Parancs a belterjes szaporodásra, példa az antiszemitizmusra & napiszöveg egyben!
2017. június 20. írta: a századik juh

Parancs a belterjes szaporodásra, példa az antiszemitizmusra & napiszöveg egyben!

jehovaring.jpg

Június 20., kedd

„Aki cselekszi az Isten akaratát, az az én fivérem, nővérem és anyám” (Márk 3:35).

 

Igaz, hogy azokkal is szeretnénk kedvesen bánni, akik nem engedelmeskednek Istennek, de nem szabad szoros kapcsolatba kerülni velük. Ezért semmiképp nem lenne jó, ha egy egyedülálló Jehova Tanúja olyan más nembelivel ismerkedne, aki nem Jehova önátadott, hűséges szolgája, és nem tiszteli a magas erkölcsi irányadó mértékeit. Sokkal fontosabb, hogy hűségesek maradjunk Jehovához, mintsem olyanok elismerését keressük, akik nem ragaszkodnak a bibliai alapelvekhez. Olyanok legyenek a barátaink, akik Jehovának tetszően élnek. Az izraeliták megtapasztalták, milyen keserű következményekkel jár, ha valaki rossz társaságot választ. (2Móz 23:24, 25;Zsolt 106:35–39). Mivel elhagyták Istent, Jézus később ezt mondta róluk: „Íme! Elhagyatottá lesz nektek a házatok” (Máté 23:38). Jehova elvetette Izrael nemzetét, és áldását többé nem rá, hanem az újonnan alakult keresztény gyülekezetre árasztja ki (Csel 2:1–4). w15 8/15 4:7–8

 

De hogy jön ehhez az alap bibliavers?

Ja, az engedelmesség kapcsán, értem...

Dehát ugyanezen bibliavers az új világosság fényében alapot adott az etetőtestületnek arra, hogy csak a felkent Jehova Tanúit lehessen érteni a "Jézus testvérei" modernkori bibliaértelmezési csűrvecsavart kifejezésen, akik elvileg szüzek a biblia szerint, és nem is házasodnak, de ezt most inkább hagyjuk...

 

aztánmeg én eddig abban a hitben éltem, hogy azért azt az eredeti olajfaágat csak beoltja majd a Mindenható, és az "Izrael nemzete" lesz, de lám, " Jehova elvetette Izrael nemzetét, és áldását többé nem rá, hanem az újonnan alakult keresztény gyülekezetre árasztja ki "

jwjwis.jpgjwjw1.jpg

Vagyis a Watch Tower Inc.-re, ha tűpontosak akarunk lenni, hisz Isten jelenkori népének léte ezen zártkörű részvénytársasághoz erősen kapcsolható, amelynek tagjai nem is házasodhatnak mással, csak Jehova Tanúival, miközben Jehova Tanúi azt állítják, hogy nem rasszisták, sem nem antiszemiták,  mégis fellelhető írásaik között erre utaló enyhe utalás, netán jelentéktelen nyomásgyakorlás.

"Sokkal fontosabb, hogy hűségesek maradjunk Jehovához, mintsem olyanok elismerését keressük, akik nem ragaszkodnak a bibliai alapelvekhez."

Ez esetben mi is a bibliai alapelvekhez való ragaszkodás?

Hogy az ószövetség alatt élt zsidók nem házasodhattak más nemzetbelivel?

Most akkor mi is még a mózesi törvény alatt állunk, vagy megszabadított minket Jézus a Törvény átkától, tessékmondani?

jwmentomelleny.jpg

Vagy mire gondolhatnak a felkent testvérek a százholdas pagonyban, mi az a bibliai alapelv, ami alapján"semmiképp nem lenne jó, ha egy egyedülálló Jehova Tanúja olyan más nembelivel ismerkedne, aki nem Jehova önátadott, hűséges szolgája"?

 

Megugye látjuk, mi bújik meg az ilyen mondatok mögött?:

"aki nem Jehova önátadott, hűséges szolgája, és nem tiszteli a magas erkölcsi irányadó mértékeit. Sokkal fontosabb, hogy hűségesek maradjunk Jehovához, mintsem olyanok elismerését keressük, akik nem ragaszkodnak a bibliai alapelvekhez. Olyanok legyenek a barátaink, akik Jehovának tetszően élnek."

