRUS (KORES) (nap; pompa, trón). A perzsa birodalom megalapítója; Kr. e. 539-ben elfoglalta Babilont, és ezzel megdöntötte az újbabiloni birodalmat. Békés politikát folytatott, elõsegítette a fogságba hurcolt népek hazatérését, és így megengedte a fogoly zsidóknak a Palesztinába való visszatérést (2Krón 36,22–23; Ezsd 1,1–11; Ézs 44,28; 45,1–7). Meghalt Kr. e. 530-ban

FOGSÁG. Ez a fogalom Izráel tíz törzsének Kr. e. 722-ben, Júda törzsének pedig Kr. e. 586-ban kezdõdõ fogságára vonatkozik. Mindkettõ több szakaszban ment végbe. Tiglát-Pilnéser (2Kir 15,29; 1Krón 5,26) és Salmanassár (2Kir 17,3.5) Izráel ellen vezetett egész sor hadjárata után II. Szargon (2Kir 17,6–7) vitte a tíz törzset asszír fogságba. Esárhaddon és Asszurbanipál Samária tartományába Asszíria keleti részébõl telepített néhány meghódított törzset (Ezsd 4,2.9.10). A déli országot az újbabilóniai király, Nabukodonozor gyõzte le néhány év alatt, és vitte fogságba. Kr. e. 605-ben a nemesség néhány tagját deportáltatta Babilonba, ezek között volt Dániel (3) próféta is (2Krón 36,2–7; Dán 1,1–6); 597-ben elhurcolta Joákin királyt és ezreket a nemességbõl s Jeruzsálem vezetõ rétegébõl (2Kir 24,14–16); ezek között volt Ezékiel próféta. Kr. e. 486-ban(itt elírás lehet, valószínű 586 akar lenni) Nabukodonozor lerombolta Jeruzsálemet, és lakosait Babilonba hurcolta, csak a föld népének legszegényebbjeit hagyta ott (2Kir 25,2–21). Öt évvel késõbb egy további csoportot vitetett Babilonba. Ezsdrás (3) és Nehémiás (3) írták le a foglyok visszatérését, amely Kr. e. 538-ban kezdõdött, miután Círus perzsa király, aki egy évvel korábban meghódította Babilont és megdöntötte az újbabiloni uralmat, megengedte a zsidóknak, hogy hazájukba visszatérjenek (Ezsd 1,1–4). Zorobábel vezetésével 43.000 zsidó élt ezzel a lehetõséggel (Ezsd 2,64). Kr. e. 458-ban további 1800 izráelita tért haza Ezsdrással.

Ezekből a következő derűl ki!
Nabukodonozor i. e 605-től kezdett uralkodni!
i.e.587-ben lett lerombolva Jeruzsálem
Babilon i.e.539-ben lett “számadásra”vonva Cirus által
I. e.538-tol kezdödöen kezdtek a foglyok visszatérni!
A hetven év leteltével számadásra lett vonva Babilon Cirus által! ez i.e.539-ben volt
A zsidók nem térhettek vissza addig amíg le nem telik a 70 év. Szerinted ez i.e.537-ben volt! OK elfogadom ezt a dátumot! Mondok egy példát! Azt mondom addig nem veszek ujj autót amíg le nem telik a lakás hitelem! Ha két évvel a lakás hitel letelte után veszek ujj autót az állításom igaz marad! Azonban nem azt jelenti hogy a lakás hitel az autó vásárlás napján telt le! Így a 70 év is Babilon elestével nem a zsidók hazatérésével telt le! Ez 2 év bibi!
Ennél fontosabb mikor pusztult el Jeruzsálem.Sehol nem írja a biblia azt hogy a szolgaság Jeruzsálem pusztulásával vagy fogsággal kezdődik! Ezért nem mindegy, hogy szolgaság vagy fogság a 70 év! Sőt mint már írtam, helyes az a fordítás is ami a 70 évet-mint Babilon hatalmi idejének-értelmezését teszi lehetővé!
Ebből adódóan biblikus az a régészeti idő rend miszerint i.e.609-től Babilon a térség ura, szolgájává teszi Joákimot,Joákint, Sedékiást, ezek után a lázongások miatt i.e.587-ben elpusztítja Jeruzsálemet,majd i.e.539-ben véget ér a 70 év. Ezt mind az általad idézett forrás,a biblia és a régészet is alátámassza! A világon Egyedül az Őrtorony társulat tanítja az i. e.607-es pusztulást,mert ha ezt elengedi borul 1914, és ezzel együtt a szervezet isteni kinevezése is.

