A tizedik parancsolat
2022. január 22. írta: a századik juh

A tizedik parancsolat

nwt_szelet.jpg

-Á, Szántó testvér, ammeddig még fogalmazhatok így, ugye! Foglalj helyt itt a vének előtt, úgy. Ne legyél megíjedve, még megbánhatod a bűneidet, hallgatunk!

samuel_herd_rolex.jpg

-Testvér! Testvérek! Én nem is tudom, miért... hogy mi van... én mindíg becsületesen beírtam az óráimat... az adományaim is... hozlak-viszlek benneteket! 

-Mohóság vádjában találtunk bűnösnek, Szántó testvér!

-Mohóósááág??? Miért, ma is új Rolexbe jöttem? Na, nevessetek már, ez csak egy vicc! Hát miért lennék én mohó? 

-Spion testvér megtudta, hogy újabb szántót vásároltál, Szántó testvér!

-Mi? Hogy mi... igen, egyébként. A szomszéd 2 éve nem foglalkozik a sajátjával, nem hosszabbított vele az előző haszonbérlője, ha gyomos a területe, meg is büntethetik, így megkeresett, hogy megvenném-e, természetesen megvettem, mi ebben a mohóság?

-No, nyissuk ki ugye akkor a Szentírás Új Világ fordítását, ugye, mert innen szól hozzánk a Szervezet hamisítatlan szava, ugye. Az 5 Mózes 5:21 világosan elmondja számunkra, igaz keresztények számára, mi is a baj, figyelj te is, Szántó testvér: 

"21 Ne kívánd más ember feleségét!+ Ne kívánd önző módon másnak a házát, szántóföldjét, rabszolgáját, rabszolganőjét, bikáját, szamarát és semmit, ami másé!+«"

8k7z6vk265f11.jpg

-Ugye? Megvan? Leesett, Szántó testvér?

-Hát... igazából nem... mit akartok mondani?

-Te, Szántó testvér, megkívántad felebarátod szántóföldjét, holott a Biblia világosan tíltja ezt. Megbántad-e ezt a mohóságodat, és hajlandó vagy-e bálványodtól megszabadulni, és azt a bevett egyházi személyünknek adományozni, plusz a bizottságunkat megillettő illetményeket és egyéb költségeket finanszírozni saját akaratodból?

-Tesssééék??? Ti miről beszéltek, ez valami vicc? Vagy csak bosszú a tekintetes koordinátor úrtól? Mert megszóltam, hogy arany rolexet kezdett hordani? Minek egy kéményseprőnek rolex? Meg miből futja neki rá? Bennetek nem vetődnek fel ezek a kérdések? Mi az, hogy én vagyok mohó, mert megveszem a szomszéd földjét?  Miért bánnám ezt meg? Nehogymár én legyek a mohó, mikor őstermelőként bővítem a gazdaságom, miközben a koordinátor arany rolexben kezd járni a zommra! Máskülönben meg milyen költségeket is kellene nekem állnom? 

-Hát, itt van ugye a királyságterem kistermének bérleti díja, ugye, de persze önmagában nem lehet kibérelni csak a kistermet, ugye, hisz nincs külön bejárata, fűteni is bekellett, ugye, kezet is mostunk, le is parkoltunk, az egész terem bérletí díja Csepelen és megyei jogú városokban 2 milla per nap. Aztán ugye a mi munkadíjunk, szabadidőnkben jöttünk, saját Maserattinkon és Porschéinken, ráadásul hétvégén, az dupla tiszteletdíj, 200 000 forint fejenként, ha gyorsan végzünk, márpedig gyorsan végeztünk is, Szántó úr, akkor... Igen, testvérek...mindhárman egyetértettünk abban, hogy nem bántad meg mohó cselekedetedet a Biblia tíltása ellenére, és megvetted a szomszéd szántóföldjét. Márpedig egyértelmű, hogyha nem lett volna ínyedre, akkor nem veszed meg, de ínyedre volt, megkívántad, és ezt nem bántad meg.

Kiközösítünk, kérem, innestől kezdve ne kommunikáljon Jehova szent nemzetének tagjaival! 

vig_nemzet.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr4216821154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kétkedő84 2022.01.26. 12:35:33

Ha ez az írás igaz történetet dolgoz fel akkor nagyon illúzió romboló.Én még nem találkoztam ennyire túlgondolt dolgokkal.Eddig.

