Napi Meghasonlás
2020. június 22. írta: a századik juh

Napi Meghasonlás

wts2.jpg

Június 22., hétfő

„Ne figyelj oda. . . arra, amit tévesen »ismeretnek« neveznek” (1Tim 6:20).

Ha szeretnénk jó döntéseket hozni, megalapozott információkra van szükségünk. Ezért gondosan meg kell válogatnunk, hogy milyen tartalmakat olvasunk el (Flp 4:8, 9). Ne pazaroljuk arra az időnket, hogy nem megbízható internetes híroldalakat nézegetünk, vagy kétes eredetű beszámolókat olvasunk, amelyek e-mailben keringenek. Különösen fontos, hogy óvakodjunk a hitehagyottak weboldalaitól. Nekik az a céljuk, hogy lerombolják Isten népének a hitét, és eltorzítsák a valóságot.

 

 bibliami_1.jpg

A pontatlan információ rossz döntésekhez vezet. Sose becsüljük le, hogy mekkora hatással lehetnek ránk a félrevezető információk. Gondoljunk arra, mi történt Mózes idejében. Az ígéret földjét felderítő 12 kém közül 10-en rossz híreket hoztak (4Móz 13:25–33). Túlzó és szörnyű képet tártak a nép elé, [" Különösen fontos, hogy óvakodjunk a hitehagyottak weboldalaitól. Nekik az a céljuk, hogy lerombolják Isten népének a hitét, és eltorzítsák a valóságot."] és ezzel teljesen elvették a bátorságukat (4Móz 14:1–4, 6–10).

Ők pedig nem kutattak a tények után, és nem bíztak Jehovában, hanem inkább elhitték a rossz híreket. w18.08 4. o., 4–5. bek.

 pinokkio_1.jpg

Szóval amit tévesen ISMERET-nek neveznek, aha...

"Címszó

  •  Ismeret
    • Tanulmányozd a Szentírást éleslátással! 1. kötet
  •  Ismeret
    • Őrtorony Kiadványok Indexe 1986–2020
  •  Ismeret
    • Őrtorony Kiadványok Indexe 1980–1985"

 

Nos, ez innentől kezdve egy háromismeretes egyenlet,

a huszonkettes csapdájával súlyosbítva:

 

"22. a) Milyen „kulcs” lett felhasználva és milyen eredménnyel? b) Milyen kormányzatra irányították a figyelmüket másnap és minek üdvözölhették azt, amit sajátjukénak tekinthettek?

22 Olyan volt ez,

mintha a „hű és értelmes rabszolga” osztály

az „ismeret kulcsát”

használta volna, (Máté 24:45–47; Luk 11:52) és feltárta volna az ajtót a „nagy sokaság” leendő tagjai előtt, hogy a csodálatos kiváltságokba léphessenek."

 

jwhajo_1.jpg

Valaki mondja már meg, mit tanultunk ma,

mert nekem kifogyott az elktikorandzs-szövegkiemelőm, és így elvesztettem a fonalat...

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr6815906540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.06.22. 08:21:58

Azt, hogy nagyon vastag bőr van az arcukon... "Kétes eredetű beszámolók".... hogy nem szakad rájuk a plafon! A beszámolók, tapasztalatok, amik a kiadványaikban vannak, jobban bűzlenek, mint a wuhani piac.

a századik juh 2020.06.23. 08:13:09

@HanSolo2020: Kedvenceim, amikor a broadcastingban épp ébredezik egy borzasztó nehezen megközelíthető helyen lakó házigazda, aki még csak nem is sejti, hogy kik fognak nemsoká kopogni az ajtaján, de a watchtowerinc kamerája mindenesetre ezt már mutatja, annyira spontán és realisztikusak náluk a dolgok.

Csak úgy gondolatébresztőként a kedves testvéreknek:

Tavaly ilyenkor melyik állítást tevő személyt jelentettétek volna a wéneknek?:

A: Jehova csoda útján homokot szállított az Anulu-szigeteki építkezésre, hogy megmutassa erejét a korrupt Kamasukai Homokkereskedők Társulata fölött.

B: A watchtowerinc téved a joeli sáskák értelmezésében.

És ha ugyanez lenne a kérdés idén?