Szeretnék ennél a témánál maradni ezért a "Sátán szócsöve" sértegetésre és egyebekre egyenlőre nem reagálnék, tekintsük el nem hangzottnak!

keresemazutam 2017.11.06. 06:33:20

@a századik juh:
Szerintem ez Vfl nekrd lett címezve, csak véletlenűl hozzám dobta a postás!

"Sátán szócsöve, ez érdekes. itt miért nem mutattad a forrást?
Az egész pedig egy nevetséges amilyen köntösbe bújtatod ezt történetet, és csak felületes és biztosan láttad és hatással van rád a hitehagyott videokritika rólunk a neten, melyben egy igazi Tanú sem szólal meg."

a századik juh 2017.11.06. 12:43:04

@keresemazutam: Köszönöm! Szerinted milyen lehet az a hitehagyott videokritika?

keresemazutam 2017.11.06. 13:16:08

@a századik juh:
Nem tudom...Jó lenne ha sibbolet47 megadná a pontos forrást. Bíztos vagyok benne, hogy nagyon veszélyes lehet!

keresemazutam 2017.11.06. 13:28:32

@a századik juh:
Mivel hitehagyott videokritika, biztos, hogy a szeretet parancsán túllépő, Krisztus testben való eljövetelét tagadók készítették, és nem istenhívő extanúk! Rettenetes lehet! Szerintem sibbolet47 nem is néz ilyet, biztos csak halott róla...

a századik juh 2017.11.06. 14:22:05

@keresemazutam: Ahaaa... mintha valami rémlene! Nem ezek között van az a kiközösített Vezető Testületi tag is? Én magam nem is nézek ilyen "rettenetes" műveket, engem a Jw broadcasting is teljesen kiborít, pedig arany emberek vezetik... hátmégha az Újvilág-fordításon túlmenő Abaddontagadók videóit nézném!

Viszont megadhatnád a [tű]pontos forrását, hogy vfl. hol hall6ott róla sibbolet47. :)

keresemazutam 2017.11.06. 16:58:36

@a századik juh:
Jobban tennéd ha nem tréfálkoznál jószándéku testvéred figyelmeztetésén!

Nagyon könnyen rossz legelőkre kóborolhat az ember báránya, neked már tudnod kellene!

Az a bizonyos "vezetőtestületi" tag nem lehet hitehagyott, mert nem állítja magáról, hogy ő lenne a Krisztus, sem a testben való eljövetelt nem tagadja! Így nem tölti be az antikrisztus szerepét. Ellenben ragaszkodott ahhoz, hogy Krisztus a közvetítő! (Mit meg nem engednek egyesek maguknak?)

Mégsem hiába kapod a sok figyelmeztetést, mert bizony vannak akik igen hamar eltértek attól amit az apostolok tanítottak és Jézus valamint a Szent szellem helyébe egy emberi szervezetet próbálnak állítani mint közvetítőt! Ha nem figyelsz a bölcs intelmekre könnyen áldozatul eshetsz nekik.

A legnagyobb jóindulattal kérlek ne vedd félvállról sibbolet47 testvér intelmeit !!!

a századik juh 2017.11.07. 19:34:51

@keresemazutam: Köszönöm a tanácsot,szólj, ha valami rosszat látsz.

sibbolet47 2017.11.07. 20:09:05

@keresemazutam: Először is Nabukodonozor i. e. 625-ben kezdett uralkodni nem pedig 605-ben (a linket csak néhány megközelítő helyes dátum miatt közöltem (tehát nem mind helyes, bibliailag)

i.e 539 októberében Dán 5:30 Még aznap éjjel megölték Belsazárt, a káldeus királyt, 31 és a méd Dáriusz kapta meg a királyságot, mintegy hatvankét éves korában.

i. e. 538 tavaszán kezdődött el az első uralkodási éve a legtöbb történész nézete szerint
i. e. 538 végén vagy i. e. 537 elején bocsátották ki a rendeletet
i. e. 537 tavaszán ért véget az első uralkodási éve

i. e. 537 2Kir 36: 22 És CÍRUSZNAK, PERZSIA KIRÁLYÁNAK ELSŐ ESZTENDEJÉBEN — hogy beteljesedjék Jehova szava, amelyet Jeremiás szája által szólt — Jehova felserkentette Círusznak, Perzsia királyának szellemét, ő pedig felhívást küldött szét egész királyságában szóban és írásban is, amely így szólt: 23 „Ezt mondja Círusz, Perzsia királya: »A föld összes királyságát nekem adta Jehova, az egek Istene, és ő bízott meg azzal, hogy építsek neki házat Jeruzsálemben, amely Júdában van. Bárki van is köztetek az ő egész népéből, legyen vele Jehova, az ő Istene, és menjen fel!«”
Jer 25:12 »A hetven év elteltével pedig az történik majd, hogy számadásra vonom Babilon királyát és azt a nemzetet vétkéért, igen, a káldeusok földjét, és elhagyatott pusztasággá teszem időtlen időkre — ez Jehova kijelentése. — Jer 29:10 „Mert ezt mondja Jehova: »Mihelyt eltelik Babilonban a hetven esztendő, rátok irányítom figyelmemet, és megerősítem rátok nézve jó szavamat: visszahozlak benneteket erre a helyre.«