Igazság Kereső 2022.01.27. 02:57:57

Nyilván ez egy karikatúra. A valóság kissé felnagyitott, kifigurázott változata. Az üzenete pedig evidens. Ám, a Szervezetben minden, bármi, akárhogy megtörténhet, és mindennek az ellenkezője is. Nagyon sok, mások számára akár hihetetlennek tűnő dolgot tapasztaltam meg személy szerint én is, és hallottam nagyon sok durva sztorit, számomra megbízhatónak tartott személyektől is.

a századik juh 2022.01.27. 03:16:47

@Igazság Kereső: Plánehogy önmagukat jó pásztor helyett helyi kiskirály pozícióba soroló helyi kiskirályok hozzák a döntéseket, sokszor a fiókhivatal bevonása nélkül. Ha egy helyi kiskirály vén lejáratóakcióba kezd egy személy ellen, ugyan mit tehet a személy a helyi kiskirály ellen?

Kétkedő84 2022.01.27. 15:48:55

Szerintem engem még az tart a szervezetben,hogy nem hallottam vagy tudok durva dolgokról.Kissebb dolgokat hallottam már de azokat betudom sértődöttségnek,pletykának.De rögtön lépnék ha velem történne valamilyen atrocitás.
Egyenlőre azt látom,hogy sok minden pofára megy.1-2cimbi akinek a hangját nem lehet hallani egész évben sem a feleségét ő a sztár,kapja az olvasásokat,imát.Aki meg 3műszak,család mellett úttörőzik,rendszeres az le van ejtve.Ez egyre jobban piszkálja a csőröm.Ezért jó a kiskirályok cimbije lenni.Hosszú nyelvvel,körül udvarlással sok mindent el lehet érni.
Viszont ha publikus szivesen olvasnék érdekes sztorikat.

Igazság Kereső 2022.01.27. 18:16:51

@Kétkedő84: Valamiért mégis itt vagy, úgy értem, valami ide vonzott a "hitehagyott" blogra. Mi volt az? :)

Kétkedő84 2022.01.27. 19:49:57

@Igazság Kereső: Pusztán csak annyi az oka,hogy nem bízom senkiben és semmilyen szervezetben.Nem hódolok be teljesen a szervezetnek.Igyekszem nyitott szemmel járni.Nem szeretnék teljesen fanatikus lenni mint sok testvér.
Talán ez abból is ered,hogy több felekezetnél megfordultam isten keresésem közben és mindenhol kibukott valamilyen turpisság (adventista,szabker,hitgyüli,egyébb karizmatikus gyülekezetek.)A légy résen ösztön azért bennem van.

Igazság Kereső 2022.01.28. 02:24:26

@Kétkedő84: Jól teszed, hogy résen vagy! Egyébként, már ezzel a hozzáállással sem vagy "jó szellemű" a Szervezet Vezetői részéről. Ha megtudnák a vének, hogy ilyen blogokat látogatsz, hamar kiközösítenének, hacsak nem bánnád meg "hatalmas" bűneidet. Egyébként folytattál már komolyabb kutatásokat a Szervezet múltjával, jelenével, hátterével, tanításaival kapcsolatban? Ha eddig nem, javaslom, nagyon érdemes mindennek pontosan utána járni a Szervezettel kapcsolatban! Mindent megváltoztathat, amit eddig a Szervezetről gondoltál! Nálam legalábbis ez történt. Nagyon nehéz út volt, de én nem bántam meg!

a századik juh 2022.01.28. 09:16:33

@Igazság Kereső: " hacsak nem bánnád meg" Azt majd ők eldöntik, jó? :( Márminthogy megbántad-e...

Igazság Kereső 2022.01.28. 17:39:25

@a századik juh:
Ha szimpi vagy megbántad, ha nem vagy szimpi, akkor kizárt, hogy még csak meg is akarod valaha is bánni, mert te csak egy megátalkodott bűnös, egy nemkívánatos elem vagy a gyülekezetben. Egy olyan egyén, akit gyorsan érdemes eltávolítani, mert az egész közösséget megfertőzi. Mindez pusztán azért van, mert nem nyalod a véneket, és egyszer valaha az életben ki mertél állni magadért velük szemben!

Igazság Kereső 2022.01.30. 18:33:39

"Ahogy közeledik ennek a gonosz világnak a vége, egyre nagyobb jelentősége lesz annak, hogy bízunk-e abban, hogy Jehova mindig helyesen cselekszik. Könnyen lehet, hogy a nagy nyomorúság alatt olyan útmutatásokat kapunk majd, amelyek észszerűtlennek tűnnek. Ráadásul ezeket ... azoktól fogjuk kapni, akiket felhasznál a vezetésünkre. Hogyan reagálunk majd? Bizalmatlanok leszünk, és azon töprengünk, hogy a döntés tényleg Jehovától származik-e, vagy csak a kijelölt testvérek ötlete? Nagyon veszélyes helyzetbe kerülnénk, ha a történelem legválságosabb időszakában kétkedve fogadnánk ezeket az útmutatásokat. Vajon min múlik, hogy együttműködőek leszünk-e? Nagy valószínűséggel azon, hogy most készségesen elfogadjuk-e a Jehova szervezetétől jövő irányítást."
/w2022.02. 6.o.15.bek./

Azta rohadt!!!

