Wénfarkasok a gyülekezetekben
2022. február 27. írta: a századik juh

Wénfarkasok a gyülekezetekben

 

pincerek_1.jpgA mai napiszöveg a wénekről szól.

Érdekes gondolatra lehetünk benne figyelmesek:

"Ha valaki nem meri a jelenlétükben levezetni a tanulmányozást, a felvigyázó ajánlja fel, hogy levezeti. "

 

Mire gondolhat vajon a "költő"?

 Valószínűlegfeltételezhetőenlehetséges,

rengeteg testvér retteghet nap mint nap a kedves és szerető wénektől,  

egy eléggé elterjedt jelenségről lehet szó,

hamár a napiszövegbe is bekerül. 

w2_1.jpg

Önmagában egy bibliatanulmányozás a watchtowerinc éppencsak picit kontrollált módszerével nem valami bonyolult dolog, fejezeteket kell felolvasni, amelyekhez kérdések tartoznak, amikre ott az elvárt válasz a felolvasott fejezetekben, ugyanmégis mi rettegnivaló lehet ebben? 

A napiszöveg szerint semmi,

a testvéreket

csak a vének jelenlétében fogja el ilyenfajta félelem.

wtf1.jpg

Valjuk be így magunk között,

szervezetileg is elég gáz ez a jelenlétükben nem mernek dolog.

Jelesül ha ez egy nem adományokból élő személyek által wezetett részvénytársaság lenne, hanem piaci alapokon működő, szerintem

páros lábbal rugnák ki az olyan vezetőket, akiknek jelenlétében félnek a direkmarketinges munkatársak direktmarketingezni. 

 

Feltehetjük magunknak a kérdést, mennyire sikerült jól az olyan tanítványképzés, ahol,  egy előre elgyakorolható, könyvből történő "biblijai" beszélgetés során egy szerető testvér,

már-már atya

 

jelenléte félelmet generál

 

wen_1.jpg

Mindamellett Nektek nyilvánvalóan nem kell bemutatni a hatalomittas wéneket

meg mégwénebbeket,

akik saját kényükkedvük szerint kiskirálykodnak a gondjaikra bízott juhok hitén sajátos bibliai érveléseivel és elképzeléseivel...

Voltam olyan gyülekezetben, ahol rövid ott tartózkodás után kiderült, hogy a főwén szerint 1986-ban kikiáltották a bibliai "béke és biztonság!"-ot, és ezt szentűl is hitte és tanította az összes wén és wénasszony a közelben, picit a szerwezet szekere elé rohanva ezzel, de bizalmasan kacsingattak egymásnak, hogy ők tudják...

Kedvenceim, akik nem engedik imádkozni a tanulmányozót, merthogy az tiszteletlenség lenne Jehova elrendezésével szemben...

Vaskalaposak, akik megtanulták, hogy Nabukadnezár, és semmiképp sem tudják megtanulni a Nabukodonozort, és másról sem tudják elképzelni, hogy esetleg ki tudják mondani, így kell olvasni, kész, írd át a Újvilágfordításodba, most őszintén, annak már nem tökmindegy???

A szolgálatba beleőszült hóhérok, akik meggyőződésük szerint az életet és a halált viszik, bár megkellhagyni elég rossz aránnyal menekítik az embereket, valami fél ezrelék az eredményességi mutatójuk, azaz 2000 emberből 1999 meghal miattuk, de őket ez nem keseríti el, keresik a következő áldozatot. 

Jól láthatóan az őrültség jelét mutató "pásztorok", akik ellentmondást nem tűrve főnökösködnek a testvérek felett, nemegyszer dühkitörést produkálva...

Nos, valami ilyesmi állhat esetleg a mai napiszöveg wéneknek szóló tanácsa mögött, de szerencsére viszonylag egyszerűen kezelhetőek szerwezeti oldalról ezek a dolgok:

"ajánlja fel, hogy levezeti."

 

Ennyi,

minek túlbonyolítani? 

 

warwick_blood.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr6917767432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság Kereső 2022.03.14. 01:51:21

Az Ukrajnából menekülők között néhány napja láttam a tv-ben egy kb 50*50-es hordozható plakátot, ami fehér alapon fekete betűkkel a jw.org weboldalt hirdette.

Sokan szálltak fel egy buszra és ott állt egy vélhetően Tanú köztük, és ott mutogatta a felszállóknak,s akik ott álltak.

Még ilyenkor is ez a legfontosabb...

Jah...hát persze, "háborúk egyik hely után a másikon " meg holnap itt a vég!

