"Armageddon sem fog várni!"
2016. április 25. írta: a századik juh

"Armageddon sem fog várni!"

Avagy Jehova tanúi körzetkongresszus, 2015. A jó pásztor ... program utáni alkalmazástechnikai problémák.

jw_org_busz.jpg


Günter Axel tartotta az aznapi utolsó programot, a srác úgy beszél, ahogy kell, nem ripacs, mint a többiek, akik egy rossz poénért még ide-oda szökellnek is az emelvényen, és "ezt majd kivágjuk" frázisokat pufogtat, miközben az ujjával ollót imitál... Mint a 24 éve a teljes idejű szolgálatban lévő, halláskárosult K-ELEMENTÁLIS
B. testvér.

Szóval az általam nagyra tartott, sokunk által szeretett Günter nagyon jó programot tartott a Jó pásztorról, aki "nem dörzsölgeti a tenyerét, amikor rájön, hogy elveszett 1 kicsi juha... nem baj, van még 99 jó juhom! Nem, hanem elmegy, és megkeresi az egy juhot" kifejtette, hogy ha nem leli az első kanyarban, megy, és keresi tovább. Ha ott sem, keresi tovább, egészen addig, míg meg nem találja a "kis kalandost", ahogy a testvér mondta. És ha megvan, felemeli, örvendezik, hogy megtalálta, és visszaviszi a többiekhez, miközben nem szidja össze.

jo_pasztor.jpg

Tetszett a programja, annak ellenére, hogy valamiért a társulat az elveszett juhot a tétlenekkel azonosítja, de ebbe most nem mennék bele. Ugyanis ezen program után olyan dolog történt, ami mellett nem tudtam elmenni. A parkolótól nem messze voltam, amikor a következőkre lettem figyelmes:

Két jól szituált roma hölgy nagyon izgatottan érkezett a buszokhoz, keresgéltek egy ideig, majd elkezdtek telefonálni. A telefonbeszélgetésből, és az azt követő szituációkból kiderült, hogy egy, frissen kinevezett vén, aki a buszt szervezte, és azért felelős volt, a program után 10, azaz tíz perccel már indult is a helyszínről busszal, anélkül, hogy leellenőrizte volna a létszámot.

szaguldo_busz.jpg

A két hölgy a megbeszélt 10 perc helyett 17 percre érkezett, mert akkora volt a női WC előtt a sor, hogy ennyi idő kellett nekik, hogy sorra kerüljenek

hosszu_sor.jpg

(aki járt már Csepelen, az tudja, hogy ez valóságos probléma) 

a program vége előtt pedig (helyesen) nem akartak eljönni. A beszélgetésből kiderült számomra, hogy az adott vén is roma, és hangzatos Boldizsár név tulajdonosa, kerek perec elutasította, hogy visszaforduljanak a két személyért, akik ugye a jó Boldizsár pásztorra voltak bízva. (Ledöbbentem, amikor ezt meghallottam, a két hölgy elég hangosan telefonálgatott, egyből az utolsó program jutott eszembe: az adott vén biztos nem figyelt eléggé, hogy egy ilyen program után: egyrészt NEM ELLENŐRIZTE A GONDJAIRA BÍZOTT JUHOK SZÁMÁT: már az óvodában is névsort készítenek, jelenléti ívet, amin ellenőrzik a létszámot.

lista.jpg

Valószínű az adott vén túl dedósnak tartotta ezt, és roppantmód bízott a képességeiben, amivel komoly problémák voltak aznap már minimum másodjára, mint az később kiderült.) Ugyanis a későbbi beszélgetésekből kiderült, hogy az adott busszal érkezők már reggel is késve érkeztek: ugyanis a felelős vén, bizonyos Boldizsár, megváltoztatta aznapra a felszállási helyet, teljesen mást jelölve ki, mint előző nap, és ezt 2, a hölgyek által "beteges"-nek jellemzett "idős" testvérnő elfelejtette. És ahelyett, hogy az előző, nem messze lévő helyet is megnézték volna, egyszerűen elindultak a kongresszusra!!! De a későbbi, kb 10 km-rel arrébb érkező kétségbeesett telefonálásukra értük visszamentek, e miatt viszont bejelentette ez a jó pásztor, hogy drágább lesz a buszút, a TESTVÉRNŐK MIATT!!!

