Levélírókampány vs napiszöveg, avagy kutyafül-e a macifül?
2017. április 19. írta: a századik juh

Levélírókampány vs napiszöveg, avagy kutyafül-e a macifül?

jwputin1.jpg

Hiába no, az élet nagy forgatókönyvíró! Emlékszik még mindenki, hogy április 1.-ig több millió levelet küldetett a Watch Tower Putinnak?

Igen? Akkor itt a mai napiszöveg:

Április 19., szerda

„Ők nem része a világnak” (Ján 17:16).

Nekünk, igaz keresztényeknek a lojalitás és a semlegesség nem csak háborús időkben fontos kérdés. Miért? Mert amikor átadtuk magunkat Jehovának, megígértük, hogy szeretni fogjuk, lojálisak leszünk hozzá, és engedelmeskedünk neki (1Ján 5:3). Bárhol élünk, bármilyen neveltetésben részesültünk, és bármilyen nemzetiséghez vagy kultúrához tartozunk is, szeretnénk megfelelni Isten igazságos követelményeinek. A Jehova és a Királysága iránti lojalitásunk minden más köteléknél erősebb (Máté 6:33).

Éppen ezért el kell határolódnunk a világ konfliktusaitól és vitáitól

(Ézs 2:4; Ján 17:11, 15, 16).

Sokan, akik nincsenek velünk egy hiten, nagyon ragaszkodnak az országukhoz, a vidékükhöz, a kultúrájukhoz (szervezetükhöz) vagy a nemzeti válogatotthoz. Ez a fajta lojalitás már sokszor versengéshez, szélsőséges esetekben pedig vérontáshoz és népirtáshoz vezetett.

Nagyon is könnyű állást foglalni, és belesodródni egy vitába. w15 7/15 3:1–2

 

 generationshit.jpg

Szóval:

"Éppen ezért el kell határolódnunk a világ konfliktusaitól és vitáitól

(Ézs 2:4; Ján 17:11, 15, 16)."

 

és:

 

"Ez a fajta lojalitás már sokszor versengéshez, szélsőséges esetekben pedig vérontáshoz és népirtáshoz vezetett.

Nagyon is könnyű állást foglalni, és belesodródni egy vitába. w15 7/15 3:1–2"

 

Jaja, a Watch Tower mégis állásfoglalásra kérte a tagjait egy világiak által kezdeményezett konfliktusban és vitában, ami akár népírtáshoz is vezethet... de vajon feltűnik-e ez a 8,3 millió tanú közül valakiknek?

jwlevel_1.jpg

Á,dehogy! Csak mondom, hogy a tanúk között mostanában ortodoxgyalázó történetek terjengnek, ahol eddig katolikus papok voltak kipellengérezve, azt most lecserélték ortodox papokra...

Merthogy az Oroszok egyik baja az, hogy a tanúk gyalázzák az ortodoxokat, amit a 12 ügyvéd tagad, ellenben a 8,3 millió tanú gyakorol... ha eddig nem is, mostmár igen!

-Nade századik!

Pál is fellebbezett a császárhoz! Ennek igenis van bibliai alapja! Csak te túl hitehagyottúl gondolkozol!

 

Valóban, testvér, hogyanis felejthettem el a

Heródesnek írt nyolcmilliomodik levelet...

hiába, a memóriám már nem a régi, elnézésed kérem!

Semmi problémám nincs azzal, ha valaki jogilag megvédi magát, ehhez mindenkinek joga van!

letters3.jpg

Nade belerángatni 8 000 000 embert, akiknek hupilila gőzük nincs arról, hogy miről is szól ez a per, honnan is lenne, csak a Watch Towertől tudnak tájékozódni a Watch Tower ellen zajló perről, a Watch Tower meg, minő meglepő, azt szajkózza,hogy:

Megtámadták Isten népét, közel a vég!!!

 

Még nem találkoztam olyan vénnel, aki akár egyet is ismert volna a szélsőségességre felhozott vádpontok közül, de simán írt levelet Putinnak, hogy na idefigyelj, Istennépénekellensége....

 Szóval Pál fellebbezett, és mégsem uszított a hatalom ellen, pláne, hogy tudván tudta,milyen sorsot szánt neki az Úr.

Ne feledjük még azt se, hogy Pál Jézus feltámadásának tanúbizonysága miatt állt ítélőszék elé, azaz Jézus neve miatt, ahogyan a Biblia írja, Jehova Tanúi pedig mások halálának okozása, kuruzslás, szélsőséges gyűlöletkeltés az ortodox vallás ellen, némi üzletszerű okirathamisítás, egy-két nagy értékre elkövetett csalás, és hasonlókért lettek bepanaszolva annál, aki a kardot viseli, és nem Jézus nevéért, vagy a feltámadás hirdetéséért... egyáltalán nem mindegy, szerintem!