Vakon engedelmeskedj a véneknek MÁR MOST!!!

Ne töprengj, csak csináld!

Egyre jobban erősíteni próbálják a kérdés feltevés nélküli, vak engedelmességet.

Meg mi ez????

"Bizalmatlanok leszünk, és azon töprengünk, hogy a döntés tényleg Jehovától származik-e, vagy csak a kijelölt testvérek ötlete?"

Ha nem is gondolhatom végig, nem is használhatom az értelmi képességemet, miképp dönthetem el, hogy az "ötlet", vagy iránymutatás honnan vagy kitől származik?

Vagy ne is legyen fontos számomra, hogy honnan származik, csak nyeljem le, mint kacsa a nokedlit, bármi féle útmutatást közölnek?

Ezt pedig kezdje el minden Tanú serényen gyakorolni, MÁR MOST!!!

Tekintse minden Tanú a vének szavait már most, mintha Isten szava szólna általuk mindenkor! Végülis ezt jelenti, amit írtak.

De ha nem ihletett egyik személy sem, milyen módon közvetíthetik nem a saját agyament ötleteiket,hanem az Istentől származó, nem emberi útmutatást, vagy információt?

Mert bizony, ha Istentől szólnának, ihletés alatt kellene állniuk, más magyarázat nem létezik!

Isten üzenetét közvetítő vének, Isten általi közvetlen ihletettség nélkül!

Ezt mindenki odabent benyeli gondolkodás nélkül...

De hát, egyre kevésbé megengedett a gondolkodás a
Szervezetben!

Igazság Kereső 2022.01.31. 04:34:57

Angolúl még szebben hangzik:
"As the end of this system of things draws near, we need to trust in Jehovah’s way of doing things as never before. Why? During the great tribulation, we may receive instructions that seem strange, impractical, or illogical."

Mégegyszer:

"strange, impractical, or illogical."

strange jelentései:

• furcsa, különös

illogical jelentései:

• illogikus, logikátlan, nem ésszerű

impractical jelentései:

• nem praktikus
• kivihetetlen, megvalósíthatatlan, 
kivitelezhetetlen, 
járhatatlan
• célszerűtlen
• nem gyakorlatias, 
gyakorlatiasságot nélkülöző, 
gyakorlatiatlan

Ilyen természetű ötleteket, útmutatásokat kaphatunk, vagy kaphatnak a Tanúk a VT. közvetítésével Istentől a nagy nyomorúság időszakában!

Azt írja, hogy csak ilyennek tűnik majd az útmutatás, na de honnan tudhatja egy "mezei" Tanú, hogy csak annak tűnik, vagy ténylegesen ésszerűtlen, kivihetetlen, 
megvalósíthatatlan, 
kivitelezhetetlen, 
járhatatlan, célszerűtlen,
nem gyakorlatias, 
gyakorlatiasságot nélkülöző, 
gyakorlatiatlan útmutatásról van-e szó?

Végig sem illik szegénynek gondolni, hogy tényleg jó vagy rossz az útmutatás!

Ez hasonló a mérgekkel gyilkoló szektavezér, a híveit vakon a halálba küldéséhez!

Bármit meg kell majd tenniük? Mikor majd? Vagy már most is, vagy a közeli jövőben? Mi az a bármi? Készülnek valamire? Miért egyre erősebb ez a fajta propaganda?

Ha ez így halad, szinte bármire fel lesznek használhatók!

A legrosszabb, hogy még csak nem is tudják, mennyire meg vannak vakítva s le van tompítva az elméjük!

Mi lesz még itt....