i. e. 537 + 70 = i. e. 607

i. e. 607+18 = i. e. 625

i. e. 625 Nabukodonozor ur első éve. Jer 32:1 Ezt a szózatot intézte Jehova Jeremiáshoz Sedékiásnak, Júda királyának tizedik évében, vagyis Nabukodonozor tizennyolcadik évében. 2 Abban az időben Babilon királyának hadserege ostromolta Jeruzsálemet, és Jeremiás próféta felügyelet alatt volt az Őrség udvarában, amely Júda királyának házában van.
A példán igaz, mert, amikor Dáriusz elfoglalta Babilont 539-ben (a hiteled letelt), csak 1 évvel (utána autót vettél) engedte haza, tehát nem esik egybe a letelés a vevéssel

keresemazutam 2017.11.07. 21:31:26

@sibbolet47:
Miért írod, hogy i.e.625-ben kezdett uralkodni Nabukonodozor?
Az i.e.605-ös dátum nem kb, hanem minden régészeti forrás szerint megalapozott dátum!

Nabukonodozor 18.éve nem Jeruzsálem és a templom pusztulásának dátuma, az a következő évben, a 19.-ben történt. Lásd 2Királyok25:8,9.
(Ezért az i.e.625 a saját logikád szerint sem stimmel)

Ha elfogadjuk, hogy a "szolgaság" nem Jeruzsálem pusztításával kezdődik, hanem Joákim ,Joákin, Sedékiás és a környező népek szolgaságával, akkor minden régészeti dátum a helyén van bibliailag is!

Egyébként is, a régészet rendkívűl erős bizonyítékai csak ezt a lehetőséget engedik.

uralkodási évek
NABUKONODOZOR 19 év

Jeruzsálem pusztulása (i.e.587)

NABUKODONOZOR (további) 24 év

EVIL-MERODÁK (AMEL-MARDUK) 2 év

NERIGLISSZÁR 4 év

LABASHI-MARDUK néhány hónap

NABUNIDUSZ 17 év

Babilon pusztulása (i.e.539)
= 47 év és néhány hónap összesített uralkodás

Hónapokat ne kelljen számolnunk, kerekítsünk 48 évre.

i.e. 539 + 48 = i.e. 587

keresemazutam 2017.11.07. 21:38:38

@sibbolet47:
Ez lemaradt:Jeruzsálem pusztulása és Babilon pusztulása közötti uralkodási éveket összeadva 48 év.

sibbolet47 2017.11.08. 16:59:53

@keresemazutam: Ha figyeltél akkor láttad a levezetést, hogy miért 625

i. e. 539-től felfelé, akkor megérted, de a kérdésed szerint úgy látszik nem ezt teszed.
Ez a különbség abból ered, hogy a Biblia egyik helyen a koronázása, a másik helyen pedig az uralkodása vagyis a beiktatásának az évére utal (pl. 2Kir 11:12 Akkor kihozta a király fiát, és rátette a diadémot meg a Bizonyságot. Királlyá tették hát, és felkenték őt. Tapsolni kezdtek, és ezt mondták: „Éljen a király!”)

Ez nem az én saját logikám.

A Biblia itt ellentmond a régészet azzal részével, ahogy értelmezik, mert a régészet nem ír dátumot vagy évszámot ebben az esetben tudtommal.

És a te levezetésed 48 évet tesz ki, nem pedig 70-et.
a 48 honnan van, mert a Bibliából biztosan nem, hiszen az uralkodási évben a pusztulási éveket nem adhatod össze, hogy úgy kapj egy dátumot.

kerekíteni persze lehet, de akkor téves adatot kapsz.

keresemazutam 2017.11.08. 18:15:25

@sibbolet47:
Tudom, hogy van beiktatási és uralkodási év. Az általad említett 18. évben azonban nem ez adja a különbséget. A Jeremiás 32:1-ben azt a dátumot kapjuk meg amikor Nabukonodozor megkezdi az ostromot és nem Jeruzsálem pusztításának dátumát. Ez abból is látszik, hogy "Sedékiás uralkodásának 10. évében" történt, aki viszont 11 évig uralkodott. De nem 1 év kölönbségről beszélünk.