Még jó, hogy Jehova Tanúi alapelvekben gondolkodnak:

"Mit tegyünk, ha látunk másokat verekedni (vagy veszekedni, netán PERESKEDNI?)

Állást foglaljunk valamelyik fél mellett?

(. . .) A Biblia rávilágít, mit helyes tennünk. Keresd ki a Példabeszédek könyve 26. fejezetének a 17. versét! Így szól: „Mint aki ebet ragad fülön, olyan az a járókelő, aki dühbe gurul a veszekedésen, amelyhez nincs is köze.”

kutyafule.jpg

Ha beleártod magad mások verekedésébe, az miért olyan, mintha megragadnád egy kutya fülét? Megsérülhetsz, úgyhogy ne tegyél ilyet

(Medvével se!)

Mi történne, ha megfognád egy kutyának a fülét? Fájna neki, és feléd kapna, nem? Minél inkább próbálkozna megszabadulni, te annál szorosabban fognád a fülét, és ő annál idegesebbé válna. Ha elengednéd, biztosan megharapna. De hát nem tudsz ott állni, és örökké fogni a fülét, igaz? (. . .)

Na, éppen ilyen bajban lennénk, ha belekeverednénk mások verekedésébe. Talán nem is tudjuk, ki kezdte, vagy hogy miért verekednek. Tegyük fel, hogy valaki ver egy másik személyt,

de az talán ellopott tőle valamit. Ha segítenénk annak, akit vernek, egy tolvajnak segítenénk. Ez nem lenne jó, ugye?

Akkor hát mit tegyél, ha verekedést látsz? (. . .) Ha az iskolában látod, azonnal szólhatsz egy tanárnak. Ha nem az iskolában verekednek, odahívhatod apukádat, anyukádat vagy egy rendőrt. Bizony, még ha mások verekedni akarnak is, nekünk békésnek kell lennünk"

http://wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/1102003039#h=15:0-18:260

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr112436035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2018.06.19. 23:16:53

És ha mondjuk vernek egy nőt? Tényleg semmi esetre sem jó döntés,vagy helyes döntés közbeavatkozni? Hozzá teszem kellő önvédelmi ismerettel! Mert ennek hiányában tényleg nagy baj lehet!

A Tanúk ebben az esetben is,mint legtöbbszőr ilyen esetekben az "Istennek engedelmeskedjünk,semmint embereknek" Biblia verset ismételgetik. Ezzel arra célozva,hogy Istentől kapott megbizatásukat teljesítik, állításuk szerint kiállnak a megbizatásúk mellett! Ők a prédikáció folytatásának jogáért harcolnak, abban hisznek,hogy Istennek végeznek szent szolgálatot! Csak szabadon akaják hitüket hírdetni! MOST AZÉRT IRTAM LE MINDEZT,HOGY MIKÉNT GONDOLKODNAL A TANÚK! Én is tudom mi folyik itt, csak kiegészítésnek szántam,mert picit hiányosnak véltem a képet. Tehát, a szabad vallásgyakorlásuk jogáért harcolnak. Az más hogy mindez mit foglal magában! Úgy érzem, mintha a VT nem is látná tisztán a vádakat,vagy ami biztosabb,nem AKARJÁK látni!

a századik juh 2018.06.20. 04:09:59

@Igazság Kereső: " Csak szabadon akaják hitüket hírdetni! "

Talán erre vágyik egy átlagtanú. Azonban a szervezet célja nem ez.

" a szabad vallásgyakorlásuk jogáért harcolnak" Szabadon gyakorolhatták a vallásukat, de amikor 18 NEM TANÚ gyermek meghalt, mert a SZÜLEIK nem engedték, hogy vért kapjanak, az kiverte a a biztosítékot Oroszországban.

Szabadon gyakorolhatták a vallásukat, de amikor olyan ingatlanmanipulációkat csináltak, amit tiltanak az Orosz törvények IS, akkor nem lehet azt mondani, hogy a Wezetők békér törekszenek, sokkal inkább a minél nagyobb pénzügyi nyereség elérésére, és a folyamatos ellenségkép-generálásra, hogy isteni kinevezésüket "értelmetlen üldözéssel" tudják alátámasztani. + A Wezetők keményen politizálnak.

Igazság Kereső 2018.06.20. 22:54:29

@a századik juh: Tisztában vagyok vele. "Átlag Béla" Testvér átlag gondolkodásmondját akartam megvillantani! :D Legtöbb azt gondolja,hogy Sátán támadása a hitünk megvallása elleni irányúl.
süti beállítások módosítása