Kétkedő84 2022.03.14. 13:12:52

@Igazság Kereső: Testvérek miatt van a tábla.Így van szervezve.Sátor JW felirattal és így tudják a menekült testvérek,hogy hová kell menni.Onnan busszal vagy az önkéntes testvérek szállítják őket a királyságterembe.Testvéreknél vannak elszállásolva akinek nincs hová menni.

a századik juh 2022.03.14. 22:06:58

@Kétkedő84: Láttam én is.
Csak belegondolok, hogy valaki tévedésből beáll a sorba:
-Szia testvér, melyik gyülekezetbe jársz?
-A katolikus gyülekezetbe.
-Sajnáljuk, nem tudunk Önnek és családjának segíteni. Sátán munkatársait a mellettünk lévő sorok valamelyikébe tudják segíteni.

Tegyük fel, a mögötte lévő rafináltabb, bemondja, hogy x város, délkelet!

-Igen? És ki a kendvenc vezetőtestületi tagod?
-Hátizé...

Pedighátugye a Watchtower szeretete nem részrehajló, és mindenkinek segítenek... perszepersze... :(

Igazság Kereső 2022.03.15. 01:41:39

@a századik juh:
Nekem az jutott eszembe, hogy vajon a wének hogyan osztják el az adományokat. Szimpi nem szimpi alapon?

a századik juh 2022.03.15. 07:24:12

@Igazság Kereső: Egy ötezres neked, egy ötezres nekem. Egy ötezres neki, két ötezres nekem. Egy ötezres nektek, három ötezres nekem... stb, stb...

Igazság Kereső 2022.03.16. 01:13:02

@a századik juh: Nem pont ezekre az adományokra gondoltam. Az Ukrajnából menekültek részére felajánlott és kiosztott élelmiszer, ruha,és egyéb adományokra gondoltam. Ha vannak egyáltalán efféle adományok...

A Wén hogyan mérlegel, kinek mi jut, miből mennyi s hogyan? Felméri a rászorult "szellemiségét" ? Elbeszélget vele szellemi előrehaladásáról, szellemi céljairól, hogy hány órát prédikált a múltban, mikor lehetősége volt arra?

A saját tapasztalataimból ki indulva, meg amennyire "szerető" Wének vettek körül nehezen tudok elképzelni igazságos, pártatlan és részrehajlás mentes segítségnyujtást!

Tévedhetetlen Tévelygő 2022.03.16. 23:10:15

Az én tapasztalatom szerint a vének szadizmusukat a gyülekezet "gyengébb" láncszemein szeretik kiélni. Tudván vélt vagy valós problémáidat meg is van rá a lehetőségük, pletykákat sem röstellenek összecsiholni, ha unatkoznak és kell a dráma a gyülekezetbe. És ők lesznek akik utoljára beléd rúgnak még egy nagyot a "szeretettel visszavárunk" szlogen hangoztatása mellett. Persze legyél megértő és fogadd el, hogy Jehova "szervezete" elvárja, hogy addig is gyűlölniük kell téged. Engedelmes és nagyrabecsült, dalban is felmagasztalt pásztorként pedig nem is tehetnének másként. A félelem ezért indokolatlan hiszen Jehova olyan felvigyázók gondjaira bízta őket akiknek gyűlölete is maga a színtiszta krisztusi szeretet. Ha pedig ilyen kedvesen és készségesen segítik közeli testvéreiket a lelki pokol bugyraiba, akkor bizony az idegenek is kóstolót kapnak majd belőle, aggodalomra semmi ok!

a századik juh 2022.03.17. 09:08:15

@Igazság Kereső: "Az Ukrajnából menekültek részére felajánlott és kiosztott élelmiszer, ruha,és egyéb adományokra gondoltam. Ha vannak egyáltalán efféle adományok..." Szerintem Örtorony és Ébredjetek gyűjtemények adományozásáról lehet szó maximum, amire lagnagyobb szüksége van ilyen helyzetben a menekülőknek, ugye... A pénzbeli adományokról meg annyit, hogy azt meg kik látják? Testvériesen szétosztják, kinek-kinek az igényeik szerint, ugye menekülteknek folyóiratok, wezetőtestületeseknek aranyrolexxek ötvenezreswiszkivel... :(

leslie07 2022.04.02. 23:31:29

@a századik juh: Kezdetben a pzsonyi pályaudvaron megjelentek jehova tanúi a JW.ORG táblával. Mikor megérkezett a vonat megvártam, vajon hány jehova tanú menekült fog hozzájuk menni. Nem ment hozzájuk senki. Később el is tüntek reklámtáblástól a pályaudvarról.
süti beállítások módosítása