"A Holt-Tengeri tekercsek hamisítványok"
2018. október 24. írta: a századik juh

"A Holt-Tengeri tekercsek hamisítványok"

A jw. broadcasting októberi Holttengeriző adása után nem sokkal jött a hír, hogy amit régóta mondtunk már, az másoknak is feltűnt:

"A mai nap folyamán, sajtóközleményben jelentette be Washingtonban a világ legnagyobb Bibliamúzeuma, hogy a tulajdonukban lévő 16 Holt-tengeri tekercsből öt hamisítvány."

wtf1.jpg

 

Az indexen olvasható cikk linkje:

https://index.hu/i2/#http://hungariangeographic.blog.hu/2018/10/23/a_holt-tengeri_tekercsek_hamisitvanyok

 

"Megjelent: 2018. október 22

 
Harmadik féltől származó vizsgálatok megerősítették a kételyeket a múzeum gyűjteményében szereplő egyes tekercsek eredetével kapcsolatban. A múzeum eltávolítja ezen kiállítási tárgyait."
"A legmagasabb szintű technológiát alkalmazva a németországi Bundesanstalt für Materialforschung und-prüfung (BAM) komplex vizsgálati csomagot elvégezve, arra a következtetésre jutott, hogy az öt töredék az ősi eredettel nem összeegyeztethető jellemzőkkel rendelkezik, ezért a múzeumban már nem állítják ki."
"A kutatásom elsősorban a Bibliamúzeum darabjainak két aspektusára összpontosított: írási minőséget és technikát a szövegírásban, valamint a kéziratok fizikai összetételét és jelenlegi állapotát" - mondta Davis. "A mai napig elvégzett kutatásaim megerősítették a különböző bizonyítási tényezők túlsúlyát, amik alapján nagy a valószínősége, hogy a múzeum Holt-tengeri tekercseiből legalább hét darab modern hamisítvány, ám a fennmaradó töredékek eredetiségével kapcsolatban még mindig csak következtetések merülnek fel."
Főbb írásaim a témában:
fouad_266.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr5014319229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2018.10.24. 23:35:42

Hoppácska! Így már kicsit más a "leányzó fekvése"! Na de az is megütötte a fülemet,hogy kissé bizonytalanok a számokat illetően. Számomra érdekes a szóhasználat is, 16-ból 5 , majd "legalább hét", meg "arra a következtetésre jutott" , "nagy a valószínűsége". Akkor mi az, ami kétséget kizáróan bizonyított? Én nem csak az Őrtorony zrt-vel vagyok kritikus, hanem akkor is bekapcsolnak a "szenzoraim", amikor tényként van megfogalmazva ami tulajdonképpen még nem egészen bizonyított, lényegtelen az információ forrása! Mindenesetre, ha ez igaz,abban az esetben komoly kérdések merülnek fel a tetragrammaton Ószövetségi jogos helyét illetően is, az Újszövetségről nem is beszélve. A másik kérdés pedíg számára az,hogy kik a hamisítók, ha valóban hamisítványok? Mert ezek szerint nem is korhű hamisítványokról van szó! Van mire válaszokat találni!

a századik juh 2018.10.25. 05:55:58

@Igazság Kereső: Helyes a szenzorozás, amennyiben ez nem fake news, akkor viszont egy eléggé hiteles vélemény lesz, a legmodernebb berendezésekkel alátámasztva.

Emlékszem, a fouad 266"tetragramjaira" pont az volt az első kérdésem, hogy miért nem buktatják le a csalókat, hisz ha valamit többszáz év után írtak bele, az a mai modern technológiával bizonyítható.

A hír azonban nem nevez meg konkrét leleteket, így a fouad 266-ot sem.

Az angol nyelvű hírekből számomra az jött le, hogy 16 ból 5-el végeztek, de még 2-nél is tuti, illetve a maradéknál is ugyanezt feltételezik, de azok vizsgálata még nem kezdődött meg.

Emlékezzünk és/vagy nézzünk utána, kik kaparintották meg 1949-ben a leleteket, és gondolkozzunk el azon, mit is tehettek velük 1971-ig, amikor is a nyilvánosság elé tárták azokat Küriosztalanítva és Jehovásítva.

Fülembe csengenek a wének szavai, akik ócsárolták azokat az evolúcióhívő tudósokat, akik leleteket hamisítottak, hogy alátámasszák igazukat, például gipszből öntöttek evolúciós láncszemnek beállított koponyadarabokat.

Nos, még a végén kiderül, hogy a Watch Tower egyetlen bizonyítéka is saját gyártmány, Made In Watch Tower Inc, ami eddig is erősen sejthető volt, nem lehet a véletlen műve, ahogy küklopsz testvér mondta.

Így van, nem korhű hamisítványok. Ez a Küriosz kikaparásánál és a 6 helyre beírt főníciai tetragrammnál a görög szövegben eléggé tetten érhető.

Ez a hír eléggé nagy hír, és megy tovább a maga útján. Isten szava élő és erőt fejt ki, képes arra, hogy megvédje saját magát.

Nem kell a Watch Towernek gyámkodnia a Szent Szellem felett.

Kíváncsian várom a hírre érkezett reakciókat.

A Watch Tower mindenesetre kijelentette, hogy a legrégebbi ószövetségi leletet, a Septuagintát NEM lehet FORDÍTÁSNAK TEKINTENI !!! merthogy nem tartalmazza a tetragrammát!!! :(

Igazság Kereső 2018.10.25. 16:58:57

@a századik juh: Ez megerőszakolása a dolgoknak! De ez náluk bevett szokás már több mint száz éve! Az ég nem lehet kék,ha mindenki kéknek látja is, mert a JTWT azt mondja,hogy zöld, ja bocs.... Azt a Varga Viktor mondja, de ő is csak azt mondja,hogy lehet zöld. XD De JTWT-ék mindent tutira mondanak, jahhh .....és nem mi mondjuk,hanem Jehova, hogy melyik lelet mit ér s melyik hiteles. Az már csak mellékes,hogy nem beszél velük Isten... Pszichiátriai esetek! :D

Stephanos 2018.10.30. 15:48:31

A végén még maga a tetragrammaton is hamisítvány lesz.

a századik juh 2018.10.30. 19:24:53

@Stephanos: A Kürios 6 betűjét kikaparta Fouad Khaparo testvér, és beírta a főníciai-kánaánita 4 betűt.

Ez a legfeltűnőbb betoldás a Holt-Tengeri tekercsekben.

A kumráni szerzőket maga a szervezet is lesajnálja, de a démonelhárító szövegek alól előkerült Küriostalanítottr és utólag YHWH-zott írásukat elfogadják, ellenben a sokkal régebbi Septuagintát nem, mert az nem tartalmazza a YHWH-t.
süti beállítások módosítása