A katolikusok például ezek szerint nem teljesítik a biblia Istenének erkölcsi irányadó mértékeit, a reformátusok nem ragaszkodnak a bibliai alapelvekhez, vagy akár azt is jelentheti ez, hogy a Szíriában Jézus meg nem tagadásáért megkínzott és kivégzett keresztény tesvéreink "nem Jehovának tetszően élnek.", hiszen az előbb felsoroltak közül egyik sem jó parti egy Jehova Tanújának, éppen az említett indokok miatt, ugye?

jwworld2.jpg

Nade nézzük, hamár Jehova elvetette Izrael nemzetét, és többé már nem rájuk, hanem a Watch Towerre árasztja ki az áldását, ahogyan fogalmaztak testvéreink, akkor azt mivel támasztják alá, mely bibliavers képviselné ezt megfelelő súllyal és nyomatékkal???

 

2 Mikor pedig a pünkösd+ ünnepének napja már elkezdődött, mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen, és hirtelen heves szélrohaméhoz hasonló zúgás támadt az égből, és betöltötte az egész házat, ahol ültek.+ Majd tűzlánghoz+ hasonló nyelvek váltak előttük láthatóvá, szétoszlottak, és mindegyikükre ráült egy. Mindnyájan beteltek szent szellemmel,+ és különböző nyelveken kezdtek szólni,+ úgy, ahogy a szellem megadta nekik, hogy szóljanak.

 

Komolyan, most vannak lángnyelvek a műsorvezetők fején, vagy nincsenek? 

Égést már sokat láttam a stúdióban,

de lángnyelvet még egyet sem!

jwsisak.jpg

Ja hogy azok! Azok nem lángnyelvek, hanem munkadvédelmi sisakok, amelyek viselőiről 1 dolgot lehet tudni biztosan: ingyen dolgozik a Watch Towernek!

...

Aztán meg az, hogy valaki lefordítja, amit mondanak, az nem éppen nyelveken szólás, vagyishát nem éppen bibliai értelemben vett nyelveken szólás, de ha mondjuk fordítás nélkül értené mindenki a saját anyanyelvén a JW.TV-t, az igen, az az lenne... de így nem az... szerintem, de mit értek én ehhez!

 

Csak így magunk közt, ha már így a magukra vetített szikrázó fényt a cselekedetek 2:1-4-iggel látták jónak alátámasztani:

Szerintetek Jehova Tanúi összejönnek megünnepelni a pünkösdöt, "a szemtlélek kiáradásának ünnepét"?

Vagy azt az ünnepet, amit az említettek ünnepeltek?

"A pünkösd a sínai szövetség ünnepe volt a zsidóknál Krisztus korában."

"A hetek ünnepe, vagyis pünkösd"

Tehátakkor Jehova Tanúi megünneplik a sínai szövetséget?

Vagy a hetek ünnepét?

Mikor hol és miképp?

Nem akarok tippet adni, de ez a "Hetek ünnepe" -figyelembe véve a Vezető Testület létszámát- egy megfontolandó ötlet lenne, erős áthallással!

vezeto_testulet.jpg

                                       "A Hetek ünnepe", avagy sztárolásból sosem elég!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr10012608155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2017.06.24. 15:38:51

Valóban sok dolog felett elsiklanak jehova tanúi.

Az sem veszik észre, hogy a felettuk álló vezeto testulet ,azokat, akik nem felkentek kivul helyezi Jézus testvéreinek a csoportjából, sot konkolynak tekinti oket.

Egyértelmu, hogy jehova tanúira az Ortorony szervezet vezetoi csak úgy tekintenek, mint potencionális pénzforrásra.

Nagyon jól szemlélteti a poszt az Ortorony szervezet tanításában
az ellentmondásokat.

Igazság Kereső 2018.06.18. 00:03:11

Érdekes,most jutott eszembe... Ez csak magánvélemény! Párhuzamot vélek felfedezni Jehova Tanúi "csak az úrban" (értsd: Csak a JT közösségen belűl) házasodásának szabálya és a Katolikus cölibátus között! Mind két esetben véleményem szerint az egyházi vagyon az Egyházon/Szervezeten belül tartásának szándékával lett létrehozva! Hármas kötél! Feleség+Férj+Jw.org=már ketten fizetik be a kasszába az adományt! Hurrá! Ha mondjuk az egyik házastárs nem Tanú, akkor a nem Tanú fél nagy esélyel nem fog adományozni! De ha mindkettő az dupla zsé! :)
süti beállítások módosítása