Jehova Tanúi oltásellenesek?
2022. január 18. írta: a századik juh

Jehova Tanúi oltásellenesek?

" Jehova Tanúi nem oltásellenesek. Személyes döntésnek tekintjük azt, hogy valaki beoltatja-e magát, vagy sem."

írja a jw.org.

nyet.jpg

Ez akkor azt jelenti, hogy a Watchtowerinc berkein belül tényleg tolerálják a személyes döntéseket, és nincs minden a legapróbb részletekig leszabályozva központilag?

Nos, erről döntsön a kedves olvasó, miután elolvasott egy ilyen, úgynevezett személyes döntésről szóló Őrtorony-cikket:

"Személyes döntés kérdése,

hogy valaki elvállal-e olyan munkát, amely megköveteli a lőfegyver vagy bármilyen más fegyver viselését. A fegyverviseléssel járó munkahelyek viszont kiteszik az embert annak a veszélynek, hogy vérbűnt von magára, ha használnia kell a fegyverét. Ezért egy kereszténynek imával kísérve át kell gondolnia, hogy hajlandó-e felvállalni azt a terhet, hogy hirtelen felmerülő helyzetekben emberek életéről döntsön. A fegyverviselés annak a veszélynek is kitesz valakit, hogy megsebesül vagy meghal egy támadás vagy megtorló akció során.

Egy ilyen döntés másokra is hatással lehet. Például a keresztények elsődleges felelőssége az, hogy prédikálják Isten Királyságának jó hírét (Máté 24:14). Taníthat-e valaki másokat arra, hogy ’minden emberrel békében legyenek’, ha úgy keresi a kenyerét, hogy közben fegyvert visel? (Róma 12:18). Mi a helyzet a gyermekekkel és más családtagokkal? Vajon nem tenné ki veszélynek az életüket a lakásban található kézifegyver? Továbbá megbotránkozhatnak-e mások az illető ez ügyben képviselt álláspontja miatt? (Filippi 1:10).

Ezekben az „utolsó napokban” egyre többen lesznek azok az emberek, akik „vadak, a jóságot nem szeretők” (2Timóteusz 3:1, 3). Ennek ismeretében vajon ’vádtól mentes’ tudna-e maradni valaki, ha olyan fegyveres munkát vállalna, amelynek során ilyen emberekkel kerülne összetűzésbe? (1Timóteusz 3:10).

Aligha.

Ezért a gyülekezet nem tekintené ’feddhetetlennek’ az ilyen személyt, ha továbbra is fegyvert viselne, miután kedvesen tanácsot kapott a Bibliából (1Timóteusz 3:2; Titusz 1:5, 6).

Így az ilyen férfi vagy nő semmilyen különleges kiváltságra nem lenne alkalmas a gyülekezetben.

Jézus arról biztosította a tanítványait, hogy ha első helyre teszik az életükben a Királyság-érdekeket, nem kell felettébb aggodalmaskodniuk az élethez szükséges dolgok megszerzése miatt (Máté 6:25, 33). Igen, ha teljes mértékben bízunk Jehovában, „ő fenntart [minket]. Sosem engedi, hogy ingadozzon az igazságos” (Zsoltárok 55:22)."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4716816942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2022.01.18. 18:49:14

"Egy ilyen döntés másokra is hatással lehet. Például a keresztények elsődleges felelőssége az, hogy prédikálják Isten Királyságának jó hírét (Máté 24:14). Taníthat-e valaki másokat arra, hogy ’minden emberrel békében legyenek’, ha úgy keresi a kenyerét, hogy közben fegyvert visel?........Továbbá megbotránkozhatnak-e mások az illető ez ügyben képviselt álláspontja miatt?"

Ugyan ezen az alapon lehet-e bírósági végrehajtó egy Jehova Tanúja?!

Ki teheti-e a házából azokat, akikhez korábban még a
"jó hírrel" ment?

Össze egyeztethető-e az effajta foglalkozások a Szervezet, illetve az általa hírdetett "jó hír" képviselete, és nem válik-e megbotránkoztatóvá az ilyen fajta foglalkozások szintén a fenti cikkben felvázoltak alapján?
----

"személyes döntés, hogy hazudunk-e; az ember nem köteles igaz felvilágosításokat elárulni olyan embereknek, akiket az nem illet"

Itt ugye bár, felmerül a kérdés, hogy kinek, mikor és milyen kritériumok alapján "szabad" hazudnunk?

Ki dönti el, hogy milyen hazugság megengedett és ki irányában, milyen kritériumok alapján?

Kinek van joga ezt eldönteni és miért?

Ez még több kérdést felvet, ugyanakkor komoly visszaéléseknek lehet a melegágya ez a fajta gondolkodás, mert mindenki önkényesen eldöntheti, kit, mikor, hogyan s milyen indokkal vezet majd férre!

De a Biblia mégis azt írja hogy: "a hazúgok nem öröklik Isten Országát"!

keresemazutam 2022.01.20. 22:59:54

@Igazság Kereső:

"Ugyan ezen az alapon lehet-e bírósági végrehajtó egy Jehova Tanúja?!"

Még vén is lehet a végrehajtó tesó! VFL ha Jézus most jönne a földre, szintén ezt a szimpatikus mesterséget választaná. :)

Igazság Kereső 2022.01.21. 02:31:59

@keresemazutam:
"ha Jézus most jönne a földre, szintén ezt a szimpatikus mesterséget választaná."

Valószínű.... Rolex-el a csuklóján! :D

a századik juh 2022.01.22. 23:00:12

@Igazság Kereső: Nem a rolex a gond!

A gond egyszerű szemet hírdetni rolexxel a csuklónkon, miközben adományokból élünk évtizedek óta, és szegénységi fogadlmat is tettünk.

Igazság Kereső 2022.01.23. 02:32:28

@a századik juh:

"A gond egyszerű szemet hírdetni rolexxel a csuklónkon, miközben adományokból élünk évtizedek óta, és szegénységi fogadlmat is tettünk."

Igen tudom. Pontosan így van,egyetértek!

gggarai 2022.01.23. 10:05:23

JW TV 2021 – Friss hírek a vezetőtestülettől (10. rész). Oltani kell !!!!!!!!!
A vakcina diktatúra újabb jeles képviselőit sikerült detektálni.

a századik juh 2022.01.23. 14:59:09

@gggarai: Jó az egykori oltástagadóktól! :)

Ferenc Busó 2023.06.06. 19:54:03

"Vagyis az, hogy a wachtowerinc a jw.org-on azt írja, hogy Jehova Tanúi "személyes döntésnek" tekintik "azt, hogy valaki beoltatja-e magát, vagy sem.", a fenti Őrtorony-cikk alapján akár azt is jelentheti, hogy kiközösítik az oltakozókat a gyülekezetekből."
Megnyugtatlak, hogy a VT. éppen az oltakozást propagálta igen komolyan, úgy hogy az oltatlanoknak már szinte szégyellniük kellett magukat.

Ferenc Busó 2023.06.06. 19:58:07

@a századik juh: Erről nem tudok, hogy oltástagadók lettek volna valaha is. Jelenleg nagyon meg akarnak felelni a felsőbb hatalomnak.

a századik juh 2023.07.14. 03:16:08

@Ferenc Busó: Üdv a blogon! Szeretnél információt az oltástagadásról?
süti beállítások módosítása