Mindenesetre a watchtowerinc MEGISMÉTLI ugyanezt a történetet máshol is:

"5 Egyik éjszaka egy testvért feltartóztatott egy fiatalokból álló banda. Ő nyomban átadta nekik a pénztárcáját és a karóráját. De még az aranyláncát is kérték tőle. A testvér nyugodtan megmondta nekik, hogy nem visel aranyláncot vagy érmet, mert ő Jehova Tanúja. Ennek hallatára a fiatalok azonnal visszaadták a tulajdonát és bocsánatot kértek tőle. Valóban igazak a Példabeszédek 18:10 szavai: „Jehova neve erős torony. Abba fut az igazságos és védelmet talál.”
km 85/8 3–4. o. A jó hír felkínálása — Olyan területeken, ahol nagy a bűnözés

Mi több, az is kiderül, mi a baj az aranyláncokkal:

"Mi kivetnivaló van az általam hallgatott zenében? (‎1 találat)
Tizenévesek milliói hordanak túlméretezett ruhát, kifűzött magas szárú tornacipőt, lötyögő farmernadrágot, aranyláncot, baseballsapkát és fekete szemüveget, ami a rapruházat kiegészítője."
g93 2/8 15–17. o. - Ébredjetek! – 1993

Ezt is megismétlik máshol:

"Óvakodj az ártalmas zenétől! (‎1 találat)
Követőit a hivalkodó modor, az utcai szleng és az öltözet — lötyögő farmer, befűzetlen magas szárú tornacipő, aranylánc, baseballsapka és sötét szemüveg — azonosítja.
w93 4/15 19–24. o. - Őrtorony – 1993"

Nos,

tehátakkor mit tanultunk ma?

Azt, hogy Józseftől walószínűfeltételezhetőenlehetségesen azért akartak megszabadulni a testvérei, mert rapper volt, ez nyilvánvalóvá wált akkor, amikor a szintén rapper fáraó egy aranyláncot tett József nyakába...

2020.06.23. 08:42:19

@a századik juh: Erről a napi szövegről az jutott még eszembe, hogy a Társulat mennyit beszélt a kiadványaikban arról, hogy a középkorban az egyház próbálta minden eszközzel elhalgattatni az eretnekeknek bélyegzett hitújítókat, és hogy micsoda bűnöket követtek el ennek érdekében. Nos bár most máglyán nem égetnek hitehagyottakat, de a Társulat hasonló eréllyel lép fel az ex Tanúkkal szemben szellemi értelemben, démonizálva őket, éppen csak nem undorító férgeknek hívva őket... :(

2020.06.23. 10:05:40

@a századik juh: Ne haragudj meg a kérdésért: miért vagy akkor még mindig benne ebben a szervezetben? Családtagok, barátok miatt?

a századik juh 2020.06.23. 15:47:02

@HanSolo2020: Dehogy haragszom!

Egyedi eset, sikerült úgy megoldanom, hogy semmilyen imádati formában nem kell részt vennem, összejövetelekre sem kell járnom, és a jelentésekért sem nyaggatnak, de nem közösítettek ki, és el sem különültem, így beszélgethetek a tesókkal, érdeklődőtől a wezetőtestületig bezárva különösebb megfelelési kényszer nélkül.

Hogyan lehetséges ez?

Mint írtam, ez egy egyedi eset, sok összetewője wolt, de akárhogyan is legyen ez lehetséges, az biztos, hogy több wén együttműködésével lehet csak megvalósítani, és együttműködő köfből is kell minimum kettő ahhoz, hogy ez így valahogy megvalósuljon.

Együttműködő wének??? Az meg melyik gyülekezet???
Jogos, de wan az a szituáció, amikor egy wén ÉRDEKELTTÉ VÁLIK walamilyen oknál fogva.

Aki olvasta L.Gabi MI5-történeteit a különlegesen kiképzett tanú-ügynökökről, akik más "gyanús" tanúk után nyomoztak, az ez esetben előnyben van! :)

A Watchtowerincen belül wan minimum egy, a különböző fiókhivatalok közt is átívelő "törwényekenfeletti" rész, ahol szankciók nélkül lehet kiközösítést érdemlő módokon megnyilvánulni a kiközösítés veszélye nélkül, ami pont az említett pozíciójú wének törvénytelenségeit kihasználva létezik, és hát arra is épít,

ennélfogva ugye a szervezet számára LÁT-HA-TAT-LAN!

hisz a wéneink nem követnek el törvénytelenségeket ugye, ezt mindenki tudja, pláne nem a köfök! :) Így ide is nyugodtan leírhatom, vagy akármelyik wénnek is elmondhatom nyugodtan, bármelyik köfnek,, hisz ilyen Jehova szervezetében tuti nincsen!

