„a tanításaikat és vallásgyakorlataikat a Biblia nyers, magyarázatok nélküli szövegére alapozzák, nem döntik el előre, hogy mit akarnak látni benne.”
2016. április 19. írta: a századik juh

„a tanításaikat és vallásgyakorlataikat a Biblia nyers, magyarázatok nélküli szövegére alapozzák, nem döntik el előre, hogy mit akarnak látni benne.”

Akkor hol a biblia???

predikalokocsi.jpg

E heti kérdésem? HOL A BIBLIA?

(A megfejtéseket a brúklin, personal paradise street 666 alá várom, a nyertesek közt 144 000 őrtorony kiadványt sorsolunk ki.)

 

Ajánlom mindenkinek a jw.org olvasgatását, olyan dolgokat lehet megtudni róla, amik elgondolkodtatóak:

 

Pl amit a "Miben hisznek Jehova Tanúi?" 2. pont alatt írnak a bibliáról való hozzáállásukról:

 

"Biblia. Hisszük, hogy a Biblia Isten üzenete az emberek számára (János 17:17; 2Timóteusz 3:16). A hitünk alapja a teljes Biblia, vagyis az „Ószövetséget” és az „Újszövetséget” alkotó 66 könyv. Jason D. BeDuhn professzor találóan fogalmazott, amikor azt írta Jehova Tanúiról, hogy „a tanításaikat és vallásgyakorlataikat a Biblia nyers, magyarázatok nélküli szövegére alapozzák, nem döntik el előre, hogy mit akarnak látni benne.” *

(kiscsillag kiscsillag, „a tanításaikat és vallásgyakorlataikat a Biblia nyers, magyarázatok nélküli szövegére alapozzák, nem döntik el előre, hogy mit akarnak látni benne.” )

Bár elfogadjuk az egész Bibliát, nem vagyunk fundamentalisták. Elismerjük, hogy a Biblia egyes részeinek jelképes a nyelvezete, és ezért nem kell szó szerint érteni őket (Jelenések 1:1)."

 

Ezt ismét kiemelném:

 „a tanításaikat és vallásgyakorlataikat a Biblia nyers, magyarázatok nélküli szövegére alapozzák, nem döntik el előre, hogy mit akarnak látni benne.” 

lego_cart.jpg

DE AKKOR HOL A BIBLIA?

(Amely ÚVF biblia a szögleteszárójeltelenítés után semmiképp sem "nyers", és semmiképp sem "magyarázatok nélküli szöveg"ű biblia.)

litter_a_tras.jpg

Szóval én ezt eddig rosszul tudtam. Elmondom, miért gondoltam ezt rosszul:

Mi az, ami mindenképp szükséges a hétköznapi gyülekezetlátogatási alkalmakkor?

Borotválkozás

Öltöny

nyakkendő

táska

a táskában:

Biblia úvf fordítás

Énekeskönyv

Királyság szolgálatunk, keresztény életünk.

A hit példaképei

mit tanít valójában a biblia

érveljünk az írásokból

a legnagyobb ember, aki valaha élt

Aktuális örtornyok, amiket a királyság szolgálati felsorol, esetenként 3-5 példány

éleslátás

(ez persze változik attól függően, mit kiván meg a szervezet)

 

Elgondolkoztam, hogy vajon melyik kiadványra gondolhat  Jason D. BeDuhn?

Vajon szerinte melyik a "Biblia nyers, magyarázatok nélküli szöveg"-e?

 

Ha engem kérdeztek volna, habár nekem nincs professzori kinevezésem, én ennek pont az ellenkezőjét mondtam volna: 

 „a tanításaikat és vallásgyakorlataikat a Biblia nyers, magyarázatok nélküli szövegére alapozzák, nem döntik el előre, hogy mit akarnak látni benne.”

 

Konkrétan így fogalmaznék:

A tanításaikat és vallásgyakorlataikat a Biblia SZERVEZET ÁLTAL MAGYARÁZOTT szövegére alapozzák, és előre eldöntik, hogy mit akarnak láttatni benne.

 

predikalokocsik.jpg

Érdeklődnék, ezen megállapításommal vajon jogosult lehetek-e én is egy professzori címre a szervezettől?

dr_sheep.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr68643348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cusnes · http://cusnes.blog.hu/ 2016.06.27. 21:13:18

igen -igen mindenképpen megnyernéd ezt a címet tőlem biztoan és annyira szeretem a blogod mert annyi okos hozzászólást és okos témakifejtést olvasok benne hogy minden nap megnyitom van esetlegesen valami újdonság :D

és igazán majd írhatnál az új és lebilincselően izgalmas 10 kérdés a fiataloktól című kis füzetről is aminek a nyomatott változatát sikerült megkapaintanom.

a századik juh 2016.06.28. 05:43:51

@cusnes: Köszönöm a névleges "címet", és üdvözöllek a blogon!
Köszönöm a javaslatot is, még nem hallottam, hogy új fiatalok kérdései jelent meg, de a régiből kiindulva biztos lesz ebben is egy két érdekes gondolat. :-)