Tudom ,hogy ez nem a te logikád, hanem az Őrtorony társulaté! Ezt jól ismerem,értem hogy -537-től visszaszámolva -607-hez jutunk. Az elmélet ott hibázik, hogy a szolgaság valóban 70 évvel korábban kezdődött, de NEM Jeruzsálem pusztulásával! Ha ezt, nem tudod még elméletben sem feltételezni míg megvizsgálod a biblia és a régészet egybehangzó informácioit akkor sajnos nem tudunk továbblépni! Én határozottan azt olvasom a bibliában hogy a szolgaság elöbb kezdődött mint Jeruzsálem pusztulása. Joákim, joákin, Sedékiás idején már szolgálták Babilont, ők pedig jeruzsálem pusztulása elött uralkodtak! Sőt Dániel és társai Kb 19 évvel korábban már foglyok voltak, Jeremiás már joval Jeruzsálen pusztulása elött vitázik hanániával arrol hogy Jehova leveszi e az igát rolluk és visszahozza e a foglyokat! Jeruzsálem ekkor még javában áll, akárcsak akkor amikor Jeremiás levelet ír a babilonban élő száműzötteknek ,hogy ne higgyenek a hamis profétáknak, mert nem térhetnek vissza addig amig le nem tellik a -már folyamatban lévő- 70 év. Jeruzsálem és a templom ekkor még "köszönik, jól vannak"!

Az "én levezetésem"-ben azért jőn ki 48 év mert nem a szolgaság kezdetéhez, hanem a szolgaság alatt történt Jeruzsálem pusztulásáig számoltam vissza. A szolgaság korábban kezdődött az ujbabiloni birodalom felemelkedésével.

Jol tudod, a régészet nem ír dátumot, még i.e.539 esetében sem. Minden esemény az adott uralkodó, uralkodási évével van dátumozva! Jeruzsálem pusztulásának régészeti dátumszámítása pontossan azon leletek alapján történik asztrokronologiai számítás alapján mint a Babilon elestének i.e.539-es megállapítása.

Ez a következőképpen müködik:
A csillagászati korszámítás (asztrokronológia) az azonosítható, visszamenően kiszámítható jelenségek (nap- és holdfogyatkozások, más periodikus események) alapján a régi feljegyzések, és az archeoasztronómiai mérésekből kormeghatározást, illetve az időszámítási rendszerek (naptárak) átszámítását teszi lehetővé. (Semmi köze az asztrológiához.)

Nézzük a gyakorlatban!

A példa kedvéért: Ha én nem rendelkeznék születési dátummal, de lenne egy naplóm, amiből a következő dolgok kiolvashatók:

11 éves koromban a Halley-üstökös a földről látható volt.
24 éves koromban Veszprém mellett láttam egy teljes napfogyatkozást.

Ez a két periodikusan ismétlődő csillagásztati esemény, és a kettő közt eltelt idő már elég információ ahhoz, hogy egy asztrokronológus meghatározza a születési évem.

Ha a naplóm még olyan további adatokat is tartalmazna, mint pl. 14 éves koromban Nagy Imrét újratemették, vagy 16 éves voltam, amikor a szovjet csapatok elhagyták az országot esetleg az is feljegyzésre kerül, hogy a Kádár korszak 19. évében születtem, így már több történelmi támpont is megerősítheti a számítást. És fordítva is igaz: Ennek segítségével a Kádár korszak kezdete is meghatározható!

Ilyen módszerrel határoz meg a régészet abszolút dátumokat. A Tanúk körében legismertebb kiindulási dátum Babilon bukásának i. e. 539-es dátuma. A régészet azonban csak az időszámításunk előtti első hét évszázadból kb. 200 abszolút dátummal rendelkezik, köszönhetően a számos csillagászati feljegyzésnek. A történelmi beszámolók mindig összevethetők az abszolút dátumokkal. Ez lehetőséget ad a hiányosságok felszínre kerülésére!

Tehát:
NABUKONODOZOR 19 év

Jeruzsálem pusztulása (i.e.587)

NABUKODONOZOR (további) 24 év

EVIL-MERODÁK (AMEL-MARDUK) 2 év

NERIGLISSZÁR 4 év

LABASHI-MARDUK néhány hónap

NABUNIDUSZ 17 év

= 47 év és néhány hónap összesített uralkodás

i.e. 539 + 48 = i.e. 587

Ahhoz, hogy i.e. 607-hez jussunk vagy léteznie kellett ismeretlen uralkodó(k)nak, vagy az ismert öt uralkodó valamelyikének, esetleg többnek együtt összesen 20 évvel többet kellett uralkodnia.