[Aztán eszükbe jut, hogy hány olyan dolgot láttak, tettek, intéztek el, amiről ugyanígy mindenki azt mondaná, hogy ilyen nincs!, de ők tudják, hogy mégis van, és megborzonganak...]

L.Gabi is csak viccelt, amikor arról értekezett, hogyan és miként szerzett évek hosszú sora alatt terhelő bizonyítékokat egyes szervezetileg jelentőségteljes személyekről akár itt Magyarországon is.

Egy hithű testvér számára elképzelhetetlen, hogy olyanok történjenek meg fiókhivatalokban, Béthelekben, mint amiket leírt, nade mi TUDJUK, mik történnek a gyülekezetekben, ezért sejthetjük, mi megy a fiókhivatalokban és béthelekben: ugyanaz, csak a "képesítések" miatt még hatványozódik is!

Tehát hogy miért: Kíváncsiság és a lehetőségek alakulása, vagy inkább fordítva, a lehetőségek alakulása és utána kíváncsiság.

Ha úgy adódik, a bíróimról is beszámolok!

:)

[Szögletes zárójelben megjegyezném, hogy vannak tisztességes vének is, nem minden wén alkoholista, idegbeteg, agresszív, keménykalapos, meggyőzhetetlen, érzelmek nélküli forrófejű mementó a tikkasztó napsütésben. Tisztelet a kivételnek addig, amíg nem tűrik el a fentebb említett típus zsarnokoskodását a gyülekezetek felett.]

2020.06.23. 16:32:40

@a századik juh: Megdöbbenve olvasom soraid. Szóval neked vannak bennfenteseid, akik elintézik, hogy jóformán azt csinálj a szervezeten belül, amit akarsz?

Igazság Kereső 2020.06.23. 17:11:03

@a századik juh:

"Szögletes zárójelben megjegyezném, hogy vannak tisztességes vének is, nem minden wén alkoholista, idegbeteg, agresszív, keménykalapos, meggyőzhetetlen, érzelmek nélküli forrófejű mementó a tikkasztó napsütésben."

A kivétel erősíti a szabályt! :D

a századik juh 2020.06.23. 17:36:28

@HanSolo2020: "vannak bennfenteseid, akik elintézik, hogy jóformán azt csinálj a szervezeten belül, amit akarsz?"

Nem.

Nem szabad akaratukból teszik, és én intézek mindent, nem ők.

Az én stratégiám nem bonyolult: Wachtower-állításokat állítok szembe watchtower-állításokkal, ez szokatlan, de teokratikus, egy két úttörő szokott panaszkodni max rám, de gyorsan ki szokott derülni, hogy csak félreértésről van szó, hisz mindent úúgy megteker a wacshtowerinc, hogy szinte csak rajtam áll, mit hozok ki belőle. :)

Ezenkívül a szereplők se tudnak egymásról, naná, így igazából nem a wének, hanem az a személytelen rendszer a "benfenntesem", ami a szervezeten belül van, ha mindenáron ezzel a jelzővel kellene illetnem valamit.

Múltkor meghívtak egy bíróira, nagymellényű, de annál hanyagabb bírói bizottságot sikerült felállítania Jehova szervezetének, maradjunk abban, hogy formai és egyéb okok miatt fogcsikorgatva kénytelenek voltak elnézést kérni, ami nagyon égő volt valóban, de nyilvánvalóan nem mondtak le a tervükről ott sem, csak mostmár egy lövésük lehet, és annak 102%-ban pontosnak kell lenni, 2szer bíróira invitálni valakit "tévedésből" nem menő a teokratikus önéletrajzokban, mert alátámaszthatja a kipikkelés tényállását esetleg, így netán meginoghatnak wéni titulusok is, főleg, ha már walakinek amúgy is van vaj a füle mögött.

Szóval én csak nem ijedtem meg attól a rendszertől, amivel fenyegetőzni szoktak a wének, hanem ellenük fordítom abban az esetben, ha nem gondolják teokratikusnak azt, ahogy én szoktam kérdezni bizonyos dolgokról.

Ehhez viszont arra van szükség, hogy az ember ismerje a belső előírásokat és a wéneket mozgató rugókat, ráadásul jobban kell azokat ismerni, mint ahogy azt a wének ismerik.