te_vagy_a_hibas.png

(az, hogy a 2 elkóborolt juhocskának végül visszaadta-e az előre kifizetett útiköltségüket, nem tudom, csak tippem van)

Szóval a telefonbeszélgetéskor a jó pásztor elzárkózott attól, hogy megint időt veszítsen, megint plusz költséget kelljen MEGINT 2 TESTVÉRNŐ MIATT bejelentenie a többieknek
(ennél a pontnál nem sok hiányzott, hogy magamhoz ragadjam a kommunikációs csatorna vívmányát, és elmondjam a vonal másik felén lévő vénnek, hogy KINEK A FELELŐSSÉGE EZ, ÉS KINEK AZ ALKALMATLANSÁGÁT KÉRDŐJELEZIK MEG A TÖRTÉNTEK.)

alkalmatlan.jpg


A két ijedt testvérnő ellenben teljesen elhitte, hogy 30 percet késtek, és hogy ők a hibásak, még elnézést is kértek, pedig a vén ezzel zárt: oldjátok meg, biztos jön erre még valaki.

A történéseket figyelemmel kísérve a két hölgy pár percig tanácstalanul állt, majd egy két ott parkoló busz felvigyázóját megkérdezték (ezek a felvigyázók ésszerűen NEM 10 PERCET HAGYTAK A PROGRAM VÉGÉTŐL AZ INDULÁSIG!!!), hogy merre mennek, el tudnák-e őket vinni. Az egyik buszra felszálltak mosolyogva, innentől kezdve mi lett a sorsuk...

A következők fogalmazódtak meg bennem:

"3 Mindazt tehát, amit mondanak nektek, cselekedjétek és tartsátok meg, de a tetteik szerint ne cselekedjetek, mert ők mondják, de nem cselekszik." 
Máté 23:3

Hol volt ez a felvigyázó ezen program alatt, amit Axel szerint főleg a véneknek tartottak?

alszik.jpg

Mi történt vele a program vége, és az az után következő 10 percben, hogy elfelejtett mindent?

Hogyan ellenőrizte, hogy kik vannak a buszon?

A testvéreknek hogyhogy nem tűnt fel a 2 hiányzó juh?

Ha feltűnt, milyen alapon nem indultak a keresésükre?

A tekintélyét féltő vén az első hibája után a tekintélyféltése miatt újabb hibába esett ugyan, de vajon csak egy vén volt fenn azon a buszon?

Ki bízta meg ezt a személyt ezzel a felelősségteljes feladattal, amit láthatóan, hallhatóan többször sem tudott abszolválni?

Vajon visszaadta-e a befizetett összeget ennek a két hölgynek, sűrű elnézéskérések közepette?

elnezest.jpg

Vajon elvállalja-e legközelebb ezt a feladatot, és ha igen, lesz-e bizodalmuk másoknak vele utazni?
Vajon kértek-e áfás számlát a buszsofőrtől az utazásról, vagy "okosban" megoldották? Bárhogy is, a buszos hogyan vezette fel a menetlevelet oda, majd vissza, úgy, hogy nem tűnt fel neki a létszám eltérése?