Ékírásos táblák szó szerint százezrei állnak rendelkezésünkre Mezopotámiából. Túlnyomórészt dátumozott közigazgatási és kereskedelmi, az adott uralkodó aktuális uralkodási évével ellátott táblák. Az újbabiloni korszak minden évéből több száz lelet létezik! A hiányzó 20 évből semmi. Nem lehet, hogy ez a 20 év nem is létezik?

Mindenképp említésre méltó az Egibi-család által vezetett bankház levéltárának feltárása, ami szintén igazolja a régészet által hitelesített teljes újbabiloni kronológiát. Ez közel 4000 dátumozott okirat, amiből szintén hiányzik a keresett 20 év. Azért jelentősek ezek a kereskedelmi iratok, mert van köztük olyan, aminél az ügylet kezdete az egyik uralkodó utolsó uralkodási éve, míg az üzlet lezárása már a következő uralkodó uralkodási évével van dátumozva. Ez kizárja a köztes uralkodó, vagy a hosszabb uralkodás lehetőségét!

Sírfeliratok:

keresemazutam 2017.11.08. 18:33:54

@sibbolet47:
Sirfeliratok:
A Babiloni sírfeliratok a maihoz hasonlóan tartalmazzák a születés dátumát (a születéskor aktuális uralkodó uralkodási éve), a megélt életidőt, a halál dátumát (adott király aktuális uralkodási éve). Ez átfedheti akár az egész újbabiloni időszakot, így nem marad hely további 20 évnek. Nehéz elképzelni a szándékos csalást a sírfeliratokkal, 20 év eltüntetése érdekében. A Társulat szerint ennek reális lehetősége van.

Az elveszett 20 év legnagyobb talánya az, hogy miként sikerült az Egyiptomi krónikából is kicsempészni 20 évet?

Az Egyiptomi időrend a már ismertetett csillagászati módon a babilonitól függetlenül lett felállítva.

A két krónika tartalmaz olyan azonos elemeket, amit egymástól függetlenül külön-külön megemlítenek. A dátumozható közös események közt eltelt idő megegyezik az egyiptomi és a babiloni feljegyzésekben. Vajon mi tűnik ésszerűbbnek? Véletlenül mindenhol eltűnik pont ugyanaz a 20 év, vagy eleve nem is létezik a keresett időszak?

Mégegyszer a lényeg!
Én is visszafele megyek hátha így érthetöbb leszek:

1. i.e.537-ben visszatértek a számüzött zsidók.
2. i.e.539-ben a 70 év végén Babilon elesik Cirus által.
3. i.e.587-ben A SZOLGASÁG KÖZBEN elpusztul Jeruzsálem.
4. i.e.609-ben Babilon megkezdi szolgaságra kényszeríteni Juda térségét.(Ez a 70 év kezdete)

Ez a négy pont megegyezik mind a bibliával mind a régészeti tényekkel!

Mért fáj ezt elfogadni?

a századik juh 2017.11.09. 14:22:30

@D.mara: Szia. Ha publikus, érdekelne, miért különültél el?

Mivel én aktív tanúnak számítok, ezen oldal látogatásával egyáltalán nem vét egy tanú sem a teokratikus szabályok ellen, max rossz társaságnak számítok. :)

"Az elkülönülésemkor a vének kifejezetten felhívták a figyelmemet arra, hogy semmilyen formában nem tarthatok fennt kapcsolatot egyetlen Jehova Tanújával sem."

Péterfalvi Atilla meg unatkozik? :)

sibbolet47 2017.11.09. 16:43:25

@a századik juh: Szóval kiközösített személyek blogja?
Hiszen ezt kérdeztem, és nemkaptam választ.
Így már érthető számomra az okoskodások a bibliai kronológi és a világi téves kronológia mellet való kitartás, és hiába az össze érv.

Tényleg nem tarjuk a kiközösettekkel a kapcsolatot akár neten akár neten kívül. - Úgyhogy angolosan távozom, és sajnálom ,hogy továbbiakban nincs lehetősegem kifejteni ezt a kronlógiai okfejtést.

a századik juh 2017.11.10. 05:25:31

@sibbolet47: Kicsit félreértettél, de jó utat az esőben.

a századik juh 2017.11.10. 07:50:53

.@D.mara: Szerintem nem kell magunkat vádolnunk, nagyobb a bűne annak, aki félrevezetett minket, és így már legalább nem hisszük azt, hogy mi nem tartozunk az "egész világ"-hoz, akiket Sátán félrevezet. Sajnos jellemző, ami veled történt, Jehova Tanúi közt igensok remek spion található, a szeretet azonban, mint olyan, inkább csak fogalom-szinten van jelen.