Ennyi a "bennfentesség",
némi információcsere speciális belső előírásokról, és még ebben az esetben sem kell tudnia az illetőnek, hogy információt ad át!

a századik juh 2020.06.23. 17:52:27

@a századik juh: Ezt nem sikerült úgy megfogalmaznom, ahogy szerettem volna:

"Szóval én csak nem ijedtem meg attól a rendszertől, amivel fenyegetőzni szoktak a wének, hanem ellenük fordítom"

Mert bizony féltem én is kezdetben ettől a rendszertől, azaz megijedtem tőle én is. De idővel annyira felbosszantottak az ökörségeik, hogy elkezdtem vizsgálgatni a félelmetes rendszert, amire inkább a nevetséges jelzőt használnám ma már.

A szeretetben nincsen félelem, ezért ahol félelemből szeretnek, ott nagyon nem szeretik, aki nem fél.

Minden tiszteletem azoké, akik kiállnak a tévtanítások ellen a Bírói Bizottságok előtt!

Én nálatok gyávább és képmutatóbb vagyok, mert egyenes beszéd helyett a watchtowerinc teokratikus hadviselést alkalmazom a wének ellen.

Mentségemre szolgáljon, hogy ezt épp a watchtowerinctől tanultam!

a századik juh 2020.06.23. 18:18:28

@HanSolo2020: Ezt nem sikerült úgy megfogalmaznom, ahogy szerettem volna:

"Szóval én csak nem ijedtem meg attól a rendszertől, amivel fenyegetőzni szoktak a wének, hanem ellenük fordítom"

Mert bizony féltem én is kezdetben ettől a rendszertől, azaz megijedtem tőle én is. De idővel annyira felbosszantottak az ökörségeik, hogy elkezdtem vizsgálgatni a félelmetes rendszert, amire inkább a nevetséges jelzőt használnám ma már.

A szeretetben nincsen félelem, ezért ahol félelemből szeretnek, ott nagyon nem szeretik, aki nem fél.

Minden tiszteletem azoké, akik kiállnak a tévtanítások ellen a Bírói Bizottságok előtt!

Én nálatok gyávább és képmutatóbb vagyok, mert egyenes beszéd helyett a watchtowerinc teokratikus hadviselést alkalmazom a wének ellen.

leslie07 2020.07.05. 08:21:04

Sem a Máté 24:45-47 -ben sem pedig a Lukács 11:52-ben nem olvasunk arról, hogy a magukat "hű és értelmes rabszolga "

osztály más néven az artemiszőrtornya-sátánjehovája szervezet ördögpapjai rendelkeznének az értelem kulcsával.

Sőt meggyőződéssel állíthatom, hogy az értelem kulcsa a Szentszellem Isten kezében van, akit ezek az ördögpapok megtagadtak, káromolnak. Az ajtót pedig csakis a dicsőség Ura a Khrisztosz Isten képes feltárni a nagysokaság

számára az égi otthonába való belépéshez, és senki más.

leslie07 2020.07.05. 09:01:20

@Igazság Kereső: Ez így igaz, nem minden vén alkoholista ,idegbeteg,agresszív stb.

Ebebn igazad van. Aki nem alkoholista az parázna,aki nem alkoholista, nem is parázna ,akkor tolvaj, hazug vagy csaló, esetleg veri a feleségét, fűvet szív,
pornót néz stb.

Mindegyiknek sajnos megvan az egyedi titkos bűne, mert az ördög szervezetében a Szetzsellemet és a Khriszutosz Istent megvetve, lehetetlen
megszabadulni a bűneiktől. Ezért kell elhagyni a szervezetet, legalább nem
lenni közösségben azzal az összejöveteleken, hogy elhagyhassa a rendszeres Istenkáromlást kegyelemért esedezve az igaz Istennél a Khrisztosznál és megbékülve a Szentszellem Istennel a Segítővel.

Igazság Kereső 2020.07.05. 17:40:45

@leslie07:

"Ez így igaz, nem minden vén alkoholista ,idegbeteg,agresszív stb."

Ezt Gyapjas Tesó írta, én mindössze egyetértésemet fejeztem ki. Amellett hozzá is tettem azonnal,hogy a kivétel csak a szabályt erősíti. :)

Igazság Kereső 2020.07.05. 17:43:10

@leslie07:

"pornót néz"

Húha....az vesse Rá az első követ... ;)

Ez lenne a legnagyobb bűnük!
süti beállítások módosítása