Vajon amikor ezt a beszélgetést meghallották más testvérek, akik már a buszon voltak, miért nem szólították fel a vént, hogy azonnal álljanak meg, és forduljanak vissza? Biztos egymás közt még a csodálatos, jó pásztoros programról beszélgettek, meg hogy Jehova áldása, hogy ilyen időszerű programokról gondoskodik, meg hogy nincs még egy ilyen szervezet a világon, ahol ennyire törődnének egymással a testvérek, és ilyen ésszerű, rugalmas, odafigyelő, önfeláldozó pásztorok vannak...

ondicseret.jpg

Nem ismerek minden körülményt, amit leírtam, az az volt, amit láttam és hallottam, ha valakinek egyéb információja van az esetről, aminek elég sok szem és fültanúja volt, egészítse ki nyugodtan...

A bejegyzés trackback címe:

https://aszazadikjuhblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr358661002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2016.04.26. 18:03:53

Ěn nem voltam ott. Nem láttam, nem is hallottam, de hasonló
viselkedésmódról én is beszámolhatnék.

2001-ben tortént a csepeli téli korzetgyulésen.

Az eloadó terem kifutetlen volt. A testvérek nyagykabátban dideregtek.
A keresztelkedok számára a medence kifutetlen. Az oltozokben a mozsdókban olyan hideg volt, hogy a lehelletet látni lehetett.

A korzetgyulés elnoklojét L. Zs-ot ez egy cseppet sem zavarta.
Azzal volt elfoglalva, hogy bejelentsék milyen koltséges egy ilyen
korzetgyullés , ezért meg ne feledkezzenek az adományokról.
Délelott bejelentik, hogy valamivel tobb, mint 600 ezer forint gyult
ossze. Ez azonban még mindig nem fedezi a koltségeket.
Mikozben a jelenlevok fizettek,mikozben dideregtek, jehova még
mindig elégedetlen volt az adományok mértékével.
A korzetgyulés mottója a szeretet kimutatására buzdított.
Ezen fel is buzdultam. Odamentem a L.Zs-hoz és megkérdeztem
tole, hogy szerinte jehova valóban ezt várja el?
Mellesleg rákérdeztem, hogy mennyibe kerul az napra a gázfogyasztás.
Az egyik kozelálló azt mondta, hogy valamivel tobb, mint 40 ezer forint.
Ekkor megkérdeztem a L.Zs., hogy miért kevés ahhoz az eddig begyult
tobb, mint 600 ezer forint ahhoz, hogy rendesen futsenek?

Nem tetszett a L.Zs.-tnak , hogy kekeckedtem, de ha magától nem fogta fel, kénytelen voltam felhívni a figyelmét.

A második napon a kezdés elott bejelentették, hogy L.Zs. nem lesz
jelen, mert tudogyulladása van.

leslie07 2016.04.27. 05:37:59

@a századik juh: Az nem lehetséges, hogy a szónokoknak térítik az utikoltségeit valamint valamilyen apanázst.Apanázs- Rendszeresen (általában havonta) juttatott pénzsegély. Eredete: francia.
Az is lehetséges kedves aszázadik juh, hogy titokban a fiókhivatal
kotott olyan megállapodást a gyulekezetek eloáróival, hogy belépodíjat
kell fizetni, és a beszedett osszeg így le van papírozva?

a századik juh 2016.04.27. 07:02:50

@leslie07: 1500ft/fő per nap. így jön ki az összeg. De: A kongresszuson HAZUDNAK, és azt mondják, hogy a KONGRESSZUS MEGTARTÁSÁNAK EDDIG FELMERÜLT KÖLTSÉGEI.

Emlékszem, egy bérelt stadion 860 000 ft volt egy napra, csepel meg 1 100 00 ft, pedig ott nyílván nem volt bérleti díj számla, és rengeteg szállítási költség, gumipadló, székek, berendezések... Egyértelmű, hogy innentől kezdve a csepeli terem fullon működő aranytojást tojó tyúk, ezért klimatizálták.