" én míg aktív tanú voltam, senkivel nem találkoztam, aki kétségbe vonta volna a szervezet tanítását"

Ez érdekes, bár a gyülekezet összetétele és "nagysága" akár eredményezhet is ilyet. Én az ellenkezőjéről tudok beszámolni, én a vénektől hallott, a szervezeti tanításokkal szembemenő kijelentések miatt is kezdtem el gyanakodni, hogy valami itt nem okés. Lehet, ez az oka, hogy nem akarnak kiközösíteni, mert négyszemközt már mindegyikük mondott olyat nekem, ami szembemegy a szervezet tanításával, ellenben nagyfokú irgalomról tanúskodnak valamilyen szinten. Roppant nehéz is lehet ám olyan dolog terjesztéséért kiközösíteni valakit, amit tőlem hallott. :)

Legközelebb köszönj rá, alig várja,hogy azt hallja, hogy szeretnéd tanulmányozni a Mit tanít nekünk a [JW.org] Biblia? kiadványt, mert az jó sok "ingyenóra" ám!

Jehova Tanúi azt várják el, hogy ugyanabba higgy, ugyanúgy gondolkodj mindenről, és ugyanazt mond mindenre, mint ők. Csakhogy ez kétélű fegyver, mert ha így teszel, amellett, hogy tudod, meddig mehetsz el náluk a határt feszegetve, a mondandójuk és a gondolkodásmódjuk ismeretében a beszélgetést és a tanulmányozást is tudod már irányítani.

Némi kiadványismerettel pedig csupáncsak teokratikus kiadványok idézésével olyan káoszt lehet teremteni a fejekben, hogy ihajj. Hangsúlyozom, mindezt csak teokratikus forrásból, tehát semmi rosszat nem tudnak ránk bizonyítani, ha minden kijelentésünknek tudjuk a teokratikus forrását vagy értelmezését.

" pedig már megtanulhattam volna, hogy Jehova Tanúinál van az igazság!"

Mióta a szervezet forrásain kívül más forrásokat is megvizsgálok, kiderült számomra, hogy a szervezet a Qumráni tekercsekre alapozza a Jehova név használatát, holott a szervezet e Qumrániakat bálványimádó szektának tartja. A legrégebbi ószövetségi forrásban nincs tetragramm, ez nem érdekli a szervezetet, inkább a saját maga által is leszektázott Qumrániak bibliáját fogadja el, amit démonelhárító varázsigék alól kotortak ki. Az is kiderült számomra, hogy a Septuaginta ráadásul tartalmazza azokat az "apokrif"-nek hitt részeket is, amiket a katolikusok püspökök végül is nem szavaztak be abba a 66 könyvecskébe, amit ma Bibliaként ismerünk.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nagyot tévednek a tanúk, amikor azt hiszik, hogy a Jézusba vetett hitünk elhagyott minket akkor, amikor elkezdtünk kételkedni egy születésnapra kapott, ökumenikus könyvkiadónak indult amerikai cég legújabb újvilágosságának újvilágosságában.

Természetesen az emberekben hatalmasat lehet csalódni, de még mindig jobb tisztábban látni a valóságot, mint tévhitben ringatni magunkat, ezenkívül a jelen az egy múlandó állapot, azt pedig egész kevesen tudják, hogy mit hoz a jövő... illetvehát az Oroszországi példa és Magyarország és Oroszország jelenlegi kapcsolata + az, ami a szcientológusokkal történt adhat némi támpontot. :)

Fel a fejjel, a szeretet és az öröm nem felekezetfüggő, Jézus pedig nem a hírnökkártyákat, hanem a szíveket vizsgálja!

a századik juh 2017.11.10. 11:31:33

@D.mara: "De hála az Úrnak, már a nehezén túl vagyok.
Úgy fogom fel ezt az egészet, hogy Isten ezen az úton vezetett el magához és próbálta meg a hozzá való hűségemet.
Láthatod, még nem " gyógyultam" meg teljesen, mert rögtön kiakadok mikor egy JT okoskodását olvasom, de egyben imádkozom is érte, mert ő a testvérem, akiért Jézus Krisztus meghalt."

