Mióta az orosz legfelsőbb bíróság 2017. április 20-án betiltotta Jehova Tanúit Oroszországban, a testvéreinket kegyetlenül üldözik és bebörtönzik. A hatóságok eddig 131 ingatlant koboztak el Jehova Tanúitól, és fennáll a veszélye, hogy 60 másik ingatlan hasonló sorsra jut. Becslések szerint mindezek összértéke meghaladja az 57 millió dollárt.

Az egyik eltulajdonított épületegyüttes a korábbi oroszországi fiókhivatal Szolnyecsnojéban (felül balra). Az ingatlan tulajdonosa a Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania volt, és az értéke körülbelül 30 millió dollárnak felel meg. Az elkobzott épületek közül 43-nak a tulajdonosa külföldi jogi személy volt Ausztriából, Dániából, az Egyesült Államokból, Finnországból, Hollandiából, Norvégiából, Portugáliából, Spanyolországból és Svédországból. Ezek az intézkedések törvényellenesek, mivel az, hogy a legfelsőbb bíróság betiltotta Jehova Tanúit, nem ad felhatalmazást a kormánynak arra, hogy külföldi jogi személyek tulajdonában lévő épületeket kobozzon el.

Jehova Tanúi panaszt nyújtottak be az Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) az oroszországi fiókhivatal törvényellenes eltulajdonítása miatt. Az EJEB döntésétől függetlenül Jehovára támaszkodunk, benne bízunk. Imádkozunk, hogy az Oroszországban élő testvéreink továbbra is bátrak legyenek, és a házkutatások, a letartóztatások és az imádati helyeik elkobzása ellenére is „szellemmel és igazsággal” imádják Jehovát (János 4:23)."

https://www.jw.org/hu/hirek/jw/regiok-szerint/oroszorszag/Az-orosz-hatóságok-több-mint-57-millió-dollár-értékű-ingatlant-koboztak-el-Jehova-Tanúitól/