Z, a hangya, Alvirág blogjáról, 2015-ből
2017. április 30. írta: a századik juh

Z, a hangya, Alvirág blogjáról, 2015-ből

hangya.jpg

"...menj el a hangyához, nézd meg, hogy mit csinál és akkor bölcs leszel: 7Nincsen főnöke, (vezére; Károli) nincs (igazgatója;Károli),aki ösztökélné vagy parancsolna neki" Példabeszédek 6:6-7SZIT

 Jaja...



Z a hangya szorgos munkával kereste a kenyerét.

Megismert egy szomorú hangyalányt, akivel szeretet volna egy saját bolyba költözni.

Nemrég házasodtak, nem voltak éppen fiatalok, de idősek se. Jártak a Királynőség-terembe, élték az életüket, javarészt dolgoztak. Sok okos vénhangya volt a gyülekezetükben, akik mindenre tudták a tutit. Autóvásárlástól kezdve a házaságyban törénő dolgokig simán megmondták a véleményüket, ha kell, ha nem. Természetesen Z-éknek is osztották az észt, ugye, nincs rá bibliai alap, hogy több generáció együtt lakik? Nos, ők nem találtak ilyet, emiatt heppjük volt a szülőktől való költözés, ugyanis Z apja FÜSTÖLŐ volt, és emiatt nem keresztelkedhetett meg, és le sem akart szokni.

ant1.jpg

Nem jó társasssssááááááááág az apád...

viszhangozták mindíg a papagájok: így tanít a társulat, így szédít a vén is: minél többször hallja a hangya, annál jobb.

Súlyos betegek voltak mindketten: tuti hogy a cigifüsttől van, egészségtelen a környezet, el kell költözni. stb, stb.

Némi pénzük volt, hitelt nem akartak felvenni. No, majd segítenek a vénhangyák, azoknak amúgy is van már házuk, értenek is minden építkezési művelethez ezerrel. Megmondták a tutit: Egyértelmű tényként tekintették hát, miszerint a legjobb megoldás, ha egy másik testvérrel közösen építkeznek egy közös telekre, egy két külön bejárattal és élettérrel rendelkező egyszintes házikót.

FELE-FELE MINDEN.

Z-nek sajnos gondjai voltak az egészségével: úgy nézett ki, hamarosan halálalvásba szenderül. Mindez a telekvásárlás után, az építkezés megkezdésekkor csúcsosodott ki.

Zné is beteg volt, és egy-egy műtétre mindenképp be kellett feküdni, mindkettőjüknek a Hangyasav telepi hangyakorházba. Az állapotuk miatt ez elég sokáig tartott.

Milyen bölcs tanácsot adtak a vénhangyák!

anti.jpg

Ez csak most tudatosult Z-ben:

X, a másik tanú-hangya, akit a bölcs vének ajánlottak, szintén érdekelt az építkezésben, el tud intézni mindent. Valójában ez az életéért küzdő Z-t, és a feleségét nem is érdekelte akkor, hogy lesz e fedél a feje fölött, ha meghal. Ráhagyták x-re, hogy a tervrajzok szerint megépítse az épületet. Mikor Z és a felesége hazaérkezett, már szerkezetileg állt a ház. Az, hogy meggyógyultak (a feleségének meg olyanja volt, ami hátrafelé megy) komoly csodaként értékelte az orvos, hetekkel, napokkal biztatták őket, ez el is terjedt a Királynőség-teremben. Mindenki komolyan azt várta, hogy meghalnak és így mindenki örült a "csodagyógyulásnak."

X aki felépítette a házat, nem egyszer a vének, a gyülekezet segítségével, na, ő nem annyira örült. Megmutatta Z-éknek az elkészült falakat a tető alatt,már befedve, de nyílászárók nélkül. Kicsit kicsinylették,

a terveken mintha nagyobbnak tűnt volna, de azért örültek (hogy élnek).

Aztán teljesen elkészült a ház, mindketten beköltöztek. Előbb utóbb elkerülhetetlenné vált, hogy Z felesége bejutott X házrészébe, hisz egy telken éltek, egymás mellett egy fallal elválasztva, egy házban. Ami érdekesség feltűnt Z-nének, hogy X háza mintha nagyobb lenne.

2 méterrel tolta el a közös falat!!!



Ennyivel lett neki több, Z-nek meg kevesebb.

Úgy volt vele, hogy úgyis meghalnak,őket biztos nem fogja zavarni.

Egy példamutató, úttörő-testvér-hangya...

 

ant.jpg



Amint felmentek az árak a saját bolyok piacán, X el is adta a bolyrészét egy vadidegen hangyának, aki nem járt a Királynőség-terembe. X Lelépett, másik Királynőség-terembe járt, jó messzire, úgy 8678888888888896652446789363589öö84536383938363542416 hangyalépésnyi távolságra, ami olyan 120 km.

Valamiért nem érezte itt jól magát...


A pénzből természetesen nem fizetett a plusz 2 méter után, ami kb 15 nm lehetett. Pont annyi, amennyivel Z-éknek kevesebb volt. Természetesen a ritka eszes szervezetfan hangyavének kiokosították Z-t, meg a feleségét:

Nem jelentgetünk fel olyat, aki egy Királynőségterembe jár velünk, de nem ám.

.

 

Bízzuk Chemotoxra!

.

 

Ő majd elintézi!

.

 

Biztos hatás!

.

.

Úgy is lett, Z nem lázadozott, örült, hogy éltek.

Chematox áldásának tartották, amikor elköltözött X.

ant3.jpg

                                                                                                                                                       

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr2212452649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2018.06.18. 00:49:33

Uha.... Tudnék szépeket mesélni én is! Csupa-szív szeretet Testvérekről! :D
süti beállítások módosítása