Hogy van-e megállapodás, hogy Jehova tanúi egyháza bérli Jehova tanúi egyházától azt a termet, amit Jehova tanúi egyházához tartozók építettek fel INGYEN MUNKÁVAL a Jehova tanúi egyházhoz tartozók ADOMÁNYAIBÓL? Ha van, akkor annak létjogosultsága erős kétségeket vet föl, legalábbis az én elfogult észjárásom szerint.

Mert azt is bejelentik, hogy: Ne feledjétek, a kongresszus megtartásának a költségeit TELJES MÉRTÉKBEN a ti ÖNKÉNTES ADOMÁNYAITOKBÓL fedezzük... Holott, ha nem jön össze a pénz, akkor MÁSOK önkéntes adományából vonják le a különbséget, mert a KÖRZETRÉSZEKNEK saját kasszája van, amit a kongresszusokon fel is olvasnak: MIELŐTT INTÉZKEDÉSEKET TETTÜNK EZEN KONGRESSZUS MEGRENDEZÉSÉRE, KÖRZETÜNK PÉNZEGYENLEGE ennyi meg ennyi VOLT...

A könyvelési osztályon forintra annyinak kell lenni tehát, amennyit bejelentettek, és a bejelentett összegről OTT KELL LENNI a számláknak.

Ha bármiben eltérés található, akkor folytatólagosan elkövetett, (nagy) értékre elkövetett üzletszerű csalásról beszélhetünk.

Nem egy történetet lehet olvasni a magyar fiókhivatal legendásan hanyag számlakezelésével kapcsolatban, ahol hónapokig keresték a számlákat, amik között pl: a köf feleségének új, pöttyös kongresszusi ruhájának a számlája is ott volt. Ott kell lennie a kezdő villanyóraállásnak is, és minden más közműóra állásának, és felolvasás előtt az elfogyasztott mennyiség értékének is...

Ez egy rés a pajzson... véleményem szerint.

a századik juh 2016.04.27. 07:06:42

@leslie07: "Az nem lehetséges, hogy a szónokoknak térítik az utikoltségeit valamint valamilyen apanázst."

Nem lehetséges, hisz a szervezet szerint nekik NINCS FIZETETT PAPSÁGUK, mint a hamis vallásoknak.

Ha erre utaló dokumentumokat találnánk ott, akkor pedig bizonyíték lenne arra, hogy félrevezető dolgok vannak a jw.org-on:

Vannak fizetett papok Jehova Tanúinál?

"Az első századi keresztények példáját követve Jehova Tanúinál nincs külön papi és laikus osztály. Minden megkeresztelt tagjuk Isten felszentelt szolgája, és részt vesz a prédikáló- és tanítómunkában. Körülbelül százfős gyülekezetekbe vannak megszervezve. Mindegyikben szolgálnak tapasztalt, érett férfiak, akiket véneknek neveznek (Titusz 1:5). Ők nem kapnak fizetést a szolgálatukért."

leslie07 2016.04.27. 08:14:27

@a századik juh: Annak idején az adományokból osszegyujtott pénzt is ki adták 6%-os kamatra a gyulekezeteknek. Valahogy azt is le kellett papírozniuk. Ezek értenek a trukkozéshez, az adózás kijátszásának Nagy Mesterei.

leslie07 2016.04.27. 08:21:44

Annak idején a "Rendcsináló" S. J. testvér felesége kikotyogta, hogy a férje
valamivel tobb, mint 200 ezer Ft. fizetést kap.
Aztán, amikor egy "Aggódó" testvérno ezt levélben kozolte a fiókhivatallal,
a Józsit mindjárt eltakarították K......ból. Pedig már a garázy alapojait
is kibetonozta a királyságterem mogott,

Van jovedelmuk, de titokban tartják, mert ez a gyulekezetek részérol,
jozútálatnak tenné ki oket. habár kitudja, vannak KOF imádók is a gyulekezetben, sot vénimádók. Az egyik testvérno egyszer hozzám jott
a gyulekezet után, miután a vének tiszteletérol tanultunk, hogy mit szólok hozzá, jehova nem nézné rossz szemmel, ha a bogréire ráégettetné a vének arcképét, mert o annyira szereti a véneket,
hogy odahaza is látni akarja oket.

leslie07 2016.04.27. 08:23:45

@leslie07: Nem "jozútálatnak" , hanem "kozútálatnak" akart lenni.