Nagyon szép gondolat, csak egyetérteni tudok. :)

keresemazutam 2017.11.10. 18:46:38

@sibbolet47:
A magam részéről nagyra értékelem eddigi nyitottságodat. Elmondanám, hogy nem közösítettek ki, és bibliai meghatározás szerint nem vagyok hitehagyottnak sem tekinthető. Más egyéb, (nem bibliai) alapon történő besorolást nem tekintek legitimnek, még akkor sem, ”ha égből jövő angyal” mond mást! Viszont elmondhatom, hogy 3. generációs tanú családból származom, és elhatárolódtam az Őrtorony társulattal való szellemi közösségtől, pontosan a bibliával össze nem egyeztethető tanítások miatt!

Az, hogy 2011-ben már volt szerencséd addig olvasgatni a legnagyobb extanús blogot, amíg egy 2010 cikken méltóképpen felháborodtál ,valamint az, hogy a hitehagyottak által készített videó kritikát oly mélységig ismered, miszerint meggyőződéssel állíthatod, elejétől végéig egyetlen igaz tanú sem szollal meg, mindezek nekem azt sugallják, hogy a hitehagyottakra való hivatkozással indokolt visszavonulód meglehetősen álságos!

Mivel meggyőződésem, hogy továbbra is követed ezeket a bejegyzéseket ajándékként megosztom veled azt, hogy mért nem győz meg az Őrtorony 2011-es két részes cikke sem az i.e. 607 helyességéről!

1.
Folyamatosan a királylisták hitelességét támadja! Az senkinek nem kérdés, hogy tartalmaznak ezek a listák hiányosságokat, kiváltképp nem kérdés a szakértőknek, régészeknek, mivel pont a régészeti kutatás hozta felszínre ezeket a hibákat! Ellenben minden feltárt lelet azt igazolja, hogy az újbabiloni időszakot tekintve helytállók! (Az, hogy a Társulat számos tanítása tévesnek bizonyult azt jelenti, hogy mind hamis?)

2.
A régészet elsősorban nem a királylistákra alapozza az i.e. 587-es dátumot! Ha nem létezne királylista, a dátum úgy is meghatározható lenne!

3
Ha egy tudományosan megalapozott tanulmányban szakértőt idézek, keresek olyan támogatót, aki egyetért a végkövetkeztetésemmel. Az adott cikk írói a következő megjegyzésre kényszerültek:

“Megjegyzés: A cikkben idézett egyik szakértő sem véli úgy, hogy Jeruzsálem i. e. 607-ben pusztult el.”

KÖSZÖNJÜK A TUDOMÁNYOS ALAPOSSÁGOT!!!

És végűl egy jó tanács! Mivel a vének is rendszeressen látogatják a “hitehagyott” oldalakat, (a Miskolciak is) nem szerencsés, ha ugyanazzal a névvel jelentkezel be ide mint amivel a lakás hirdetést feladod!

Kívánom neked a lehető legkisebb megrázkódtatást, amikor az illuzio majd találkozni fog a valósággal, mert egyszer, biztos hogy találkozni fog!

gggarai 2017.11.11. 10:13:40

@sibbolet47: Én pedig SOHASEM voltam tanú. Kezdettől átláttam családtagjaim dogmáin, félrevezettetésükön. Az irodalmat a nekik való segítségnyújtás végett forgattam, hogy megébresszem őket. Ezért tudom azt is, hogy a HITEHAGYOTT csak a szervezet bélyege, a Biblia valóságban a Jézust elutasítókról, és nem pedig a szervezet bírálóiról ír. Ez tehát csak a szektákra jellemző félreállítása a felébredt kiugrottaknak.

gggarai 2017.11.11. 10:22:49

@keresemazutam: Kiegészítem
4.
Heribert Illig, lehet, hogy érdemes odafigyelni erre a kutatóra (egyre népesebb a követőtábora), Az ő sztorija is gáncsolja a nagy mutatványt:
www.urbanlegends.hu/2011/09/kitalalt-kozepkor-mi-nem-stimmel-2/
rejtelyekszigete.com/kitalalt-kozepkor-az-eltunt-300-ev-nyomaban/
Ki tudja lehet, hogy majd bebizonyosodik, és egyszer hivatalos lesz, sok más megtévesztés feltárása mellett.

keresemazutam 2017.11.12. 18:14:20

@gggarai: Érdekes elmélet,bár a cáfolata nekem hitelesebbnek tűnik...