Kétkedő84 2022.01.31. 16:33:55

Hát ez kemény.Nem kicsit adják a lovat a vének alá.Ezt csak ők tudják,hogy mire készülnek.Viszont az ilyen cikkekel szépen levédik magukat.Felelősséget a vénekre hárítják és ha bármilyen káosz lesz elővetetik majd a cikkeket,hogy mi megmondtuk ésszerűtlen lesz.
Én azt is kinézem belőlük,hogy a vélt nagy nyomorúság előtt eladatják mindenkivel az ingóságaikat menekülés címszóval.
Visszatérve,hogy mindenbe beleszólnak.
Egy testvér bepanaszolta a feleségét,hogy kevés a szex.Elmentek a vének a feleséghez,hogy ugyan már kupakolj a férjeddel.Nő 45,férfi 65éves.Nekem ez elég meredek mind két fél részéről.Szegény tesvérnő azt mondta,hogy majd elsűlyedt szégyenében.
Nekem munkahelyet nem engedtek váltani.
El akartam menni kamionozni,hogy egy kicsit jobban tudjunk haladni,azért havi 7-800ezer testvérek között is jó pénz.
Felvázolták a következményeket.Tönkremegy a család,Jehovával a kapcsolatunk,asszony megcsal,nem fognak kinevezni,jön a nyomorúság,armageddon,minden világi alkoholista,parázna,megátalkodott gonosz stb.Én birka meg maradtam.
Mikor majd elnyeri égi jutalmát VT és a vének dirigálnak na ott lesznek érdekességek.
Hová tüntek,minek hárítanak a vénekre,mi van a háttérben?

Igazság Kereső 2022.01.31. 17:59:53

@Kétkedő84:
A rokonságomban történt az általad írtakhoz hasonló. A házaspár mind két tagja Tanú. A férj lebukott paraznaság közben-hogy finoman fogalmazzak-és szóltak a véneknek. Persze, hogy a férjét nem közösítették ki, mert valamiért szimpi volt! Mi történt? A feleség lett helyre téve ilyen s ehhez hasonló szavakkal: "Tudni kell egy feleségnek megtartania a férjét"
Mindezt egy köztiszteletben álló Vén mondta!!!

Az ügyet lezárták nem lett belőle semmi.

Érdekesség, hogy a párocska azóta sem vált el. Bár már nem aktív Tanúk. Amolyan "langyos", időszakonként összejövetelre járók. Mikor éppen eszükbe jut Armageddon...

Tévedhetetlen Tévelygő 2022.02.11. 06:14:50

Nálunk az egyik kedves vénről kiderült, hogy 10 éve pórnó függő. Mindez persze csak azután történt, hogy volt szíves megerőszakolni a feleségét, aki volt szíves beköpni őt nem csak a vének testületénél... A feleség válni akart. Még őt nyüstölték, hogy legyen megbocsátó és ne váljon el. A vén tesót nemhogy ki nem penderítették a gyülekezetből, de még imát is akartak vele mondatni egyik zoomos összejövetelen, csak egy jobb érzésű testvérnő közbeszólt, hogy azt azért mégsem kellene. Elvették a véni kinevezést, meg dél helyett északba ment át, ennyi történt vele. Akkoriban már nagyon eltávolodtam a szervezettől, mert egyre több mindenre lettem figyelmes, kezdtem meglátni mi van itt igazából. Ez az eset teljesen meggyőzőtt arról, utolsó cseppként a tengerben, hogy semmi közük Istenhez vagy a Biblia tanaihoz. Szeptemberben léptem ki tőlük. Azóta érdekes mód nem vagyok depressziós, sem folyamatosan beteg nem vagyok, ami miatt anno szintén bűntudatot kelllett éreznem. Sokat tanultam az esetből.

a századik juh 2022.02.16. 22:43:57

@Tévedhetetlen Tévelygő: Üdvözlet a blogon Tévtévelygő! :) Úgy tűnik az általad leírtakból, hogy sok érdekeset tudsz mesélni. Én személy szerint írásaim nagy százalékát "ihletés" által írom, mások asszociációira történő asszociációval, úgyhogy bátran ossz meg velünk olyan történeteket, amelyek a kilépésedhez vezettek, vagy amiket csak úgy gondolsz. :) Általában az első hozzászólók "joga" nállam kérni egy általa kigondolt jehovatanús témáról egy cikket tőlem, ez Neked is jár. De kérdéseidre is szívesen válaszolok, illetve én is szeretnék még Tőled kérdezni ezt-azt. Általában gyorsan válaszolok, csak most elég sok esemény volt, elnézést a késői reakcióért! :)

Igazság Kereső 2022.02.26. 03:45:15

@a századik juh: @Tévedhetetlen Tévelygő: @Kétkedő84:

"Magyar Bibliák" rész a jw.org-on.

Link:
wol.jw.org/hu/wol/bibles/r17/lp-h

Ez mi?

