Anyák napja... egy ünnep, ami nem tetszik Jehovának.
2016. május 01. írta: a századik juh

Anyák napja... egy ünnep, ami nem tetszik Jehovának.

Avagy ne menjünk túl azon, amik írva vannak!

anyak_napja.jpg

"Alapelv: „», . . . jöjjetek ki közülük, és különítsétek el magatokat – ezt mondja Jehova –, és ne érintsétek többé a tisztátalant’«; »,és én befogadlak titeket’«” (2Korintusz 6:17)

Csak hogy világos legyen: A jw.org szerint az Isten szeretete könyvben arra a kérdésre, hogy részt vegyek-e egy ünnepen, pl az anyák napján, ez az alapelv: ."jöjjetek ki közülük, és különítsétek el magatokat – ezt mondja Jehova –, és ne érintsétek többé a tisztátalant’«; »,és én befogadlak titeket’«” (2Korintusz 6:17)

 

Csak kérdezem, miért nem ez:  A szeretet ellen nincs törvény.

 

"Honnan ered az a szokás, hogy az anyák tiszteletére kitűznek egy napot?

A The Encyclopædia Britannica ezt írja: „ Az ünnep az ókori Görögország anyaimádatából ered. A külsőségekben megnyilvánuló anyakultusz március idusán a Nagy Istenanya, Kübelé, vagyis Rheia tiszteletére rendezett ünnepségekkel igen elterjedt volt Kis-Ázsiában” ([1959] 15. köt., 849. o.).

 

Értjük, ugye: Aki virágot visz anyák napjára az édesanyjának, az bizony pogány anyakultuszba keveredik, és bálványimádó, akik mint tudjuk, nem öröklik Isten királyságát...  :-(

 

A gyakori kérdéseken így érvel egy tanú az anyák napjával kapcsolatban:  Efézus 5:10,11 ezt írja " állandóan bizonyosodjatok meg arról mi elfogadható az Úr előtt,és ne vegyetek többé részt velük a sötétséghez tartozó gyümölcstelen cselekedetekben,hanem inkább feledjétek is őket."

Érdekes gondolkodású testvérünk szerint az, hogy viszünk pár szál virágot édesanyánknak, nagymamánknak, az " a sötétséghez tartozó gyümölcstelen cselekedet" és inkább el kellene az egészet feledni.

Persze nem magától mondja ezt, erre a watchtower zrt tanította, és a nagyságos vén urak be is citálnák a kisterembe, ha kitudódna, hogy olyan aljasságra  vetemedett, hogy pár száll virággal megörvendeztette édesanyját, mert ezzel "külsőségekben megnyilvánuló anyakultusz"-ba keveredett volna, és a "Nagy Istenanya, Kübelé, vagyis Rheia" imádatában lett volna bűnös, ami azonnali kiközösítéssel sújtandó, megóvva a nyáj engedelmes tagjait az ilyen fertőző, Jehova számára utálatos dolgoktól.

Egy másik kommentelő így reagált: 

"Jehova mindenkire lesújt, aki virágot vesz az anyjának. Kiszakítja a beleteket és elcsámcsog rajta nagy kéjesen.
Ez van srácok, ezt kell szeretni. Benéztétek nemjehovások, MUHAHAHAHAAA!!!"

 

Egy másik rákontráz:

"Igen a bibliában nincs benne hogy: ne ünnepeld az anyáknapját
Ne dohányozz
Ne kábítószerezz
Ne vezess autót ittasan
Ne fogadjunk el vért
Ne folyamodjunk abortuszhoz
stb.
De a biblia megismerèse után tudunk dönteni, ez különböztet meg az igazat a hamistól."

 

Láthatjuk, ha virágot viszünk ANYÁK NAPJÁN édesanyánknak, az egy tanú szemében felér azzal, mintha részegen, belőve, cigivel a szánkba beülnénk az autóba a kormány mögé, és vér kortyolgatása közben elindulnánk abortuszra...

ezt még leírni is durva volt... sajnos, akik egy közösségbe járnak huzamosabb ideig a tanúkkal, és maguk is tanúk (voltak) azok pontosan tudják, hogy kb. tényleg ilyen tekintettel néznek a "bűnösökre" a többiek.

Felnőtt emberek vagyunk, gondolkozzunk már el, milyen szervezet az, aki ilyen dolgokat mozdít elő a családban, MINDENFÉLE MONDVACSINÁLT BIBLIAI ALAPRA HIVATKOZVA.

Kedves Jehova tanúi! Mit gondoltok, a gyehennába kerültök,ha anyák napján adtok anyukátoknak egy puszit?

 

cicapuszi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr318675422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2016.05.01. 14:11:56

Megfigyeltem az Ortorony szervezetben eltotott tobb mint harminc év alatt, hogy az Ortorony szervezetben az anyák nem nagy tiszteletnek orvendenek. Az Ortorony szervezet számára, csak arra jó egy anya,
hogy egy új potencionális gyermeket szuljon, akit aztán feláldoz jehovának.
Azt gondolná az ember, hogy legalább a szulo anyákat tisztelik, de sajnos nem így van. A szulo anyákat ,akik saját hibáikon kivul sok vért veszítenek, inkább kuldik a halálba, mint hogy megengedjék megmenteni vér által az életuket.

archiv.evangelikus.hu/nagyvilag_2009-2011/jehova-tanui-2013-magas-az-anyak-halalozasi-aranya-a-szulesekkor/?searchterm=None
süti beállítások módosítása