cistvan49 2017.11.26. 17:13:38

@sibbolet47: Kedves sibbolet47, valószinűleg JT tag vagy, ami én nem vagyok és nem is voltam. Érthető, hogy igyekszel igazolni őket. Akkor azt tedd tárgyilagosan (amint @gggarai-tól kéred), és ne a szervezet mellébeszélős, ferdítős módszereit (is) használva.
"Azt viszont el kell ismerni a Tanúkról, hogy voltak a történelmünkben (nem az írásainkban) olyan kijelentések (számítgatások) melyek dátumokat jelöltek, de ezek hivatalosan nem hozhatok fel érvként ellenünk, mert az apostolok is belestek ilyen hibába a Csel 1:6 Károli szerint" - Ezzel bizony baj van, mert bibliai igével szeretnéd kimosni a társulat szennyeseit. Megvádoltad az apostolokat, hogy a szervezeti (tév)tanok kiötlőihez hasonlóan "az apostolok is belestek ilyen hibába". Ők érdeklődtek Jézustól. Jó lett volna, ha csak ezen a szinten maradnak a társulatiak. Itt egy link amelyben nem 1 példa van bemutatva a "világvégedátumok"-ról, az írásaikban. Akkor honnan vetted, hogy "(nem az írásainkban)"?: jehovatanui.blog.hu/2011/06/30/huek_voltak_e_es_bolcsek.
Ezt ők hitették el veled?:"Nálunk nincs beetető szöveg." ... Akkor a következőket minek neveznéd?:
Hasonlítsuk össze néhány bölcs kijelentés (ellentmondásos) tartalmát, üzenetét, melyek a társulat kiadványaiban jelentek meg:
" Mibe kellene vetned a hited - egy vallási szervezetbe, vagy Istenbe? " (ÖT, 1970.01.15., 37. oldal)

" Vesd hitedet egy Győzedelmes Szervezetbe! " (ÖT, 1979.03.01, borító)
" Az örök élet elnyerése végett a Jehova szervezetéhez kell tartoznod..." (Örökké élhetsz Paradicsomban a földön, 255. oldal)
" * Jöjj Jehova szervezetéhez megmentésért! " (ÖT, 1981.11.15., 21. oldal)"

A ** bálványimádás egyik modern változatában sem vehetünk részt - legyen az imádati gesztus egy kép vagy szimbólum iránt,
vagy, hogy a * megmentést egy személynek vagy szervezetnek tulajdonítjuk. " (ÖT, 1990.11.01., 26. oldal)
Egy régebbről való idézet: "Őrtorony 1916. December 1. szám 377. oldal angolban:
"Charles Taze Russell, téged az Úr koronázott királlyá, és neved ismert lesz az emberek előtt örök korokon át, ellenségeid pedig el fognak jönni, hogy **lábaidnál imádjanak téged."

/"És én személy szerint díjjaznám, valaki, aki állít rólunk valamilyen negatívumot azt igazolná is, hiszen Jézus is ezt mondta Károli szerint a Luk 19:22-ben ..." - Semmi díjjazásra nincs szükség, mert nem állításokról van szó a szervezettel kapvsolatban, hanem tényekről. Az Úré a dicsőség!../
Azt gyanítom, hogy a fenti megtévesztésekkel együtt, az amit előtte ismertettem veled, csak töredéke a szervezet hamis tevékenységének, amit részvénytársaságkénti megalapítása óta folytatott... És ami folytatódik, pl. ilyen manipulatív "útmutatás" által is:
„Elképzelhető, hogy a Jehova szervezetétől jövő, életmentő útmutatás emberi szemszögből ésszerűtlennek tűnik majd.
Ennek ellenére mindannyiunknak készségesen engedelmeskednünk kell, bármi legyen is az útmutatás.” (Az Őrtorony, 2013. november 15., 20. oldal)"

Kedves sibbolet47, komoly dolgok ezek és kellő komolysággal kell eljárnod a szervezet megbízhatósága, szavahihetősége és annak kérdésében, hogy valóban a Biblia "szintiszta" üzenetével ismertették-e meg a tagjaikat...
Az eddig tapasztaltak arra mutatnak, hogy a társulat saját minősítgetései és kijelentései is, igen csak megkérdőjelezhetőek, megtévesztőek és hamisak... Szép estét.

a századik juh 2017.11.26. 18:21:39

@cistvan49: Köszöntöm a blogomon, cistvan.

A tárgyilagosság valóban fontos, komoly dolog, nem mindenkinek adatott meg. :)

"„Elképzelhető, hogy a Jehova szervezetétől jövő, életmentő útmutatás emberi szemszögből ésszerűtlennek tűnik majd.
Ennek ellenére mindannyiunknak készségesen engedelmeskednünk kell, bármi legyen is az útmutatás.” (Az Őrtorony, 2013. november 15., 20. oldal)"

Ön szerint miért veszélyes ez az idézet, és milyen bibliai gondolattal lehetne "védekezni" ellene?
süti beállítások módosítása