Csak egy bibliai szakaszt néztem meg, és három féle változatban találtam azokat meg. Sőt, gyanúsan a Tanús hitnézetekre farikcsálva az igeszakaszokat.

a századik juh 2022.02.26. 08:17:50

@Igazság Kereső: Azon források, amelyekre a watchtowerinc-kiadványok hivatkoznak, általában szintén watchtowerinc-kiadványok valamilyen formában, vagggy nemsokára megtámadja az idézett mű írója a szervezetet, hogy dehátő pont az ellenkezőjét állítja, mint amire a szervezet használja az idézetét, és be kell tiltani a kiadványt, ugye... sokkal jobb, ha alapból watchtowerinc-kiadványokra hivatkoznak a watchtowerinc-kiadványok, hiszenugye Jézus egy profitorientált zártkörű részvénytársaságot hozott létre aranygyűrűs, aranyrolexes wezetőkkel... honnan, mely MÁS forrásból tudnád ezt bebizonyítani mégis? :)

Kétkedő84 2022.02.27. 09:49:33

Hát én most nagyon felháborodtam azon ami a gyülekezetben megy.
Minden gyülekezet,egyház segít a határon,gyűjtést szerveznek.
Ezek meg ülnek a zoom előtt és várják a parancsot,meg a bejelentéseket.De akkor is csak a testvéreknek segítenek.Ez a jézusi szeretet.Csütörtökön meg bejelenti az egyik közel autista vén,hogy nincs szükség semmire.
Ezért is utálják a tanúkat ezek mindenhonnan kihúzzák magukat.
Fú most nagyon megutáltam az egészet.
Nekünk a jó hírt kell vinni.Biztos érdekelni mikor a gyerekem mellettem éhezik.

Igazság Kereső 2022.02.28. 02:38:35

@Kétkedő84:
A Szervezet Vezetői valahogy így gondolkodnak:
"Minket nem zavar, ezt vártuk. Jézus megjövendölte, hogy a világ rendszer befejezésekor lesznek háborúk egyik hely után a másikon...stb."

Azért nem segítenek érdemben a "világiakon", mert azokat az embereket alap esetben Sátán segédeinek tekintik az Ő műhelyében. Számukra nem értékesek azok az emberek- tulajdonképpen senki sem, aki nem Tanú-mert úgyis el fognak pusztulni Armageddonkor.
Arra kell valójában következtetni, hogy a Szervezet nem szereti az embereket!

a századik juh 2022.03.01. 22:03:05

@Kétkedő84: " nincs szükség semmire." Aztán meg a jw.org megírja, hogy több tízmilliónyi adomány érkezett, pokrócok, matracok, készpénz... új aranyrolexek jelennek meg egyes személyek csuklóján, illetve ugyanitt pokróc és matrac eladó, nagytételbe is... :(

a századik juh 2022.03.01. 22:05:43

@Igazság Kereső: "Arra kell valójában következtetni, hogy a Szervezet nem szereti az embereket!"

Nos, ha a szervezet "Sátán segédeinek" tekinti az embereket, akik "úgyis el fognak pusztulni", akkor valójában nemhogy "nem szereti" az embereket a Szervezet, hanem gyűlöli őket, amivel viszont egy automatikus velejáró keletkezik a Szervezet részére...

a századik juh 2022.03.02. 08:47:36

@Igazság Kereső: Aki gyűlöli felebarátját, az emberölő... ésatöbbi.

leslie07 2022.05.07. 03:45:13

@Kétkedő84: Talán ez abból is ered,hogy több felekezetnél megfordultam isten keresésem közben és mindenhol kibukott valamilyen turpisság"

És miért éppen az artemiszőrtornya szervezetet választottad?

leslie07 2022.05.07. 03:50:42

@Tévedhetetlen Tévelygő: Nálunk az egyik kedves vénről kiderült, hogy 10 éve pórnó függő. Mindez persze csak azután történt, hogy volt szíves megerőszakolni a feleségét, aki volt szíves beköpni őt nem csak a vének testületénél."

Nos ez az állapot nem véletlen a szervezeten belül.
A perverz démonisten nevének állandó ajnározása matt a démonok uralják a szervezet tagjait.

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=161396943&t=9003631

Kétkedő84 2022.06.30. 12:23:06

@leslie07: Azokhoz képest amiket láttam,ők tüntek hitelesnek.Mindenre volt válasz,megmutatták,láttam az életüket,jött a szeretet cunami.Lenyűgözött a szervezettség.
Bejött nálam a hétközi összejövetelen tanultak:Hass a tanúlmányozó szívére.Meg ott a dunakanyarban nagyon jó társaságba kerültem.Csak aztán idővel felszáll a lila köd.
süti beállítások módosítása