Elnézést.

a századik juh 2016.04.27. 09:38:47

@leslie07: Csuhajda testvért sem kell nekem bemutatnod. Nagy arc az biztos. És egyszer tettem fel neki egy "szellemi" kérdést, gondolván, hogy vele lehet szellemi témáról beszélgetni, hamár ilyen programokat tart, de átirányított máshoz, miután ő maga is kínosnak érezte a hebegését.

Kíváncsi vagyok, eljön-e az az idő, amikor ezt valaki/valakik bejelentik a hatóságoknak.

Inquisitive Man 2016.04.28. 09:53:20

Mintha ezt a cikket már olvastam volna valamelyik exJT.s blogon.

Nem is tudtam, hogy te írtad. --- 2016. április 25. írta: a századik juh ---

Esetleg más tollaival ékeskedünk? :)))

Inquisitive Man 2016.04.28. 09:57:55

@leslie07: Azt ne felejtsd el, hogy az teljes éves teremköltség van szétosztva, az év 365 napjára.

A negyvenezres fűtésszámlával érvelni nem reális.

Nem a spórolás miatt nem volt fűtés. Ott 'vótam' én is. :)

a századik juh 2016.04.28. 11:31:23

@Inquisitive Man: Ez az érvelés sántít! Ha az év 365 napjára lenne szétosztva, akkor minden kongresszus ugyanannyiba kerülne!

De nem, 1500ft/fő per nap VOLT 2015-BEN!

ha 800-an voltak, akkor 1,2 millió, ha 1100-an, akkor 1,65 millió...

Ami nonszensz, figyelembevéve, hogy jogilag ez nem egy amerikai részvénytársaság tulajdona, hanem testvéreink építették fel ingyen, az építőanyagot meg szintén testvéreink adományaiból vásárolták!

Ez egy per után a nagyságos watchtower zrt számára is egyértelmű lenne.
Sőt, volt is már rá példa, hogy a bejegyzett tulajdonjoga átszállt másra, a fentebb említett okok miatt.

leslie07 2016.04.28. 20:10:03

@Inquisitive Man: Akkor miért nem volt futés, ha nem a spórolás miatt?

Érdekes, hogy miután bejelentették, hogy tobb, mint 600 ezer forint
osszejott, akkor hirtelen beindult a futés.
Ezt a szétosztást sem értem.
A csarnokot, ha még akkor sem futotték elo, amikor tudták, hogy
korzetgyulés lesz,akkor miért kelle szétosztani 365 napra?
Ha nincs futés, akkor fogyasztás sincs, nem igaz?

leslie07 2016.04.28. 20:19:54

@a századik juh: Sot a takarítást is ingyen végzik.

Nyáron futeni nem kell.

Még télen se futottek rendesen. Mire ment el ennyi pénz?

leslie07 2016.04.28. 20:23:00

@Inquisitive Man: "
Nem a spórolás miatt nem volt fűtés. Ott 'vótam' én is. :)"

Csak nem te voltál a futo?

a századik juh 2016.04.28. 20:39:14

@Inquisitive Man: "Mintha ezt a cikket már olvastam volna valamelyik exJT.s blogon.

Nem is tudtam, hogy te írtad. --- 2016. április 25. írta: a századik juh ---

Esetleg más tollaival ékeskedünk? :)))"

Amíg nem volt blogom, Joker blogjára írtam tizenvalamennyi cikket, többek között ezt is. :-)

Tervezem, hogy mindet átrakom idővel ide, természetesen előtte kértem Columba jóváhagyását is!
süti beállítások módosítása